EXPHARTION Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας είμαι ο Νίκος και έχω ένα πρόβλημα με τις ταινίες και τους υπότιτλους. 1. Έχω το πρόγραμμα VLC Media Player και εκεί βάζω την ταινία και για να βάλω τους υπότιτλους πάω Video->Subtitles Track->Greek το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι να κάνω για να δω την ταινία κατευθείαν με τους υπότιτλους χωρίς να κάνω την διαδικασία στο VLC Media Player για παράδειγμα έχω το Realplayer και εκεί βάζω την ταινία και την παίζει χωρίς υπότιτλους. 2. Θέλω την ταινία να την γράψω σε DVD με τους υπότιτλους τι θα κάνω;
Axelfc Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας είμαι ο Νίκος και έχω ένα πρόβλημα με τις ταινίες και τους υπότιτλους.1. Έχω το πρόγραμμα VLC Media Player και εκεί βάζω την ταινία και για να βάλω τους υπότιτλους πάω Video->Subtitles Track->Greek το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι να κάνω για να δω την ταινία κατευθείαν με τους υπότιτλους χωρίς να κάνω την διαδικασία στο VLC Media Player για παράδειγμα έχω το Realplayer και εκεί βάζω την ταινία και την παίζει χωρίς υπότιτλους. 2. Θέλω την ταινία να την γράψω σε DVD με τους υπότιτλους τι θα κάνω; Γεια σου Νικο. 2. Εφοσον το DVD player σου δεν υποστηριζει divx/xvid αρχεια η ακομα και αν υποστηριζει αυτα τα αρχεια δεν δεχεται υποτιτλους σε ξεχωριστα αρχεια Εεας ευκολος τροπος να κανεις τη μετατροπη που θες ειναι με το ConvertXtoDVD guide
EXPHARTION Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ θα το κατεβάσω να δω μόνο που έχω βίντεο σε μορφή mkv που το παίζει μόνο στο VLC Media Player και οι υπότιτλοι είναι αυτόματα για να πας να διαλέξεις και έχω το πρόγραμμα SUPER και όταν τα κάνω σε μοργή Avi Video οι υπότιτλοι δεν υπάρχουν στο VLC Media Player να τους διαλέξω τι θα κάνω;
parsifal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 1. Αν έχεις MKV videos με ενσωματωμένους τους υποτίτλους μέσα στο αρχείο, ίσως δεν παίζουν αυτόματα επειδή κατά τη δημιουργία του MKV δεν ορίσθηκε ενεργό default flag για το track των υποτίτλων. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αν ανοίξεις το MKV σου με το πρόγραμμα mkvmerge GUI (τμήμα της δωρεάν σουίτας προγραμμάτων mkvtoolnix), κάνεις την κατάλληλη ρύθμιση που ανέφερα και ξανασώσεις σε νέο MKV. Η διαδικασία δεν επιφέρει επανακωδικοποίηση και ολοκληρώνεται σχετικά σύντομα: ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του MKV και την ταχύτητα του σκληρού(ων) δίσκου(ων) σου 2. Για ποιο λόγο να μετατρέψεις τα αρχεία MKV σε AVI με το SUPER;
EXPHARTION Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Γιατί στο πρόγραμμα Realplayer δεν παίζει τους τύπους (mkv,ogg,ogm) αυτούς τους τρεις δεν μπορεί το Realplayer εξάλου το VLC Media Player μπορεί να τους ανοίξει και αυτούς και όλους τους άλλους εκτός (rm,rmvb) μπορείς να μου δώσεις την σελίδα για το mkvmerge GUI;
parsifal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 mkvtoolnix: google it. Δεν το έβαλα τυχαία με bold. Για τα υπόλοιπα: Από την απάντησή σου δεν κατάλαβα Χριστό. Σε ρωτάω γιατί να μετατρέψεις τα MKV σε AVI, αφού τα MKV σου τα παίζει μια χαρά ο VLC. Δε σε ενοχλεί η ώρα που παίρνει η διαδικασία και η απώλεια στην οπτική ποιότητα που προκαλεί η επανακωδικοποίηση;
EXPHARTION Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 1.Λάθος δικό μου συγνώμη απλά θέλω να πω ότι όταν έχεις ένα video σε τύπο mkv ή ogg ή ogm που έχει ήδη τους υπότιτλους πως μπορείς να το γράψεις σε DVD και να το παίζει με τους υπότιτλους; 2. Το ότι μετατρέπω τα αρχεία σε μορφή mkv ή ogg ή ogm είναι επειδή είναι κουραστικό στο VLC να πηγαίνω να βάζω συνέχεια τους υπότιτλους και άντε τα τους βρίσκω μετά για αυτό.
micos000 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Κάνε μια δοκιμή με το KMPlayer μήπως και σε βολέψει καλύτερα. Για να γράψεις την ταινία σε dvd μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ConvertXtoDVD ή WinAVI (shareware) ή το δωρεάν DVDFlick
EXPHARTION Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δεν μου λες πως στο KMPlayer θα αποθηκεύσω χωριστά την ταινία και χωριστά τους υπότιτλους; 1. Έβαλα το Plawres Sanshiro να παίξει το παίζει κανονικά πάω να αποθηκεύσω τους υπότιτλους και τους αποθηκεύει ανάλογα που σταματάω το βίντεο , δηδαδή το σταματάω εκεί που λέει 'Γεια χαρά' και αποθηκεύει μόνο το υπότιτλο που βλέπει και όχι όλου του βίντεου τι θα κάνω; 2. Δεν ξέρω στο KMPlayer πως αποθηκεύεις την ταινία σε avi ή άλλο τύπο κ.τ.λ. χωρίς τους υπότιτλους τι θα κάνω;
parsifal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Να σε ρωτήσω δύο πραγματάκια: Δοκίμασες να πολυπλέξεις πάλι τα video, audio και subtitle streams σε νέο αρχείο MKV με το mkvmerge GUI, όπως σου είπα; Δεν είναι δύσκολο: Αν το κάνεις, ο VLC θα πρέπει να ενεργοποιεί αυτόματα το subtitle track στο νέο αρχείο MKV. Γιατί επιμένεις στη μετατροπή του MKV σε AVI; Αν θέλεις να μετατρέψεις τελικά το video σε DVD, μπορείς να το κάνεις απευθείας π.χ. με το DVD Flick. Το μόνο πρόβλημα θα είναι οι ενσωματωμένοι στο MKV υπότιτλοι που μπορεί να μην τους βλέπει το πρόγραμμα μετατροπής. Αλλά και αυτό λύνεται, μπορείς να τους κάνεις extract σε ξεχωριστό αρχείο με το εργαλείο MKVExtractGUI
EXPHARTION Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Φίλε Ευχαριστώ με βοήθησες πολύ όμως ξέρεις κάτι σε ένα βίντεο που έβαλα μερικοί υπότιτλοι είναι σε μια πρόταση και όταν παίζει το βίντεο κόβει τους υπότιτλους δηλαδή είναι λες και δεν τους χωράει η οθόνη.Επειδή είναι μεγάλοι πάω στο ConvertXtoDVD να φτιάξω πατάω OK και όταν τελειώσει η μετατροπή το κάνω ISO το βίντεο το ανοίγω στο POWERDVD και οι υπότιτλοι είναι όπως ήταν και πριν δεν τους χωράγε η οθόνη τι θα κάνω;
micos000 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μίκρυνε το μέγεθος από τις ρυθμίσεις του ConvertX, καρτέλα Υπότιτλοι.
parsifal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Τα offtopic μηνύματα σχετικά με το DVD Flick μετακινήθηκαν σε νέο θέμα.
EXPHARTION Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Τελοσπάντων θα δω τι θα κάνω για χαρά πάω να κοιμηθώ τα λέμε αύριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.