Προς το περιεχόμενο

ελεγχος Fibonacci

oranje

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια.Μηπως θα μπορουσατε να με βοηθησετε να βρω μια ακρη.εχω ενα προγραμμα στη c που πρεπει να ελεγξω αν μια ακολουθια που δινει ο χρηστης ειναι fibonacci.βασικα ειναι θα πρεπει να γινει παραλληλα σε περιβαλλον mpi και θελω μια βοηθεια για τον ελεγχο.ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

ασχετα με το mpi προσπαθω να βρω τον κωδικα που θα ελεγχει αν η ακολουθεια που εδωσα ειναι fibonacci.san dedomeno exω οτι f(0)=0 kai f1=1.βοηθησα καθολου?

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημά σου...

Έστω πως έχεις έναν πίνακα V με Ν στοιχεία (Ν > 2). Σε ένα loop εξετάζεις εάν V[n] ισούται με V[n-1]+V[n-2].

Το mpi υποστηρίζει πίνακες (vectors/arrays), οπότε?

Δημοσ.

δεν θελω απλα να ελεγχω αν ενας αριθμος ειναι το αθροισμα των προγουμενων του αλλα να ειναι ο ιδιος fibonacci.ετσι δεν θα πρεπει να δωσω μια συναρτηση που υπολογιζει τους fibo?pπως τα συνδεω αυτα?δεν ειμαι και ο σχετικοτερος

Δημοσ.

Α, μάλιστα...

Η ταυτοποίηση, μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι ο εξής:

Έστω θετικός ακέραιος x. Αυτός, είναι fibo όταν μία από τις (5*x^2+4) ή (5x^2-4), είναι τέλειο τετράγωνο (δηλαδή, η ρίζα του ακέραιος αριθμός).

Παράδειγμα:

- 5

5*5^2+4 = 129 -> μη ακέραια ρίζα

5*5^2-4 = 121 -> ακέραια ρίζα (11)

άρα fibo

- 9

5*9^2+4 = 409 -> μη ακέραια ρίζα

5*9^2-4 = 401 -> μη ακέραια ρίζα

άρα όχι fibo

Δημοσ.
δεν θελω απλα να ελεγχω αν ενας αριθμος ειναι το αθροισμα των προγουμενων του αλλα να ειναι ο ιδιος fibonacci.ετσι δεν θα πρεπει να δωσω μια συναρτηση που υπολογιζει τους fibo?pπως τα συνδεω αυτα?δεν ειμαι και ο σχετικοτερος

Πιστεύω ότι ο πιο βολικός τρόπος να βρεις αν ένας αριθμός n είναι fibonacci, είναι να τσεκάρεις αν ο 5n^2 + 4 ή ο 5n^2 - 4 είναι τέλειο τετράγωνο. Θα πάρεις δηλαδή τη ρίζα, θα την στρογγυλέψεις στον πιο κοντινό ακέραιο και μετά θα πάρεις το τετράγωνο αυτού του ακεραίου. Αν είναι 5n^2(+-)4, για κάποια από τις δύο περιπτώσεις, τότε ο n ανήκει στην ακολουθία fibonacci.

Edit: με πρόλαβε ο fromaz :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...