Προς το περιεχόμενο

X προβλημα στο arch

beastgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά έχω την υποψία ότι κάθε φορά που ξεκινάω τον Χ ο υπολογιστής κολλάει εξαιτίας του. Δεν ανταποκρίνεται καθόλου (το ποντίκι δεν κουνιέται) και πρέπει να το κλείσω και να τον ανοίξω πάλι.

Αυτό γίνεται κάθε φορά άλλοτε λίγο μετά αφού ανοίξω τον Χ ή αρκετά αργότερα (δεν έχει συγκεκριμένο χρόνο). Τρέχω το fluxbox

Οσο ειμαι σε command prompt δεν τον έχω δει να κολλάει.

Έχω δοκιμάσει άλλες αναλύσεις έχω κάνει comment διάφορα πράγματα αλλά τα ίδια. Έχω τον driver i810

Πάω να δω τα logs του Χ στο var/log/ αλλά δε λέει τπτ ιδιαίτερο.

Είδα όλα τα αρχεια εκει μπας και υπάρχει logged τπτ πριν το κόλλημα αλλα πάπαλα.

πως μπορώ να βρω που κολλάει το όλο πράγμα; Δεν ειναι δυνατόν κάθε φορά να κάνω forced shutdown θα τον διαλύσω το σκληρό.

Υπάρχει περίπτωση να

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το πιο απλό που μπορείς να κάνεις, είναι να bootάρεις από ένα livecd, π.χ. ubuntu, να σώσεις το xorg.conf που θα δημιουργηθεί, και να το χρησιμοποιήσεις στο arch. Άν δουλέψει, τότε μπορείς να πάρεις το παλιό σου xorg.conf και να το συγκρίνεις με το νέο ώστε να καταλήξεις στη ρίζα του προβλήματος.;)

Κάνε login σε κονσόλα και δώσε

>X

για να ξεκινήσει μόνο το X χωρίς το fluxbox. Μπορείς επίσης να δώσεις

>X -config /path/to/xorg.conf

για να κάποιο δοκιμάσεις εναλλακτικό xorg.conf. Τέλος, δίνοντας

>X -configure

θα δημιουργηθεί αυτόματα ένα καινούριο xorg.conf.

Όπως πάντα, για να σκοτώσεις το X δίνεις Alt+Ctrl+Backspace

Ρε παιδιά έχω την υποψία ότι κάθε φορά που ξεκινάω τον Χ ο υπολογιστής κολλάει εξαιτίας του. Δεν ανταποκρίνεται καθόλου (το ποντίκι δεν κουνιέται) και πρέπει να το κλείσω και να τον ανοίξω πάλι.

Αυτό γίνεται κάθε φορά άλλοτε λίγο μετά αφού ανοίξω τον Χ ή αρκετά αργότερα (δεν έχει συγκεκριμένο χρόνο). Τρέχω το fluxbox

Οσο ειμαι σε command prompt δεν τον έχω δει να κολλάει.

Έχω δοκιμάσει άλλες αναλύσεις έχω κάνει comment διάφορα πράγματα αλλά τα ίδια. Έχω τον driver i810

Πάω να δω τα logs του Χ στο var/log/ αλλά δε λέει τπτ ιδιαίτερο.

Είδα όλα τα αρχεια εκει μπας και υπάρχει logged τπτ πριν το κόλλημα αλλα πάπαλα.

πως μπορώ να βρω που κολλάει το όλο πράγμα; Δεν ειναι δυνατόν κάθε φορά να κάνω forced shutdown θα τον διαλύσω το σκληρό.

Υπάρχει περίπτωση να

είσαι σίγουρος/η ότι ακολούθησες την wiki του Arch;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...