lepass_7 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας έφτιαξα ένα site όπου έχω έχω ένα text box και κάποιος γράφει μέσα και πατώντας του κουμπί Αποστολη αποθηκέυει αυτά που έγραψε σε ένα txt αρχείο. Το πρόβλημα είναι ότι αν ο χρηστής γράψει σε ελληνικά το κείμενο του τότε στο txt αρχείου αποθηκευονται τετραγωνακια ερωτηματικα(βασικά μη κατανοητοί, τουλαχίστο από εμένα, χαρακτήρες). Ο κώδικάς είναι ο εξής <form action="input.php" method="post"> <div align="center"> <?php ini_set('display_errors',1); error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE); if (isset ($_POST['submit'])){ if(!empty($_POST['quote'])){ if($fp=fopen('quotes.txt','ab')){ if(ini_get('magic_quotes_gpc')){ $data=stripslashes($_POST['quote']); } else{ $data=$_POST['quote']; } fwrite($fp,"$data\r\n"); fclose($fp); print("<p>πήρα τα δεδομένα</p>"); } else{ printf("<p>Συγνώμη, δεν ήταν δυνατή η αποθήκευση των δεδομένων σας.</p>"); } } else{ printf("<p>Παρακαλώ γράψτε τα δεδομένα σας!</p>"); } } ?> <br /> <textarea name="quote" rows="5" columns="30"></textarea> <br /> <input type="submit" name="submit" value="Αποστολή" /> </div> </form>
alex2005 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Το encoding φταίει. Πρέπει να θέσεις το encoding του txt αρχείου σε UTF-8. Δεν έχω ιδέα πως γίνεται αυτό καθώς δεν είναι συνηθισμένη πρακτική να σώνεις τα δεδομένα σε αρχεία, οπότε ψάξε στο google μπας και βρεις τίποτα.
wificracker Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Βάλε αυτό: ><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> και δουλεύει κανονικά, όπως πολύ σωστά είπε και ο alex.
alex2005 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δεν νομίζω πως αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Πρέπει και το encoding του txt αρχείου να γίνει utf-8, όχι μόνο της σελίδας.
wificracker Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Πριν κάνω το post φίλε alex το δοκίμασα και δούλευε κανονικά. Δε συνηθίζω να γράφω πράγματα που δεν ξέρω ή δεν έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Οι θεωρίες είναι για τους καθηγητές πανεπιστημίων, όχι για μένα.
no_ledge Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Πριν κάνω το post φίλε alex το δοκίμασα και δούλευε κανονικά. Δε συνηθίζω να γράφω πράγματα που δεν ξέρω ή δεν έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Οι θεωρίες είναι για τους καθηγητές πανεπιστημίων, όχι για μένα. Λίγη μετριοπάθεια θα σου κάνει καλό. Εξάλλου είμαι καλύτερος προγραμματιστής από εσένα. Και πρέπει να δηλώσουμε στον browser το charset και πρέπει να είναι σωσμένένος με το σωστό encoding ο κώδικας. Σε εσένα δούλεψε γιατί ο editor που χρησιμοποίησες για να κανεις copy/past & save, έσωσε από default σε utf-8. α) Δεν το κάνουν όλοι. Παραδείγματα είναι ο notepad++ και ο phpDesigner2008. (ANSI) β) Θέλει προσοχή το utf να είναι χωρίς BOM για αποφυγή προβλημάτων με τον Apache. γ) Μπορεί να μην γουστάρεις τι θεωρίες, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Αυτές είναι για ανθρώπους που τους αρέσει να χρησιμοποιούν αυτό που είναι ανάμεσα στα αυτιά τους.
alex2005 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Πριν κάνω το post φίλε alex το δοκίμασα και δούλευε κανονικά. Δε συνηθίζω να γράφω πράγματα που δεν ξέρω ή δεν έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Οι θεωρίες είναι για τους καθηγητές πανεπιστημίων, όχι για μένα. Καλά ντε μην βαράς. Εδώ είναι forum ελεύθερης έκφρασης και συζήτησης, αν δεν σου αρέσει διαφορετική γνώμη τότε σταμάτα να συμμετέχεις. Και άνοιξε τα αυτιά σου και άκου και άλλες γνώμες, γιατί μόνο έτσι θα μάθεις. Να έχεις υπόψιν σου ότι στον χώρο που κινείσαι δεν μπορείς να ξέρεις τα πάντα, όλοι μας λέμε μπαρούφες που και που όπως και όλοι νομίζουμε ότι ξέρουμε κάτι και τελικά δεν ξέρουμε τον χριστό μας, ακόμα και αν είμαστε πχ. developer για 10 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.