Προς το περιεχόμενο

D-LINK DSL-2640B

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

rafail grave digger του θεματος του 2008:P

ολα τα ρουτερακια το καλοκαιρι ζεστενονται αρκετα ειδικα οταν βαραμε κατι 40 αρια εξω.αλλα τα βαζεις ορθια για καλυτερα πχ Thomson αλλοι βγαζουν το καπακι τελειως οποτε να παγωνει η πλακετα απευθειας.η μπορεις και κανα ανεμιστηρακι μικρο να βαλεις πανω.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσοι έχουν το router του τίτλου ,ψήνεται και εσείς αυγά πάνω του ; .Αποσυνδέσεις κτλ προβλήματα δεν έχω αλλά το “λυπάμαι” να ψήνεται … :P

Και παϊδάκια μη σου πω. Το χα παροπλίσει για 3-4 χρόνια γιατί τα χε παίξει το τροφοδοτικό του. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου τροφοδοτικό από άλλο router που ήταν αντίστοιχων χαρακτηριστικών και ξεκίνησα να το ξαναδουλεύω. Η σύνδεση είναι μια χαρά αλλά ψήνεται.

Δημοσ.

rafail grave digger του θεματος του 2008:P

ολα τα ρουτερακια το καλοκαιρι ζεστενονται αρκετα ειδικα οταν βαραμε κατι 40 αρια εξω.αλλα τα βαζεις ορθια για καλυτερα πχ Thomson αλλοι βγαζουν το καπακι τελειως οποτε να παγωνει η πλακετα απευθειας.η μπορεις και κανα ανεμιστηρακι μικρο να βαλεις πανω.

Ε να μην ανοίγω καινούριο θέμα :P

Γενικά είναι απο τα ποιο ζεστά router που έχω .Δυστυχώς τα αλλά που έχω είναι για isdn γραμμές όποτε μένουν και στην αποθήκη, μέσα στο δωμάτιο έχω 30 βαθμούς .

Και παϊδάκια μη σου πω. Το χα παροπλίσει για 3-4 χρόνια γιατί τα χε παίξει το τροφοδοτικό του. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου τροφοδοτικό από άλλο router που ήταν αντίστοιχων χαρακτηριστικών και ξεκίνησα να το ξαναδουλεύω. Η σύνδεση είναι μια χαρά αλλά ψήνεται.

Μάλιστα όποτε δεν πολύ ανησυχώ αφού σε όλους ετσι είναι .Γενικά είναι πολύ καλό router έχει αρκετές δυνατότητες και καλό menu ,εάν έχω όρεξη μπορεί να κάνω πατέντα με κάνα ανεμιστήρα μπας και δροσιστεί λίγο

Δημοσ.

Ε να μην ανοίγω καινούριο θέμα :P

Γενικά είναι απο τα ποιο ζεστά router που έχω .Δυστυχώς τα αλλά που έχω είναι για isdn γραμμές όποτε μένουν και στην αποθήκη, μέσα στο δωμάτιο έχω 30 βαθμούς .

Μάλιστα όποτε δεν πολύ ανησυχώ αφού σε όλους ετσι είναι .Γενικά είναι πολύ καλό router έχει αρκετές δυνατότητες και καλό menu ,εάν έχω όρεξη μπορεί να κάνω πατέντα με κάνα ανεμιστήρα μπας και δροσιστεί λίγο

30 βαθμοι δεν ειναι και λιγοι.μηπως καποιο απο τα isdn γινεται crossflash?

καλα ναι δεν ανησυχεις αν θες τωρα βγαζεις καπακι ανοιγεις τιποτα τρυπες στο καλυμα κτλ.

ακομα και καπακι να βγαλεις αλλαζει τρελλα η θερμοκρασια.

Δημοσ.

Το 2640Β είναι το αγαπημένο μου ρούτερ. Το είχα και δουλευε διαρκώς για πάνω απο 6 χρόνια αλλά πρίν κανένα 6μηνο άρχισε να κάνει νερά (αποσυνδέσεις, αργούσε να κάνει boot, έβγαζε κόκκινο λαμπάκι καμια φορά).

Το αντικατέστησα με ένα Tompson αλλά η εμβέλεια wifi του είναι άθλια ακόμα και αφού έβαλα μεγάλη κεραία (με πατέντα).

Οπότε είπα να ανοίξω το 2640Β να ρίξω μια ματιά μέσα μια που σκαμπάζω κάποια πράγματα απο ηλεκτρονικά και κολλήσεις. Με το που το άνοιξα το πρωτο πράγμα που είδα ήταν ένας τουμπανιασμάνος πυκνωτής 3300uF (μάλλον για εξομάλυνση του ρεύματος τροφοδοσίας αφού ήταν και ο μεγαλύτερος που υπήρχε στο ρουτερ), μάλιστα είχε ανοίξει και απο κάτω εκτός του φουσκώματος στο πάνω μέρος (είχε βγεί το λάστιχο). Ευτυχώς τα υγρά του δεν είχαν διαρρεύσει ακόμα.

Αποφάσισα να το σώσω οπότε παράγγειλα κατάλληλους πυκνωτές καλής μάρκας απο ebay μια που αυτοί που είχε μέσα ήταν ΓΤΠ (Teapo). Προληπτικά θα τους αντικαταστήσω όλους, όχι μόνο τον φουσκωμένο. Προσοχή, όλοι οι πυκνωτές ήταν Low ESR (χαμηλής εμπέδησης) και όχι απλοί,

Δημοσ.

30 βαθμοι δεν ειναι και λιγοι.μηπως καποιο απο τα isdn γινεται crossflash?

καλα ναι δεν ανησυχεις αν θες τωρα βγαζεις καπακι ανοιγεις τιποτα τρυπες στο καλυμα κτλ.

ακομα και καπακι να βγαλεις αλλαζει τρελλα η θερμοκρασια.

Θα δοκιμάσω με το καπάκι για λίγο καιρό ανοιχτό να δω τι γίνεται .Δεν το έψαξα να σου πω την αλήθεια τα router είναι ενα 3com 3crwdr101b-75 , linksys wag200g και ένα cisco το οποίο δεν το έχω μπροστά μου για να σω πω ποιο μοντέλο είναι .Γενικά αξίζει να ασχοληθείς με φλασαρισματα κτλ ;

Το 2640Β είναι το αγαπημένο μου ρούτερ. Το είχα και δουλευε διαρκώς για πάνω απο 6 χρόνια αλλά πρίν κανένα 6μηνο άρχισε να κάνει νερά (αποσυνδέσεις, αργούσε να κάνει boot, έβγαζε κόκκινο λαμπάκι καμια φορά).

Το αντικατέστησα με ένα Tompson αλλά η εμβέλεια wifi του είναι άθλια ακόμα και αφού έβαλα μεγάλη κεραία (με πατέντα).

Οπότε είπα να ανοίξω το 2640Β να ρίξω μια ματιά μέσα μια που σκαμπάζω κάποια πράγματα απο ηλεκτρονικά και κολλήσεις. Με το που το άνοιξα το πρωτο πράγμα που είδα ήταν ένας τουμπανιασμάνος πυκνωτής 3300uF (μάλλον για εξομάλυνση του ρεύματος τροφοδοσίας αφού ήταν και ο μεγαλύτερος που υπήρχε στο ρουτερ), μάλιστα είχε ανοίξει και απο κάτω εκτός του φουσκώματος στο πάνω μέρος (είχε βγεί το λάστιχο). Ευτυχώς τα υγρά του δεν είχαν διαρρεύσει ακόμα.

Αποφάσισα να το σώσω οπότε παράγγειλα κατάλληλους πυκνωτές καλής μάρκας απο ebay μια που αυτοί που είχε μέσα ήταν ΓΤΠ (Teapo). Προληπτικά θα τους αντικαταστήσω όλους, όχι μόνο τον φουσκωμένο. Προσοχή, όλοι οι πυκνωτές ήταν Low ESR (χαμηλής εμπέδησης) και όχι απλοί,

Είναι πολύ σταθερό έχει 4 μέρες που είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο με συνεχώς κατεβάσματα και δεν με έχει κάνει ούτε μια αποσύνδεση .Τελικά δούλεψε η δεν το δοκίμασες ακόμη ;

Δημοσ.

Περιμένω τους πυκνωτές, σε καμια εβδομάδα θα το φτιάξω. Πάντως όταν ένα παλιό ρουτερ ξαφνικά αρχίζει να κάνει νερά μάλλον κάτι τετοιο θα φταίει (πυκνωτής) ή τροφοδοτικό.

Μου είχε κάνει το εξής.... πατούσα το power, ξεκίναγε να bootάρει αλλά πάντα κατέληγε με κόκκινο φωτάκι (λάθος στο booting). Αρχικά είχα αλλάξει τροφοδοτικό (παρόλου που έδινε τάση) και μετά έμοιαζε να λειτουργεί κανονικά (μάλλον ο πυκνωτής άρχιζε να χαλάει και ίσως το τροφοδοτικό που έβαλα να έδινε πιο σταθερό ρεύμα). Μετά απο κάποιο καιρό όμως άρχισε αποσυνδέσεις χωρίς να ξανασυνδέεται και παρόμοια (ο πυκνωτής ίσως να είχε γίνει τούμπανο τότε).

Δημοσ.

α.δυστυχως το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι δεν βαζουν καν πανω σε πολυπριζο ασφαλειας το ρουτερ αλλο τοσο σε ups οποτε σιγουρα το ζοριζουν πιο πολυ οταν η δεη κανει τα δικα της.

β.σε ρουτερ των 50-100 ευρω μην περιμενεις να δεις καλους πυκνωτες η δεν ξερω τι.

για παραδειγμα crypto f320 crypto f330.αν και η cryptO τα πουλαγε σχετικα ακριβα για αυτο που ειναι και περιμενες οτι θα ειναι κατι καλο και ας ειναι ελληνικο εν τουτοις ολα τα 320 και 330 καηκαν(ναι ολα μα ολα) απο κατασκευαστικο λαθος.σε ολα τα 320 και 330 εσκαγε ενας πυκνωτης το καπακι επερνε αυτο το ωραιο χρωμα του καμενου και του πυκνωτη που εχει σκασει.σε πολλες περιπτωσεις ειχε σπασει και το καπακι εκει που πιανει η βιδα οταν εσκαγε ο πυκνωτης.εσυ βεβαια αν παιζει σωστα το wireless του θα μπορουσες να αφηνες το thomson που ειναι πολυ σταθερο να συνδεεται στο ιντερνετ και μετα να βαλεις το dlink να παιζει σαν ασυρματο.εκτος αν το εφτιαξες τελειως οποτε μπορει να σε καλυπτει σε ολα το dlink.

Θα δοκιμάσω με το καπάκι για λίγο καιρό ανοιχτό να δω τι γίνεται .Δεν το έψαξα να σου πω την αλήθεια τα router είναι ενα 3com 3crwdr101b-75 , linksys wag200g και ένα cisco το οποίο δεν το έχω μπροστά μου για να σω πω ποιο μοντέλο είναι .Γενικά αξίζει να ασχοληθείς με φλασαρισματα κτλ ;

δεν χανεις κατι αν μπορει να φλασαριστει.η μπορεις καποιο απο αυτα να το κρατησεις για το wireless του για παραδειγμα.το wag200 παιζει με crossflash γιατι το εχω δοκιμασει αλλα δυστυχως σε δοκιμες που εκανα δεν παιζει τοσο τελεια οσο αν ηταν απο την μανα του πχ pstn.μιλαω για crossflash apo isdn σε pstn.

Περιμένω τους πυκνωτές, σε καμια εβδομάδα θα το φτιάξω. Πάντως όταν ένα παλιό ρουτερ ξαφνικά αρχίζει να κάνει νερά μάλλον κάτι τετοιο θα φταίει (πυκνωτής) ή τροφοδοτικό.

Μου είχε κάνει το εξής.... πατούσα το power, ξεκίναγε να bootάρει αλλά πάντα κατέληγε με κόκκινο φωτάκι (λάθος στο booting). Αρχικά είχα αλλάξει τροφοδοτικό (παρόλου που έδινε τάση) και μετά έμοιαζε να λειτουργεί κανονικά (μάλλον ο πυκνωτής άρχιζε να χαλάει και ίσως το τροφοδοτικό που έβαλα να έδινε πιο σταθερό ρεύμα). Μετά απο κάποιο καιρό όμως άρχισε αποσυνδέσεις χωρίς να ξανασυνδέεται και παρόμοια (ο πυκνωτής ίσως να είχε γίνει τούμπανο τότε).

βαλτο και σε κανα πολυπριζο ασφαλειας αμα ειναι μπας και την γλυτωσει καπως και απο τα παλιορευματα που εχουμε.θα το φτιαξεις που θα το φτιαξεις;)

Δημοσ.

Το είχα πάντα σε πολύμπριζο ασφαλαίας αν και τα τροφοδοτικά πια είναι τύπου switch οπότε δεν περνάει πιθανή υπέρταση στην έξοδο. Αν κάτι τη φάει αυτό θα είναι το τροφοδοτικό και όχι το router αυτό καθαυτό.

Δημοσ.

Το είχα πάντα σε πολύμπριζο ασφαλαίας αν και τα τροφοδοτικά πια είναι τύπου switch οπότε δεν περνάει πιθανή υπέρταση στην έξοδο. Αν κάτι τη φάει αυτό θα είναι το τροφοδοτικό και όχι το router αυτό καθαυτό.

indeed τις περισσοτερες φορες το τροφοδοτικο την τρωει οχι οτι σε xtreme περιπτωσεις δεν θα την πληρωσουν και τα 2.απο την αλλη βεβαια καποιες φορες ειναι δυσκολο να βρεις τροφοδοτικα για ρουτερ διοτι πολλαπαιζουν σε παραξενες τασεις.πχ στα technicolor 22 volt αν θυμαμαι καλα 818 ma

Δημοσ.

Nαι όντως υπάρχουν περίεργες προδιαγραφές σε κάποια τροφοδοτικά για ρούτερ. Πχ ένα Siemens 110cl ήθελε εναλλασσόμενο ρεύμα στα 12V και όχι συνεχές που είναι το σύνηθες. Τα περισσότερα όμως όπως και το 2640Β θέλουν απλά 12V 1A με την κατάλληλη πολικότητα που βρίσκεις σε οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρονικά.

Τα mA δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που έχει το original τροφοδοτικό του μια και δηλώνουν απλά το μέγιστο που μπορεί να δώσει σε ρεύμα ένα τροφοδοτικό. Πρέπει να είναι ίσα ή περισσότερα, η τάση όμως πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια και φυσικά το ίδιο ισχύει και για την πολικότητα.

Δημοσ.

δεν χανεις κατι αν μπορει να φλασαριστει.η μπορεις καποιο απο αυτα να το κρατησεις για το wireless του για παραδειγμα.το wag200 παιζει με crossflash γιατι το εχω δοκιμασει αλλα δυστυχως σε δοκιμες που εκανα δεν παιζει τοσο τελεια οσο αν ηταν απο την μανα του πχ pstn.μιλαω για crossflash apo isdn σε pstn.

Για αυτό λέω εάν αξίζει να μπλέξεις , εάν φλασαριστει κιόλας μπορείς να το γυρίσεις "πίσω" ; .Wireless δεν χρησιμοποιώ ποτέ όταν μπορώ να εχω lan σε ιδικές περιπτώσεις σε εκτός σπιτιού μόνο .Από αυτά τα δυο router εσύ ποιο πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο για isdn γραμμή ; (πριν βάλω pstn ειχα isdn και χρησιμοποιούσα το 3com πραγματικά σταθερό router μήνες ανοιχτό χωρίς προβλήματα).

Δημοσ.

Nαι όντως υπάρχουν περίεργες προδιαγραφές σε κάποια τροφοδοτικά για ρούτερ. Πχ ένα Siemens 110cl ήθελε εναλλασσόμενο ρεύμα στα 12V και όχι συνεχές που είναι το σύνηθες. Τα περισσότερα όμως όπως και το 2640Β θέλουν απλά 12V 1A με την κατάλληλη πολικότητα που βρίσκεις σε οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρονικά.

Τα mA δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που έχει το original τροφοδοτικό του μια και δηλώνουν απλά το μέγιστο που μπορεί να δώσει σε ρεύμα ένα τροφοδοτικό. Πρέπει να είναι ίσα ή περισσότερα, η τάση όμως πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια και φυσικά το ίδιο ισχύει και για την πολικότητα.

ναι ma και να ειναι παραπανω δεν σε πειραζει.απλα επειδη περασαν πολλα ρουτερ  απο τα χερια μου ειχα δει αρκετες διαφορετικες τασεις.απο 9 volt νομιζω το μικροτερο μεχρι 22 το περισσοτερο.πανω απο 7-8 διαφορετικοι τυποι τροφοδοτικων και οι περισσοτεροι με παραξενα voltage.απλα κα να πας να παρεις τροφοδοτικο αν ειναι να δωσεις κατι 10-15 ευρω γιατι ο αλλος δεν εχει να σου δωσει ενα τροφοδοτικο πχ 12 volt 1 ampere αλλα σου λεει παρε αυτο που ειναι απο 9 volt μεχρι πχ 15 κτλ κτλ

ε εκει λες πεταω και το ρουτερ να παρω ενα καινουριο να βρω την ηρεμια μου και να εχω και εγγυηση.το cl110 το θυμαμαι.δεν ειχα προσεξει το τροφοδοτικο του.ωραιο σταθερο ρουτερ αλλα κατασκευαστικα καηκαν ολα.προβλημα οτι εψηνες μπεικον πανω απο Temps.οσα αντεξαν ειτα σε computer room μεσα που η θερμοκρασια δεν πηγαινε ποτε πανω απο 25:P.οι καποιοι τα εκλειναν η εβαζαν fan για να αντεξει παραπανω

Για αυτό λέω εάν αξίζει να μπλέξεις , εάν φλασαριστει κιόλας μπορείς να το γυρίσεις "πίσω" ; .Wireless δεν χρησιμοποιώ ποτέ όταν μπορώ να εχω lan σε ιδικές περιπτώσεις σε εκτός σπιτιού μόνο .Από αυτά τα δυο router εσύ ποιο πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο για isdn γραμμή ; (πριν βάλω pstn ειχα isdn και χρησιμοποιούσα το 3com πραγματικά σταθερό router μήνες ανοιχτό χωρίς προβλήματα).

ναι το Linksys wag200 ξαναγυρναει πισω.αυτο ξερω οτι φλασαρετε απλα σου ειπα οτι εχει καποια μειον.το 3com πολυ καλο Indeed.

τωρα το 3com και το cisco δεν ξερω αν φλασαρονται(to cisco σιγουρα οχι πιστευω)οποτε ειναι αχρηστα ετσι και αλλιως αφου ειναι Isdn.

το linksys μπορει να δεις λιγο χειροτερα χαρακτηριστικα οποτε παλι δεν ξερω αν θες να το κανεις η οχι.οποτε κρατα το 2640 και απλα βαλε κανα fan η κανε τρυπες εξαερισμου η βγαλε το καπακι.ελπιζω το νεο τροφοδοτικο που εβαλες να ειναι τα ιδια volt και οχι παραπανω και το ζοριζει και για αυτο ζεστενεται παραπανω.??τωρα απο ολα αυτα που εχεις το πιο ειναι πιο σταθερο δηλαδη αναμεσα σε 3com,linksys,cisco δεν λες ποιο μοντελο ειναι και d link ειναι μια σχετικη ερωτηση.το Linksys συγχρονιζει συνηθως ψηλα αλλα σε χαλια γραμμες δεν τα παει καλα.εχει βγει και Open wag  firmware.το cisco αν ειναι cisco εχει πολλα καλουδια να ρυθμισεις για καποιον που ξερει.το 3com δεν εχω δει παρα πολλα για να εκφερω γνωμη και επισης δεν ξερω αν ειναι και adsl2+ αυτο που εχεις η ειναι κανα πιο παλιο που ειναι σκετο adsl οποτε παλι δεν σου κανει.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ξέρει κανένας εαν στης 180-200 ώρες έχει αυτόματο reset ;

δεν εχω δει ρουτερ να εχει αυτοματο reset.ποιος ο λογος?αν κανει Reboot Μονο του για  χ ψ λογο τοτε ριξε κανα firmware update.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...