jeanthira7 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Hello παιδιά έχω το εξής πρόβλημα: Μετά από ιο που κόλλησε το pc μου ξεκινάω να εγκαταστήσω τα windows xp από την αρχή, βάζω λοιπόν boot priority το dvd και ξεκινάει η εγκατάσταση με την μπλε οθόνη... Ολα καλά μέχρι που μου βγάζει επιλογή διαμερίσματος για εγκατάσταση... Επιλέγω λοίπόν κι εγώ τον σκληρό C: Και σας αναφερω τι μου γράφει αναλυτικά... "Για την εγκατάσταση των Windows xp στο διαμέρισμα που επιλέξατεε το πρόγραμμα εγκατάστασης θα πρέπει να πραγματοποιήσει εγγραφή μερικών αρχείων εκκίνησης στον παρακάτω δίσκο (τον δίσκο μου 476938 mb κλπ...) Ομως ο δίσκος αυτός δεν περιέχει διαμέρισμα συμβατό με τα Windows Xp. Για να συνεχίσετε, επιστρέψτε στην οθόνη επιλογής διαμερισμάτων και δημιουργήστε διαμέρισμα συμβατό με τα Xp στον παραπάνω δίσκο.....κλπ κλπ..""" Πατάω enter λοιπόν, επιλέγω πάλι το διαμέρισμα, πατάω το D=διαγραφή διαμερίσματος και στη συνέχεια το L= διαγραφή. Επιστρέφω πάλι στην προηγούμενη οθόνη και βλέπω το διαμέρισμα -> "Μη κατανεμημένος χώρος" πατάω C=δημιουργία διαμερίσματος και μου λέει περιεκτίκά: "Το ελάχιστο μέγεθος για το νέο διαμέρισμα είναι 8 mb και μέγιστο 476930 MB...." Πατάω Enter=Δημιουργία. Πάω στην προηγούμενη οθόνη και έχει ήδη δημιουργηθεί διαμέρισμα.... πατάω λοιπόν Enter= ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ kαι μου βγάζει πάλι τις πρώτες παρατηρήσεις..... Χωρίς να έχω μεγάλες γνώσεις έχω καταλάβει ότι η διαμόρφωση θα πρέπει να γίνει είτε τύπου NTFS είτε FAQ32 ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ...ΤΑ WINDOWS ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ... Υποψιν windows δεν υπάρχουν στο σύστημα οπότε μπορεί να μου πει κάποιος πως θα κάνω κατ' αυτόν τον τρόπο μάλλον την διαμόρφωση ώστε Ο ΔΙΣΚΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ? -----Προστέθηκε 28/10/2008 στις 10 : 07 : 49----- Να συμπληρώσω ότι έχω "τρέξει" και την κονσολα αποκαταστασης δημιουργώντας μεσω της εντολης format συστημα αρχειων NTFS και πάλι βλέπω τα ίδια....
micos000 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 fdisk δοκίμασες; Κάντο και διέγραψε τα πάντα, κάνε ένα νέο διαμέρισμα στο μέγεθος που θέλεις και κάντο και active. Μπορείς ακόμα, να κατεβάσεις το UltimateBootCD και με κάποιο HD Tool που περιλαμβάνει να κάνεις την δουλειά πιο οπτικά. Αλλιώς πας σε acronis ή paragon για κάποιο disk/partition manager
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Αφού μιλάμε για xp, θέλουν (μάλλον) SATA controller driver (500σάρης δίσκος, μάλλον = SATA...ε ; ) Αλλά αν ήταν έτσι, ούτε καν θα έβλεπε τον δίσκο η εγκατάστασή τους, όχι θα σου έδινε κι επιλογή να διαγράψεις το partition....Χμμμμ Δοκίμασε πάντως να κατεβάσεις τον driver από το site της μητρικής σου (ή βρες τον στο cd της που πιθανώς έχεις) , βάλ' τον σε μια δισκέτα, κι όταν αρχιζει η εγκατάσταση (φορτώνοντας αρχεία), σου ζητά στο κάτω μέρος να πατήσεις f6 για να ορίσεις επιπρόσθετους driver. Kαν' το, και ίσως αυτό είναι το θέμα.
micos000 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα τα xp στην εγκατάσταση με τους ενσωματωμένους sata. Ποιο πολύ θα ήταν θέμα αν υπήρχαν pci sata controllers και raid. Όπως είπε και ο φίλος, το πρόβλημα εμφανίζεται κατά την δημιουργία partition. Εύχομαι μόνο να μην έχει πρόβλημα ο δίσκος.
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα τα xp στην εγκατάσταση με τους ενσωματωμένους sata ? ...χαμός γίνεται......
jeanthira7 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Η πλάκα είναι ότι έχω κάνει εγκατάσταση εις διπλούν τα windows από τον ίδιο δίσκο (500ΑΡΗΣ SATA) και δεν είχα πρόβλημα... Και με 250αρη WD που είχα ξανακάνει και δοκίμασα πάλι, πάλι την ίδια παρατήρηση μου βγάζει.... Οταν δηλαδή σβήσω το διαμέρισμα με D και στη συνέχεια με L δεν μου δείχνει επιλογή σβησίματος όπως στον οδηγό που μου έστειλε ο πρώτος φίλος... ΠΛΕΟΝ μόνο το σβήνει... Και κολλάει η εγκατάσταση στην παρατήρηση... Αλήθεια με την εντολή fdisk πώς κάνω active τον δίσκο? Θα το δοκιμάσω ΚΑΙ αυτό και θα σας πω νέα...
micos000 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Αν θυμάμαι καλά σε ρωτάει όταν κάνεις πρωτεύων διαμέρισμα, αν θέλεις να το κάνεις active. ................................................. Ναι, καλά θυμάμαι. Δες ΕΔΩ για τις λειτουργίες του fdisk.
jeanthira7 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Αν θυμάμαι καλά σε ρωτάει όταν κάνεις πρωτεύων διαμέρισμα, αν θέλεις να το κάνεις active.................................................. Ναι, καλά θυμάμαι. Δες ΕΔΩ για τις λειτουργίες του fdisk. Το fdisk για να καταλάβω είναι εντολή που δίνω μέσα από την κονσόλα αποκατάστασης? Γιατί τέτοια εντολή δεν βλέπω να υπάρχει... Η είναι πρόγραμμα??? Με το cd των windows όταν τρέχω δεν μου λέει κάπου να κάνω active δίσκο... -----Προστέθηκε 30/10/2008 στις 09 : 22 : 43----- Σημειωτέον ξεκινάω από cd rom των windows και όχι από δισκέτα εκίνησης... Πριν προχωρήσω στο βήμα της εγκατάστασης πατάω R-> με βγάζει στην κονσόλα τύπου MS-DOS. Πατάω help αλλά εντολή fdisk δεν υπάρχει..... Μονο format... -----Προστέθηκε 30/10/2008 στις 11 : 01 : 44----- Δημιούργησα το ULTIMATEBOOTCD και "έτρεξα" από εκεί το PC. Με έβγαλε σε περιβάλλον windows xp... Πήγα λοιπόν στον "Υπολογιστής μου", και έκανα format quick τον C σε NTFS. Εκλεισα το pc και έβαλα το cd των windows μήπως δώσει ο Θεός και δω κανα καλό... ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ...
micos000 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Η fdisk δεν είναι στην κονσόλα αποκατάστασης. Είναι στην δισκέτα εκκίνησης. Υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις στο ultimatebootcd στο partition tools (free fdisk, ptdd super fdisk). Υπάρχει και η περίπτωση ο δίσκος να τα έχει παίξει.
g1annis Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Τελικά τι λύση βρέθηκε ρε παιδιά γιατί το έπαθα κι εγώ και δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.