tectonator Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Μια νέα γενιά υπηρεσιών που βασίζονται στην ιδέα του «υπολογιστικού νέφους» παρουσίασε η Microsoft με σκοπό μελλοντικά οι χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους από όπου και αν βρίσκονται. Η παρουσίαση της πλατφόρμας, που ονομάζεται Microsoft Azure, έγινε σε συνέδριο προγραμματιστών στο Λος Αντζελες. Όπως διευκρίνισαν οι παράγοντες της εταιρείας λογισμικού, το Azure θα είναι διαθέσιμο στα επόμενα χρόνια, μαζί με την επόμενη έκδοση των Windows, γνωστά σαν Windows 7. Με τη τεχνολογία του Azure οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές που θα εκτελούνται στο Ίντερνετ και όχι στον υπολογιστή του κάθε χρήστη. Παράλληλα και τα δεδομένα των χρηστών –κείμενα, εικόνες, ηλεκτρονικά μηνύματα- θα αποθηκεύονται σε μεγάλους διακομιστές για να είναι και αυτά διαθέσιμα από παντού. Οι υπηρεσίες υπολογστικού νέφους (cloud computing) είναι ένα από τα νέα πεδία ανταγωνισμού ανάμεσα σε μεγάλες εταιρείες, όπως η Google και η Amazon, που κινούνται να λάβουν πλεονεκτική θέση σε έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο. Η Microsoft βλέπει μάλιστα τις υπηρεσίες νέφους σαν μία μεγάλη στροφή στη δραστηριότητά της. Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, οι αντίπαλοί της Microsoft, από την πλευρά τους, δεν αισθάνονται ότι απειλούνται από την είσοδο της εταιρείας σε αυτό το χώρο. Πηγή: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=281689']in.gr[/url] Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2015 από tectonator
21century Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Πάντως τα Windows Azure υποστηρίζουν δημοφιλή πρότυπα και πρωτόκολλα συμπεριλαμβανομένων των SOAP, REST, και XML. Τα Windows Azure αποτελούν μια ανοιχτή πλατφόρμα που θα υποστηρίξει τόσο τις Microsoft όσο και τις άλλες γλώσσες και περιβάλλοντα...
kirimis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Να μην φανε, εχουμε γλαροσουπα... Να μου λειπει το Cloud Computing. Ολα προτιμω να τα κανω απο το PC μου με πληρη αυτονομια και χωρις την αναγκη συνδεσης σε δικτυο .-
teo64x Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Offtopic: Μόλις είδα τον τίτλο του thread, και όντας εντελώς αφηρημένος, διάβασα "Πρόβλημα" αντί για "Πλατφόρμα" και προσπαθούσα επί 40 δευτερόλεπτα να καταλάβω (και να δεχτώ) τον τίτλο. Ontopic: Κατά πόσο έχει μέλλον μια τέτοια πλατφόρμα με τις τρέχουσες συνδέσεις; Πώς θα βλέπουμε HD βίντεο ας πούμε;
gnsX Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Παράλληλα και τα δεδομένα των χρηστών –κείμενα, εικόνες, ηλεκτρονικά μηνύματα- θα αποθηκεύονται σε μεγάλους διακομιστές για να είναι και αυτά διαθέσιμα από παντού. Και ποιος ακριβώς εγγυάται για αυτά τα δεδομένα;
Αδμιν Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Τα Windows Azure αποτελούν μια ανοιχτή πλατφόρμα[...] Υπό ποια άδεια αναγνωρισμένη από το OSI και το FSF θα τα εκδώσει η Microsoft?
Pantelis51 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Θα είναι μια μεγάλη καταστροφή... Φανταστείτε τι έχει να γίνει με την ηλεκτρονική κατασκοπία.
Bourdoulas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Υπό ποια άδεια αναγνωρισμένη από το OSI και το FSF θα τα εκδώσει η Microsoft? Πραγματικά προσπαθείς να τον καταλάβεις; Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι γράφει. Windows (?) Azure που θα υποστηρίζει τις... Microsoft....χαχαχα. Ρε 21 είσαι τραγικό πραγματικά. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είανι γιατί έχουν φαγωθεί να μεταφράζουν όλους τους όρους. Άκου εκεί υπολογιστικό νέφος! Μα είναι τόσο γελοίοι;!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Να μην φανε, εχουμε γλαροσουπα... Να μου λειπει το Cloud Computing. Ολα προτιμω να τα κανω απο το PC μου με πληρη αυτονομια και χωρις την αναγκη συνδεσης σε δικτυο .- συμφωνώ, μακρυά και αγαπημένοι με τέτοια πράγματα...
FarCry Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 (επεξεργασμένο) συμφωνώ, μακρυά και αγαπημένοι με τέτοια πράγματα... πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι αυτή η τεχνολογία έχει και αρκετά χρήσιμα πλεονεκτήματα. επαναχρησιμοποίηση του παλιού hardware ικανοποιητικά. μπορεί να είναι πολύ βολικό. ήδη υπάρχει εμπορικό προϊόν citrix που χρησιμοποιούν ελληνικές τράπεζες (το γνωρίζω γιατί τότε το έμαθα όταν δούλευα σε μια τέτοια το 2005). μπορεί εσύ ιδιωτικά να το βρίσκεις χαζό αλλα εμπορικά και σε εταιρείες έχει μεγάλη πέραση . έχει και το amazon αντίστοιχη πλατφόρμα Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2008 από FarCry
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 επαναχρησιμοποίηση του παλιού hardware ικανοποιητικά. μπορεί να είναι πολύ μπόλικο. μέχρι στιγμής δεν με απασχολεί αυτό
lordvec Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Να μην φανε, εχουμε γλαροσουπα... Να μου λειπει το Cloud Computing. Ολα προτιμω να τα κανω απο το PC μου με πληρη αυτονομια και χωρις την αναγκη συνδεσης σε δικτυο .- Φοβερή ιδέα το cloud computing, πλήρως εφαρμόσιμη στο Ελλαδιστάν! Εκεί που πάω να ανοίξω το αποθηκευμένο στους servers της google πελατολόγιό μου, διαπιστώνω ότι δεν μπορώ γιατί ο Αθανασούλης δεν πλήρωσε τον ΟΤΕ του και εγώ που είμαι τσίπης έχω βάλει Altec. Επειδή όμως δεν είμαι βλάκας έχω μπακάπ dial up από τον ΟΤΕ. Έλα όμως που έχει βλάβη (και ο κάθε πικραμένος έχει access στα KV, είναι να μην χαλάνε. Επιπλέον είναι Πέμπτη και οι ΟΤΕτζήδες περιμένουν να έρθει η Κυριακή για να φτιάξουν τη βλάβη, να πάρουν και κάνα εξαιρεσιμούλι.... Ευχαριστώ, δεν θα πάρω
Mercyful_Fate Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Φοβερή ιδέα το cloud computing, πλήρως εφαρμόσιμη στο Ελλαδιστάν! Εκεί που πάω να ανοίξω το αποθηκευμένο στους servers της google πελατολόγιό μου, διαπιστώνω ότι δεν μπορώ γιατί ο Αθανασούλης δεν πλήρωσε τον ΟΤΕ του και εγώ που είμαι τσίπης έχω βάλει Altec. Επειδή όμως δεν είμαι βλάκας έχω μπακάπ dial up από τον ΟΤΕ. Έλα όμως που έχει βλάβη (και ο κάθε πικραμένος έχει access στα KV, είναι να μην χαλάνε. Επιπλέον είναι Πέμπτη και οι ΟΤΕτζήδες περιμένουν να έρθει η Κυριακή για να φτιάξουν τη βλάβη, να πάρουν και κάνα εξαιρεσιμούλι.... Ευχαριστώ, δεν θα πάρω ναι, αλλά για όλα αυτά (τα οποία είναι ακραία, και σε καμιά περίπτωση "the every-day case") δεν φταίει ο εκάστοτε πάροχος του cloud computing...
Praetorianos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Καλά γιατί τόση άρνηση με το cloud computing? Προφανώς δεν θα αντικαταστήσει (τουλάχιστον αρχικά) τους παραδοσιακούς τρόπους αλλά θα είναι πάρα πολύ βολικό για κάποιους που ταξιδεύουν συχνά και δεν θέλουν κάθε φορά να κουβαλάνε μαζί σκληρούς και φλασάκια. Εκτός του γεγονότος να χαθούν και να χτυπάς το κεφάλι για τα δεδομένα που υπάρχουν, άντε και έκανες update στις αναφορές του usb όσο ήσουν στην δουλειά. Θα θυμάσαι να κάνεις update στο σκληρό, στο back-up στο σπίτι, στο φλασάκι του συναδέλφου? Εγώ σε τέτοια περίπτωση θα ήθελα να τα είχα όλα σε ένα, τακτοποιημένα και προσβάσιμα από παντού. Δεν σου λέω να βγάλεις στο νετ κωδικούς και προσωπικά στοιχεία που κάηκες αν χαθούν, αλλά εργασίες, προσωπικές αναφορές και πολλά άλλα θα βοηθήσουν πολύ. Και γι' αυτούς που φοβούνται για την ασφάλεια, όταν πρωτοβγήκαν τα ασύρματα δίκτυα θυμόμαστε τι έγινε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα