xionias Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Μητρικη με ενσωματωμενη καρτα γραφικων?(ποσα μπορει κανεις να μαθει στο insomnia τελικα!!!!!!!!) Δεν το ηξερα......μηπως εχεις καποια υποψη σου που να πλησιαζει τα χαρακτηριστικα αυτης που εχω διαλεξει?
antonl Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Αν πας σε Intel μια Asus P5KPL-CM πχ. Το μόνο αρνητικό που βλέπω στη συγκεκριμένη είναι πως έχει μόνο δύο slots για RAM αλλά δεν νομίζω να σου χρειαστούν πάνω από 4GB. Επίσης δεν έχει firewire, που υπάρχει στην P5Q αλλά δε ξέρω κατά πόσο σου χρειάζεται. Παρόμοια χαρακτηριστικά έχει και η ακόμα πιο οικονομική Albatron PMG31, με το μείον πως δεν έχει Gbit κάρτα δικτύου.
alexis333 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Παρε μια συνθεση κι απο μενα. Πιστευω θα σε καλυψει ανετα και με το παραπανω. Με συνολικο κοστος 447 ευρω. Και θα παιζεις και να κανενα παιχνιδι αν θες.
antonl Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Κάτι σαν την σύνθεση του alexis333 θα πρότεινα αλλά αντί της κάρτας γραφικών και της μητρικής που αναφέρει, θα βαζα την Asus του προηγούμενου post μου (σύνολο ~70? χαμηλότερα).
Darth Revan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Παρε μια συνθεση κι απο μενα. Πιστευω θα σε καλυψει ανετα και με το παραπανω.Με συνολικο κοστος 447 ευρω. Και θα παιζεις και να κανενα παιχνιδι αν θες. Συμφωνω κ εγω με αυτη την συνθεση!Θα σε καλυψει αρκετα πιστευω!
grimpr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Αγόρασε 4χ2gb της Kingston, βάλε ενα 64bit distro, και μην κοιτάς πίσω. Χαιρετώ τα τσακάλια του insomnia.Έχω θέμα.Ψάχνω πολυ καιρό να βρώ ενα kit dual ddr2 4gb για το pc μου που τώρα εχει 2x512mb. Δεν ξερω τι να διαλεξω...800 ή 1066? Τί διαφορά θα δώ μεταξύ τους σε χρηση απλών προγραμμάτων(office,firefox,media players)? Μάρκα? Αξίζει να πάω σε κατι ακριβο όπως αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1143832&page=5&category=69977727&catalog=20 ? (αυτές μου φάνηκαν πολυ καλές γι'αυτο βαζω το link) Το pc εχει Ρ4 στα 3.2 ,200gb σκληρο, mobo asus-p5rd1v,και τρέχει ubuntu 8.04. Ζητάω τη γνώμη και τις προτάσεις σας... Ευχαριστώ..!
antonl Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Αγόρασε 4χ2gb της Kingston, βάλε ενα 64bit distro, και μην κοιτάς πίσω. Θα λεγα πως απάντησες καταλάθως σε άλλο topic αλλά το quote σου με διαψεύδει. Ασχέτως που τελικά έχει απορριφθεί η αγορά μόνο μνήμης, είναι δυνατόν να του προτείνεις 8GB RAM για internet, μουσική και office; Μπορείς να δικαιολογήσεις την άποψή σου; Εγώ που παίζω και κανα παιχνιδάκι πού και πού πόσα κιλά RAM να βάλω;
grimpr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Είναι η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει για το μηχάνημα του. Με την καλύτερη διαχείριση της μνήμης (full utilization) στο Linux, κατα 99% δεν πρόκειται να δει vm swapping στον δίσκο ανεξαρτήτως φόρτου εργασίας, τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα προγράμματα και βιβλιοθήκες θα υπάρχουνε στο cache του memory manager με συνέπεια, ταχύτατες επιδόσεις/φόρτωμα, λιγότερη εργασία και φθορά στον δίσκο του λειτουργικού, βέλτιστη πολλαπλή λειτουργία των προγραμμάτων και άλλα πολλά. Μακροπρόθεσμες προοπτικές, να κρατήσει περισσότερο καιρό το μηχάνημα του δίχως να χρειαστεί να αναβαθμίσει σε τελευταίους επεξεργαστές και πλατφόρμες εάν και εφόσον δεν είναι χρήστης gamer. Ειδικά με το κόστος της DDR2 στον πάτο του βαρελιού δικαιολογείται απόλυτα μια ουσιαστική αναβάθμιση της συνολικής χωρητικότητας σε RAM,4/8GB σε 64bit λειτουργικό, και με τα μοντέρνα λειτουργικά, Linux/Vista, να χρησιμοποιούν έξυπνα την ελεύθερη RAM για ανώτερες επιδόσεις, χρησιμοποιώντας την για caching , θα έχει μια πολύ καλύτερη εμπειρία στην γενική χρήση του υπολογιστή του που ένας πιο γρήγορος επεξεργαστής δεν θα μπορέσει να την προσφέρει, η συνήθεια του κλεισίματος της εκάστοτε εφαρμογής περνάει πια στο παρελθόν μιας και μπορεί να έχει όλες τις εφαρμογές που θέλει συνέχεια ανοιχτές στο taskbar/tray δίχως πρόβλημα η καθυστερήσεις και ταυτόχρονα να παίζει τα games του και να τρέχει ενα Windows XP virtualized συνέχεια ανοιχτό για κάποιες εφαρμογές που χρειάζεται. Βέβαια όλα τα παραπάνω ακούγονται ως εξαιρετικά ακραία και στην σφαίρα της φαντασίας για εναν απλό χρήστη που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του 1-2 ώρες κάθε μέρα, αλλά δεν παύουν να ειναι πραγματικότητά, ασχέτως αν αρκετοί δεν την έχουνε καταλάβει ακόμη, για μια αρκετά μεγάλη μερίδα των επισκεπτών αυτής εδώ της ιστοσελίδας. Θα λεγα πως απάντησες καταλάθως σε άλλο topic αλλά το quote σου με διαψεύδει.Ασχέτως που τελικά έχει απορριφθεί η αγορά μόνο μνήμης, είναι δυνατόν να του προτείνεις 8GB RAM για internet, μουσική και office; Μπορείς να δικαιολογήσεις την άποψή σου; Εγώ που παίζω και κανα παιχνιδάκι πού και πού πόσα κιλά RAM να βάλω;
antonl Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 [...]Βέβαια όλα τα παραπάνω ακούγονται ως εξαιρετικά ακραία και στην σφαίρα της φαντασίας για εναν απλό χρήστη που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του 1-2 ώρες κάθε μέρα, αλλά δεν παύουν να ειναι πραγματικότητά, ασχέτως αν αρκετοί δεν την έχουνε καταλάβει ακόμη, για μια αρκετά μεγάλη μερίδα των επισκεπτών αυτής εδώ της ιστοσελίδας. Περνάω μπροστά από pcια το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Συχνότατα παίζω βαριά παιχνίδια, surfαρω με ανοιχτά καμιά 20αριά tabs στον FF και πολλές φορές δυσκολεύομαι να επιλέξω το σωστό παράθυρο από την taskbar μιας και ό,τι πρόγραμμα ανοίγω ξεχνάω/βαριέμαι να το κλείσω. Πρόσφατα πήγα απ' τα 2->4GB RAM (3.2 ουσιαστικά μιας και το 99% του χρόνου είμαι σε WinXP 32bit). Όχι επειδή ένοιωθα ότι κώλωνε το σύστημα, περισσότερο επειδή απλώς ήθελα να πάρω κάτι για το pc. Την σημαντικότερη διαφορά την είδα σε ένα παιχνίδι που κατά το gaming έφτανε να χρησιμοποιεί ~2GB RAM (συνολικά, με όλα τα άλλα ανοιχτά προγράμματα στο background). Η γενικότερη εμπειρία σε περιβάλλον windows δε μπορώ να πω ότι άλλαξε ιδιαίτερα. Αυτό φαίνεται εξάλλου απ το ότι το memory peak (task manager) όσες φορές έτυχε να το τσεκάρω, δεν ξεπερνούσε τα 2GB. Ως εκ τούτου, βρίσκω την άποψη για 8GB RAM "εξαιρετικά ακραία και στην σφαίρα της φαντασίας" για κάποιον που θέλει να χει 10 tabs στον FF, ένα winamp και το word. Πόσο μάλλον με P4 3.2, DDR1 και μητρική που σηκώνει ως 4GB RAM, όπως αναφέρονται στο post που 'κανες quote.
grimpr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Προφανώς δεν διάβασες η "επιμένεις" να μην διαβάζεις τι έγραψα στα post μου δίχως να απαντήσεις με επιχειρήματα και βασισμένος πάντα στις δικές σου ανάγκες με ένα λειτουργικό σύστημα του 2001. Επαναλαμβάνω οτι τα 8GB "δικαιολογούνται" απόλυτα με βάση τις παρούσες τιμές στις DDR2 μνήμες και την ολοένα και αυξανόμενη χρήση και διαθεσιμότητα 64bit εφαρμογών και λειτουργικών συστημάτων (Vista64/Linux64). Τώρα εάν επιμένεις δογματικά στο δικό σου workflow εργασίας σαν γενικό κανόνα, με γειά σου και χαρά σου, απλά δεν είναι κανόνας για όλους όπως το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την δικιά μου πρόταση. Η προσπάθεια μου είναι να αποδείξω οτι κανείς δεν έχει να φοβηθεί τα 64bit λειτουργικά και δεν αναφέρθηκα καν στα Windows XP, που τα βγάζω έξω παντελώς στο θέμα διαχείρισης resources (multicore/ram), ειται XP32 ειται XP64 όπως αναφέρθηκα στο προηγούμενο post μου και 2ον. Εφόσον η αγορά ενός desktop προσωπικού υπολογιστή προορίζεται για μακροχρόνια χρηση, εάν συμπεριλάβουμε και την οικονομική κατάσταση που επικρατεί και κατά 99% θα γίνει σε περίοδο 2-3 ετών ακόμη χειρότερη, η καλύτερη επένδυση για να μεινη "επίκαιρος" ενας μέτριος τώρα υπολογιστής σε επιδόσεις user experience ακόμα και σε χρονικό περιθώριο πέραν της 5αετίας ήτανε στο παρελθόν (98->XP),είναι (XP->Vista) και θα είναι (Vista->7) η επένδυση σε άπλετη RAM.
antonl Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Ειλικρινά δεν ξέρω ποιος δεν διάβασε το Post του άλλου Το post το οποίο κάνεις quote κι απαντάς είναι ενός χρήστη με μητρική που σηκώνει DDR1 ως 4GB RAM. Επιπλέον αναφέρει πως το pc χρησιμοποιείται μόνο για "χρηση απλών προγραμμάτων(office,firefox,media players)". Δεν αναφέρει το διάστημα για το οποίο πρόκειται να κρατήσει το παρόν pc. Στα παραπάνω προτείνεις να πάρει 8GB DDR2, λέγοντας πως είναι μια φθηνή αναβάθμιση που θα πιάσει τόπο. Αν αφήσουμε στην άκρη τον συγκεκριμένο υπολογιστή κι υποθέσουμε ότι η πρότασή σου είναι για κάποιον νέο, έχεις δει πραγματικά διαφορά στα συγκεκριμένα προγράμματα απ' τα 2 ή 4 στα 8GB (ειλικρινά ρωτάω); Θα πιάσουν τόπο τα ~50€ επιπλέον που στοιχίζουν τα 4 αυτά GB; Το να πάρει κανείς κάποιο pc part επειδή έχει καλό λόγο απόδοσης/κόστους το βρίσκω λίγο άτοπο. Επειδή εγώ (και όχι μόνο) πιστεύω ότι η 4670 είναι μια κάρτα με αρκετά υψηλό αυτό το λόγο, δε σημαίνει πως θα την προτείνω σε κάποιον που θέλει ένα pc γραφείου. Θα του προτείνω μια μητρική που να χει (εκτός απ την onboard και) μια pci-e 16x έτσι ώστε αν κάποτε χρειαστεί κάτι ισχυρότερο, να μπορεί να το προσθέσει.
grimpr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Παραδέχομαι οτι απάντησα βιαστικά στο συγκεκριμένο thread διχως να δώσω σημασία στο 1ο post. Στην προκειμένη περίπτωση έχεις δίκιο και έχω άδικο. Οσον αφορά το θέμα περί μνήμης και επιδόσεις. Ειναι λάθος τακτική να κατηγοριοποιείς τους χρήστες αναλόγως με το τι κάνουν "τώρα", με τις υπάρχον εφαρμογές, και της "τωρινές" ανάγκες τους, αυτά τα πράγματα ειναι καθαρά υποκειμενικά και όπως είναι γνωστό αλλάζουν για ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών σύμφωνα με την βούληση της βιομηχανίας της πληροφορικής. Μιας και ο συγκεκριμένος χρήστης ΔΕΝ είναι χρήστης εταιρικού γραφείου/εφαρμογής αυτόματα παύει να υφίσταται η σωστή εν μέρει "κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου" λογική. Δεδομένου οτι ιστορικά στην εξέλιξη των λειτουργικών της Microsoft και όχι μόνο (IBM OS/2), ο σημαντικότερος προβληματικός παράγοντας στην γενικότερη αποδοχή τους και στην χρήση τους, ήτανε και παραμένει τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον, η ανεπαρκής ελεύθερη μνήμη των συστημάτων λόγω υψηλού κόστους της αγοράς της, που αρκετές φορές ξεπερνούσε και ξεπερνάει ακόμη και τώρα την αγορά ενος highend κεντρικού επεξεργαστή, με την όλο και μεγαλύτερη κατανάλωση σε RAM των εφαρμογών σε Windows περιβάλλοντα κυρίως λόγω στρατηγικής της ίδιας της Microsoft και απο την όλο και επιθετική πολιτική της Microsoft στους ISV's στο να προωθήσει την μεταφορά σε 64bit πλατφόρμες και στον τομέα του gaming, επιμένω και επαναλαμβάνω οτι η αναβάθμιση της συνολικής χωρητικότητας RAM είναι η καλύτερη αναβάθμιση σε βάθος χρόνου και όχι μόνο, για έναν γενικού τύπου Windows χρήστη που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του για αρκετό διάστημα (3-5 χρόνια) ανεξαρτήτως συνολικού κοστους(budget/gamer/enthusiast) κατηγορίας hardware, πάντα ξαναλέω με βάση της ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε 2GB DDR2 dimms. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και για την εξέλιξη των επεξεργαστών και αν κατά πόσο θα είναι απαραίτητες οι αυξημένες επιδόσεις τους στο μέλλον με βάση το υψηλό κόστος, αλλά αυτή ειναι μια κουβέντα για ένα άλλο thread.
antonl Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μάλλον σ' αυτό βρίσκεται η ρίζα της διαφωνίας μας: [...]Ειναι λάθος τακτική να κατηγοριοποιείς τους χρήστες αναλόγως με το τι κάνουν "τώρα", με τις υπάρχον εφαρμογές, και της "τωρινές" ανάγκες τους, αυτά τα πράγματα ειναι καθαρά υποκειμενικά και όπως είναι γνωστό αλλάζουν για ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών σύμφωνα με την βούληση της βιομηχανίας της πληροφορικής.[...] Δεν προτείνω κάτι βάσει των τωρινών αναγκών αλλά έχω υπόψη (όσο μπορώ) και τις αυριανές καθώς και το κατά πόσο θα πιάσουν τόπο τα χρήματα που πρόκειται να ξοδευτούν σήμερα. Πέρα απ τις "αυριανές" ανάγκες δε μπορώ να μαντέψω. Θα δει εν καιρώ κι εφόσον το σύστημα που έχει προταθεί είναι αναβαθμίσιμο, θα προβεί στις όποιες αγορές κρίνει απαραίτητες. Δε λέω πως έχω δίκιο και είναι πιο ορθή η δική μου λογική. Απλά τα βλέπουμε μάλλον από διαφορετική οπτική γωνία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.