Προς το περιεχόμενο

Αγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου...

kotsos_licious

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους....

Σε λίγο καιρό σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου....

τα κριτήρια μου είναι τα εξής:

δεν θέλω τεράστια χωρητικότητα...

δεν θέλω να είναι ιδιαίτερα ακριβο...

θέλω απλώς να κάνω κάθε Κυριακή ένα backup των πιο σημαντικών αρχείων μου apo to laptop...

επίσης είμαι λάτρης του design - με προσελκύει οτιδήποτε όμορφο...

με μια πολύ μκρή έρευνα αγοράς, βρήκα αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303937

παίρνοντας και αυτήν την θήκη:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.560174

νομίζω ότι είμαι κομπλέ....

παρόλαυτα θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις πριν προχωρήσω τελικά στην αγορά....

edit: κατα προτίμηση εταιρεία Western Digital or Seagate...

thanks in advance....

Δημοσ.

..η μεγαλύτερη εγγύηση που (συνήθως) δίνεται σε δίσκο, είναι τα 5 χρόνια. Επίσης, αυτή που το συνηθίζει αυτό (χωρίς ν' αυξάνει την τιμή) είναι η Seagate.

Άρα για 'μενα, βρες τον πιο φθηνό Seagate στη χωρητικότητα που θες, και παρ' τον απ΄το e-shop (για πιό φθηνά)

Δημοσ.
59 euro για 160 giga ειναι ακριβά, με μόλις 20 euro παραπάνω παίρνεις εναν seagate στα 500 giga

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1164287&HYSKLIROSDISKOSHORITIKOTHTA=500+GB&category=69980759&catalog=20

Το ίδιο και με 39Ε από το multirama. Δες το προηγούμενο post μου. Η μόνη μου επιφύλαξη είναι ότι και τον δικό μου δεν τον παρέλαβα ακόμη (προφανώς γιατί τον παρήγγειλα εχθές) οπότε επιφυλάσσομαι για πραγματική διαθεσιμότητα, και ότι έχει μικρότερη εγγύηση, αλλά βασικά το θέμα είναι να μη χάσεις τα δεδομένα σου, και αυτό δεν εξασφαλίζεται με τίποτε...Η εγγύηση καλύπτει την αξία του σκληρού, και αυτό δεν μου λέει τίποτε από τη στιγμή που μετά από 1-2 χρόνια οι 500άρηδες θα κοστίζουν...10Ε.

Δημοσ.
59 euro για 160 giga ειναι ακριβά, με μόλις 20 euro παραπάνω παίρνεις εναν seagate στα 500 giga

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1164287&HYSKLIROSDISKOSHORITIKOTHTA=500+GB&category=69980759&catalog=20

Ναι αλλά είναι 3.5" με εξωτερική τροφοδοσία ενώ ο άλλος 2.5" χωρίς εξωτερική τροφοδοσία και ultra portable.

Δημοσ.

Tον mypassport που σκέφτεσαι να αγοράσεις τον αγόρασε η κοπέλα μου στα 250Gb. Είναι πανέμορφος και πανάλαφρος αλλά φαίνεται και γερός. Αν δεν σε ενδιαφέρει η χωρητικότητα αυτόν να πάρεις. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία. Εγώ πήρα ένα μοσχάρι 1 Tb Maxtor Basic (99 euro από Plaisio). Καλός αλλά μοσχάρι. Βέβαια μοσχάρι σε σχέση με τον mypassport γιατί για 1 ΤΒ σχετικά λεπτός είναι.

Δημοσ.

τελικά παρείγγειλα από e-shop τον passport esssntial της Western...

δεν ήθελα κάποια τρελή χωρητικότητα...

έχω τους σκληρούς στο laptop (σύνολο 500 GB)...

απλώ τα σημαντικά αρχεία καταλαμβάνουν χώρο περίπου 40 με 50 GB...

αυτά είναι που θέλω να έχω σε backup...

έχω και φορητό της Acer...

ας είμαι καλύτερα σίγουρος για τα αρχεία μου....

anyway, ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά...

Δημοσ.

Ως γνωστόν έχω προβλήματα.

Ψάχνω να αγοράσω κάποιον δίσκο για να κάνω back up τα πολύτιμα αρχεία μου.

Βρήκα αυτόν ο οποίος είναι πολύ φτηνός και έχει μεγάλη χωρητικότητα.Αλλά επειδή η πολύ χαμηλή τιμή μου φαίνεται ύποπτη θέλω την γνώμη σας.

Έχει κάποιο μεγάλο μειονέκτημα και είναι τόσο φτηνός???

Δημοσ.

Δεν νομίζω, μάλλον είναι απλώς παλιότερος σχεδιαστικά από τους MyBook και τον ξεστοκάρουν.

Κρίμα που δεν πρόλαβες τον Lacie από το Multirama. Κουτί θα σου ερχόταν.

Δημοσ.
Ως γνωστόν έχω προβλήματα.

Ψάχνω να αγοράσω κάποιον δίσκο για να κάνω back up τα πολύτιμα αρχεία μου.

Βρήκα αυτόν ο οποίος είναι πολύ φτηνός και έχει μεγάλη χωρητικότητα.Αλλά επειδή η πολύ χαμηλή τιμή μου φαίνεται ύποπτη θέλω την γνώμη σας.

Έχει κάποιο μεγάλο μειονέκτημα και είναι τόσο φτηνός???

Άλλες απόψεις?

• Moderators
Δημοσ.

Μαλλον περιεχει τον 640ρη της WD (με τα 59?), περιτυλιγμενο απο μια φθηνη θηκη και συνοδευομενο εναν φθηνο USB controller.

Ο συγκεκριμενος δισκος ειναι παρα πολυ καλος (ως εσωτερικος), αλλα ως εξωτερικος με συνδεση USB δε προκειται ποτε να σου δωσει πανω απο 30-35ΜΒ/s ταχυτητες.

Παντως +1 κι απο μενα :-)

• Moderators
Δημοσ.

Ε αν δε βαριεσαι παρε τον σκετο 640ρη εσωτερικο, καμε το backup σου και εχε τον καπου φυλαγμενο :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...