Προς το περιεχόμενο

2 Παροχές Internet σε ενα PC !

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία και πώς λέτε να γίνεται. Έχω συνδεθεί απο το σπίτι μου με forthnet και συνδέομαι και με wifi hotspot. Identify απο που κάνει για το wifi να με αφήσει να μπώ εφόσον είναι ίδια τα στοιχεία με το acc του dsl;

Και πες μπήκα εγώ, ένα limitation στα πόσα ίδια usernames κάνουν connect δεν θα υπάρχει λογικά; H μπορώ να δώσω και στο κολλητό μου που έχει κάτω απο το σπίτι του Wifi Hotspot, και συνδέεται και αυτός. Μπορεί και ο αδερφός του.

Είχα ρωτήσει έναν γνωστό που δούλευε πριν κανα 6μηνο στην Forthnet αν μπορούσα να έχω και DSL και wifi Hotspot και μου είχε πεί ή το ένα username ή το άλλο.

Πώς μπορεί να δουλεύει το όλο σύστημα. Είναι το μόνο λογικό που μου έρχετε. Απο ασύρματα δε ξέρω σχεδόν τίποτα. Άντε να συνδέσω κανα τοπικό. Σε μεγαλύτερα όμως δίκτυα πως γίνεται ρε παίδες;

Μπορεί και να κάνω λάθος σε ότι ανέφερα παραπάνω, ίσως βλακώδες σκεπτικό.

[EDIT]

Πάντως εδώ

http://www.forthnet.gr/templates/sc.aspx?c=10011361

λέει οτι γίνεται ταυτόχρονα και σπίτι και Wifi. Άρα κάνω λάθος στο όλο σκεπτικό μου :D

Άρα υπάρχει άλλος server για authentication στο Wifi.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άλλο το κοινό authentication και το όποιο limitation άλλο το PPP και το BBRAS. Τα accounts υπάρχουν ούτως ή άλλως σε μια κεντρική βάση (όχι στο bbras) στην οποία ο ISP μπορεί να έχεις πρόσβαση με κάποιους standard τρόπους, ένας από τους οποίους αφορά τον PPP server του. Ακόμη και να ήθελε o ISP να μην επιτρέπεται ταυτόχρονη σύνδεση με ADSL και WiFI, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το υλοποιήσει αυτό, δεν έχει κανέναν λόγο να μπλέξει τον εξοπλισμό των ADSL για πληροφορίες τις οποίες μπορεί να τραβήξει ούτως ή άλλως από τη βάση και να μεταβάλλει τις ρυθμίσεις των κατάλληλων routers του ανάλογα με αυτές.

Η απορία αφορούσε συγκεκριμένα το μηχανισμό με τον οποίο παρέχεται η πρόσβαση στους χρήστες μέσω WiFi, θα ήταν περίεργο ο χρήστης να λάμβανε δική του WAN διεύθυνση μέσω PPP πάνω από ένα οποιοδήποτε Wireless Hotspot. Τα πάντα μπορούν να γίνουν βέβαια, αλλά είναι πιο περίπλοκο και δε φαίνεται να έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για τον ISP.

Δημοσ.

Ναι έχεις δίκιο. Ο Bras δεν έχει καμία σχέση. Και authentication δε θα γίνεται στον Radius λογικά εφόσον δέχετε 2πλά id.

Δημοσ.

ston ΒΡΑS παιδια καταληγει στην ουσια το καλωδιο το τηλεφωνικο που ξεκιναει απο το ρουτερ μου ? Η μια ακρη ειναι το ρουτερ μου και η 2η το BRAS?

Δημοσ.

μαλιστα, υπαρχει κανενα αναλυτικο screenshot να ριξω μια ματια για να διαμορφωσω ολοκληρωμενη εικονα?

• Super Moderators
Δημοσ.
Aνεπισημο? :-)

εννοώ ότι δεν νομίζω να υπάρχει συγκεκριμένα για το ελληνικό δίκτυο (είτε επίσημα είτε ανεπίσημα)...

γενικά για να δεις τι παίζει ασφαλώς υπάρχει σχεδιάγραμμα σαν και αυτό που postαρε ο nske

Δημοσ.

Κοίτα αυτό είναι μια γενική εικόνα. Συνήθως είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα. Παίζουν call gateways, switches, multilinks, rfs, routers, backup lines, διάφορα ανάμεσα DSLAM & Bras. Αλλά μια γενική ιδέα είναι παραπάνω όπως έδωσα πολύ ωραία link ο nske.

Δημοσ.
Από την πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων του google web και του google images, αντίστοιχα (τα μποϊκοτάρεις; ;p).

- http://cp.literature.agilent.com/litweb/pdf/5989-4766EN.pdf

σε ευχαριστω.

Αρχισα να καταλαβαινω οτι ο ρολος του dslam ειναι παρομοιος με του switch.

οπως sτο switch κουμπωνουν ολοι τα pc clients και μετα αυτο στο ρουτερ στο ρουτερ και απο κει στην τηλ γραμμη

παρομοια λειτουργια εχουν και

τα ρουτερ μας τα οποια ολα μαζι κουμπωνουν στο δσλαμ της γειτονιας και μετα αυτο με το ρεμοτε ρουτερ(ββρας) και αυτο με το νετ?

σωστα?

επισης ρε παιδια το bakcbone τι ειναι?

Δημοσ.

Βασικά ρε συ νίκο γιατί δε Googlareis ότι όρους δε καταλαβαίνεις; Ο κακομοίρης ο nske πρέπει να έχει λιώσει στα links.

Learn2Google = Learn internet.

Πάντως η γενική ιδέα με απλά πραγματάκια είναι αυτή με του switch. :D

Για να πείς οτι έχεις μια ιδέα. Αν πάς για πιο δύσκολα πρέπει να πιάσεις Osi layers βάση και μετά ανάλυση.

Για πιο πέρα βρές Ccna video tutorial που είδα τα έχει με πολύ απλά και κατανοητά λόγια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...