mayrozjack Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Θέλω να εγκαταστησω μια καλη διανομη GNU-LINUX στο σύστημα μου, ως δευτερο λειτουργικό σύστημα. Εχω περάσει από πολλές αλλες διανομες, αλλά τελικα κλίνω πιο πολυ προς τα Fedora Core και Ubuntu... Το Ubuntu φαινεται να ειναι πιο πολυ "της μοδας", ειδικα η εκδοση 8.04 LTS, όμως έχω δουλέψει και το FC-8 στο πανεπιστημιο και μου άρεσε πολύ... Τι προτείνετε? (Κάτι ακουσα και για FC-9, αλλα δεν το 'ψαξα. Τι παίζει?) Thanx a lot!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Εγώ υποκειμενικά προτείνω Fedora 9 (ή F10 αν σου αρέσουν οι περιπέτειες). Αλλά όπως λέω πάντα, επιλέγεις αυτή που σου έκανε κλικ. ΥΓ. Το Core καταργήθηκε. Σκέτο Fedora. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelfc Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Το καλυτερη ειναι υποκειμενικο. Διαλεξε μια εκ των δυο και βαλτη. Η νεοτερη εκδοση Fedora αυτη τη στιγμη ειναι η 9. Σε λιγο καιρο θα βγει και η 10. Σε 3 μερες κυκλοφορει Ubuntu 8.10. Παρε και αυτο να σε βοηθησει αν διαλεξεις τη Fedora. Fedora 9 Installation Guide Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Εννοείται ubuntu λόγω .deb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Droidlock Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Εγω θα σου πω το fedora core 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Εγω θα σου ελεγα debian αλλα αφου ρωτας μονο για fedora ή ubuntu τοτε το δευτερο με μιση καρδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αbominable Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Εγώ χρησιμοποιώ και τις 2. Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη. Δοκίμασε την μία και κατόπιν την άλλη για να ξέρεις από μόνο σου. Όπως το ubuntu έχει το deb έτσι το fedora έχει το rpm. Και τα 2 σπέρνουν αλλά ακόμα πιο πολύ σπέρνει το source compilation (που μπορεί και να σε φυτέψει). Επίλεξε μία και εγκατέστησέ την και όταν έχεις όρεξη για πειραματισμούς εγκατέστησε την άλλη. (Εγώ μία περίοδο είχα και τις 2 διανομές στο ίδιο pc) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Και τα 2 σπέρνουν αλλά ακόμα πιο πολύ σπέρνει το source compilation (που μπορεί και να σε φυτέψει). :lol::lol: Εγώ ψηφίζω Ubuntu, γιατί έχει περισσότερους χρήστες, και παρόλο που δεν είναι τέλειο(βλέπε pulse audio και άλλες ανοησίες), είναι πιο εύκολο για αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Για αρκετο καιρο ειχα fedora. Ο κυριοτερος λογος ηταν η συνηθεια μιας και η πρωτη διανομη που ειδα ηταν το redhat 9. Το ubuntu το δοκιμασα πριν 3 χρονια και δε μου αρεσε. Το δοκιμασα και φετος και παλι δε μου αρεσε, χωρις να μπορω ωστοσο να δωσω καποιο σοβαρο λογο. Τωρα τελευταια δοκιμασα το debian stable και βλεπω να μενω εκει. Αντιθετα με αυτα που ακουγονται, δεν το βρηκα πιο δυσκολο απο το fedora. Το κακο με το fedora ειναι οτι ανανεωνεται πολυ γρηγορα και δεν ειναι και ο,τι σταθεροτερο υπαρχει. Πολυ θα ηθελα να εβαζα CentOS αντι αυτου (ουσιαστικα προκειται για το redhat χωρις τα logos) το οποιο ειναι η αντιστοιχη "σταθερη" εκδοση αλλα δεν εχει απ'οσο ξερω τουλαχιστον repositories για τα non-free codecs και λοιπα proprietary πακετα που χρειαζομαι. Οποτε ειναι μαλλον κακη επιλογη για desktop. Εκει ειναι που βρηκα το καλυτερο των 2 κοσμων στο debian stable. Εχει και τα proprietary πακετα, και ειναι σταθερο χωρις να απαιτει συνεχως updates και εχει και μεγαλυτερη επιλογη ετοιμων πακετων. Το μονο που μπορει να θεωρηθει αρνητικο ειναι οτι δεν θα εχεις τις τελευταιες εκδοσεις των πακετων. Αν θες κατι με γρηγορη ανανεωση υπαρχει και το debian testing. Οποτε αν η επιλογη ειναι αυστηρα ubuntu η fedora περιμενε 2-3 βδομαδες ακομα και βαλε το fedora 10 που θα βγει μεσα Νοεμβριου. Αν δεν εχεις δοκιμασει το debian και φοβασαι (αδικα) οτι ειναι πιο δυσκολο θα σου ελεγα να δοκιμασεις αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Για αρκετο καιρο ειχα fedora. Ο κυριοτερος λογος ηταν η συνηθεια μιας και η πρωτη διανομη που ειδα ηταν το redhat 9. Το ubuntu το δοκιμασα πριν 3 χρονια και δε μου αρεσε. Το δοκιμασα και φετος και παλι δε μου αρεσε, χωρις να μπορω ωστοσο να δωσω καποιο σοβαρο λογο. Ωραία επιχειρηματολογία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Γιατί ρε gpan? Και σε εμένα (σχεδόν) ίδιο συνέβη. Με το που bootάρα από το livecd και είδα το απαίσιο artwork του, αμέσως έκανα reboot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Γιατί ρε gpan? Και σε εμένα (σχεδόν) ίδιο συνέβη. Με το που bootάρα από το livecd και είδα το απαίσιο artwork του, αμέσως έκανα reboot. Άμα κρίνεις μία διανομή από το artwork, τότε τι να πω; Άλλωστε η εμφάνιση είναι κάτι υποκειμενικό και αν δε σ' αρέσει το default μπορείς να το καθορίζεις εσύ στα μέτρα σου. Θες να μου πεις δηλαδή ότι το debian έχει καλύτερο artwork; Και το suse φαίνεται γαμάτο εκ πρώτης όψεως, αλλά το yast δεν αρέσει σε όλους. Γαμάτο σαν λειτουργικό και σαν artwork (kdemod) θα μπορούσα να πω ότι είναι το Αrch, αλλά προσωπικά δε με καλύπτει και τόσο (περιορισμένη κοινότητα, χρονοβόρα εγκατάσταση προγραμμάτων) γι' αυτό τα έβγαλα και τα τρέχω μόνο virtual. Αυτό πιστεύω είναι σοβαρό επιχείρημα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Ubuntu φυσικά μιας και θα γίνουν όλα πολύ πιο εύκολα, φιλικότερη χρήση σαφώς και καλύτερος εγκαταστάτης πακέτων , γενικά πιο εύχρηστος και γρήγορος από του fedora. Μετά κάνεις τις όποιες άλλες δοκιμές που θέλεις πάνω σε άλλες διανομές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrozjack Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστω πολύ παιδια... Ομως μ'αυτα που είπατε, με βαλατε σε σκεψεις... Εγω θέλω ενα γρηγορο, φιλικο και -κυριως- απολυτα σταθερο συστημα, που να μην μου βγαζει την πίστη στις διαφορες εργασίες που θα κάνω (εγκατασταση πακετων κλπ). Ειχα την εντυπωση πως ενα απο τα 2 αυτα (εννοω Ubuntu ή Fedora) θα την έκανε τη δουλεια... Είχα δίκιο, η πρεπει να ψάξω άλλη διανομη, και αν ναι, ποια? -----Προστέθηκε 28/10/2008 στις 02 : 17 : 18----- Με μισή καρδια ε? ...Με το Debian τι παίζει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστω πολύ παιδια... Ομως μ'αυτα που είπατε, με βαλατε σε σκεψεις... Εγω θέλω ενα γρηγορο, φιλικο και -κυριως- απολυτα σταθερο συστημα, που να μην μου βγαζει την πίστη στις διαφορες εργασίες που θα κάνω (εγκατασταση πακετων κλπ). Ειχα την εντυπωση πως ενα απο τα 2 αυτα (εννοω Ubuntu ή Fedora) θα την έκανε τη δουλεια... Είχα δίκιο, η πρεπει να ψάξω άλλη διανομη, και αν ναι, ποια? -----Προστέθηκε 28/10/2008 στις 02 : 17 : 18----- Με μισή καρδια ε? ...Με το Debian τι παίζει? Λοιπόν εγώ σου προτείνω να βάλεις ubuntu για αρχή και μετά αν θες πας στο debian. Άμα θες να δεις ομοιότητες-διαφορές μεταξύ ubuntu και debian δες εδώ: http://www.ubuntu.com/community/ubuntustory/debian Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.