Kontras Senior Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας παιδιά. Είμαι καινούριος στο Insomnia και δεν ξέρω αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζω έχει ξανασυζητηθεί. Έχω Windows Vista Home και Internet Explorer 7. Όταν προσπαθώ στο Tools -> Internet Options -> Fonts -> Language Script να αλλάξω το default "Latin Based" σε "Greek", αλλάζει μεν προσωρινά, αλλά όταν πατήσω ΟΚ και βγω, όταν ξαναγυρίσω έχει επιστρέψει μόνο του στο "Latin Based". Έχω διαπιστώσει ότι, εξ' αιτίας αυτού, αφ' ενός μεν δεν εμφανίζονται σωστά κάποιες Ελληνικές ιστοσελίδες, (πράγμα που όμως συνήθως διορθώνεται αν αλλάξω το encoding), αφ' ετέρου όμως σε διάφορα προγράμματα που έχουν στα "παραθυρά" τους Ελληνικούς χαρακτήρες, αυτοί εμφανίζονται αγνώριστοι. Έχει κανείς άλλος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα? Δοκίμασα να αναβαθμίσω τον explorer (κατέβασα και τον 8 Beta) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Βοήθεια!!
MasterMj Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δες, επειδή δεν θέλω να λέω πολλά για αυτά τα θέματα, θα σου πω μόνο ένα πράμα, ο ΙΕ 7, από την αρχή αντιμετώπιζε πολλά κολλήματα, νε μεν τον έχουν διορθώσει λίγο όμως, δεν έχει κάνει ουσιαστικές αλλαγές [προς ευκολία στο χρήστη του ΙΕ 7]. Πέρα από αυτό, πήγαινε στο Control Panel των vista και δες εκεί πως είναι αρχικά οι χαρακτήρες. Ρύθμισέτα αναλόγως και δες το πάλι αν κάνει τα ίδια. Προηγουμένως βέβαια, ρύθμισε και τον IE 7 η 8 τι έχεις, να έχει αυτοματοποίηση στην γλώσσα που του έχεις ορίσει εσύ. Τα ξαναλέμε αν χρειαστεί.
Kontras Senior Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μπα, δεν γίνεται τίποτα. Εκείνο που με τρελαίνει είναι ότι σε άλλο computer με τις ίδιες ρυθμίσεις, (μόνο που εκείνος έχει XP), δεν υπάρχει το πρόβλημα.
NOPSTRIM Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 1) Για μένα και για πολλούς άλλους βάλε στην ζωή σου το firefox πολύ πολύ καλύτερο. 2) Πήγαινε Control Panel > Clock, Language, and Region > Regional and Language Options > όπου έχει language και γενικά ρυθμίσεις χωρών άλλαξε τες σε Greek/Greece εκτός από τις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου... κανε το σε όλες τις καρτέλες...
MasterMj Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Εκείνο που με τρελαίνει είναι ότι σε άλλο computer με τις ίδιες ρυθμίσεις, (μόνο που εκείνος έχει XP), δεν υπάρχει το πρόβλημα. Τι ήθελες και μου το πέταξες αυτό τώρα ; Καλά δεν μιλούσα για τα Svista τόση ώρα και δεν θέλω να ανάβω φωτιές
NOPSTRIM Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Καλά κάνεις και δεν μιλάς γιατί θα ανάψεις και αλλού φωτιές!!!!!
MasterMj Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Καλά κάνεις και δεν μιλάς γιατί θα ανάψεις και αλλού φωτιές!!!!! Πράγματι !
Kontras Senior Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Και τη γλώσσα έβαλα στο Regional and Language Options και καινούρια Ελληνικά fonts κατέβασα και εγκατέστησα, αλλά και πάλι τίποτα. Ίσως να δοκιμάσω το Firefox...
MasterMj Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Ίσως να δοκιμάσω το Firefox... Δοκίμασε τον FireFox και αν τίποτα, τότε, πολύ το κόβω πως, θα έρθεις στο Fan Club μας. Ναι μην λέω όμως μεγάλα και κοφτά λόγια, γιατί, όντος μπορεί να λειτουργήσει με FireFox, τι να σου πω, δεν έβαλα και ποτέ μου τα Vista, έτσι ώστε να μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω. Πέρα από αυτό, χθες είχα έναν άνθρωπο στην δουλειά μου και μου είπε, [φιλαράκι, έκανα, έκανα υπομονή με τα Vista], αλλά, τελικά μου λέει, πως τα είπες εσύ ; και γελούσε. Και εννοούσε το γνωστό σε όλους και αυτό που δεν θέλω να πω και πάλι. Γιατί είπα, θα το φάω το κεφάλι μου αν το ξαναπώ.
Kontras Senior Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δεν έχεις άδικο για τα Vista.. αλλά πήρα καινούριο computer και είπα να τα δοκιμάσω. Καλά να πάθω.
MasterMj Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 αλλά πήρα καινούριο computer και είπα να τα δοκιμάσω. Καλά να πάθω. Μάλιστα
Kontras Senior Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Τελικά το πρόβλημα δεν λύθηκε ούτε με τον Firefox. Κάποιες εφαρμογές, όπως ένα Αγγλοελληνικό λεξικό, εξακολουθεί να βγάζει τα Ελληνικά σαν αλαμπουρνέζικα. Το ίδιο και κάποια Ελληνικά μενού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.