Προς το περιεχόμενο

Αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας!!!

tomasss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυξημένα κατά 20% θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας που θα καταβάλουν οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για να προμηθευτούν από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου τα νέα ειδικά σήματα του 2009.Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, η αύξηση αποφασίστηκε με το σκεπτικό ότι δεν έχει επέλθει καμία αναπροσαρμογή για τα επιβατικά οχήματα από το 2005, για δε τα επαγγελματικά από το 2002.

Ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα συνεχίζουν να απαλλάσσονται τόσο από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας όσο και από τα τέλη ταξινόμησης.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2009 διαμορφώνονται ως εξής:

Έως - 300 κινητήρας σε κυβικά εκατοστά, 18 ευρώ (από 15 ευρώ), από 301 - 785, 46 ευρώ (από 38 ευρώ), από 786 - 1.357, 112 ευρώ (από 93 ευρώ), από 1.358 - 1.928, 202 ευρώ (από 168 ευρώ), από 1.929 - 2.357, 446 ευρώ (από 372 ευρώ), από 2.358 και άνω, 580 ευρώ (από 483 ευρώ).

Όσον αφορά στη διάθεση των νέων ειδικών σημάτων, αυτή θα γίνεται από όλες τις τράπεζες.

Στις τράπεζες, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. και στα ΕΛΤΑ που θα διαθέσουν το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας έτους 2009 θα καταβληθεί αμοιβή 1,50 ευρώ ανά διατιθέμενο σήμα, πλέον Φ.Π.Α.

Οι ΔΟΥ θα διαθέτουν τα ειδικά σήματα μόνο εάν παρέλθει η ανωτέρω προθεσμία για την προμήθειά τους (31/12/2008), αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνεται ειδοποιητήριο από τον κάτοχο του οχήματος, το έχει απωλέσει ή λαμβάνει ειδοποιητήριο αλλά είναι λανθασμένος ο αριθμός κυκλοφορίας ή τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας ή αναγράφεται λανθασμένος ΑΦΜ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.

Οι οδηγοί που δεν θα προμηθευτούν εγκαίρως το νέο σήμα θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα, που φθάνουν μέχρι το διπλάσιο ποσό της αξίας του σήματος, αλλά και με αφαίρεση των πινακίδων του οχήματός τους.

Newsroom ΔΟΛ

Τί έχετε να πείτε? :mad:

Δημοσ.

Για ποιό λόγο υποτίθεται πως πληρώνει κάποιος τέτλη κυκλοφορίας? Επειδή χρησιμοποιεί τους όμορφους ελληνικούς δρόμους (που κι αν τύχει να είναι κάπου όμορφοι τους πληρώνεις τα διόδια σαν κερατάς)? Ή μήπως πληρώνω τη θέση που υποτίθεται πως πιάνει το αυτοκίνητο στο δημόσιο δρόμο όταν το παρκάρω (γιατί προσωπικά επειδή προτιμώ την ψυχική μου γαλήνη και να μην τρώω 30-60 λεπτά γύρω γύρω για να μπω σπίτι μου, πληρώνω σαν κερατάς 130 το μήνα για θέση parking)? Ή τελικά πληρώνω τα σπασμένα του κρατικού προϋπολογισμού? Ή μήπως από το 2005 αυξήθηκαν και οι μισθοί κατά 20% και μας περισσεύουν κι άλλα?

Δημοσ.
28 δις ευρω δωρο στις τραπεζες, απο καπου

πρεπει να βγουν.

Aυτό που λες είναι. Εν το μεταξύ και τα κρατικά έσοδα μειώνονται, λόγω χαμηλής κατανάλωσης και περαιτέρω αύξησης της φοροδιαφυγής.

Στις τράπεζες οι που@@ηδες δίνουν...

Αλλά αυτό το 20%, τί σχέση έχει με τις αυξήσεις των δημόσιων υπαλλήλων?

• Moderators
Δημοσ.

Δηλαδη εγω που εχω ενα αυτοκινητο 1372 και ενα 1858 γιατι να πληρωνω τα ιδια και για τα 2 αυτοκινητα τοσα χρονια? Ειναι λογικο?

Και τωρα θα πληρωνω και +20% στο καθε αμαξι.........

ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

Δημοσ.

Μη μου το θυμιζεις φιλε.Και εγω σημερα το εμαθα.Πως γινεται οι Γερμανοι οι Γαλλοι και οι Ιταλοι να πληρωνουν λιγοτερη εφορια και να εχουν καλυτερη οικονομια?

Δημοσ.
Γιατί οι δικοί τους πολιτικοί κάνουν καλύτερη διαχείριση προφανώς.

Μετάφραση:Γιατί οι δικοί τους πολιτικοί κλέβουν λιγότερο προφανώς.

Η άλλη βλακεία είναι σωστή? Εγώ γιατί θυμάμαι ότι κάθε μα κάθε χρόνο υπάρχει αύξηση στα τέλη 20-30%? Από ποιο 2005 μας λέει

Δημοσ.

η πλειοψηφια ψηφισε κ βγηκε κυβερνηση...

οι υπολοιποι ενω ηξεραν οτι δεν κανουν κυβερνηση συνεχιζουν να ψηφιζουν ασχετα κομματα λογο ιδεολογιας ή υποχρεωσεων.κ ενα 5-10%δεν ψηφιζει ποτε...

αρα ειναι λογικο 20χρονια να ναι το πασοκ κ αλλα 8 η ν.δ. γιατι ο κοσμος δεν ξερει για ποιο λογο πρεπει να ψηφιζει...

κλαιγονται μετα ενω τους ξαναψηφιζουν στις επομενες εκλογες ενω ξερουν απο τα πρωηγ.χρονια πως συμπεριφερονται.

η ακριβεια,η αισχροκερδια,ποιοτητα ζωης,ανεργια,αξιοπιστια κτλ κτλ ειναι καθαρα πολιτικο θεμα αφου οι κυβερνησεις τα διαχειριζονται ολα αυτα.

Δημοσ.

Καλά kage αυτό το περί πλειοψηφίας σηκώνει μεγάλη κουβέντα.

Όταν βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση με το 32% του εκλογικού σώματος, και αυτό το λένε δημοκρατία, τότε χάνουν το νόημα τους οι λέξεις:mad::mad::mad:

Όταν η ψήφος του κάθε πολίτη δεν έχει την ίδια αξία και δεν αντιστοιχίζεται σε ανάλογο αριθμό βουλευτών (όπως επιτάσσει το σύνταγμα το οποίο παραβιάζεται κατάφορα με αυτές τις πατέντες "ενισχυμένης" αναλογικής απάτης), τότε το λιγότερο που με προβληματίζει είναι η αύξηση τελών κυκλοφορίας.

Τα τέλη κυκλοφορίας τα πληρώνουμε για τις θέσεις parking που μας παρέχουν και τη συντήρηση των δρόμων !?

Θα πάρω ένα υβριδικό και να πάνε να γαμ$%^&*@¨''\.

Δημοσ.

η καλυτερη λυση για αυτουs τουs κεραταδεs ειναι ενα υβριδικο.Και η toyota και η honda εχουν πολυ καλα υβριδικα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...