Προς το περιεχόμενο

Media pc

Jorje_delsalto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, και θα ήθελα τα μέλη του Forum να με κατατοπίσουν. Έχω ακούσει για τέτοιου είδους pc αλλά δεν ξέρω την τύφλα μου...

Πως έχει η κατάσταση στην περίπτωσή μου:

1 παλιό pc που κάθεται: Pentium 4 @ 2.2, 1 GB Ram, Ge-force 6600 GT, 80 + 40 GB HDDs.

1 Καινούρια TV 42"!! στο σαλόνι

Επειδή η παλιά TV ήταν "εντοιχισμένη" η καινούρια αφήνει ανεκμετάλευτο χώρο πισω της.

Καλώδιο Ethernet πίσω από την TV.

H κάρτα γραφικών έχει έξοδο S-Video και η TV S-video in άρα είμαστε κομπλέ.

Άρα το pc μπορεί να πάει στο σαλόνι.

Τώρα τι θέλουμε να κανουμε με το pc:

1. Να παίζουμε PRO (το δοκίμασα και σε medium quality παίζει άψογα) όπου θα ήθελα τα φώτα σας για αύρματα φθηνά χειριστήρια όπως αυτά ή καλύτερα που να θυμίζουν Sony στο design.

3. Να ακούμε μουσική και να βλεπουμε ταινίες

2. Να μπαίνουμε YouTube από το σαλόνι ή και γενικά για mail κτλ και σε κανένα άλλο site. Για αυτό το λόγο θα χρειστώ ποντίκι/πληκτρολόγιο ασύρματο και "εμφανίσιμο"(δηλαδή καλο είναι να έχει καποια βάση να το στηρίζεις και ωραίο design)

Μέχρι τώρα εντάξει με Windows XP όλα αυτά γίνονται

Αλλά θα γούσταρα κάποιο software πού να κάνει πιο απλή τη χρήση του όσο αφορά μουσική και ταινείες. Δηλαδή απλά με το gamepad να μπορείς να διαλέξεις μουσική-video.

Την μουσική που θα storarw σε αυτό το pc να είναι διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο.

Ακόμα καλύτερα να είναι διαθέσιμη πάλι σε μορφή όχι με φακέλους αλλά όπως και από το σαλόνι με κάποιο interface.

Το nero home νομίζω ότι κανει κάτι τέτοιο για να καταλάβετε τι σκέφομαι στο περίπου.

Η μουσική / βιντεο / Φωτογραφίες είναι ήδη σε εξωτερικό σκληρό.

Γίνεται να έχω κάποιο πιο ωρίο interface χωρίς να χάσω το web browsing?

Πως μπορώ να έχω τη μουσική διαθέσιμη εκτός από shared folders.

Γενικά θέλω ο υπολογιστής να έχει αρχεια διαθέσιμα για όλη την οικογένεια ώστε να πείσω τον πατέρα μου οτι πρεπει να μπει στο σαλόνι ωστε να παίζω pro στην 42"!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και sorry για το μεγάλο post.

Eίμαι αρκετά μπερδεμένος.

Δημοσ.

Για τα 1 και 2 είσαι εντάξει με το s-video για το 3ο, ξέχνα το. Θα σου βγουν τα μάτια.

Αν η tv έχει vga in (πολλές έχουν) καλύτερα να πάρεις ένα καλώδιο vga και να την συνδέσεις έτσι και να έχεις ένα monitor 42''.

Για απλή χρήση θα πρέπει να βάλεις Media Center XP ή VISTA και να προμηθευτείς το τηλεκοντρόλ της micro soft.

Για να υπάρχει πρόσβαση από όλους στα αρχεία πρέπει οι φάκελοι που θα βρίσκονται μέσα να είναι κοινόχρηστοι.

Δημοσ.
Για τα 1 και 2 είσαι εντάξει με το s-video για το 3ο, ξέχνα το. Θα σου βγουν τα μάτια.

Αν η tv έχει vga in (πολλές έχουν) καλύτερα να πάρεις ένα καλώδιο vga και να την συνδέσεις έτσι και να έχεις ένα monitor 42''.

Για απλή χρήση θα πρέπει να βάλεις Media Center XP ή VISTA και να προμηθευτείς το τηλεκοντρόλ της micro soft.

Για να υπάρχει πρόσβαση από όλους στα αρχεία πρέπει οι φάκελοι που θα βρίσκονται μέσα να είναι κοινόχρηστοι.

Ευχαριστώ! Ελπίζω να παίζει και με κανένα χειριστήριο τύπου PlayStation

Δημοσ.
Ευχαριστώ! Ελπίζω να παίζει και με κανένα χειριστήριο τύπου PlayStation

Αν εννοείς τα παιχνίδια φυσικά.

Το Rumblepand II έχει πολύ καλές κρητικές και τιμή.

Αν θέλεις να ελέγχεις το Pc με το χειριστήριο, δεν ξέρω αν γίνεται.

Δημοσ.

Ναι εννοώ να παίζεις το PC (Media Center) με το gamepad σαν Xbox πχ

Μόλις έκανα την εγκατάσταση Media Center XP (2005).

Θα ενημερώσω για τα κατορθώματά μου...

-----Προστέθηκε 30/10/2008 στις 06 : 17 : 05-----

Βρήκα τελικά προγραμματάκι που μετατρέπει το gamepad σε τηλεχειριστήριο και είναι ακριβώς για το media center της microsoft. Φυσικά δεν έχει όλες τις λειτουργίες του τηλεκοντρολ αλλά τις βασικές.

Είναι μπόμπα! Το μόνο που μου μένει είναι να φτιάξω τα mp3 tags για να εμφανίζονται καλύτερα στο library!

Thanks η έκδοση αυτή των XP είναι η καλύτερη που έχω δεί.

Έχει καλύτερα γραφικά από τα απλά, και παίζει σε P4 @ 2.2GHz με 512 ram άψογα μέχρι τώρα. Βέβαι παίζει ρόλο και η GF6600GT ;) !!

To προγραμματάκι είναι το : mcejoy download

Για όποιν ενδιαφέρεται. Είναι Free και κατά την άποψη μου έπρεπε να το χει φτιάξει εξαρχής η microsoft.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...