Προς το περιεχόμενο

Visual Basic προβλημα (αρχαριος)

ARIANAROS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Private Sub Command1_Click()

Dim age As Integer

age = Val(Text1.Text)

If age < 18 Then

MsBox("Είσαι κατω των 18, λύπαμαι", "vbOKOnly")

Else

Form1.BackColor = vbBlue

End If

End Sub

Οριστε παιδια! ευχαριστω παρα πολυ, κ σοορυ που σας ταλαιπωρω με γελοια πραματα.. ευχαριστω...

Λοιπον ενα κωδικα που μπορει να κανει αυτα που θες στον εχω γραψει ηδη.

Τωρα αν θες να διορθωσουμε τον κωδικα σου θα κανω οτι μπορω αλλα δεν σου υποσχομαι και πολλα.

Καταρχας εχω την εντυπωση οτι ειναι περιττο το Val(text1.text) καθως εχεις ηδη δηλωσει οτι το age ειναι integer επομενως η εντολη ειναι σωστη και ως age=text1.text

Eπισης η messagebox ειναι msgbox και οχι msbox οποτε πιθανοτατα το λαθος σου να ειναι εκει. Aυτο με vbOKonly που γραφεις δεν το ξερω αλλα εφοσων κι αν δεν το γραψεις κανει ακριβως το ιδιο πραγμα μπορεις να βαλεις απλα την εντολη

msgbox "Είσαι κατω των 18, λύπαμαι ".

Μπορεις το << εισαι κατω απο 18 >> να το βαλεις και μεσα σε παρενθεση

Msgbox ("Εισαι κατω των 18 λυπαμαι")

αλλα λειτουργει και χωρις παρενθεση.

Την χρηση της if την κανεις πολυ σωστα οποτε εισαι ωραιος εδω .

Τελικα ο κωδικας σου ( τον ετρεξα και παιζει ) μπορει να ειναι ο εξης :

>Private Sub Command1_Click()
Dim age As Integer
age = Val(Text1.Text)
If age < 18 Then
   MsgBox "Είσαι κάτω από 18, λυπάμαι !"
Else
   Form1.BackColor = vbBlue
End If
End Sub

Υ.Γ. Να σου ξαναθυμισω οτι ο,τι θες να ρωτησεις, απο το να μην γνωριζεις μια εντολη απο αυτες που χρησιμοποιούμε ή να την ξες και να θες διευκρινηση έως δεν ξερω και εγω τι, πες το, είναι χαρα μας να βοηθαμε.

Δημοσ.

ετρεξε μια χαρα, ναι! σε ευχαριστω. τλκ, εκανα λαθος αντι για MsgBox, εβαζα ΜsBox. οσο για το vbOkOnly, οταν το εβαζα στ κωδικα μου, μοy βγαζε λαθος οταν ομως δεν το ειχα, ολα ηταν ΟΚ! γιατι ομως,!?? αφου κανονικα οταν γραφουμε μια MessageBox πρεπει να δηλωνουμε (νομιζω) και το τι τυπος/μορφης ειναι. Δλδ αν εχει μονο οκ σαν επιλογη to παραθυρο που θα βγαινει, το vbOkOnly, αν εχει yes No και cancel σαν επιλογες, το vbYesNoCancel κοκ. τεσπα, αν καποιος ξερει την απαντηση σε αυτο ειναι καλοδεχουμενη. κ παλι ευχαριστω παρα πολυ, κ οτι απορια εχω στο μελλον, θα την ποσταρω εδω! πολυ ωραια! μπραβο παιδες! :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...