Προς το περιεχόμενο

C & Gui προγραμματισμος

definator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους ειμαι καινουργιος στο forum

εχω ασχοληθει και ξερω καποια βασικα οσο αφορα C

θα ηθελα ομως να μου πειτε ποια εργαλεια + γνωσεις χρειαζομαι ετσι ωστε

να δημιουργησω προγραμματα που να υποστηριζουν γραφικα περιβαλλοντα

ευχαριστω

Δημοσ.
Σχετικό νήμα

ευχαριστω θα επανελθω με αποριες

-----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 08 : 31 : 00-----

οκ ξαναγυρισα με αποριες γιατι τα βρηκα μπαστουνια :(

διαβασα το ποστ που μου εκανε λινκ ο fromaz

κατεβασα το Visual Studio το εγκατεστησα πηγα NEw project Windows Project στην C++

εφτιαξα το πρωτο κουμπι του αλλαξα ονομα Μεχρι εδω καλα

Πατησα πανω στο κουμπι που εφτιαξα διπλο κλικ ανοιγει ο κωδικασ του κουμπιου γραφω την γνωστη σε ολους εντολη για να εμφανισει το

Hello World παω ολο χαρα να κανω build complie run without debug

εδω επεσα απο τα συννεφα δεν αναγνωριζε την εντολη εξοδου που γραφουν ολα τα βιβλια τησ C++

και τωρα ερχομαι με 2 αποριες

1)για τον προγραμματισμο μεσα απο το studio αυτο ή οποιαδηποτε αλλο τι γνωσεισ χρειαζομαι εκτοσ τα βασικα τησ C++??

2)δευτερον αν χρειαζομαι και αλλεσ γνωσεισ τοτε για ποιο λογο χρειαζεται να ξερω C++ αφου μπορω μεσα απο το προγραμμα αυτο και μια αλλη μορφη γλωσσας να κανω ευκολα και γρηγορα παραθυρικα και φιλικα προσ τον χρηστη προγραμματα ??

εχω καταμπερδευτει οποιοσ μπορει ασ απαντησει ευχαριστω

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

1) Πρεπει να γνωριζεις της βιβλιοθηκες ή εργαλεία (API- Application Programming Interface) που σου προσφέρει το λειτουργικο σου συστημα. Η cout << "Hello world!" χρησιμοποιεται σε λειτουργικο DOS ή στην κονσόλα command prompt.

Οι βιβλιοθηκες ή εργαλεία ειναι ενα συνολο απο συναρτήσεις που εχουν φτιαχτεί για να μας κάνουν την ζωή πιο εύκολη. Εαν θες πχ να υπολογισεις την επιταχυνση ενος αντικειμενου...δεν χρειαζεται να ανακαλυψεις απο την αρχη τον τυπο της επιταχυνσης...γιατι τον εχει βρει αλλος για εσένα! Η ιδια λογικη επικρατει και στους υπολογιστες. Ετσι λοιπον και η cout ειναι μια συναρτηση που την εχει εφευρει-προγραμματισει άλλος .

2) Η C++ ειναι απλά μια γλώσσα (οπως και οι άλλες) που χρησιμοποιεις για να εκφράσειs αυτα τα εργαλεία ωστε να τα καταλαβαινει ο υπολογιστης . Δεν σε υποχρεωνει κάνεις να γνωρίζεις C++.

Ελπιζω να βοηθησα κάπως....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...