Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω πληροφορίες για να μαθω να στηνω Δίκτυα Η/Υ

geo1st487

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που μπορω να βρω βιβλία ή sites (θα προτιμουσα στα ελληνικα) για στησιμο Δικτύων Η/Υ. Εχετε να μου προτεινεται κατι καλο;

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Δεν είναι τίποτα αυτονόητο, το "στήνω δίκτυα" διαφέρει από το "ρυθμίζω τα Windows για να κάνουν περιορισμένη χρήση ενός δικτύου TCP/IP".

Αν ενδιαφέρεσαι επαγγελματικά (όπως υποψιάζομαι από τη διατύπωση), έχε υπόψη ότι τα περισσότερα δίκτυα είναι προβληματικά εξαιτίας αυτής της νοοτροπίας. Σε αυτήν την περίπτωση, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσεις από τα θεωρητικά (το τελευταίο site της υπογραφής μου ίσως σε βοηθήσει), και από κάποιο πιο κατάλληλο λειτουργικό, με ανοικτή νοοτροπία, που θα σε ενθαρρύνει να μάθεις (Linux/*BSD).

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα βιβλία, το "Computer Networks" του A. Tanenbaum (έχει μεταφραστεί) θεωρείται μάλλον το καλύτερο σημείο αφετηρίας για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά.

Δημοσ.
Δεν είναι τίποτα αυτονόητο, το "στήνω δίκτυα" διαφέρει από το "ρυθμίζω τα Windows για να κάνουν περιορισμένη χρήση ενός δικτύου TCP/IP".

Αν ενδιαφέρεσαι επαγγελματικά (όπως υποψιάζομαι από τη διατύπωση), έχε υπόψη ότι τα περισσότερα δίκτυα είναι προβληματικά εξαιτίας αυτής της νοοτροπίας. Σε αυτήν την περίπτωση, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσεις από τα θεωρητικά (το τελευταίο site της υπογραφής μου ίσως σε βοηθήσει), και από κάποιο πιο κατάλληλο λειτουργικό, με ανοικτή νοοτροπία, που θα σε ενθαρρύνει να μάθεις (Linux/*BSD).

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα βιβλία, το "Computer Networks" του A. Tanenbaum (έχει μεταφραστεί) θεωρείται μάλλον το καλύτερο σημείο αφετηρίας για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά.

Ενδιαφερομαι επαγγελματικα να ασχοληθω. Το Computer Networks εχει μεταφραστει στα ελληνικα; Αν ναι σκεφτομαι να ξεκινησω απο εκει. Το καλυτερο βεβαια ειναι να κανω και πρακτικη σε αυτα που διαβαζω πραγμα αδυνατο αφου στο σπιτι εχω 1 υπολογιστη (με 2 γινεται τιποτα; ). Thanks για την βοηθεια nske.

Δημοσ.

Έχει μεταφραστεί σίγουρα γιατί θυμάμαι ότι χρησιμοποιείται στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Απ' ότι βρήκα ψάχνοντας στο google, υπάρχουν δύο μεταφράσεις: του Κλειδαρίθμου που βρίσκεται στην τελευταία έκδοση (2003) και του Παπασωτηρίου στην προτελευταία (2000). Δεν ξέρω ποια από αυτές είναι καλύτερη, προσωπικά δε μου αρέσουν οι περισσότερες ελληνικές μεταφράσεις βιβλίων πληροφορικής γιατί χρησιμοποιούν εξελληνισμένους όρους, ενώ, είτε το θέλουμε είτε όχι, παντού χρησιμοποιούνται οι αγγλικοί.

Και με έναν υπολογιστή μπορείς να κάνεις εξάσκηση αν χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα εξομοίωσης υπολογιστών όπως το virtualbox, όμως ίσως σου φανεί πιο μπερδεμένο για αρχή από ότι αν είχες 2 υπολογιστές. Κάποια πράγματα μπορείς να τα δεις στην πράξη με δύο υπολογιστές, κάποια άλλα χρειάζεσαι περισσότερους, όμως μόλις μάθεις τα βασικά νομίζω αποκτάς αυτοπεποίθηση και είναι λιγότερο απαραίτητη η ανάγκη να τα εφαρμόσεις ακριβώς στην πράξη (κάποια πειράματα μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας το Internet).

Επίσης, το AWMN είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία για να δεις μέσα - έξω πώς υλοποιούνται πολλές δικτυακές τεχνολογίες και υπηρεσίες.

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση είναι αφου σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο η δουλεία σε κάπιοα εταιρία είναι τόσα πολλά που πρέπει να μάθεις που δεν διαβάζονται έτσι απλά έγώ τόσα χρόνια τώρα μέσα στα ''κόλπα'' και όλο και κάτι θα τύχει να μας δυσκολέψει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...