Προς το περιεχόμενο

Τoshiba satellite A300-1EI πρόβλημα με τα XP

pritanis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά

Έχω αγοράσει από το πλαίσιο τον Τoshiba satellite A300-1ΕΙ και που φυσικά είχε τα VISTA σαν λειτουργικό. Το πρόβλημά μου είναι ότι απαραίτητα και για επαγγελματικούς λόγους θέλω να φορτώσω τα WIN XP και έτσι αγόρασα τα WIN XP PRO και πήγα να τα κάνω εγκατάσταση αλλά μάταια. Όταν μπουτάρει από το συγκεκριμένο CD φορτώνει κάποια αρχεία και πριν φτάσει στην φάση για να επιλέξεις φορματ κλπ μου βγάζει μια μπλέ οθόνη με ιερογλυφικά γράμματα που δεν σου δίνει άλλη επιλογή παρά μόνο να κλείσεις τον υπολογιστή. Εδώ και 3 μέρες προσπαθώ να βρώ την άκρη τηλεφωνικά με τους τεχνικούς της Toshiba και από το Πλαίσιο αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτε. Απλά λένε κατέβασε τους drivers για τα XP από το site τους

http://se.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?LNG=28&service=SE

Βάζω κανονικά τα στοιχεία του υπολογιστή

sltxtg.jpg

και μου βγάζει μια λίστα με 36 αρχεία συμπιεσμένα

hv6y4w.jpg

Το ζητούμενο είναι τι κάνω από δω και πέρα

Ένας τεχνικός της toshiba μου είπε να ψάξω στο Storage Manager τα παρακάτω αρχεία

iaAhci.inf, iaAhci.cat,

iaStor.inf, iaStor.cat,

iaStor.sys, and

TxtSetup.oem.

να κάνω ένα αντίγραφο copy - paste των windows xp που έχω και να ρίξω χύμα και αυτά τα αρχεία μέσα στο CD

Κατέβασα το Storage Manager που έχει μέσα ένα .exe αρχείο, το έτρεξα αλλά ψάχνοντας σε όλο το σκληρό δεν μπορεσα να βρώ κανένα από τα παραπάνω αρχεία

Σας έπρηξα αλλά σας είπα τι ακριβώς έχει συμβεί μέχρι τώρα για να μη μου προτείνετε κάτι από αυτά που ήδη έχω κάνει

Αν κατα λάθος κάποιος είχε ανάλογο πρόβλημα ή γνωρίζει να κάνω κάτι παραπάνω ας μου πει την γνώμη του γιατί με τόσες αργίες που ακολουθούν είμαι για τα σίδερα αν δεν βρω μόνος μου την λύση

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φιλε και εγω ψαχνω να βαλω XP στο λαπτοπι μου αλλα δεν μπορω. Πρωτον θελει το install cd i dvd των xp να ειναι SP3. Μονο Service Pack 3 γιατι τα παλιοτερα δεν αναγνωριζουν τον Esata δισκο σου αλλα μονο τον SATA. Εγω βαζω cd με χρ μεσα αλλα δν το διαβαζει καν στην επανεκινηση. Στο sevice μου λενε οτι πρεπει πρωτα να απεγκαταστησω τα νιςτα και μετα να βαλω τα χρ. Προσπαθω να βρω το cd των χρ με SP3 στο ιντερνετ γιατι παιζει να χει προβλημα αυτο που εχω αλλα δν ξερω αν κατεβαζω το σωστο. Αν βρεις ακρη απαντα μου σε παρακαλω και στο ιμειλ μου αν θες: radom_8@ hot#ail.com

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Φιλε και εγω ψαχνω να βαλω XP στο λαπτοπι μου αλλα δεν μπορω. Πρωτον θελει το install cd i dvd των xp να ειναι SP3. Μονο Service Pack 3 γιατι τα παλιοτερα δεν αναγνωριζουν τον Esata δισκο σου αλλα μονο τον SATA. Εγω βαζω cd με χρ μεσα αλλα δν το διαβαζει καν στην επανεκινηση. Στο sevice μου λενε οτι πρεπει πρωτα να απεγκαταστησω τα νιςτα και μετα να βαλω τα χρ. Προσπαθω να βρω το cd των χρ με SP3 στο ιντερνετ γιατι παιζει να χει προβλημα αυτο που εχω αλλα δν ξερω αν κατεβαζω το σωστο. Αν βρεις ακρη απαντα μου σε παρακαλω και στο ιμειλ μου αν θες: radom_8@ hot#ail.com

RADOM είσαι σίγουρος για την πρότασή σου;

Αν κατάλαβα σωστά εννοείς ότι κατεβάζονας τα XP SP3 θα σου αναγνωρίσει αυτόματα το δίσκο SATA της TOSHIBA κατά την εγκατάστασή τους; Μμμμ... Δε νομίζω!

Αν σε βοηθάω, δες το link που σε παραθέτω -> http://www.howtogeek.com/howto/windows/resolving-setup-did-not-find-any-hard-disk-drives-during-windows-xp-installation/

Και πρόσεξε την χρήση του nLite στο στάδιο που χρησ/ποιεί ένα αρχείο iaach.inf (υποτίθεται ότι αυτό το αρχείο διαθέτει drivers από hard disk της Intel(πχ.)). δες το, ίσως σε βάλει σε άλλες σκέψεις!

Πάντως εγώ ψάχνω να βρω drivers για Toshiba SATA hard drive MK1237GSX, μοντέλου Toshiba Satellite L40-16D για να μου αναγνωρίσει το σκληρό εγγράφοντας τα XP! Δε θέλω να σε αποθαρρύνω, εγώ ακόμη ψάχνω...

Αν βρείς κάτι απάντησε μου.

ΥΓ:Αυτό μπορεί να αφορά και τον pritanis!

Δημοσ.

Φίλε ή ενσωματώνεις με το Nlite τους SATA drivers (είναι το αρχειάκι που λέει "INTEL SATA DRIVERS ΓΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟ NLITE ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ WINDOWS XP CD" http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=268866) ή αγοράζεις εξωτερικό floppy disk (κάπου στα 30 ευρώ έχει) και τους περνάς με δισκέττα με τον παραδοσιακό τρόπο.Το sp3 όχι δεν αναγνωρίζει τους drivers αυτόματα.

Το έχω κάνει εγώ σε Toshiba A300 τον πρώτο τρόπο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...