Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω...ψαγμένες DDR-II!

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.

Σχεδιάζω μία μίνι αναβαθμισούλα χαμηλού κόστους για το workstation μου. Ήδη έχω παραλάβει μία ASUS M3N-HD/HDMI, επάνω στην οποία θα μπει ένας Phenom X4 9750 των 95W. Αυτό που θέλω είναι να μου προτείνετε ένα σετάκι 2x2GB (μεσοπρόθεσμα, σκοπεύω να γεμίσω και τα 4 DIMM slots για 8GB sum) DDR-II μνημούλες σχετικά low budget, που να:

• παίζουν με χαμηλά timings στα 800MHz (για να τις ξεζουμίζει ο IMC)
  • να το κάνουν αυτό με όχι πάνω από 1.9-2.0 Volts vdimm (για να μην τα «παίξει» ο IMC όταν θα γεμίσω και τα 4 slots)

Posts [με τις μνήμες που χρησιμοποιείτε, στα πόσα MHz τις δουλεύετε, με τί timings και voltage] ευπρόσδεκτα. Δε με ενδιαφέρει να τρέχουν σε stock ratings εκεί που ζητάω, αρκεί να σας δουλεύουν απολύτως stable εκεί. Αυτός είναι και ο λόγος που άνοιξα το θέμα στη συγκεκριμένη ενότητα.

Ευχαριστώωωωω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν λες χαμηλά timings εννοείς 4άρια;

Αν ναι, δύσκολο το βλέπω να βρεις καινούριες οι οποίες να παίζουν σταθερά στα 1.8V-1.9V.

Οι δικές μου Transcend Axe Ram δουλεύουν στα 800MHz με 1.8 και 4-4-4-12, αλλά δε νομίζω οτι μπορείς να τις βρεις κάπου.

Ίσως κάτι τέτοιο:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553011

Χμμμ. Γιατί: AMD platform + low timings = L.F.E.

...ή τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει ότι συμβαίνει, από τότε που έβαλε η AMD τον memory controller μέσα στον επεξεργαστή. Έχω να δουλέψω AMD από AthlonXP-era...

• Moderators

Χμμμ κι εγω δε νομιζω οτι αυτη τη στιγμη εχει καποια διαφορα το CL4/800Mhz απο το CL5/1066Mhz. (διαφορά που να μπορεις να εντοπισεις εσυ στο pc σου και οχι 'θεωρητικα')

(PS: Αληθεια, που το διαβασες αυτο? Επειδη τοσα χρονια που ασχολουμαι δεν επεσε κατι στην αντιληψη μου) -> Και πρωτο ασχοληθηκα σοβαρα με AMD με εναν Athlon 64 3500+ με 2x1GB DDR400Mhz CL2,5, οταν ακομα εκαναν 160 οι μνημες και 220 η cpu :-)

Παντως εγω προσωπικα θα προτιμουσα περισσοτερα Mhz λογω του αυξημενου bandwidth που προσφερουν το οποιο ειναι ζωτικης σημασια σημερα :-)

Παντως ζορικο να βρεις ειτε CL5/1066 ειτε CL4/800 σε εως 1,9 βολτ.

Είναι πράγματι τόσο ζόρικο; Επαναλαμβάνω ότι δε μιλάω για stock καταστάσεις: Μου αρκεί αναφορά από μέλος ότι παίζουν σταθερά εκεί που ζητάω ακόμη και εκτός manufacturer ratings, με tweaking από BIOS...

• Moderators

Να ανεβασεις Mhz γινεται (αν και σε μικροτερο βαθμο απ οτι στα 2GB kits).

Να κατεβασεις ταση (απο τη default) ειναι κομματακι δυσκολο γιατι ηδη τα 2,1-2,2volt δεν ειναι τραγικα πολλα, κι εσυ ψαχνεις για ακομα παρακατω.

Γενικα με απωλεια τασης δημιουργουνται περισσοτερα (και πιο κουλα/απροβλεπτα) πραγματακια απ οτι με το 'ποσο overclock παιρνει η καθε μια' -> που συνεπαγεται και overvoltage στη πλειονοτητα των περιπτωσεων.

Παντως αν θες τη προταση μου, παρε αυτες: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1175688&page=4&category=69977727&catalog=20

CL4 800Mhz 4GB ADATA (οχι αγνωστη μαρκα :-) ) και με φιλικα 2,1 βολτ. (μπορει να παιζουν και με λιγοτερα που θες εσυ).

Και σημαντικα φθηνοτερες απο αλλες προτασεις.

(Edit: τωρα εβαλα και το λινκ :P)

Edit2: Οι μονες μνημες που μπορω να μιλησω επισημα για το τι ψαρια πιανουν ειναι αυτες που εχω εγω.

Παρα τα 5-5-5-18 και το απαιτουμενο EPP, σε μητρικη χωρις EPP πιανουν 1050MHz/CL4 με 2,3βολτ, 1170Mhz/CL5 με 2,3βολτ επισης.

Ενω αν τις ταραξει κανεις (2,45 βολτ), πιανουν 1230Mhz. (Μα, αν προσεξες, κοστιζουν οσο τα 4GB της Adata).

Edit3: Σε ταραξα στις πληροφοριες βραδιατικα ε?

Ελλείψει μαρτυριών, σκέφτομαι να πάρω αυτές τις 1066άρες Corsair και να πειραματιστώ μαζί τους στα 800MHz.

Bye bye, low-budget upgrade... :cry:

• Moderators

Πρεπει οπωσδηποτε να παιζουν με κατω απο 2 βολτ? Δηλαδη το 2,1 τοσο κακο ειναι (και CL4 και 800Mhz και 4Gb που ηθελες) και πολυ φθηνα (αυτες που σου προτεινα εννοω).

νομιζω η καλυτερη λυση ειναι αυτες

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1143832&page=2&HYMNIMIMEGETHOS=2+x+2GB&category=69977727&catalog=20

ριξε μια ματια εδω

http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/TWIN2X4096-8500C5DF/3.html

426 MHz 4-4-4-12 1.8V

Πρεπει οπωσδηποτε να παιζουν με κατω απο 2 βολτ? Δηλαδη το 2,1 τοσο κακο ειναι (και CL4 και 800Mhz και 4Gb που ηθελες) και πολυ φθηνα (αυτες που σου προτεινα εννοω).

Ναι, θα προτιμούσα να μην ανεβάσω τόσο πολύ τις μνήμες. Μέχρι 2.0V είναι καλά, νομίζω. Και η μητρική που πήρα, δεν είναι και κανένα τέρας αξιόπιστης λειτουργίας σε off-spec καταστάσεις, εδώ που τα λέμε. Δε θέλω να πιέσω τα πράγματα...

• Moderators

Τωρα αν δεν ειχα αναγκη τα 1100+ Mhz για τον δικο μου υπολογιστη μα το θεο θα πηγαινα να παρω τις συγκεκριμενες Adata να αποδειξω οτι παιζουν και στα 2- βολτ.

Αλλα as long as δεν εχω εμπειρια απο πρωτο χερι δε μπορω να επιβεβαιωσω τιποτα :-(

Η μητρικη δε θα εχει προβλημα (ουτε και ο IMC του επεξεργαστη, αν δε κανω λαθος τροφοδοτειται ανεξαρτητα απο τη τροφοδοσια των μνημων).

Και οι ιδιες οι μνημες αποκλειεται να εχουν προβλημα, καθως ειναι certified να δουλευουν στα 2,1 βολτ.

Απλα δεν ειναι κριμα να δωσεις χρηματα με τα οποια θα επαιρνες 8ολοκληρα GB ραμ, και μαλιστα εντος των Mhz/CL που θες, αλλα με μολις 0,1 volt παραπανω (officially)???

-Αναφερομαι στις πολυ καλες Dominator που προτεινε το παιδι απο πανω-

Τελικά, πρυτάνευσε η λογική και το αδειανό πορτοφόλι: Παρήγγειλα σήμερα το μεσημέρι 2 x [2x2BG] A-DATA 800+, τελική τιμή 118€. Αν πάνε περίπου όπως σε αυτό το review, θα είμαι ευχαριστημένος.

Πιθανόν προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας να έχω στα χέρια μου και τον Phenom, οπότε θα σας πω το Σαβ/κο από πρώτο χέρι τί ψάρια πιάνουν!

δεν πάνε τόσο καλά οι Adata αλλά stock 800 Cl4 δεν θα έχεις πρόβλημα το καλύτερο θα ήταν 2χ4Gb kit στα 1066 που είναι καλύτερα chips PCS πάλι αλλά binned πιο γρήγορα

στο review που δίνεις δεν έιναι τα 4Gb αλλά τα 2 με D9/Promos

τα 4Gb kit φοράνε όλα PCS οπότε αγοράζεις τα πιο γρήγορα από μαμά

αν έπαιρνες τις χτένες πχ θα έτρεχες άνετα 800 CL4 @ 1.8 Volt εμένα τουλάχιστον έτσι παίζουν κάτι που αν βάλεις 4 dimm άντε να ανέβεις στα 2 Volt

anyway πες μας αποτελέσματα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...