Προς το περιεχόμενο

προβλημα με μπλε οθονη και επανεκκινηση

seras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, στα καλα καθουμενα το PC μου βγαζει μπλε οθονη και κανει restart.Πριν μπει στα windows , εμφανιζεται ενα φοντο της μητρικης (asus p5k) που δεν εμφανιζοταν πριν προκυψει το προβλημα.Aυτο γινεται ειτε το pc εκτελει καποια λειτουργια ειτε βρισκεται σε κατασταση <<αναμονης>> χωρις καποια λειτουργια.Ακομη, εχω παρατηρησει οτι βγαινει ενας περιεργος θορυβος απο την μοναδα.εχω ελεγξει θερμοκρασιες και εχω καθαρισει τα ανεμιστηρακια.εχετε καμια ιδεα του τι μπορει να φταιει?

Δημοσ.

Αφού λες οτι πριν προκύψει το πρόβλημα δεν εμφανιζόταν το λογότυπο της μητρικής, μάλλον έχει γίνει load στα default του bios.

Μπες στο bios και δες αν έχουν αλλάξει οι ρυθμίσεις. Αν ναι, ρύθμισέ τες πάλι.

Από τι αποτελείται το σύστημα; Έχεις τσεκάρει θερμοκρασίες;

Δημοσ.

CPU:intel Core 2Quad Q66OO 2.4GHz/TΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ:500w /MOBO:ASUS S775 P5K/VGA:GIGABYTE GF 8600GT 512MB/RAM: 2 GB KINGSTON DDR2 667MHz(2x1gb)/HDD: 500 GB SATA 2 WD

ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ (bios): cpu:38-39c, mb: 35c

Δημοσ.

θα συμφωνισω σχετιμα με το default του bios.

τι θοριβο ακους ομως? μηπος σου χτυπισε κανενας δισκος και τρως το κολημα?

Δημοσ.

ο θορυβος δεν ακουγεται συνεχεια.μοιαζει με αυτον που κανει ο σκληρος οταν διαβαζει..επειδη δεν <<σκαμπαζω>> απο bios, τι ακριβως πρεπει να κανω?το μηχανημα εχει εγγυηση.αν πειραξω τα bios , μπορει να χαθει η εγγυηση?

Δημοσ.

Οχι δεν χαλαει η εγγυηση αν αλαξεις το bios.

αν δεν ξερεις ομως μην πηραζεις τιποτα.

ζητα καπιον φιλο να το δει απο κοντα μια και αυτα δεν ειναι ακριβος ιδια.

αυτο που δεν μου αρεσει ειναι ο θορυβος που λες και επιβεβαιωνεις

οτι ειναι απο δισκο.

αν ειναι κατι σαν σφιριγμα η μιαζει με αυτον της κανονικης λειτουργιας οταν φορτωνει αλλα ειναι πολυ πιο δυνατος απο οτι πρεπει κατι σαν χτυπιμα...ισως και να σου χτυπισε η να ετοιμαζεται να τα φτισει. εξου και τα κοληματα.

αν μπενει στα windows πανε εναρξη-εκτελεση και γραψε chkdsk /r

να δουμε αν ειναι ο δισκος ενταξει.

αν δεν μπενει windows

βαλε το cd των windows διαλεξε να φορτωσει απο αυτο (σαν να κανεις καινουρια εγκατασταση) διαλεξε επιδιορθωση και στην κονσολα γραψε chkdsk /r

επισεις αν μπορεις να διαβασεις τα βασικα απο την μπλε οθονη θα βοηθουσε ισως καθος περιεχει και καπιες χρησιμες πληροφοριες

απο το προβλημα στο κομματι που αναφερει το "error".

Δημοσ.

εκανα αυτο που μου ειπες και βγαζει τα εξης: το συστημα αρχειων ειναι τυπου NTFS.δεν ειναι δυνατο το κλειδωμα της τρεχουσας μοναδας.δεν ειναι δυνατη η εκτελεση της chkdsk/r γιατι ο τομος χρησιμοποιειται απο μια αλλη διεργασια. θελετε να προγραμματισετε ελεγχο του τομου την επομενη φορα που θα ξεκινησει το συστημα? (y/n)

(στα windows μπαινει κανονικα.)

Δημοσ.

Ναι, ασ' το να κάνει chkdsk κατά την επανεκκίνηση, δε χάνεις τίποτα, αλλά μπλε οθόνες μπορούν να προκύψουν από ένα κάρρο αιτίες.

Πάνε στο my computer/δεξί/properties/advanced/starup and recovery/settings και στο "automatically restart", ξε-τσέκαρε την επιλογή, για να μένει κολλημένος ο πισής όταν κρασάρει, και σημείωσε ό,τι βλέπεις εκεί (κυρίως αναφορές σε αρχεία, τύπου ntfs.sys κτλ, αλλά και το σετάκι κωδικών σφαλμάτων, τύπου 0χ000000000 κτλ ). Διάβασε τί λέει γενικά (μλκιες λέει), και όρμα google με τα στοιχεία που έγραψες.

Αν συνδυάσουμε το γεγονός του logo που ξεφύτρωσε ως μύκητας, ίσως όντως για κάποιο λόγο (ωραία...) το BIOS γύρισε σε default ρυθμίσεις πάντως, και ΑΝ έγινε κάτι τέτοιο, παίζει πολύ να χρειάζεται να ξαναρυθμίσεις τα timings των μνημών σου.

Αν ειδικά ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ η RAM ως πιθανή αιτία στην μπλε οθόνη (κατά 234162% ΘΑ αναφέρεται ), βούτα κάποιον από liopyr, Georgeman και ΤhReSh εδώ στο insomnia, να σου πουν ποιά είναι τα σωστά timings, ΑΝ δεν μπορέσεις να βγάλεις μόνος σου συμπέρασμα..

Δημοσ.

seras πατα ενα "y" και κανε restart

washcloud απλα ο δισκος ακουγεται παραξενα λεει το παληκαρι γιαυτο και

η υποψια...

Δημοσ.
καλησπερα, στα καλα καθουμενα το PC μου βγαζει μπλε οθονη και κανει restart.Πριν μπει στα windows , εμφανιζεται ενα φοντο της μητρικης (asus p5k) που δεν εμφανιζοταν πριν προκυψει το προβλημα.Aυτο γινεται ειτε το pc εκτελει καποια λειτουργια ειτε βρισκεται σε κατασταση <<αναμονης>> χωρις καποια λειτουργια.Ακομη, εχω παρατηρησει οτι βγαινει ενας περιεργος θορυβος απο την μοναδα.εχω ελεγξει θερμοκρασιες και εχω καθαρισει τα ανεμιστηρακια.εχετε καμια ιδεα του τι μπορει να φταιει?

Το μύνημα της "μπλέ οθόνης" ποιό είναι?

EDIT: για να το δεις κάνε ότι λέει ο washcloud 2 ποστ πίσω :P

Δημοσ.

στη μπλε οθονη γραφει : PAGE FAULT IN NONPAGED AREA

STOP: 0x00000050(0xBADED000, 0x00000001,0xBA5D768B, 0x00000000)

fltmgr.sys-Address BA5D768B base at BA5D2000, Datestamp 480251da

Δημοσ.
στη μπλε οθονη γραφει : PAGE FAULT IN NONPAGED AREA

STOP: 0x00000050(0xBADED000, 0x00000001,0xBA5D768B, 0x00000000)

fltmgr.sys-Address BA5D768B base at BA5D2000, Datestamp 480251da

Λόγοι που μπορεί να προκάλεσαν το σφάλμα...

Requested data was not in memory. An invalid system memory address was referenced. Defective memory (including main memory, L2 RAM cache, video RAM) or incompatible software (including remote control and antivirus software) might cause this Stop message, as may other hardware problems (e.g., incorrect SCSI termination or a flawed PCI card)

Κάποιος ανέφερε αυτό ως λύση (δεν ξέρω αν λειτουργεί)

go into bios and disable cpc override for your memory. cpc override can cause said error.
Δημοσ.
seras πατα ενα "y" και κανε restart

washcloud απλα ο δισκος ακουγεται παραξενα λεει το παληκαρι γιαυτο και

η υποψια...

ναι, ναι, activex, δε διαφωνώ καθόλου, ο δίσκος παίζει κανονικότατα να είναι λόγος για BSOD ....

Απλά με την "Αφορμή" του logo που είπε, νομίζω πιο "γρήγορο" είναι να βγει συμπέρασμα αν είναι λάθος χρονισμός μνημών ή κάποιας άλλης ρύθμισης από BIOS, από το ν' αρχίσει να την ψάχνει με τον δίσκο. Αν βγει συμπέρασμα ότι BIOS settings = ok αλλά το πρόβλημα παραμένει, ναι γιατί όχι, ο δίσκος είναι ένας καλός υποψήφιος και βουρ για τσεκαρίσματα

Δημοσ.

Σχετικά με το fltmgr.sys το οποίο σχετίζεται με το σφάλμα...

-fltMgr.sys is a part of Windows Vista.

-Relate to: System

-Default location: %WinDir%\System32\drivers\fltMgr.sys

-Description: Microsoft Filesystem Filter Manager

-Fltmgr.sys is the Filter Manager driver. It is a kernel-mode file system filter that you implement by using the legacy file system filter architecture.

Δλδ το σφάλμα έχει σχέση με το σύστημα αρχείων, οπότε φαντάζομαι και με τον σκληρό δίσκο ...

EDIT:

The Filter Manager component provides the infrastructure for a new, simpler way to integrate file system filters into your system. These new filters are known as mini-filters. File system filters are used by antivirus and other applications[/b'].

Ίσως το σφάλμα το προξενεί το antivirus που χρησιμοποιείς...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...