rotten crusader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δηλαδή για σενα ο ερωτισμός υποδήλώνει το "συναισθηματικό δέσιμο"-ίσως πάλι να μην είναι καλή η χρήση της εντος εισαγωγικών φράσης,αλλα τεσπα!- που μπορεί να υπάρξει μεταξυ εσένα και οποιουδήποτε άλλου δείγματος ύλης(έμβιου/άβιου)? Αν καταλαβα καλά,συσχετίζεις τον ερωτισμό με την "χημεία" που μπορεί ν'αναπτυχθεί μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός άλλου σημείου αναφοράς(ανθρωπο,ζώο,πολη κτλ). Αν πάλι δε κατάλαβα καλά,ρίξτε φώς και σε μας τους αδαείς
Lucifer Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Τέτοια φάση. Αν με το "χημεία" εννοείς κάτι στις γραμμές του "εντυπωσιασμός, θέληση για αλληλεπίδραση, τάση για προσφορά, συμβατότητα επιθυμιών" κτλ, ναι.
Absinthe Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μεγαλουργεί και είναι καλά =) Συνεχίζω να διαφωνώ με αυτό όμως, πιστεύω πάρα πολύ στην ισχύ των λέξεων γι' αυτό και επικαλούμαι εδώ ορισμούς και ακριβολογίες. Ένας όρος όπως η "φιλία" πχ δε μου λέει τίποτα χωρίς να ξέρω σε ποια έννοια αντιστοιχεί. Και όταν το μοναδικό πράγμα που λέγεται για έναν όρο εδώ, δεν είναι το τι είναι αλλά το τι δεν είναι, ε δεν έχουμε και πολύ μέλλον. Πιο πριν είπα πως ο ερωτισμός είναι κάτι το πολύ διαφορετικό από αυτό που είθισται να θεωρείται πως είναι -μόνο η χρήστρια garnele έδειξε να αντιλαμβάνεται τι εννοούσα, ίσως επειδή με ξέρει ένα τικ παραπάνω. Αν λοιπόν εσείς θεωρείτε πως ανάμεσα σε σας και τη μάνα σας, εσάς και την αδερφή σας, εσάς και τον κολλητό σας και εσάς και τον εαυτό σας δεν υπάρχει ερωτισμός, κινούμαστε σε ένα πολύ διαφορετικό σύστημα αντίληψης. Ερωτισμός δεν υπάρχει ανάμεσα σε μας και οτιδήποτε θα θέλαμε να πηδήξουμε, το πήδημα είναι απλώς μία μορφή έκφρασης προς μία μερίδα ανθρώπων. Αυτή η μία μερίδα, είναι οι άνθρωποι με τους οποίους είναι κοινωνικά ή/και ηθικά αποδεκτό να πηδηχτούμε. Στην πλειοψηφία των ανθρώπων, αυτό σημαίνει απλώς μη-συγγενικά ετερόφυλα άτομα. Το να πηδήξω μια φίλη μου, είναι απλώς η έκφραση της τρυφερότητάς μου προς αυτήν (μεταξύ άλλων). Το να γίνουμε λιάρδα με τον κολλητό μου, το ίδιο, το να κάνω μια αγκαλιά και ένα δώρο στην αδερφή μου, επίσης. Ο ερωτισμός είναι (για μένα) η δυναμική που υπάρχει ανάμεσα στον εαυτό μου και κάτι άλλο, άνθρωπο, γάτα, πόλη. Το πως αυτή θα εκφραστεί, εξαρτάται από το τι είναι το κάτι άλλο. Μια φίλη μου που αντιλαμβάνεται πως το σεξ μπορεί να είναι κάτι τέτοιο, παραμένει φίλη μου. Αν θεωρεί πως είναι κάποιου είδους ερωτική δέσμευση, ε τότε το πράγμα περιπλέκεται -μα όχι στο δικό μου μυαλό. Χμμ...ενδιαφερουσα αποψη και αρκετα δουλεμενη. Κοιτα να δεις τι σκεφτεται ο ανθρωπος για να μπορεσει να χωσει τις φιλες του. Θραυση θα κανει, ειμαι βεβαιος Στο ψητο τωρα, επειδη και εγω ειμαι ακριβολογος ας ξεκαθαρισω μερικα πραγματα για να καταλαβεις πως το βλεπω εγω. Καταρχην, μεχρι πριν απο λιγο δεν ειχα διαβασει τα προηγουμενα σχολια σου περι ερωτισμου, οποτε δεν ηξερα τι μπορει να εννοουσες. Επειτα, ΓΙΑ ΜΕΝΑ η πραγματικη φιλια ειναι ο,τι κοντινοτερο υπαρχει στην αδερφικη σχεση. Ισως επειδη ειμαι μοναχοπαιδι και εχω μεγαλωσει μονος μου, να δινω μεγαλη σημασια στο θεμα "φιλια". Προσωπικα, θεωρω λιγους αντρες πραγματικους φιλους μου και μονο μια γυναικα φιλη μου, η οποια, για να σε προλαβω, υπαγεται στο α. Το θεμα ειναι πως οταν ακουω για φιλους απο φεισμπουκ και χαι5, το μονο που μπορω να κανω ειναι να γελασω.Και οκ καταλαβαινω οτι οι περισσοτεροι θεωρουν σαν φιλες τους σχεδον ολες τις γκομενες απο το προπτυχιακο τους, το μεταπτυχιακο τους και το μαθημα αερομπικ τους, αλλα αν ειναι ετσι οι φιλες, πηδατε τις. Δεν τρεχει τιποτα. Απο εκει και περα, συμφωνω για το θεμα περι ερωτισμου, νομιζω οτι ειναι αυτη η ελξη που νιωθουμε διαφορες φορες προς αντικειμενα ή υποκειμενα και η οποια εκδηλωνεται με διαφορετικο τροπο καθε φορα. Το καβαλικεμα ομως, σαν πραξη εκφραζει αντ χοκ αρχεγονα ενστικτα και οταν υπαρχει και εκτιμηση προς το προσωπο της φιλης (απαραιτητος παραγοντας για να θεωρηθει φιλη) τοτε σιγουρα θα δημιουργηθει ενα ειδος κτητικοτητας σε καποιον απο τους 2. Ε καπου εκει χαθηκε η φιλια, γιατι η φιλια στηριζεται κατ εξοχην στην ελλειψη κτητικοτητας. Πχ, απαξ και χωσεις την κολλητη σου μια φορα, μετα οποτε θα την ακους να μιλαει στο τηλ μακρια απο σενα και υποπτα χαμηλοφωνα σιγουρα θα σκεφτεσαι διαφορετικα πραγματα απο ο,τι σκεφτοσουν πριν την χωσεις. Ή και το αντιστοιχο εκ μερους της. Θεωρω.
rotten crusader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Τέτοια φάση. Αν με το "χημεία" εννοείς κάτι στις γραμμές του "εντυπωσιασμός, θέληση για αλληλεπίδραση, τάση για προσφορά, συμβατότητα επιθυμιών" κτλ, ναι. Αυτό,εννοώ.Τώρα μάλιστα,συνεννοηθήκαμε(άραγε ο topic starter τι έκανε?)
liopyr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Πχ, απαξ και χωσεις την κολλητη σου μια φορα, μετα οποτε θα την ακους να μιλαει στο τηλ μακρια απο σενα και υποπτα χαμηλοφωνα σιγουρα θα σκεφτεσαι διαφορετικα πραγματα απο ο,τι σκεφτοσουν πριν την χωσεις. Ή και το αντιστοιχο εκ μερους της. Θεωρω. Ψιλοδιαφωνώ σε αυτό. Ένα "μπήξιμο" δεν φέρνει μαζί και την κτητικότητα. Τουλάχιστον όχι απαραίτητα. Ισχύει η κτητικότητα σίγουρα σε μία πρώην σχέση που έχει διαλυθεί, και έχει μείνει μόνο σε "φιλικό" επίπεδο. Επειδή κάποια πράγματα μάλλον δεν τα ξεπερνάμε ποτέ, σε τέτοια περίπτωση "pure friendship" μάλλον δεν μπορεί να υπάρξει.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Εγώ εννοείται ότι συμφωνώ με τον Luci. Προσπάθησα να πω κάτι παρόμοιο νωρίτερα, αλλά το σχόλιο ήταν "Τι; Γουστάρεις τους φίλους σου; Να το κοιτάξεις", οπότε τα παράτησα.
liopyr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Εγώ εννοείται ότι συμφωνώ με τον Luci. Προσπάθησα να πω κάτι παρόμοιο νωρίτερα, αλλά το σχόλιο ήταν "Τι; Γουστάρεις τους φίλους σου; Να το κοιτάξεις", οπότε τα παράτησα. Το ότι είσαι ερωτευμένος με το iMac είναι λίγο ανησυχητικό εδώ που τα λέμε... έχει χιλιοποσταριστεί αυτή η pic, αλλά δεν γινόταν να μην την βάλω
evabb Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 φιλοι φιλοι σου γαμω και το καντηλι....:X:X:X:X
Houston Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Ναι εχει φιλους αντρες, εχω φιλες γυναικες, ναι ζηλευουμε και οι 2 οταν ο αλλος βγαινει με ατομο του αλλου φυλου, ναι μας την σπαει αν γινει πανω απο 2 φορες τον μηνα αυτο ΑΛΛΑ ΟΧΙ δεν παραλογιζομαστε οτι σωνει και καλα "η γκομενα μου βγηκε με αλλον=πηδιεται"(και ελπιζω το ιδιο να λεει και κεινη) Δηλαδή τι? σου λέει η δικιά σου σήμερα θα βγω με τον κολλητό μου τον Μπάμπη για ξύδια εσύ κάτσε σπίτι ή βγες με την φίλη σου την Χαρούλα ? Και αυτό γίνεται 2 φορές τον μήνα? Εγω ξερω οτι εχω βγει, εχω παει σπιτι της, εχουμε παει για καφε, χωρις την δικια μου και ποτε δεν εκανα κινηση που να της δειξω κατι παραπανω απο φιλικο. Κάτσε ρε KaizerSoze, το ότι έχεις πάει μια φορά σπίτι της για καφέ, δε σημαίνει ότι είσαι κολλητοί με την έννοια που το εννοούμε (κώλος με βρακί) . Αν έμπενες στην διαδικασία να γίνεις, θα έβλεπες ότι ή δεν τραβάει ή ότι παρατραβάει και θες να την γ@μήσεις (άποψή μου) Οποιαδήποτε ανθρώπινη αλληλεπίδραση εμπεριέχουσα συναίσθημα, ανεξαρτήτως της ποιότητας αυτού, εμπεριέχει ερωτισμό. Σταματήστε να συνδέετε τον "έρωτα" με την τάση για αναπαραγωγή, το δεύτερο είναι απλώς ο τρόπος έκφρασης του πρώτου μεταξύ συμβατών σωματικά ανθρώπων. lol …αν η τάση για αναπαραγωγή προϋποθέτει ερωτισμό θα μασταν δε θα μασταν το 1/10 τώρα σ αυτόν τον πλανήτη. οποτε μπορεί να υπάρξει μια κοπέλα που να σου δίνει αυτό που θέλεις ως προς τον εγκεφαλικό/ πνευματικό τομέα αλλα να μη σου αρέσει εμφανισιακά. αυτή λοιπόν είναι φιλί σου. Πως μπορείς με έναν άνθρωπο να διεγείρεσαι εγκεφαλικά/πνευματικά και να τον θεωρείς φίλο σου όταν τον κατηγορείς για την εμφάνισή του? Lucifer αν δεν καταννοείς τον Πλάτωνα μην τον διαβάζεις... evabb σιωπή... υ.γ. Το να πηδήξω μια φίλη μου, είναι απλώς η έκφραση της τρυφερότητάς μου προς αυτήν (μεταξύ άλλων). ρε ... άσε τις πίπες
KaizerSoze Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δηλαδή τι? σου λέει η δικιά σου σήμερα θα βγω με τον κολλητό μου τον Μπάμπη για ξύδια εσύ κάτσε σπίτι ή βγες με την φίλη σου την Χαρούλα ? Και αυτό γίνεται 2 φορές τον μήνα? Οχι, λεω οτι αν τυχει και γινει αυτο 2 φορες τον μηνα δεν θα φρικαρω Κάτσε ρε KaizerSoze, το ότι έχεις πάει μια φορά σπίτι της για καφέ, δε σημαίνει ότι είσαι κολλητοί με την έννοια που το εννοούμε (κώλος με βρακί) . Αν έμπενες στην διαδικασία να γίνεις, θα έβλεπες ότι ή δεν τραβάει ή ότι παρατραβάει και θες να την γ@μήσεις (άποψή μου) Οχι δεν εχω παει μια μονο φορα στο σπιτι της για καφε, βρισκομαστε λογω συνθηκων καθε μερα και εχουμε βρεθει μονοι μας αρκετες φορες
teo64x Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Καλά, το thread μέσα σε 2 μόλις μέρες έχει αναδειχθεί από τα διαμάντια του insomnia (συγκρίσιμο μόνο με το thread με το καζανάκι και το μόντεμ, πιστεύω)... Τα πρώτα 30 περίπου ποστ είναι αριστουργήματα (washcloud έχεις κερδίσει μόνιμο άπειρο respect από μένα στο ποστ 26), για να μη μιλήσω για το φοβερό quality leap που ξεκινάει στο ποστ 95... Εύγε σε όλους. Μετά από 3 πτώσεις από την καρέκλα και 0.5 λίτρα δάκρυα από τα γέλια, να πω κι εγώ τη γνώμη μου... Βασικά η ερωτική έλξη είναι απλά ένα θετικό συναίσθημα που μπορεί να νιώσει κανείς για έναν άνθρωπο. Το αν αυτό συνυπάρχει στα πλαίσια της φιλίας, σαφώς και είναι υποκειμενικό. Το θέμα είναι ότι μια μερίδα ανθρώπων (για τους περισσότερους, αυτό είναι "ένα ελκυστικό άτομο του άλλου φύλου") είναι ένας αποδεκτός πιθανός δέκτης των ερωτικών συναισθημάτων (αυτό το φιλτράρισμα γίνεται μάλλον υποσυνείδητα) και γι' αυτό μας βγαίνει αυτό το συναίσθημα προς αυτά τα άτομα. Εφόσον δηλαδή για τους άντρες, οι γυναίκες πληρούν τα κριτήρια ώστε η φιλία, η εκτίμηση, η έλξη, να μπορέσουν να εκφραστούν με τη μορφή της ερωτικής επιθυμίας, νομίζω ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Δεν είναι κάτι κακό, είναι απλά μια μορφή έκφρασης θετικών συναισθημάτων. Απλά, άλλη μορφή αυτής της έκφρασης μας βγαίνει με τους κολλητούς μας, άλλη με τυχόν ελκυστικές φίλες, κλπ.
Lucifer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 …αν η τάση για αναπαραγωγή προϋποθέτει ερωτισμό θα μασταν δε θα μασταν το 1/10 τώρα σ αυτόν τον πλανήτη. Lucifer αν δεν καταννοείς τον Πλάτωνα μην τον διαβάζεις... Έχεις κύρος.
afentiko7 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μεγαλουργεί και είναι καλά =) Συνεχίζω να διαφωνώ με αυτό όμως, πιστεύω πάρα πολύ στην ισχύ των λέξεων γι' αυτό και επικαλούμαι εδώ ορισμούς και ακριβολογίες. Ένας όρος όπως η "φιλία" πχ δε μου λέει τίποτα χωρίς να ξέρω σε ποια έννοια αντιστοιχεί. Και όταν το μοναδικό πράγμα που λέγεται για έναν όρο εδώ, δεν είναι το τι είναι αλλά το τι δεν είναι, ε δεν έχουμε και πολύ μέλλον. Πιο πριν είπα πως ο ερωτισμός είναι κάτι το πολύ διαφορετικό από αυτό που είθισται να θεωρείται πως είναι -μόνο η χρήστρια garnele έδειξε να αντιλαμβάνεται τι εννοούσα, ίσως επειδή με ξέρει ένα τικ παραπάνω. Αν λοιπόν εσείς θεωρείτε πως ανάμεσα σε σας και τη μάνα σας, εσάς και την αδερφή σας, εσάς και τον κολλητό σας και εσάς και τον εαυτό σας δεν υπάρχει ερωτισμός, κινούμαστε σε ένα πολύ διαφορετικό σύστημα αντίληψης. Ερωτισμός δεν υπάρχει ανάμεσα σε μας και οτιδήποτε θα θέλαμε να πηδήξουμε, το πήδημα είναι απλώς μία μορφή έκφρασης προς μία μερίδα ανθρώπων. Αυτή η μία μερίδα, είναι οι άνθρωποι με τους οποίους είναι κοινωνικά ή/και ηθικά αποδεκτό να πηδηχτούμε. Στην πλειοψηφία των ανθρώπων, αυτό σημαίνει απλώς μη-συγγενικά ετερόφυλα άτομα. Το να πηδήξω μια φίλη μου, είναι απλώς η έκφραση της τρυφερότητάς μου προς αυτήν (μεταξύ άλλων). Το να γίνουμε λιάρδα με τον κολλητό μου, το ίδιο, το να κάνω μια αγκαλιά και ένα δώρο στην αδερφή μου, επίσης. Ο ερωτισμός είναι (για μένα) η δυναμική που υπάρχει ανάμεσα στον εαυτό μου και κάτι άλλο, άνθρωπο, γάτα, πόλη. Το πως αυτή θα εκφραστεί, εξαρτάται από το τι είναι το κάτι άλλο. Μια φίλη μου που αντιλαμβάνεται πως το σεξ μπορεί να είναι κάτι τέτοιο, παραμένει φίλη μου. Αν θεωρεί πως είναι κάποιου είδους ερωτική δέσμευση, ε τότε το πράγμα περιπλέκεται -μα όχι στο δικό μου μυαλό. Και άλλος κρυφοgay μας βγήκε. Ρε μπορείτε να χωνέψετε πως όποιος γουστάρει σκύλους, γάτες, μάνες κλπ είναι μύασμα και δεν κάνεις λογικές κουβέντες μαζί του. Και εξηγούμαι. Η φύση έχει ως σκοπό τη διαιώνιση του είδους. Οποιος διαφωνεί είναι βλάκας. Η διαιώνιση του είδους πραγματοποιειται μόνο με ετερόφυλα άτομα, όπως χέζουμε από τον κώλο έτσι και όχι από το στόμα. Οτιδήποτε άλλο είναι κατακριτέο και πρέπει να αποβάλλεται (gay κλπ). Προσοχή όμως. Είναι άλλη η σχέση μεταξύ αντρών και άλλη η σχέση μεταξύ γυναικών. Αν λοιπόν πάμε στο λήμμα hentai στη wikipedia θα δούμε τον πίνακα η γυναίκα του ψαρά που δείχνει ένα χταπόδι να τακτοποιεί μια γυναίκα. Κάποιοι θα αποδώσουν τον πίνακα στην πλούσια φαντασία του ζωγράφου άλλοι θα αρχίσουν τις φλωρίστικες αναλύσεις περί σεξισμού αλλά ο λογικός θα αναρωτηθεί "ρε μπας και ο ζωγράφος κάπου το δε αυτό"? Και με έναν συνειρμό φτάνουμε στους σάτυρους της αρχαίας Ελλάδας που και αυτοί τακτοποιούσαν τις γυναίκες. Συμπέρασμα, το ότι είναι εφικτό για μια γυναίκα να ικανοποιηθεί σεξουαλικά από άλλο είδος δε σημαίνει πως είναι αυτοσκοπός (βλ. τερατογενέσεις) αλλά είναι στη φύση της γυναίκας. Οπως και είναι στη φύση της γυναίκας οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις χωρίς αυτές να καταργούν τον άνδρα. Τώρα σόρρυ που θα σας χαλάσω το παραμύθι αλλά δεν υπάρχει έρωτας. Ο έρωτας είναι εφεύρεση της αστικής τάξης γιατί χωρίς πατρίς, θρησκεία, οικογένεια πάει ο καπιταλισμός άρα και η αστική τάξη. Επομένως μάγκες το πήδημα δεν αποτελεί τρυφερή πράξη αλλά ικανοποιηση μιας ανάγκης όπως το χέσιμο. Ολοι όσοι νομίζουν ότι είναι ερωτευμένοι είναι θύματα της αυθυποβολής.
Garnele Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μπράβο αφεντικέ. Τους ξεσκέπασες όλους. Ας περάσουμε και στην τελευταία φάση της αποκάλυψης όμως. http://img388.imageshack.us/my.php?image=katxo0.gif
washcloud Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 [...] Και με έναν συνειρμό [...] ...πείτε την αλήθεια όλοι : Μας είχαν λείψει οι συνειρμοί αυτοί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.