Προς το περιεχόμενο

Επιλογή 2πύρινου ή 4πύρινου επεξεργαστή και γιατί ?

geocool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε να συγκρίνουμε αυτούς τους 2 επεξεργαστές:

INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600

# Τεχνολογία Κατασκευής: 65 nm.

# Front Side Bus: 1066MHz.

# Χρονισμός: 2.40 GHz.

# Τοποθέτηση: Socket LGA775.

# L2 Cache: 8MB (4096KB X 2) L2 cache.

# Επικοινωνία με τη μνήμη: 533MHz, 667MHz, 800MHz, 1066MHz.

# Τιμή: 189Ευρό

INTEL CORE 2 DUO E840

# Τεχνολογία Κατασκευής: 45 nm.

# Front Side Bus: 1333MHz.

# Χρονισμός: 3.00 GHz.

# Τοποθέτηση: Socket LGA775.

# L2 Cache: 6MB L2 cache.

#Τιμή: 165Ευρό

Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους 2 επεξεργαστές. Ο πρώτος είναι 4πύρινος και ο δεύτερος 2πύρινος.

Αναρωτιόμουν αν πάρω τετραπύρινο θα εκμεταλλευόταν το όλο σύστημα αυτή την στιγμή και τους 4 πυρήνες ?

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας, ποιόν επεξεργαστή θα διαλέγατε και γιατί.

Ευχαριστώ για την βοήθεια, το εκτιμώ :-)

Δημοσ.

καταρχας βλεπουμε τον παραγοντα κοστος/αποδοση, δεν ξερω τι τιμες παιζουν για αυτους αλλα υποθετω οτι ο 4αρης θα ειναι σχετικα ποιο ακριβος, αρα πρεπει να μας πεις σε τι τιμες τους βρηκες

edit κοιτωντας στο eshop o 8400 ειναι στα 165 και ο 6600 στα 189, μικρη διαφορα στην τιμη οποτε κοιταμε μονο το το 2ο σκελος

μετα εξαρταται απο τα προγραμματα που τρεχεις, παντως λιγα ειναι γραμμενα για 4 πυρηνους (και μονο σε αυτα θα δεις διαφορα στην ταχυτητα) σε ολες τις αλλες περιπτωσεις ο 2πυρηνος θα ειναι ποιο γρηγορος λογω υψηλοτερης συχνοτητας,FSB

αυτα σε γενικες γραμμες

οποτε μας λες τι δουλειες κανεις με το PC και τι λειτουργικο θα του βαλεις και σου απανταμε κατα ποσο θα δεις αυξημενες επιδοσεις με τον 4αρη και αν τελικα σε συμφερει

Δημοσ.

έχεις δίκιο φίλε μου , sorry ξέχασα να βάλω τιμές. :lol:

Κοίτα συνήθως στο pc μου τα μόνα προγράμματα που είναι ανοιχτά είναι media player, photoshop, firefox, msn.( το πολύ το PS CS4 να αξιοποιεί τον 4πύρινο τα άλλα δεν είναι και βαριά προγράμματα )Το θέμα είναι ότι θέλω να έχω και καλές επιδόσεις στα games όπως και να "πετάει" την ώρα που το χρησιμοποιώ γενικά. Από όσο ξέρω και τα παιχνίδια που κυκλοφορούν τα περισσότερα πάντως δεν αξιοποιούν έναν 4πύρινο.

Εγώ έτσι όπως το βλέπω μάλλον θα πρέπει να πάρω τον 2πύρινο. Πιστεύω πως θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να αρχίσει να "δουλεύει" ο 4πύρινος σε προγράμματα και παιχνίδια. Δεν είμαι και ιδικός σε αυτά για αυτό έκανα και το topic για να πάρω μια καλύτερη και σωστότερη γνώμη :-)

Δημοσ.

Ο διπύρηνος είναι σαφώς καλύτερη επιλογή για τον μέσο χρήστη και λέγοντας μέσο χρήστη εννοώ και τον σκληροπυρηνικό gamer. Ο τετραπύρηνος χρησιμεύει για πιο extreme καταστάσεις, όπως π.χ. για όσους θέλουν να τρέχουν κάποιο/κάποια virtual machines ταυτόχρονα, να κωδικοποιούν video/audio και ταυτόχρονα να κάνουν και άλλα κ.τ.λ. Και πάλι σε αυτές τις περιπτώσεις επειδή τα λειτουργικά συστήματα δεν είναι σε θέση ακόμα να εκμεταλλευτούν αποδοτικά τους 4 πυρήνες η διαφορά στις επιδόσεις είναι μικρές. Οπότε σου συστήνω να πας με τον διπύρηνο που και μικρότερη κατανάλωση έχει, και μικρότερη έκλυση θερμότητας λόγω των 45 nm και μεγαλύτερο ρολόι - FSB οπότε στις περισσότερες εφαρμογές θα βλέπεις καλύτερες επιδόσεις από τον τετραπύρηνο.

Δημοσ.

2 πυρηνος τοτε για την περιπτωση σου και οταν πεσουν οι τιμες μπορεις να του κοτσαρεις εναν πολυπυρηνο αν βεβαιως τον χρειαζεσαι και αν τον "σηκωνει" η mobo σου

και καλυτερες επιδοσεις θα εχεις σε αυτα που κανεις και λιγο ποιο φθηνα θα σου βγει

edit για 2πυρηνο θα εβαζα και XP και Vista (αν χρησιμοποιεις win) για πανω απο 2 πυρηνες Vista γιατι τους αξιοποιουν πολυ καλυτερα απο τα Xp

Δημοσ.

ήδη έχω 2πύρινο ( και windows vista-32bit )

Intel Core2Duo E4500 (2.20GHz)

Επεξεργαστής δύο πυρήνων Intel Core2Duo E4500, 2.2GHz, 65nm, 2 MB L2 Cache, 800 MHz Front Side Bus, Intel 64Bit, Enchanced Intel Speedstep Technology, Execute Disable Bit, LGA775, Χαμηλή Κατανάλωση Ρεύματος, Χαμηλές Θερμοκρασίες Λειτουργίας, Εκπληκτική Απόδοση

και δεν είμαι ικανοποιημένος.

αυτή την στιγμή κάνω ένα upgrade στο pc μου. Μέσα στους επόμενους μήνες θα αγοράσω ram ddr3 2gb 1333 MHz. ( Dual Channel 2x1GB ) όπως και επεξεργαστή.

Δημοσ.

Intel Core2Duo E4500 (2.20GHz)

Επεξεργαστής δύο πυρήνων Intel Core2Duo E4500, 2.2GHz, 65nm, 2 MB L2 Cache, 800 MHz Front Side Bus, Intel 64Bit, Enchanced Intel Speedstep Technology, Execute Disable Bit, LGA775, Χαμηλή Κατανάλωση Ρεύματος, Χαμηλές Θερμοκρασίες Λειτουργίας, Εκπληκτική Απόδοση

και δεν είμαι ικανοποιημένος.

αυτή την στιγμή κάνω ένα upgrade στο pc μου. Μέσα στους επόμενους μήνες θα αγοράσω ram ddr3 2gb 1333 MHz. ( Dual Channel 2x1GB ) όπως και επεξεργαστή.

Μπορεις να πας ανεξοδα τον 4500 στα ~3.2-3.4Ghz να δεις αν θα σε ικανοποιει... ;)

Δημοσ.

μια παρατιρηση.

ειχα q6600 και τον αλαξα με e8500.

στα παιχνιδια παει αρκετα καλητερα (επιδη δεν χρησιμοποιουν 4 πυρινες ακομα)

γενικα ειμαι ευχαριστημενος (και απο θερμοκρασιες που ειναι σχετικα αυξημενες στους quad)

αλλα να ξερεις οτι επιδη τα windows ουτος η αλλος βλεπουν 4 πυρινες ασχετος προγραμματων θα εχεις ενα σχετικο "overflow" πιο ευκολα με τον dual συγκριτικα με τον quad.

με λιγα λογια με τον quad παντα ειχα 1-2 core διαθεσιμα και δεν εβλεπα πανω απο 50-80% χρηση σε αντιθεσει με τον dual Που χτιπαει πιο ευκολα 100αρια και εστο στιγμιεα το καταλαβενεις.

Δημοσ.

Intel Core2Duo E4500 (2.20GHz) [...] και δεν είμαι ικανοποιημένος.

Σίγουρα ο επεξεργαστής είναι η αιτία που δεν είσαι ικανοποιημένος; Πάντως δε νομίζω να σε ικανοποιήσει ούτε η DDR3@1333MHz, αν δεν πέσει η τιμή της αρκετά.

Δημοσ.
Μπορεις να πας ανεξοδα τον 4500 στα ~3.2-3.4Ghz να δεις αν θα σε ικανοποιει... ;)

+1.Εγω τον εχω στα 2.81 ενα χρονο τωρα με Vista και ολα μια χαρα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Πάντως δε νομίζω να σε ικανοποιήσει ούτε η DDR3@1333MHz, αν δεν πέσει η τιμή της αρκετά.

ακόμα και αν πέσει δεν αξίζει, καλύτερα να πάρει 1066mhz ddr2

Δημοσ.

Απο ποιά άποψη δε σε ικανοποιεί ο τωρινός σου επεξεργαστής ? Προσωπικά τον βρίσκω υπέραρκετο για οτιδήποτε. Αν θες ούτως η άλλως να δώσεις λεφτά για το pc δώστα για κάρτα γραφικών , κάνε raid κοκ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...