poihths Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 ρε παιδια πειτε κανα service να σβήσω γιατι το τι εχουν βαλει μεσα απο προγραμματα δε λέγεται.. εχω απενεργοποιησει system restore... και μερικα αχρηστα προγραμματα αλλα το προβλημα παραμενει + το ότι ο δισκος τρεχει συνεχεια ενω ειναι σε idle.. τι μου προτείνετε? πριν καταλήξω σε καθαρό φορματ? 2.26CPU και 4 ΓΙΓΑ μνημη... ειναι τοσο λίγα? σκληρος 5200 στροφες
geovala Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Για να μην διαβάζει τον δίσκο συνέχεια πάνε Πίνακα Ελέγχου-Σύστημα-Ρυθμήσεις συστήματος για προχωρημένους-Προστασια συστήματος και ξε-tickαρεις τον C.Για τα προγράμματα που είχε στην αρχή εγώ τα έβγαλα όλα.
random Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Μια συγκεκριμένη συνταγή που να κάνει για όλους δεν μπορουμε να δώσουμε, γιατι αναλογα τη χρηση που κάνεις, και αναλογα τα περιφερειακά σου, μερικα sevices ειναι απαραίτητα για άλλους χρήστες, ενω για άλλους άχρηστα. εδω http://www.blackviper.com/WinVista/servicecfg.htm μπορεις να δεις αναλυτικότερες περιγραφές για καθε service, και να κρίνεις αν θελεις να τα βαλεις σε startup Manual (δηλαδή να μην ξεκινουν αυτοματα με το boot, αλλα να μπορει το λειτουργικό να τα εκκινήσει αν τα χρειαστεί), ή σε Disabled (δεν ξεκινάνε ποτέ). και εδω http://www.speedyvista.com/services.php Μερικά απο τα services που απενεργοποιώ εγώ μετα απο εγκατάσταση windows (αλλα δεν λέω να το κάνει ο καθένας, χωρις να ξέρει τι σημαίνει ακριβώς κάθε ένα απο αυτά) : Windows Update (Automatic Updates στα XP) τα κανω χειρονακτικά, ή καθόλου. υπαρχουν τα SP. Internet Connection Sharing (ICS) Windows Search (Indexing Service sta XP) Remote Registry Windows Error Reporting Service Windows Media Center Service Launcher Telephony (αν δεν εχεις dialup μοντεμ/φαξ. Αν εχει προβλημα συνδεσης στο ιντερνετ την ενεργοποιεις ξανα) Net.Tcp Port Sharing Service Distributed Link Tracking Client Certificate Propagation Offline Files Netlogon (αν ειναι home pc χωρις domain) IP Helper Smart Card Windows Backup (System Restore Service στα XP) Fax (προφανώς, αν δεν εχεις μοντεμ και δεν στελνεις φαχ με το pc) ReadyBoost και τα Security Center, Windows Defender (ειπαμε: προσωπικές επιλογές. αν δεν πιστευεις οτι κινδυνευεις ιδιαιτερα ή προτιμας αλλα προγράμματα για προστασία. Windows Firewall, (αν εχεις router ή άλλο firewall ή ετσι μας αρέσει). και φυσικά δεν εγκαθιστάς άλλες σαβούρες για να κανουν τη δουλειά αυτών που απενεργοποίησες (πχ Google desktop, διαφορα anti-spywares, κλπ). Η εγκατάσταση Antivirus, ειναι προσωπική επιλογή. αναλογα πόσο ανασφαλεις νιώθεις, και αναλογα πόσο αξίζουν τα αρχεια στο pc σου (που θα κινδυνεύσουν αν κολήσεις ιό ). Εγώ, δεν χρησιμοποιώ στο σπίτι, χρησιμοποιώ στη δουλειά. αλλα αν χρησιμοποιείς, εχει μια επιβάρυνση στην απόδοση, για το καλό σου.
S2Katana Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Σωστό αυτό. Εγώ έβαλα και έναν 7200 και ησύχασα στο δικό μου Vaio.
Sleepless_007 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 τι μου προτείνετε? πριν καταλήξω σε καθαρό φορματ? 2.26CPU και 4 ΓΙΓΑ μνημη... ειναι τοσο λίγα? σκληρος 5200 στροφες Σημασία δεν έχουν τα τόσο χαρακτηριστικά που μας είπες όσο ο πυρήνας...! Αν τον αναβαθμίσεις σε διπύρηνο,αν δεν είναι ήδη, πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν τώρα είναι διπύρηνος ήδη ή το πρόβλημα παραμένει τότε η ολοκαίνουργια λύση που επικρατεί είναι ο τετραπύρηνος επεξεργαστής! (και σκέψου ότι ούτε αυτό θεωρειταί καινούργιο πλέον!)
21century Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Μάλλον φορτώνει προγράμματα τρίτων κατασκευαστών όπως το Νόρτον το οποιο το αφαιρώ απο την πρώτη στιγμή και παρόλα αυτά αφήνει σκουπίδια. Πάντως με δίσκους 4200 απο την σόνυ ειναι πάντα αργά μηχανάκια....
gtctsiamp Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Και εμένα φίλε έτσι έκανε στο SR. Κατάργησε το system restore, απενεργοποίησε το start up σε όσα προγράμματα δεν χρησιμοποιείς συνέχεια και βγάλε το Google Desktop και βάλε την Windows Sidebar. Επίσης διέγραψε όποιο πρόγραμμα δεν σου είναι χρήσιμο και θα δεις τεράστια διαφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.