washcloud Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 ...Πολλή δουλειά. Πάμε λοιπόν... Εκκινωντας τον υπολογιστη,δεν ανοιγει η οθονη. Καρτα γραφικων θα μου πειτε.Κι ομως, και η καρτα γραφικων οπως και ολα τα υπολοιπα ..ωπ, τάιμ-άουτ. ΠΩΣ "φαίνεται ότι δουλεύει η κάρτα γραφικών" ; ! (CPU,HDD,μνημες,περιφερειακα) παιρνουν τροφοδοσια και φαινεται να δουλευουν κανονικα(αναβουν λαμπακια,δουλευουν ανεμιστηρακια κτλ). Δοκιμασα να βγαλω τα παντα (VGA,RAM,HDD) και να αφησω πανω στη μητρικη μονο τη CPU,αλλα οταν ανοιγει ο υπολογιστης δεν ακουω κανενα προειδοποιητικο ηχο απο το BIOS για ολα αυτα που λειπουν!!!.Παρ'ολα αυτα το λαμπακι της μητρικης αναβει και δειχνει οτι δουλευει και δινει ρευμα σε ολα. Δοκιμασα επισης να βγαλω τη μπαταρια του BIOS για 20" και να την ξαναβαλω αλλα τα ιδια ...αν έβγαλες ΜΟΝΟ την μπαταρία, ΧΩΡΙΣ να βγάλεις ΚΑΙ το καλώδιο του τροφοδοτικού που πάει στην μπρίζα...ΜΑΛΛΟΝ έκανες "μισή δουλειά". Για ξανακάν' τη σωστά ΜΠΑΣ και... .Ολα φαινεται να λειτουργουν αλλα η οθονη μαυρη-μαυριλα.Οπως επισης να βαλω και αλλη VGA στο PC. Σαν εσχατη λυση δοκιμασα την οθονη σε αλλο PC,στο οποιο ανοιγει κανονικα αλλα με το που γινεται η αρχικοποιηση και βγαινει απο το BIOS,παλι δεν βλεπω τιποτα. ...for the record, "αρχικοποίηση" = BIOS P.O.S.T. Αρα φταιει η οθονη??? ...μάλλον όχι - αν ήταν "θέμα οθόνης", δεν θα έβλεπες ΟΥΤΕ το BIOS P.O.S.T. στο pcNo2.. Και πως εξηγειτε το οτι δεν ακουω κανενα μπιπ-μπιπ οταν βγαζω VGA και RAM απο τη μητρικη στο δικο μου PC? -την ερμηνεία του liopyr για μη-δώσιμο error beep codes εκ μητρικών τινών, δεν την αμφισβητώ, αλλά δεν την έχω ξανακούσει κι όλας. -Μια άλλη μπορεί να είναι ότι υπάρχει πρόβλημα α)με τη σύνδεση του speaker (ηχειάκι) β)με το ίδιο το speaker (...YΠΑΡΧΕΙ speaker στη μητρική/στο κουτί; ΕΧΕΙΣ ποτέ ακούσει beeps πριν ; ) -Μια ΤΡΙΤΗ ότι το πρόβλημα είναι στον επεξεργαστή... Ελεος! Please Help! ...να κι ένας που δεν το βάζει στον ΤΙΤΛΟ....αλλά στο τέλος του post. Σωστόςςςςς Δοκιμασα αλλο PC στην ιδια οθονη.Ενω στο δικο μου PC δεν ξεκιναει καν(δεν αναβει λαμπακιαπο πορτοκαλι σε πρασινο) στο αλλο PC η ιδια οθονη ξεκινα αλλα μεχρι ενος σημειου.Μετα μαυριλα... ...μάλλον είναι θέμα driver της εκεί κάρτας, που -περίπου- είπε κι ο liopyr, όταν πάει να φορτώσει το εκεί λειτουργικό... Δυστυχως δεν εχω αλλη οθονη για να τις δοκιμασω παραλληλα αλλα σε τι θα βοηθουσε??? ..δεν εννοούσε (ο liopyr) NA τις "δοκιμάσεις παράλληλα"...επισήμαινε ΑΝ ήδη υπάρχει οθόνη συνδεδεμένη πάνω στην γραφοκάρτα του pcNo2, και πας να συνδέσεις ΚΑΙ την "πρώτη" σου οθόνη, τότε υπάρχει εξήγηση γιατί κλείνει εκεί, εκείνη... Επισης να πω οτι η ψυκτρα στο North bridge της μητρικης ζεσταινεται υπερβολικα μετα απο 2 λεπτα λειτουργιας. αυτό το "υπερβολικά", τώρα, ΜΠΟΡΕΙ και να είναι υποκειμενικό... Για το συστημα: Intel Pentium4 3GHz Northwood σε μια ASUS P4P800 SE μητρικη με 2 dimm μνημης 512ΜΒ το καθενα,και VGA NVIDIA FX5700 LE ..για δοκίμασε αυτή την...NVIDIA FX5700 LE στο ΑΛΛΟ pc... ****** Αφού κάνεις reset το BIOS βάλε πάνω το τροφοδοτικό του άλλου υπολογιστή και δοκίμασε έχοντας πάνω μόνο CPU, RAM, VGA, πληκτρολόγιο και οθόνη.Είναι πολύ πιθανό να φταίει το τροφοδοτικό (αν είχες διακοπές ρεύματος στην περιοχή σου) μπορεί να έχει καεί Τώρα αν είσαι τόοοοοσο πια άτυχος (το έχω πάθει) μπορεί να έχει καεί και η οθόνη. ..τροφοδοτικό ΚΑΜΜΕΝΟ να ΔΙΝΕΙ ρεύμα ; ! Χμμμμ...(...και οθόνη ΚΑΜΜΕΝΗ, να ΔΟΥΛΕΥΕΙ σε άλλο pc ;! Ρε παιδιά...Διαβάζετε και λίγο...) Ειχα αντιμετοπίσει το ιδιο πρόβλημα καποτε.... Το PC ανοιγε .. τα ανεμιστιρακια δουλευαν αλλα... ουτε μπιπ... ουτε εικόνα.... Αλλαξα την CPU .. και ολα επανηλθαν ... ...μια πολύ σημαντική παράθεση. Έχω ΚΑΙ εγώ πετύχει pc να μην δίνει beeps, βάζοντας ΚΑΜΜΕΝΟ επεξεργαστή πάνω. Με RAM+γραφοκάρτα, χωρίς RAM+γραφοκάρτα, να ΜΗ δίνει beeps, ενώ ΚΑΝΟΝΙΚΑ (με μη-καμμένη CPU) έδινε (Award BIOS). Oπότε : ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ότι έκανες σωστό BIOS reset ...κι αφού δοκίμασες ΚΑΙ ΑΛΛΗ κάρτα γραφικών πάνω και δεν ανοίγει... (ΔΟΚΙΜΑΣΕ όμως και τη δικιά σου πάνω στο pcNo2...) ...είτε για επεξεργαστή πας ...είτε για μητρική. ΑΝ παίζει, βρες δανεική CPU για δοκιμή. Αλλιώς, τεχνικό (που έχει και επεξεργαστές για τεστάρισμα)
innerwisp Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Βγάλε και ξαναβάλε τον επεξεργαστή σου γιατί χωρίς κανένα προφανή λόγο κάπου δεν κάνει επαφή σωστά. Παιδευόμουν πολλές μέρες μέχρι να πάει εκεί το μυαλό μου. Μάλιστα το έχω πάθει σε 2 pc αυτό. Και τις δύο φορές με αυτήν τη μέθοδο δούλεψε.
Safe_chef Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Βγάλε και ξαναβάλε τον επεξεργαστή σου γιατί χωρίς κανένα προφανή λόγο κάπου δεν κάνει επαφή σωστά. Παιδευόμουν πολλές μέρες μέχρι να πάει εκεί το μυαλό μου. Μάλιστα το έχω πάθει σε 2 pc αυτό. Και τις δύο φορές με αυτήν τη μέθοδο δούλεψε. Το ίδιο πράγμα του είπα κι εγώ στο 3ο κ ολας μήνυμα. Δοκιμασε να βγάλεις και να ξανακουμπώσεις προσεκτικά την cpu και πες μας τα αποτελέσματα...
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 ...βασίκά, ΑΥΤΟ όπως τα λες το μόνο που μπορεί να φταίει είναι η οθόνη. του είπες...
kostandinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 κοιταξες τις επαφες,του καλωδιου της οθονης ?
christos43 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 παιδια δεν εκανα post με νεοτερα αυτες τις μερες, αφου δεν εχω pc και ηταν αργια για να μπορω να εχω το PC της δουλειας.Θα κανω οτι με συμβουλευετε και θα επανελθω το απογευμα με νεοτερα... Παντως,απ'οτι κοιταξα στο manual της μητρικης, γραφει οτι υποστηριζει προειδοποιητικους ηχους αλλα σε AWARD BIOS,ενω εγω εχω AMI BIOS για το οποιο δεν γραφει τιποτα... -----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 08 : 58 : 30----- Επανερχομαι με νεοτερα. Εκανα και παλι reset στο BIOS βγαζοντας τη μπαταρια και το καλωδιο τροφοδοσιας,και μετακινοντας το jumperσυμφωνα με τις οδηγιες .Κανενα αποτελεσμα. Εβαλα τον επεξεργαστη μου στο 2ο PC για να δω αν θα εκκινησει.Στο P.O.S.T. βγαζει το μηνυμα "CPU is unworkable or has been changed.Please recheck CPU soft menu." To προβλημα ειναι οτι τα PS2 ειναι χαλασμενα και δεν βλεπει το πληκτρολογιο ωστε να δηλωσω τη νεα CPU στο BIOS. και ετσι σταματω εκει. Αρα? Επεξεργαστης φταιει? Μητρικη? WTF!! -----Προστέθηκε 30/10/2008 στις 09 : 47 : 27----- Καμια νεοτερη προταση??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.