Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Google ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση του Google Earth για το iPhone, επιτρέποντας στους χρήστες του τελευταίου να... έχουν τη Γη στα δάχτυλά τους. Όπως είναι φυσικό, η εφαρμογή εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητού της Apple, επιτρέποντας έτσι την εύκολη «περιήγηση» με δορυφορικούς χάρτες και 3D γραφικά σε όλο τον πλανήτη. Ο έλεγχος του Google Earth πραγματοποιείται με τα δάχτυλα, τα οποία διευκολύνουν τη μετάβαση σε κάθε επιθυμητό σημείο. Η ταυτόχρονη χρήση δύο δαχτύλων, επιτρέπει το zoom in / zoom out, αλλά και την «περιστροφή», ενώ παράλληλα ο αισθητήρας προσανατολισμού (accelerometer) χρησιμοποιείται για την αλλαγή του οπτικού πεδίου σε τρεις διαστάσεις. Η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Google Earth, ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμά της στο επίσημο blog της Google, ότι πρόκειται για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα: «Είχαμε από την πρώτη στιγμή ονειρευτεί ότι κάποια ημέρα όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη Γη στην τσέπη τους. Σήμερα, αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, με τη διάθεση του Google Earth για το iPhone και το iPod Touch. Με ένα άγγιγμα του δαχτύλου, μπορείτε να βρεθείτε από την Αριζόνα στο Παρίσι, στη Νέα Γουινέα ή οπουδήποτε αλλού επιθυμείτε».

Πιο αναλυτικά, οι χρήστες του Google Earth για το iPhone μπορούν, εκτός από το να... περιηγηθούν στη Γη, να «περιστρέψουν» τη συσκευή τους ώστε να απολαύσουν το ανάγλυφο του εδάφους, να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα άρθρα του Wikipedia τα οποία έχουν ταυτιστεί με συγκεκριμένες γεωγραφικές συντεταγμένες, να δουν εκατομμύρια geo-tagged φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στο Panoramio, να δουν την ακριβή τους θέση στον πλανήτη, καθώς φυσικά και να αναζητήσουν... πόλεις, τόπους, σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και επιχειρήσεις σε οποιοδήποτε σημείο της Γης. Το Google Earth διατίθεται φυσικά εντελώς δωρεάν από το App Store (iTunes) σε 22 χώρες - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μία σύντομη παρουσίασή του γίνεται σε σχετικό βίντεο, που έχει δημοσιευθεί στο YouTube. Είναι λογικό, πως για τη λειτουργία της εφαρμογής απαιτείται η ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Παραδόξως, το Apple iPhone είναι το πρώτο (και το μοναδικό για την ώρα) κινητό για το οποίο διατίθεται το Google Earth, καθώς η Google δεν το έχει παρουσιάσει ακόμη ούτε για τη δική της πλατφόρμα (Android). Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για το iPhone υπάρχει μία ακόμη εφαρμογή, που επιτρέπει την 3D περιήγηση στον πλανήτη. Ο λόγος για το Earthscape, που από σήμερα διατίθεται και αυτό δωρεάν από το App Store.

Source.png Πηγή: myphone.gr

Video Video: το σχετικό βίντεο στο youtube

Επεξ/σία από dimitris2006
Δημοσ.

Πωω πωω, ψάρωσα...

Καμιά navigation εφαρμογή θα του βάλουν πάνω, ή θα συνεχίσουν να μας δουλεύουν??

Δημοσ.
Mε το Ipod Touch τι γίνεται?

Ναι είναι και για το Ipod Touch το λέει στο video στο youtube :-)

Δημοσ.

Ναι το δοκίμασα εχθές.

Καλό είναι, αν και πρόκειται για την 1η εφαρμογή που δοκιμάζω και ζορίζει λίγο το Touch.Μάλλον θέλει optimizations.

Δημοσ.
Πωω πωω, ψάρωσα...

Καμιά navigation εφαρμογή θα του βάλουν πάνω, ή θα συνεχίσουν να μας δουλεύουν??

Θα συνεχίσουν να μας δουλεύουν... :-)

Δημοσ.

Καλά, έκαναν τόσο καιρό να το παρουσιάσουν απο την ετιαρεί του Τζόμπς ως κατόρθωμα και να το ανακοινώσουν με δελτιο τύπου? Μωρε μπραβο, τόσο μπροστά στην τεχνολογία ειναι...

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλά, έκαναν τόσο καιρό να το παρουσιάσουν απο την ετιαρεί του Τζόμπς ως κατόρθωμα και να το ανακοινώσουν με δελτιο τύπου? Μωρε μπραβο, τόσο μπροστά στην τεχνολογία ειναι...

Τς τς τς... δυσλεκτικοί καταντήσατε μέσα στον πανικό σας να ποστάρετε κάτι ...έξυπνο!

B)

• Super Moderators
Δημοσ.
Τς τς τς... δυσλεκτικοί καταντήσατε μέσα στον πανικό σας να ποστάρετε κάτι ...έξυπνο!

B)

Ούτε καν έξυπνο. Ο περίφημος bot απλώς βρήκε ακόμη μία ευκαιρία να... τα χώσει στην Apple για κάτι που δεν είναι υπεύθυνη.

Βγήκε το Google Earth για iPhone; Ας τα χώσουμε στην Apple.

Πραγματικά γελοίο... :lol:

Δημοσ.
Ούτε καν έξυπνο. Ο περίφημος bot απλώς βρήκε ακόμη μία ευκαιρία να... τα χώσει στην Apple για κάτι που δεν είναι υπεύθυνη.

Βγήκε το Google Earth για iPhone; Ας τα χώσουμε στην Apple.

Πραγματικά γελοίο... :lol:

Δηλαδή στο iphone θα πρέπει να θεωρούμε feature το ότι τρέχει το google maps?? :fear:

Who gives a shit !!!

Το να ανακοινώνουν με στόμφο αυτή τη μαλακία ενώ δεν υπάρχει λογισμικό gps navigation με ελληνικούς χάρτες σε συσκευή με gps δέκτη που διατίθεται στην Ελλάδα, δεν είναι γελοίο ?? :confused:

Φταίει ο ανάδρομος Ερμής γι αυτό κι όχι η apple ?? ;)

Για ότι κάνω με το iphone θα πρέπει να πληρώνω data transfer, και να έχω πάντα σήμα 3G/UMTS , αλλιώς δεν θα βλέπω που είμαι?? (Χέστο το gps navigation)...

Αυτό λέγεται ολοκλήρωση συσκευής??

Συγγνώμη που δεν ερεθιζόμαστε τρίβοντας τις δαχτυλάρες μας πάνω στην οθόνη του iphone..

Αλλά οι απόψεις μας δεν είναι πιο γελοίες από αυτές που το θεωρούν ασυναγώνιστη ολοκληρωμένη συσκευή ;)

• Super Moderators
Δημοσ.
Δηλαδή στο iphone θα πρέπει να θεωρούμε feature το ότι τρέχει το google maps?? :fear:

Who gives a shit !!!

Το να ανακοινώνουν με στόμφο αυτή τη μαλακία ενώ δεν υπάρχει λογισμικό gps navigation με ελληνικούς χάρτες σε συσκευή με gps δέκτη που διατίθεται στην Ελλάδα, δεν είναι γελοίο ?? :confused:

Άστο, δεν το'χεις.

Είναι προφανές ότι δεν το έχεις δει. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί γράφεις για κάτι που δεν έχεις άμεση άποψη. Εκτός αν έτσι επιβεβαιώνεις έμμεσα ότι σου φταίει ο ανάδρομος Ερμής πάνω από τον Αχλαδόκαμπο και είπες να ξεδώσεις.

Για ότι κάνω με το iphone θα πρέπει να πληρώνω data transfer, και να έχω πάντα σήμα 3G/UMTS , αλλιώς δεν θα βλέπω που είμαι?? (Χέστο το gps navigation)...

Συγγνώμη που δεν ερεθιζόμαστε τρίβοντας τις δαχτυλάρες μας πάνω στην οθόνη του iphone..

Αλλά οι απόψεις μας δεν είναι πιο γελοίες από αυτές που το θεωρούν ασυναγώνιστη ολοκληρωμένη συσκευή ;)

Κοίτα, δεν σου κάνει το iPhone; Μην το πάρεις!

Πήγαινε να αγοράσεις ένα Qtek, ένα Νokia, ένα Glofish, ένα ό,τι-γουστάρεις.

Τι μπαίνεις και γράφεις εδώ; Για να δημιουργήσεις flame; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Δεν μου αρέσουν τα Windows αλλά δεν πάω στο topic για να "την πω" σε όσους τα γουστάρουν. Εκτός από αντιπαραγωγικό (στα πλαίσια πάντα του forum) είναι και ανόητο και προσβλητικό για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Δημοσ.

Who gives a shit !!!

αυτο ακριβως κανει ενα iphone το βρηκες τριβεις τα δαχτυλα σου στην αθονη για να

ζεσταθεις τις κρυες νυχτες του χειμωνα:devil::devil:

Δημοσ.

αφου μεσω του Maps στο search μπορεις να βαλεις

οποια τοποθεσια θελεις και να σε παει και να ζουμαρεις οσο θες, αυτοματα το κανει google earth.

τι χρειαζοταν το google earth; καλυτερα να το κρατουσε για το android σαν πλεονεκτημα

κ'κατι ακομα. off-line gps navigation προγραμμα αποσο ξερω ειναι υπο αναπτυξη για το iPhone, τα nokia,ericsson κτλπ εχουν επιδη ειναι χρονια στην αγορα και λογικο ειναι καποια στιγμη να φτιαχτει για αυτες τις πλατφορμες. για το iPhone ειναι ακομα νωρις να μιλαμε για τετοια προγραμματα. μην βιαζεσε, σιγουρα θα βγει offline navigator

Δημοσ.
Άστο, δεν το'χεις.

Είναι προφανές ότι δεν το έχεις δει. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί γράφεις για κάτι που δεν έχεις άμεση άποψη. Εκτός αν έτσι επιβεβαιώνεις έμμεσα ότι σου φταίει ο ανάδρομος Ερμής πάνω από τον Αχλαδόκαμπο και είπες να ξεδώσεις.

Κοίτα, δεν σου κάνει το iPhone; Μην το πάρεις!

Πήγαινε να αγοράσεις ένα Qtek, ένα Νokia, ένα Glofish, ένα ό,τι-γουστάρεις.

Τι μπαίνεις και γράφεις εδώ; Για να δημιουργήσεις flame; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Δεν μου αρέσουν τα Windows αλλά δεν πάω στο topic για να "την πω" σε όσους τα γουστάρουν. Εκτός από αντιπαραγωγικό (στα πλαίσια πάντα του forum) είναι και ανόητο και προσβλητικό για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Το έχω δει και το 1 και το 2. Όπως και έχω δει και άλλες 20 συσκευές από τότε που πρωτοξεκίνησα με το handspring visor πριν 6 χρόνια.

Φυσικά και θέλω να το πάρω, και το πάω σαν συσκευή, και είμαι και συνδρομητής της vodafone και έχω και τεράστια επιδότηση που θέλω να τη χρησιμοποιήσω.

Και QTEK είχα , και Nokia (glofish δεν είχα) και σίγουρα το Iphone είναι μακράν ανώτερο από αυτά. Τώρα έχω ipaq με τα γνωστά προβλήματα των windows mobile.

Δεν συγκρίνω το iphone με άλλη συσκευή γιατί δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ,

με τρελαίνουν όμως οι ελλείψεις του σε σημαντικούς τομείς, όπως τα ελληνικά μέχρι πριν λίγες μέρες, και φυσικά η έλλειψη navigation.

Επίσης μου τη δίνει η πούστικη πολιτική του να τα υλοποιούν όλα μέσω datatransfer για να πληρώνουμε ακόμα περισσότερα σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Αυτός πιστεύω ότι είναι και ο κύριος λόγος που λανσάρουν ένα κάρο βλακείες του στυλ google maps με touch interface, και όχι εφαρμογές offline.

Παρόλα αυτά δεν προσβάλλω κανέναν, ούτε χαρακτήρισα γελοίες τις απόψεις αυτών που διαφωνούν μαζί μου. Ποτέ δεν κατανούσα το οπαδιλίκι όσον αφορά την απόκτηση συσκευών τεχνολογίας , είτε κινητά είναι αυτά, είτε υπολογιστές είτε αυτοκίνητα.

Ούτε αγκαλιά με το iphone να κοιμόντουσαν ορισμένοι, έλεος. Ούτε ποσοστά να έπαιρναν...

Είναι μια πολύ καλή συσκευή σε hardware, αλλά μισοτελειωμένη σε software.

Όχι όμως να κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας ότι το google maps είναι feature.

Ήμαρτον...

Τι προτείνεις, να ανοίξω thread "σπαστικές ελλείψεις Iphone"?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...