Safe_chef Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 υπάρχει κάποιος εύλκολος τρόπος να αναιβάσω την ταχύτητα του επεξεργαστή? έχει πειραματιστεί κανένας με συτό το μοντέλο?
phanispal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Πες μας από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα...
DonFustikis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 από το BIOS μπορείς να το κάνεις εύκολα...έχω τον ίδιο και τον έχω πάει στα 2,41GHz χωρίς κανένα πρόβλημα...δυστυχώς όμως δεν βλέπω καμία διαφορα!
phanispal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Αν το σύστημά σου είναι είτε πολύ αργό, είτε πολύ γρήγορο για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς, λογικό είναι να μη βλέπεις διαφορά... Αν όμως ένα παιχνίδι π.χ. είναι οριακά playable σε ένα σύστημα, με τον υπερχρονισμό μπορείς να δεις διαφορά.
DonFustikis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 εγώ το είδα στο crysis με τα γραφικά στο medium δεν είδα διαφορά στο πόσο κολάει μετά τον υπερσυγχρονισμό...τί να πω..περιμένω μέχρι τον Ιανουάριο να πάρω κανένα AMD deneb..!
antonl Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 εγώ το είδα στο crysis με τα γραφικά στο medium δεν είδα διαφορά στο πόσο κολάει μετά τον υπερσυγχρονισμό...τί να πω..περιμένω μέχρι τον Ιανουάριο να πάρω κανένα AMD deneb..! Για τα παιχνίδια, τον πρώτο λόγο έχει η κάρτα γραφικών.
kostasR1 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Για τα παιχνίδια, τον πρώτο λόγο έχει η κάρτα γραφικών. Πρώτο λόγο έχει η κάρτα αλλά δευτερο η CPU. Για παράδειγμα εγώ με με τον C2D E6850 και με την 8800GTX βγάζω περίπου 12500 3DMARKS 06 και μια φορά χαμήλωσα τη CPU από τα 3.0Ghz που τρέχει νορμάλ στα 2.0Ghz και έβγαλα 9400 3DMARKS πάντα με την ίδια κάρτα σε ίδιους χρονισμούς. Η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη. Στα παιχνίδια ήταν ακόμα πιο αισθητή. Δηλαδή μια κάρτα χρειάζεται και ένα καλό επεξεργαστή αλλιώς τα αποτελέσματα δεν θα είναι αυτά που θα περιμένεις.
antonl Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Πρώτο λόγο έχει η κάρτα αλλά δευτερο η CPU. Για παράδειγμα εγώ με με τον C2D E6850 και με την 8800GTX βγάζω περίπου 12500 3DMARKS 06 και μια φορά χαμήλωσα τη CPU από τα 3.0Ghz που τρέχει νορμάλ στα 2.0Ghz και έβγαλα 9400 3DMARKS πάντα με την ίδια κάρτα σε ίδιους χρονισμούς. Η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη. Στα παιχνίδια ήταν ακόμα πιο αισθητή. Δηλαδή μια κάρτα χρειάζεται και ένα καλό επεξεργαστή αλλιώς τα αποτελέσματα δεν θα είναι αυτά που θα περιμένεις. Το 3D Mark 2006 έχει και ξεχωριστό CPU mark/test, οπότε είναι προφανές ότι θα χει σημαντική διαφορά μια αύξηση 1GHz στον επεξεργαστή. Μίλησα για παιχνίδια, όχι για benchmarks.
pcfan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 από το BIOS μπορείς να το κάνεις εύκολα...έχω τον ίδιο και τον έχω πάει στα 2,41GHz χωρίς κανένα πρόβλημα...δυστυχώς όμως δεν βλέπω καμία διαφορα! Ο amd x2 4600 είναι απο την μάνα του χρονισμένος στα 2,4GHz και γι'αυτο δεν είδες καμία διαφορά.Και για του λόγου το αληθές.
mihalakis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 100μηζ πάνω 100 κάτω δεν έχουν διαφορά...έτσι κι αλλιώς μιλάμε για ΑΜΔ που δεν φημίζονται για τις δυνατότητές υπερχρονισμού τους. ένα παιχνίδι που παίζεται με το ζόρι, θα εξακολουθήσει να παίζεται με το ζόρι αν ανεβάσεις τον επεξεργαστή σου αν δεν υπάρχει βοήθεια από κάρτα γραφικών. Στα μετροπρογράμματα αλλά και εργασίες που απαιτούν χρήση επεξεργαστή πάντως κάποιες διαφορές φαίνονται. Ενδεικτικά με athlon [email protected] χρειάζομαι 12.30 λεπτα για να συμπιέσω ενα συγκεκριμένο βίντεο, ενώ με τον ίδιο στα 2.9 χρειάζομαι σχεδόν 2 λεπτά λιγότερα, που είναι αισθητή διαφορά. Για να κλοκάρεις πάντως αμδ για αρχή καλό θα είναι να κατεβάσεις το HT link και απο Χ5 να το κατεβάσεις στο Χ4 γιατί δεν είναι και τόσο σταθερά στο Χ5. Μετά αρχίζεις να ανεβάζεις το fsb και βλέπεις μεχρι που σε παίρνει. Καλό θα είναι επίσης να απενεργοποιήσεις το cool & quiet γιατί προκαλεί κρασαρίσματα. Μην ελπίζεις σε τίποτα τρελό όμως. Απο 2.4 άντε να πας 2.7 (εκτός και αν έχεις πέσει σε τρελό κομμάτι και σου δώσει κατι τις παραπάνω).Όλα αυτά με στοκ ψύξη και λίγο ρευματάκι παραπάνω (τον δικό μου απο 1.35 τον πήγα 1.3875) αν δεν εχεις προβλημα υπερθερμανσης. Ο δικός μου απο 2.3 πηγε μεχρι 2.65περιπου με στοκ ψυξη. Το παραπάνω ρευμα απλά τον έψηνε. Με αλλαγή ψύκτρας δουλέυω σταθερά στα 2.9 αν και μπορεί και λίγο ακόμα
DonFustikis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Για τα παιχνίδια, τον πρώτο λόγο έχει η κάρτα γραφικών. Ναι, γι'αυτό τονίζω ότι άφησα τα γραφικά στο μίντιουμ! Σε benchmarks που έχουν υπερσυγχρονίσει τον Extreme από τα 2,9 στα 3,6 έχει δείξει μεγάλη διαφορά στα FPS(σχετικά), απλά περίμενα να κολάει λιιιγοο λιγότερο pcfan τότε τον πήγα στα 2,61! απλά θυμόμουν ότι τον ανέβασα κατά 0,2! Τέσπα θα το τσεκάρω γιατί δν είμαι στο πισί μου τώρα και θα ξαναγράψω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.