christos43 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Καλησπερα. Εχω το εξης προβλημα. Εκκινωντας τον υπολογιστη,δεν ανοιγει η οθονη. Καρτα γραφικων θα μου πειτε.Κι ομως, και η καρτα γραφικων οπως και ολα τα υπολοιπα (CPU,HDD,μνημες,περιφερειακα) παιρνουν τροφοδοσια και φαινεται να δουλευουν κανονικα(αναβουν λαμπακια,δουλευουν ανεμιστηρακια κτλ). Δοκιμασα να βγαλω τα παντα (VGA,RAM,HDD) και να αφησω πανω στη μητρικη μονο τη CPU,αλλα οταν ανοιγει ο υπολογιστης δεν ακουω κανενα προειδοποιητικο ηχο απο το BIOS για ολα αυτα που λειπουν!!!.Παρ'ολα αυτα το λαμπακι της μητρικης αναβει και δειχνει οτι δουλευει και δινει ρευμα σε ολα. Δοκιμασα επισης να βγαλω τη μπαταρια του BIOS για 20" και να την ξαναβαλω αλλα τα ιδια.Ολα φαινεται να λειτουργουν αλλα η οθονη μαυρη-μαυριλα.Οπως επισης να βαλω και αλλη VGA στο PC. Σαν εσχατη λυση δοκιμασα την οθονη σε αλλο PC,στο οποιο ανοιγει κανονικα αλλα με το που γινεται η αρχικοποιηση και βγαινει απο το BIOS,παλι δεν βλεπω τιποτα. Αρα φταιει η οθονη???Και πως εξηγειτε το οτι δεν ακουω κανενα μπιπ-μπιπ οταν βγαζω VGA και RAM απο τη μητρικη στο δικο μου PC? Ελεος! Please Help!
liopyr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Τι εννοείς "αρχικοποίηση"? Την οθόνη σου την δοκίμασες σαν δεύτερη σε άλλο Pc χωρίς να αποσυνδέσεις την υπάρχουσα?
christos43 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Σαν "αρχικοποιηση" εννοω, οτι κατα το ξεκινημα διαβαζει τη μνημη τον επεξεργαστη τα CD-ROM κτλ αλλα εκει τελειωνει... Δοκιμασα αλλο PC στην ιδια οθονη.Ενω στο δικο μου PC δεν ξεκιναει καν(δεν αναβει λαμπακιαπο πορτοκαλι σε πρασινο) στο αλλο PC η ιδια οθονη ξεκινα αλλα μεχρι ενος σημειου.Μετα μαυριλα... Δυστυχως δεν εχω αλλη οθονη για να τις δοκιμασω παραλληλα αλλα σε τι θα βοηθουσε???
Safe_chef Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 όπως τα λες το μόνο που μπορεί να φταίει είναι η οθόνη. κάτι παρόμοιο που έιχα παθει ήταν όταν είχα κουπμώσει στραβά τον επεξεργαστή και είχε στραβώσει ένα Pin, ούτε μπιπ έκανε και στην οθόνη μόνο μαυρίλα! δες και τη cpu πάντως...
liopyr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Σαν "αρχικοποιηση" εννοω, οτι κατα το ξεκινημα διαβαζει τη μνημη τον επεξεργαστη τα CD-ROM κτλ αλλα εκει τελειωνει... Δοκιμασα αλλο PC στην ιδια οθονη.Ενω στο δικο μου PC δεν ξεκιναει καν(δεν αναβει λαμπακιαπο πορτοκαλι σε πρασινο) στο αλλο PC η ιδια οθονη ξεκινα αλλα μεχρι ενος σημειου.Μετα μαυριλα... Αν στο άλλο Pc την σύνδεσες σαν δεύτερη οθόνη, είναι λογικό μόλις φορτώσει drivers να κλείσει και να δουλεύει μόνο η πρώτη... anyway, μάλλον δεν είναι η οθόνη. Δοκίμασε μία άλλη κάρτα γραφικών στο Pc σου, αφού πρώτα κάνεις σωστά reset το bios με το jumper-άκι.. Επίσης, πες και το σύστημά σου, να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε.
christos43 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Οπως και να χει ομως, δεν θα επρεπε βγαζοντας τα ντιμακια της μνημης και την καρτα γραφικων να ακουω κατι αν ολα δουλευαν σωστα στη μητικη ??? Επισης να πω οτι η ψυκτρα στο North bridge της μητρικης ζεσταινεται υπερβολικα μετα απο 2 λεπτα λειτουργιας. Για το συστημα: Intel Pentium4 3GHz Northwood σε μια ASUS P4P800 SE μητρικη με 2 dimm μνημης 512ΜΒ το καθενα,και VGA NVIDIA FX5700 LE Reset στο BIOS εκανα σωστα,με τη μπαταρια και το τζαμπερακι συμφωνα με τις οδηγιες του manual της μητρικης
liopyr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δεν είναι απαραίτητα τα beep errors... Εξαρτάται και από την μητρική, και από την έκδοση bios που έχει.
christos43 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 παιζει να καηκε το north bridge και γιαυτο να μην εχω εικονα ουτε και μπιπ?(αν τα υποστηριζει το AMI BIOS,που εχω την εντυπωση οτι το κανει)Αλλα μονο το north bridge και τιποτε αλλο??
liopyr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 παιζει να καηκε το north bridge και γιαυτο να μην εχω εικονα ουτε και μπιπ?(αν τα υποστηριζει το AMI BIOS,που εχω την εντυπωση οτι το κανει)Αλλα μονο το north bridge και τιποτε αλλο?? Να έκαψε μητρική είναι από τα σπάνια ενδεχόμενα. Ειδικά αν το Pc δούλευε, και ξαφνικά στα καλά καθούμενα αρνείται να δώσει σήμα. Εκτός αυτού, οι περισσότερες μητρικές έχουν shutdown temp και για το chipset, ώστε να αποφεύγονται τέτοιες περιπτώσεις. (η συγκεκριμένη δεν ξέρω αν εχει)
v-tidus Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Βασικά, το ότι φαίνεται να δουλεύει κανονικά η κάρτα γραφικών δε λέει κάτι... Εγώ κλείνω προς πρόβλημα αυτής πάντως... Δοκίμασε άλλη vga και βλέπεις.
christos43 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Βασικά, το ότι φαίνεται να δουλεύει κανονικά η κάρτα γραφικών δε λέει κάτι... Εγώ κλείνω προς πρόβλημα αυτής πάντως... Δοκίμασε άλλη vga και βλέπεις. Το δοκιμασα v-tidus.Το ιδιο προβλημα...
georgal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Αφού κάνεις reset το BIOS βάλε πάνω το τροφοδοτικό του άλλου υπολογιστή και δοκίμασε έχοντας πάνω μόνο CPU, RAM, VGA, πληκτρολόγιο και οθόνη. Είναι πολύ πιθανό να φταίει το τροφοδοτικό (αν είχες διακοπές ρεύματος στην περιοχή σου) μπορεί να έχει καεί Τώρα αν είσαι τόοοοοσο πια άτυχος (το έχω πάθει) μπορεί να έχει καεί και η οθόνη.
bloodraven Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Ειχα αντιμετοπίσει το ιδιο πρόβλημα καποτε.... Το PC ανοιγε .. τα ανεμιστιρακια δουλευαν αλλα... ουτε μπιπ... ουτε εικόνα.... Αλλαξα την CPU .. και ολα επανηλθαν ...
million_voices Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 μηπως η mobo εχει ενσωματωμενη vga και δινει εικονα απο αυτην (θελει ρυθμιση απο το bios)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.