mariakal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος, πώς εξάγω την συνάρτηση από ένα δεδομένο λογικό κύκλωμα. Έχω διαβάσει τα αντίστοιχα κεφ στο ΜΑΝΟ αλλά δεν έχει κάτι ανάλογο. Μόνο το αντίστροφο έχει. Πιο συγκεκριμένα, επισυνάπτω ένα κύκλωμα για το οποίο θέλω να βρω τη συνάρτηση για να προχωρήσω στα ζητούμενα της άσκησης, που είναι: 1)Να σχεδιάσω το λογικό κύκλωμα που υλοποιεί την ελαχιστοποιημένη συνάρτηση F (A, B, C, D) χρησιμοποιώντας τον ελάχιστο αριθμό αντιστροφέων και πυλών ΚΑΙ (AND). 2)Να σχεδιάσω το λογικό κύκλωμα που υλοποιεί την ελαχιστοποιημένη συνάρτηση F (A, B, C, D), χρησιμοποιώντας τον ελάχιστο αριθμό πυλών ΟΧΙ-ΚΑΙ (NAND). Εάν μπορείτε να μου υποδείξετε παρόμοια παραδείγματα, θα με βοηθούσατε αφάνταστα.
ippo00 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Παίρνεις την συνάρτηση εξόδου της κάθε πύλης και την βάζεις ώς τιμή εισόδου της επόμενης. Προφανώς θα πας από τα αριστερά στα δεξιά.
mariakal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 ΔΗΛΑΔΗ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ? F=(((A'+ C)+B'+D')' ΔΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ......
mariakal Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Ύστερα από πράξεις καταλήγω στο εξής: F (A, B, C, D) = A'BC'D Να το θεωρήσω σωστό?
mariakal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Έχω κολλήσει στο εξής: Αφού η F = A' B C' D, θέλω να φτιάξω δυο λογικά κυκλώματα το ένα μόνο με πύλες AND και το άλλο μόνο με NAND. Για το δεύτερο έχω κάνει το κύκλωμα που επισυνάπτω. Μπορεί να μου πει κάποιος εάν είναι σωστό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.