Προς το περιεχόμενο

Ελαστικα για τον χειμωνα

etsapala

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πρόσφατα αγόρασα ένα πεζό 307 1,6 κυβικά. Νόμιζα ότι το αυτοκίνητο φορούσε ελαστικά τεσσάρων εποχών :o, τελικά έπαθα λάστιχο προχτές και πως μου έκοψε και ρώτησα τον τύπο στο συνεργείο τι ελαστικά φοράει το αυτοκίνητο και μου είπε ότι ειναι καλοκαιρινά :cry:. Έτσι λοιπόν το αυτοκίνητο αυτή την στιγμή έχει πάνω καλοκαιρινά ελαστικά dunlop sport διαστάσεων 195/65 R15 H

Μένω στα σύνορα Ολλανδίας - Γερμανίας και για να μπορώ να περάσω τα σύνορα της Γερμανίας πρέπει απο 1η Νοεμβρίου το αυτοκίνητο να φοράει χειμωνιάτικα λάστιχα ή τεσσάρων εποχών. Αλλιώς είμαι παράνομη. Και δεν είναι μόνο το πρόστιμο τουχτερό, αλλά άμα εμπλακώ σε ατύχημα έστω κι αν δεν φταίω πληρώνω εγώ τον άλλον γιατι η ασφαλεία δεν σε καλύπτει αμα δεν φοράς τα σωστά για την εποχή ελαστικα΄. Αυτό σημαίνει ότι άμα δεν αγοράσω χειμωνιάτικα ελαστικά δεν μπορώ ούτε στο σούπερ μάρκετ να παω, μιας και το κοντινότερο σουπερ μάρκετ βρίσκεται στα 10χλμ και είναι στην Γερμανία.

Βρήκα λοιπόν ελαστικά Toyo με 320 ευρώ (για τέσσερα) χειμωνιάτικα. Δεν έχω όμως ιδέα αν ειναι καλά... Ειμαι τελείως άσχετη!!:rolleyes: Επίσης βρήκα και dunlop τα winter sport 3d για 450 ευρώ που μου τα πρότιναν για τοπ!!!

Βοήθεια :shifty: τι να κανω? ποια να πάρω??? Τα Toyo είναι καλά ελαστικά? Ή να προτιμήσω να δώσω παρα πάνω λεφτα και να πάρω τα dunlop?

Ευχαριστώ πόλύ για την βοήθειά σας.

Μετά τιμής,

etsapala

• Moderators
Δημοσ.

Εφοσον δε τα θες για ειδικη χρηση, ουτε σε ενδιαφερει η αγωνστιστικη οδηγηση, θα σου προτεινα να παρεις τα πιο φθηνα (επωνυμα) που θα βρεις. Τα Toyo, αλλα και τα Dunlop ειναι μια χαρα επωνυμα.

Παντα να βαζεις ελαστικα που προτεινει ο κατασκευαστης, και οχι ''παρομοια''.

Θα σε συμβουλευα να βαλεις all year round λαστιχα παντως, για να μην αναγκαζεσαι να εναλλασσεις καθε μισο χρονο τα ελαστικα σου, εκτος και εαν στο μερος που μενεις επικρατει σε μεγαλο μερος του χειμωνα χιονι/παγετος, οποτε και τα χειμωνιατικα θα σου προσφερουν ουσιαστικα μεγαλυτερη ασφαλεια.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Εδώ στην Ολλανδία ήδη έχουμε αρχίσει να έχουμε πάγο το πρωί που πάμε στο γραφείο. Βέβαια ρίχνουν συνέχεια αλάτι μόλις βλέπουν και παγώνει ο δρόμος. Στο παλιό μου αυτοκίνητο είχα ελαστικά τεσσάρων εποχών και ήμουν πολύ ευχαριστημένη. Και ταξίδια πήγαινα το χειμώνα π.χ. στο Παρίσι που είναι 400χλμ. και κράτημα είχαν στην βροχή στο δρόμο. Όμως τώρα τα καλοκαιρινά μου ελαστικά είναι ολοκαίνουργια. Και είναι κρίμα να τα πετάξω. Επίσης ο τύπος που πουλάει τα toyo θα μου αποθηκεύσει δωρεάν τα καλοκαιρινά μου ελάστικά και από 1η Απριλίου μπορώ να πάω και με 35 ευρώ θα μου ξαναπεράσει τα καλοκαιρινά, και θα μου αποθηκεύσει τα χειμωνιάτικα. Κρίμα δεν είναι να τα πετάξω ολοκαίνουργια ελαστικά??

Επίσης τα πιο φτηνά που βρήκα είναι τα ceat απο την pirelli, κάνουν 200 ευρώ τα τέσσερα. Αλλά θα έχουν καλό κράτημα στην βροχή?:fear: Γιατί εδώ το 90% της οδήγησης μας είναι σε αυτοκινητόδρομους με ταχύτητα 130χλμ. Άρα νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι που να κρατάει καλά στην βροχή αν χρειαστεί να φρενάρω απότομα? ε? σωστά δεν λέω? Γι αυτό ρωτάω άμα τα toyo είναι καλά ελαστικά με καλό κράτημα.

• Moderators
Δημοσ.

Συμφωνω με τον KWSN, Toyo ;)

Τα 35? δεν ειναι κανενα τρομερο ποσο και σαφως και δε συμφερει να αλλαξεις τα ελαστικα εφοσον ειναι καινουρια :-)

Δημοσ.

και κατι ξερει ο γερμανος να σου λεει να βαλεις χειμωνιατικα λαστιχα..αν θες κορυφη στα κρατηματα και στα χιονια βαλε Goodyear Ultragrip η Michelin Alpine.αλλα ειναι ακριβα!.τα 4 εποχων λαστιχα ειναι σκετη αποτυχια..στο στεγνο δεν κρατανε τοσο καλα οσο τα καλοκαιρινα και στο χιονι η στις λασπες δεν κρατανε οσο τα χειμωνιατικα.αν δεις ολες οι εταιρειες δουλευουν με καλοκαιρινα και χειμωνιατικα.πολυ λιγες δουλευουν με 4 εποχων! εδω βουλγαρια εχουν βγαλει νομο εδω και 8 χρονια απο 1η νοεμβριου εχει δεν εχει χιονια βαζεις χειμωνιατικα με πελμα εως 4 μμ. εγω εχω κατι φουλντα καλοκαιρινα και αγορασα εξτρα 4 ζαντες και φορεσα 4 χειμωνιατια μισελεν..πριν 2 εβδομαδες πηγα σε ενα βουλκανιζατερ κατεβασα τις ζαντες με τα καλοκαιρινα και εβαλα τις ζαντες με τα χειμωνιατικα.

στη δικη σου περιπτωση το ιδιο σου ειπε ο λαστιχας αλλα εσυ δεν καταλαβες. ο ανθρωπος θα κατεβασει τα καλοκαιρινα σου λαστιχα και θα σου μονταρει τα χειμωνιατικα.επισης σου προσφερει να σου κραταει αυτος στο δικο του μαγαζι τα καλοκαιρινα σου.τα χειμωνιατικα που θα φορεσεις τωρα θα τα χρησιμοποιεις μεχρι 1η απριλιου μετα θα πας να βαλεις τα καλοκαιρινα.θα σου κρατησει τα χειμωνιατικα και τουμπαλιν. δεν τα πετας τα λαστιχα!!για 35 ευρω να σου κραταει τα λαστιχα και για περαστικα ειναι γελοια λεφτα! αν θες κρατημα βρεξει χιονισει ψαξε για αυτες τις διο μαρκες.εδω ριχνει χιονια τουλαχιστον 30-40 εκατοστα και δεν προλαβαινουν τα μηχανηματα να μαζευουν τα χιονια αλλα αυτο το λαστιχο το αμαξι δεν εμεινε πουθενα.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να ξερεις επισης οτι ΚΑΝΕΝΑ λαστιχο δεν σε προστατευει αν εχει παγο ο δρομος! καπιοι θα σου πουν με αλυσιδες...ουτε αλυσιδα ουτε καρφια..ο παγος δεν συγχωρει καθολου..αλλα στο χιονι θα πετας!

η διαφορα του χειμωνιατικου με το καλοκαιρινο ειναι εκτος απο το πελμα (που παταει το αμαξι στο δρομο) ειναι και στο ποσο μαλακο ειναι..το καλοκαιρινο λαστιχο οσο πεφτουν οι θερμοκρασιες και σκληραινει το καουτσουκ με αποτελεσμα το αμαξι να γινεται επικυνδινο..τα δε χειμωνιατικα εχουν πολυ μαλακη γομα η οποια επιτρεπει να παταει καλα στο δρομο.αυτη ειναι η κυρια διαφορα! καταλαβαινεις τοτε γιατι ενα λαστιχο 4 εποχων δεν προκειται να σου δωσει τοσο καλες επιδοσεις..τα 4 εποχων εχουν μια συσταση καουτσουκ ωστε να ανταποκρινονται σε mild συνθηκες αλλα εκει ολλανδια και γερμανια δεν ειναι τοσο mild..ποιο πολυ αν ζουσες κοντα στην αθηνα η νοτια ελλαδα θα εκαναν δουλεια τα 4 εποχων..στον υπολοιπο κοσμο ειναι επικυνδινα και αυτα...μπες στη σελιδα της ADAC που εχει τεστ χειμωνιατικα και καλοκαιρινα και 4 εποχων..θα τραβας τα μαλλια σου οπως τραβουσα και εγω οταν για να κανω 6 χλμ στα χιονια παραλιγο να σκοτονομουν οπως και το καλοκαιρι οταν εβρεχε λιγο πεταγε μουρη το αμαξι για πλακα..

Δημοσ.

Πριν τα παραγγείλεις,να σου πω.450 είναι πάρα πολλά λεφτά.

Πάνε http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?dsco=100&cart_id=66075240.100.2173&s_p=Reifen και δες τιμές

Έχουν και ολανδικό παράρτημα και σε 2 μέρες είναι σπίτι σου.Ταχυδρομικά αν θυμάμαι καλά -και εγώ αγόρασα από εκεί- είναι τζάμπα

Θα έλεγα καλύτερα dunlop sp winter sport3d 55,40 ευρώ το κομάτι,αντί toyo,πολύ καλά χειμερινά τα goodyear grip 7+,continental winter contact ts830

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...