Προς το περιεχόμενο

repeater, bridge, η ΑP Client

platonas1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλάμε παιδεύομαι 2 μέρες με αυτή την ιστορία.

Αρχίζουμε λοιπόν.

Επάνω στην σοφίτα έχω έναν σταθερό υπολογιστή τον οποίο σύνδεσα με Ethernet καλώδιο σε ένα wireless router to WRT300N (http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_CASupport_C2&childpagename=US%2FLayout&cid=1166859841746&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper )

Επίσης πάνω στο router αυτό σύνδεσα και το modem router (ενσύρματο) της baudtec από τον ΟΤΕ.

Μέχρι εδώ καλά, και internet έχω, και ασύρματα μπαίνω με το laptop.

Έχω στην κατοχή μου 2 access point.

1) Linksys WAP54G (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615034 )

2) ZYXEL ZYAIR G-1000 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613816 )

Τι προσπαθώ να κάνω: 1 όροφο πιο κάτω θέλω να βάλω τον dreambox και να το συνδέσω με Ethernet καλώδιο για να μπαίνει στο internet.

Έκανα πολλές προσπάθειες να το πετυχω αυτό δοκιμάζοντας και τα 2 access point αλλά μάταια, δεν μπορώ να τα κάνω να βλέπουν internet ασυρματα. οι ρυθμίσεις των ap γίνονται συνδέοντας με Ethernet καλώδιο στο laptop.άμα κατάφερνα να μπω στο internet από το laptop τότε θα ήμουν πανευτυχείς.

Και ρωτώ λοιπόν, μηπος το ap WAP54G δεν είναι συμβατο με το WRT300N? Επειδη το ένα είναι –Ν και το άλλο –G?

To WAP54G το έχω βάλει και σαν repeater, και σαν bridge, και σαν ΑP Client.

Ποιο από τα 3 είναι αυτό που χρειάζομαι?

ΦΩΤΙΣΤΕ !!!

Φιλικά,

Πλάτων

Δημοσ.

oxi den ypaρχει προβλημα που ειναι το ενα g και το αλλο n.το n παιζει και με g.β.σαν repeater κανονικα το βαζεις να κανει repeat το σημα του wrt300n και να το δωσει με καλωδιο.

Δημοσ.

Ψαχνωντας στα γρηγορα τα manual των WRT300N

και WAP54G

αλλα και το support, εχουμε και λεμε...

Configuring an Access Point as a Wireless Repeater

NOTE: When the WAP54G access point is set to wireless bridge mode[/b'], it will only communicate with another Linksys Wireless-G Access Point (WAP54G).

Configuring an Access Point in Access Point Client Mode

NOTE: The WAP54G will only communicate with another WAP54G when set to Access Point Client[/b'].

Configuring an Access Point as a Wireless Bridge

The WAP54G will work as a wireless repeater with the following devices:

Linksys Wireless-G Access Point (WAP54G)

Linksys Wireless-G Router (WRT54G)

Αρα ...

1) το WAP54G δε μπορει να παρει internet ασυρματα απο το WRT300N. Μονο με καλωδιο.

2)To ιδιο ισχυει και για το zyxel.

Οποτε , το dreambox μπορει να παρει με ethernet

1)απο το WRT300N

2)απο το λαπτοπ, το οποιο θα παιρνει ασυρματα απο το WRT300N και θα το μοιραζει με ethernet στο dreambox. Πρεπει να ειναι παντα ανοιχτο το λαπτοπ ομως...

Δημοσ.
Ψαχνωντας στα γρηγορα τα manual των WRT300N

και WAP54G

αλλα και το support, εχουμε και λεμε...

Configuring an Access Point as a Wireless Repeater

Configuring an Access Point in Access Point Client Mode

Configuring an Access Point as a Wireless Bridge

Αρα ...

1) το WAP54G δε μπορει να παρει internet ασυρματα απο το WRT300N. Μονο με καλωδιο.

2)To ιδιο ισχυει και για το zyxel.

Οποτε , το dreambox μπορει να παρει με ethernet

1)απο το WRT300N

2)απο το λαπτοπ, το οποιο θα παιρνει ασυρματα απο το WRT300N και θα το μοιραζει με ethernet στο dreambox. Πρεπει να ειναι παντα ανοιχτο το λαπτοπ ομως...

Φίλε tsakonas ευχαριστώ πάλι για την πολύτιμη βοήθεια σου.

Χρειάζεται καμιά ρύθμιση στο laptop εφόσον πάρει internet ασύρματα από το wrt300n για να δώσει internet στο dreambox?

Επίσης τι θα πρότεινες ως λύση σε αυτό το πρόβλημα? Για να έχω internet στο dreambox?

Να αγοράσω συσκευή συμβατή με το wap54g?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ναι, πρεπει να κανεις κοινοχρηστη την ασυρματη του λαπτοπ και να δωσεις χειροκινητα IP στο dreambox με gateway την IP της ethernet καρτας του λαπτοπ.

Η μονη λυση που εμεινε , ειναι να παρεις ενα ακομα wap54g και να παιζει σαν Access Point Client Mode, δλδ θα παιρνει ασυρματα και θα δινει ενσυρματα sto dreambox

Δημοσ.

πρεπει να γινει bridge connection το wireless με το ethernet .μπλεκει λιγο .απλα τα μαρκαρεις και τα 2 και τα κανεις bridge.επισης tsakona αυτο για σενα εχω ακουσει για πολλα repeaters που λενε οτι δηθεν παιζουν με συγκεκριμενα μοντελα και ειχα διαβασει κατι παρομοιο και για ενα netgear που ελεγε οτι κανει bridge μονο με ιδιο netgear αλλ τελικα εκανε repeat σε ενα απλο ασυρματο ρουτερ.αλλα και αυτο που ειπες tsakona με την κοινοχρηστη θα παιξει.τωρα αυτο που ειπα θα παιξει ΛΟΓΙΚΑ αλλα ισως ειναι πιο δυσκολο.

Δημοσ.
Ναι, πρεπει να κανεις κοινοχρηστη την ασυρματη του λαπτοπ και να δωσεις χειροκινητα IP στο dreambox με gateway την IP της ethernet καρτας του λαπτοπ.

Η μονη λυση που εμεινε , ειναι να παρεις ενα ακομα wap54g και να παιζει σαν Access Point Client Mode, δλδ θα παιρνει ασυρματα και θα δινει ενσυρματα sto dreambox

εχμ... :shock: και πως κανω κοινοχρηστη την συνδεση απο το laptop?

Δημοσ.

Έχω πάρει και δεύτερο access point το ίδιο wap54g, το ένα το έβαλα στο modem/router και το αφίσα ως access point και το δεύτερο το σύνδεσα σε ένα laptop και εκτός ότι του άλλαξα την ip το έκανα και ap client.

Όμως δεν μπαίνω internet από το λαπτοπ γιατί?

Δημοσ.

σε ολα θα ειναι κλειστος ο dhcp.το laptop τι ip παιρνει?επισης δοκιμασε πρωτα στο πρωτο wap να δεις αν εχεις ιντερνετ με καλωδιο και μετα στο δευτερο.στο δευτερο wap βαλε καποια ip μακρινη απο του αλλου δηλαδη lonksys 192.168.1.1 και στο τελευταιιο wap βαλε 1.100 στο τελος να ειναι μακρια μην παιξει κανα conflict

Δημοσ.

Δε νομιζω να μπορουμε να σου πουμε κατι αλλο απο εδω, περα απο τις αναλυτικες εικονογραφημενες οδηγιες της linksys.

Με πολλες δοκιμες, θα τα καταφερεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...