nske Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Ναι,ξέρω...."όμφακες εισίν" Τι ακριβώς αμφισβητείς δηλαδή; Ότι τα free λειτουργικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πάμφθηνο hardware, αναξιόπιστο για enterprise standards αλλά μια χαρά αξιόπιστο για κάθε άλλη πρακτική χρήση, το οποίο έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από πανάκριβους CISCO; Ότι έχουν περισσότερες δυνατότητες (έχεις δει τα πειραματικά και μη modules του netfilter και τα υπόλοιπα networking options του Linux kernel ή τον τεράστιο αριθμό και δυνατότητες σχετικών userland εφαρμογών; Προσπάθησε να τα συγκρίνεις με τα "features" των CISCO... ).
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μερικοί φαίνονται τόσο PROχώ και σοφιστικέ στο τρόπο έκφρασής τους πάνω στο θέμα..Και πάλι δεν είδα κάνα Solution =( Ρώτησα ένα κακόμοιρο καθηγητή του IEK μου που το παίζει Δικτυάς, και μου είπε με άνεση τα παρακάτω.. Koritsi_Gia_PC: Θέλω να κάνω αυτό και αυτό.. Δικτυάς ΙΕΚ: Χμμμ, γίνεται.. Koritsi_Gia_PC: Πώς? Δικτυάς ΙΕΚ: Με πρόγραμμα..Άν θυμάμε καλά, δεν είναι δύσκολο.. Koritsi_Gia_PC: Το πρόγραμμα είναι...? Δικτυάς ΙΕΚ: Θα κοιτάξω μία στο Internet και θα σου πώ σε μια βδομάδα (που ξαναέχω μάθημα με αυτόν..) Παίζει αυτό? Δηλαδή να κάνεις τον διαμοιρασμό/χωρισμό των συνδέσεων απο πρόγραμμα? /Koritsi_Gia_PC
Vatos_locos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 θες server με κάρτες δικτύου ίσες με τις συνδέσεις σου + μια ακόμα και πάλι δεν θα έχεις μια σύνδεση αθροιστικά απλά θα μπορείς να μοιράσεις πχ τα games σου να βγαίνουν από τη μία και τα download σου από την άλλη αν σκαμπάζεις ξεκίνα win 2k3 install σε ένα pc
nske Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Μερικοί φαίνονται τόσο PROχώ και σοφιστικέ στο τρόπο έκφρασής τους πάνω στο θέμα..Και πάλι δεν είδα κάνα Solution =( ε συγκεκριμένη solution σου πρότεινα, απλά ίσως την απορρίπτεις γιατί θέλεις κάτι πιο απλό ή για Windows (παρ' ότι δεν το διευκρίνισες). Παίζει αυτό? Δηλαδή να κάνεις τον διαμοιρασμό/χωρισμό των συνδέσεων απο πρόγραμμα? Υποθέτω ότι εννοείς πρόγραμμα για Windows. Δεν αποκλείεται, όμως επειδή είναι κάτι περίπλοκο και να γίνεται πιστεύω ότι στον κόσμο των Windows θα γίνεται μόνο από ακριβές εμπορικές εφαρμογές. Από μια πρόχειρη αναζήτηση, το Winroute στην τελευταία έκδοσή του αναφέρει κάτι ("Link-Load Balancing") που μπορεί να είναι αυτό που θέλεις. θες server με κάρτες δικτύου ίσες με τις συνδέσεις σου + μια ακόμα και πάλι δεν θα έχεις μια σύνδεση αθροιστικά απλά θα μπορείς να μοιράσεις πχ τα games σου να βγαίνουν από τη μία και τα download σου από την άλλη Αν αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο μηχανισμό των Windows server που το κάνει μόνο έτσι πάω πάσο, διαφορετικά, όπως εξήγησα, τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε άλλες πλατφόρμες (δεν χρειάζεσαι περισσότερα από ένα network interfaces, και μπορείς να μοιράσεις τις συνδέσεις με βάση τη σειρά τους ή πληθώρα άλλων κριτηρίων, όχι μόνο τα στοιχεία των headers). ----------------------- [EDIT] Ρίχνοντας μια ματιά στο manual του Winroute, είδα κάτι που με παραξένεψε στο κεφάλαιο 6.4: Network load balancing does not apply to the traffic of the firewall itself. This traffic is processed directly by the operating system and, therefore, the standard routing is applied here (the default route with the lowest metric value will always be used). Άρα πιθανότατα τα Windows να μην επιτρέπουν σε μια εφαρμογή έλεγχο στη δρομολόγηση του traffic του ίδιου του μηχανήματος. Σε αυτή την περίπτωση Koritsi_Gia_PC δε μπορείς να κάνεις αυτό που λες στα Windows, χωρίς να χρησιμοποιήσεις 2ο μηχάνημα (virtual ή μη) ή τους όποιους μηχανισμούς policy-based routing ενσωματώνουν τα Windows Server / Windows ISA Server (βασιζόμενος σε αυτό που ανέφερε ο Vatos_locos, δεν έχω δει τα χαρακτηριστικά τους).
tsakonas Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 IGMP server λεγεται στα win2k3 και ειναι αρκετα απλος. Κατι αλλο που σκεφτηκα τωρα...αλλα δε το χω δοκιμασει ποτε...αν στησει ενα WinXp με VmWare ισως ?
epersidi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 IGMP server λεγεται στα win2k3 και ειναι αρκετα απλος. IGMP server καμιά σχέση με το όλο θέμα. Κατι αλλο που σκεφτηκα τωρα...αλλα δε το χω δοκιμασει ποτε...αν στησει ενα WinXp με VmWare ισως ? Το πρότεινα και εγώ μερικά ποστ πιο πριν. Είναι η πιο απλή λύση και δε θέλει και τρελές γνώσεις. Απλά θέλει μερικές ρυθμίσεις το δίκτυο του virtual machine. Όσο για το αν είναι υπερβολικό ή όχι πιστεύω ότι όλοι οι χρήστες θα έπρεπε να έχουν ένα virtual PC το οποίο θα χρησιμοποιούν ως sandbox δηλαδή για να τεστάρουν καινούρια προγράμματα / ιδέες οι οποίες είναι επίφοβες, έτσι ώστε αν κάτι πάει πολύ στραβά το πολύ πολύ σβήνεις όλο το virtual machine χωρίς άγχος για χαμένα δεδομένα. Επίσης με τα "τερατώδη" ποσά μνήμης ram που έχουν τα σημερινά PC μπορείς πολύ χαλαρά να τρέχεις ένα virtual WinXP με 512ΜΒ μνήμης ή και λιγότερα, χωρίς να εμφανίζεται η παραμικρή καθυστέρηση στο host OS. Koritsi_gia_PC εδώ http://download.virtualbox.org/virtualbox/2.0.4/VirtualBox-2.0.4-38406-Win_x86.msi μπορείς να βρεις το VirtualBox (το οποίο είναι FREE) και αν βαρίεσαι να κάνεις εγκατάσταση τα WinXP στο virtual machine μπορείς να κατεβάσεις ένα έτοιμο virtual machine από οποιαδήποτε σοβαρό τορεντάδικο. Αν χρειαστείς βοήθεια στο να ρυθμίσεις τα δίκτυα εδώ είμαστε πάλι
tsakonas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 IGMP φανταστικa αν θέλει να μοιράσει τις 2 wan στο lan....
nske Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μετά από tip του SwAToNeR σε παρόμοιο θέμα, βρήκα το Wingate. Από το documentation φαίνεται να κάνει αυτό που θέλεις Koritsi_Gia_Pc. Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν έχει τον ίδιο περιορισμό με το Winroute, αλλά δεν βλέπω να αναφέρει τίποτα.
Nik0s Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 τι να σου πω, πάντως όλα τα υπόλοιπα hotspots της Forthnet δεν είναι free (testαρισμένο)...μακάρι να είσαι τυχερή και να είναι αυτό... Εχω 2play apo 4net, to οποιο χρησιμοποιω στο desktop αυτην την στιγμη. Αν το laptop μου επιανσε σημα και εκανα 2click για να συνδεθω τι ακριβως θα με ρωτουσε ο σερβετ του hotspot? adsl username & adsl password και μπηκα? ετσι γινεται? Το γεγονος οτι το desktop θα ειναι ηδη connect me 4net δεν επηρεζει? μεχρι ποσα pc μπορει να ειναι connected me 4net ταυτοχρονα μεσω μιας αδσλ συνδεσης?
SwAToNeR Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Κάνεις connect στο Hotspot. Όταν ανοίξεις να surfareis σου ζητάει user & pass ο proxy. Αν είσαι ήδη με τα στοιχεία σου dsl συνδεδεμένος δε σε αφήνει. Πρέπει να αποσυνδεθείς απο το σπίτι για να μπείς στο Wifi.
Nik0s Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 α) το connect στο hotspot γινεται απο την λιστα διαθεσιμων ασυρματων δικτυων και αναφερεται ως 4νετ hotspot? Δεν ζηταει κανενα κωδικο κατα την στιγμη της συνδεσης? β) ποιος προξυ? o proxy.forthnet.gr? γ) Καπου στην σελιδα της 4νετ νομιζω αναφερει πως μπορεις να εισαι συνδεμενος και απο το σπιτι με το ρουτερ και στο καπακι με το λαπτοπ στο hotspot?
SwAToNeR Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Όταν το είχα κοιτάξει που έχω forthnet μπορούσες με τα ίδια στοιχεία να συνδεθείς μία φορά. Λογικά δε γίνεται δεύτερη πρέπει ο radius να σε κόβει. Τα hotspots είναι usecured networks όπως θα δείς. Δε ζητάνε encryption απλά η gateway που usaroun σου ζητάει user & pass για να έχεις ιντερνετ το οποίο κάνει authentication στον radius και σε συνδέει στον bras για να πάρεις wan ip. Ο bras συνήθως δε δέχεται διπλά username. Γιατί πολύ απλά και ένας χρήστης forthnet θα μπορούσε να συνδεθεί με τα ίδια στοιχεία με 2 μοντεμ από άλλες γραμμές. Αν εγώ δεν είχα πληρώσει τη γραμμή μου και μου κόβανε το ιντερνετ, όχι τη γραμμή, θα μπορούσα να έχω ιντερνετ με τα στοιχεία ενός φίλου μου. Δε νομίζω να το άφηναν αυτό .
Nik0s Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 To ειχα διαβασι οτι γινεται στην ιστοσελιδα τους. Γινεται νομιζω στην περιπτωση που ο ιδιος χρηστης συνδεεται την μια φορα μεσω του ρουτερ του και ταυτοχρονα την δευτερη φορα μεσω wi-fi.Οχι και τις 2 φορες απο 2 ρουτερ που ανηκουν σε διαφορετικο αριθμο, αλλα μια φορα απο μια τηλ γραμμη και την δευτερα ασυρματα. radious = ? bras = ? saturated link = ?
parsifal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Τα hotspots είναι usecured networks όπως θα δείς. Δε ζητάνε encryption απλά η gateway που usaroun σου ζητάει user & pass για να έχεις ιντερνετ το οποίο κάνει authentication στον radius και σε συνδέει στον bras για να πάρεις wan ip. Είσαι σίγουρος ότι έτσι λειτουργούν τα Forthnet Hotspots; Κάθε πελάτης έχει δικό του PPP connection με τον BRAS και παίρνει WAN IP; Και όλα αυτά με WiFi να εμπλέκεται... ;
nske Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 radious = ? http://en.wikipedia.org/wiki/RADIUS Χρησιμοποιείται ως μηχανισμός AAA σε περιβάλλοντα με πολλούς χρήστες κάθε ένας από τους οποίους μπορεί να έχει διάφορα μεταβλητά πράγματα (από το ποιες ώρες θα επιτρέπεται να κάνει login, μέχρι τι traffic θα επιτρέπεται να καταναλώνει πριν απαγορευθεί η πρόσβαση στο λογαρισμό του ή σε ποιες διευθύνσεις θα επιτρέπεται να συνδέεται). Η δυνατότητα του authentication μπορεί να δοθεί στον χρήστη με διάφορες μεθόδους, δεν χρειάζεται να ξέρει οτιδήποτε για τον Radius που υπάρχει στο back-end. bras = ? http://en.wikipedia.org/wiki/Broadband_Remote_Access_Server Εκεί τερματίζει το PPP link (τουλάχιστον στις συνδέσεις *DSL όπου τυπικά χρησιμοποιείται PPP over Ethernet ή ATM -παραστατικά τι συμβαίνει σε αυτές εδώ). saturated link = ? Μια γραμμή που έχει φθάσει στα όρια της χωρητικότητας της. Είσαι σίγουρος ότι έτσι λειτουργούν τα Forthnet Hotspots; Κάθε πελάτης έχει δικό του PPP connection με τον BRAS και παίρνει WAN IP; Και όλα αυτά με WiFi να εμπλέκεται... ; Κι εμένα με παραξανεύει, δε νομίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.