Προς το περιεχόμενο

background image 400X400 px.για καλυτερη ταχυτητα οπως ειναι η να το σπασω στα 3 ?

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα background image 400X400 px.για να εχω καλυτερη ταχυτητα οταν ανεβαινει η σελιδα να το βαλω στο table οπως ειναι η να το σπασω στα 3 ?

Δημοσ.

Όπως είναι, δεν υπάρχει καμία διαφορά αν το κόψεις. Εκείνο που μετράει είναι να μην είναι μεγάλο σε αποθηκευτικό μέγεθος. Κατά προτίμηση .jpg format και σωστά optimized palette ώστε να μειωθεί το μέγεθος με απωλεστική συμπίεση χωρίς οπτικές απώλειες. Επίπλέον επιλογές για jpg είναι να το σώσεις ως progressive (πιο όμορφο κατά το άνοιγμα) και χωρίς color subsampling (καλύτερη ποιότητα στη συμπίεση).

Δημοσ.

αυτο που αναρωτιωμουν ειναι μηπως τα 4 κομματια τον 100 kb τα φορτωνει πιο γρηγορα απο το 1 τον 400 kb (τα μεγεθη ειναι εικονικα).

Δημοσ.

Με ποιά λογική φορτώνουν γρηγορότερα? Το αντίθετο συμβαίνει αφού αυξάνονται έτσι τα HTTP requests...

Αν θες να φορτώνει όμορφα το background να το αποθηκεύσεις ως progressive encoded jpg.

Επίσης, ακόμα και 100kB είναι πολλά μόνο για ένα background image, μην κάνεις τέτοια... (αν δεις στο site της υπογραφής μου το backgroun image είναι 800χ600 και μόλις 67kB)

Δημοσ.

εχεις δικιο που το λες αυτο αλλα το δικο σου background εχει τετοιο θεμα που συγχωρει το οποιο πιθανο σπασιμο της φωτογραφιας.

εαν ειχες φωτογραφιες εξεραιτικης ποιοτητας με θεματα απο φυση, νομιζω οτι και εσυ θα ησουν πιο προσεκτικος ως προς το τελικο σου αρχειο.οπως και να εχει ομως η πληροφοριες σου ηταν χρησημες

Δημοσ.

Κοίτα, αν πρόκειται για σελίδα ανάρτησης φωτογραφιών, δικαιολογείται μια ψιλοεξαίρεση για χάρη της ποιότητας. Αλλά και πάλι μπορείς να έχεις σε θέα φωτό χαμηλής ποιότητας με επιλογή γι άνοιγμα σε νέα σελίδα την ίδια φωτό σε κανονική ή high ποιότητα για όποιον ενδιαφέρεται.

Κατά τα άλλα οι σελίδες του διαδικτύου δεν προσφέρονται για φιλοξενία φωτό 100άδων kB (μπορεί και να αποτρέψεις τον επισκέπτη έτσι). Επίσης αν μιλάμε για background και μόνο, τότε πάλι δεν είναι καλή ιδέα να βάζεις φωτό σε background, εκτός αν βάλεις κάτι ελαφρύ. Με το τελευταίο εννοώ πως μπορείς να τροποποιήσεις την αρχική εικόνα "χαλώντας τη", διατηρώντας όμως την εικαστική της αξία. Μια ιστοσελίδα δεν είναι ο καλύτερος τόπος για high q/res φωτογραφίες.

Υ.Γ. Αν είναι σημαντικό κι αν υπάρχει δείγμα μπορείς να μου στείλεις link σε ΠΜ να μελετήσουμε καλύτερα πιθανές λύσεις και να σου δείξω εν πράξη τί εννοώ.

Δημοσ.

το αποτελεσμα που εχω τωρα δεν ειναι τραγικο, απλα διαπιστωμω καποιες φορες καποια 0,20 '' καθηστεριση.(οχι τρελα πραγματα, πολυ συνηθισμενο σε ιστοσελιδες) απλα δεν παβει ποτε κανεις να ψαχνει το καλυτερο :-)

θα προετοιμασω κατι και θα σου πω...:-)

Δημοσ.

Το κόψιμο μιας εικόνας σε πολλά slices έχει νόημα όταν υπάρχει bandwidth limit στον server σου ανά connection. Περίπου δηλαδή σαν αυτό που κάνουν οι download managers, που κόβουν ένα αρχείο σε 4 κομμάτια κι ας τα τραβάνε και τα 4 από τον ίδιο server.

Λογικά ο server σου θα επιτρέπει πάνω από 100Kbps ανά connection, οπότε δε νομίζω ότι έχει κανένα νόημα... Τσέκαρέ το, ανέβασε ένα τεράστιο αρχείο και δες με τι ταχύτητες κατεβαίνει (την πρώτη φορά, πριν το cache-άρει ο ISP σου).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...