Αbominable Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Χαίρετε, Ποτέ δεν είχα επαφή με τις φωτογραφίες, αλλά η πρόσφατη επαφή μου με το 3 Mpixel κινητό μου, μου άνοιξε την όρεξη για μία καλή φωτογραφική. Επειδή δεν είμαι από τους τύπους που τριγυρνάνε αποθανατίζωντας τις στιγμές με τους φίλους τους, προτιμώ τις έτσι λίγο πιο ψαγμένες φωτό. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο έχω καταλήξει στην Panasonic Lumix FZ28 απόγονου της πολύ καλής (κατά τα reviews) FZ18. Ώστε να ξεκινήσω σιγά σιγά τα βήματα μου στον κόσμο της Φωτογραφίας. Λόγω όμως ότι ουδέποτε δεν έχω ξαναγοράσει φωτογραφική, θα ήθελα μερικές απόψεις και γνώμες εάν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση, ή τι να προσέξω κλπ. Υ.Γ. Ακόμα και προτάσεις για compact κάμερες είναι ευπρόσδεκτες. (Ψάχνω να κάνω μία δώρο στην κοπέλα μου).
HamerZ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Αυτήν αγόρασα και εγώ πριν από κάμποσο καιρό και μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Η αγορά έγινε από εκτός skroutz στα 340 τελική με τα μεταφορικά. Απορία μου είναι πως σε Pixmania και κάποια άλλα (μέσο skroutz) δίνουν 2 έτη εγγύηση ενώ στο βιβλιαράκι λέει η panasonic πως καλύπτει μόνο ένα έτος για την ευρώπη.
Αbominable Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Ναι το έψαξα και εγω για την εγγύηση και όπως λέει εδώ , τον 1ο χρόνο η εγγύηση καλύπτεται από την κατασκευάστρια εταιρία και τον 2ο από την Pixmania όπου το στέλνει στην αντιπροσωπεία της κατασκευάστριας για ειπσκευή. Αυτά λέει, τώρα δεν ξέρω όμως μην υπάρχουν τπτ κίνδυνοι !!
androu Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 και πώς το παραλαμβάνει το pixmania? Λογικά πληρώνεις ταχυδρομικά έξοδα και το στέλνεις Γαλλία?
orck Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 εχω την εντυπωση οτι και αυτη που λες compact ειναι, δηλαδη δεν μπορεις να αφαιρεσεις τον φακο απο το σωμα και να προσθεσεις αλλο φακο εαν τα λεω καλα (και ειναι ενα κομματι) τοτε κοιτα την Canon S5 IS και Nikon P80 (οι οποιες ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ ενα κομματι) ειδικα την canon την σκεφτομαι πολυ σοβαρα Χαίρετε, Ποτέ δεν είχα επαφή με τις φωτογραφίες, αλλά η πρόσφατη επαφή μου με το 3 Mpixel κινητό μου, μου άνοιξε την όρεξη για μία καλή φωτογραφική. Επειδή δεν είμαι από τους τύπους που τριγυρνάνε αποθανατίζωντας τις στιγμές με τους φίλους τους, προτιμώ τις έτσι λίγο πιο ψαγμένες φωτό. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο έχω καταλήξει στην Panasonic Lumix FZ28 απόγονου της πολύ καλής (κατά τα reviews) FZ18. Ώστε να ξεκινήσω σιγά σιγά τα βήματα μου στον κόσμο της Φωτογραφίας. Λόγω όμως ότι ουδέποτε δεν έχω ξαναγοράσει φωτογραφική, θα ήθελα μερικές απόψεις και γνώμες εάν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση, ή τι να προσέξω κλπ. Υ.Γ. Ακόμα και προτάσεις για compact κάμερες είναι ευπρόσδεκτες. (Ψάχνω να κάνω μία δώρο στην κοπέλα μου).
snik Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 εχω την εντυπωση οτι και αυτη που λες compact ειναι, δηλαδη δεν μπορεις να αφαιρεσεις τον φακο απο το σωμα και να προσθεσεις αλλο φακο εαν τα λεω καλα (και ειναι ενα κομματι) τοτε κοιτα την Canon S5 IS και Nikon P80 (οι οποιες ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ ενα κομματι) ειδικα την canon την σκεφτομαι πολυ σοβαρα την canon s5 την εχω εγω,πολυ καλη μου εχει βγει. Τωρα η canon εβγαλε 2 καινουρια μοντελα σε αυτην την κατηγορια οποτε ριξτους μια ματια πριν αποφασισεις!
orck Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 αναφερεσαι στην SΧ10 IS και την SΧ1 IS; την canon s5 την εχω εγω,πολυ καλη μου εχει βγει. Τωρα η canon εβγαλε 2 καινουρια μοντελα σε αυτην την κατηγορια οποτε ριξτους μια ματια πριν αποφασισεις!
Αbominable Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Ναι είναι ένα κομμάτι, δεν ξέρω ακριβώς τις ορολογίες. Λοιπόν από αυτά που τσέκαρα, η canon υστερεί αρκετά σε δυνατότητες (8 Mp & 12χ zoom) και συγκριτικά ανάμεσα στην Nikon & Panasonic για αρχάριους πάντα κερδίζει μάλλον η Panasonic. Τώρα τα άλλα 2 μοντέλα που αναφέρθηκαν (της canon) δεν μπόρεσα να βρω τπτ σχετικό. Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
orck Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 εαν αναφερεσαι στα μοντελα που ειπα εγω, προτεινω να περιμενεις λιγο ακομη μεχρι να τα εχουν διαθεσιμα και στην Ελλαδα (αρχες του μηνα μου ειπαν) κοιταξε ιδιαιτερα την Canon PowerShot SX10 IS, 8ΜP, 20X Zoom και αλλα πολλα... (επειδη δεν ειμαι σχετικος και εγω, ψαχνομαι γενικοτερα, εχω ρωτησει και στο dpgr αλλα μαλλον θα περιμενω λιγακι για απαντηση ) http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX10_IS/index.asp http://www.dpreview.com/news/0809/08091703canon_sx1is_sx10is.asp το SX1S αστο καλυτερα ειναι λιγο ιδιαιτερο, μπορει να γραψει βιντεο σε HD αναλυση με το αναλογο κοστος βεβαια...
Αbominable Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 @orck Με μία γρήγορη ματιά στον γούγλη, βρήκα αυτό το site το οποία γενικότερα πάει για την panasonic και λόγω τιμής μάλλον και εγώ προς τα εκεί θα πάω. Να ρωτήσω κάτι σύντομο να μου πείτε την γνώμη σας. Πήγα μέσω skroutz να ψάξω για την FZ28 και η καλύτερη προσφορά ήταν από pixmania (σε τιμή πάντα) όταν πήγα από το site της pixmania βρήκα την ίδια φωτογραφική σε ασημί χρώμα 50 ευρώ λιγότερα !!! Το περίεργο είναι ότι το skroutz δεν την εμφανίζει. Ιδού η συγκεκριμένη σελίδα του pixmania. Λέτε η διαφορά τιμή να οφείλεται σε διαφορά ζήτησης;; Περίεργο δεν είναι;
orck Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 ναι περιεργο ειναι, συνηθως τα δινουμε ιδια τιμη, εαν οταν ερθει η ωρα να φερουν τα καινουγια μοντελα μεινει κατι τοτε το δινουν φτηνοτερα δεν ξερω καθολου για την Panasonic, εγω ειμαι σχεδον 99% οτι θα παρω την SX10 IS (δυο ειναι οι λογοι, θελω να εχω απλες μπαταριες ΑΑ επαναφορτιζομενες και θελω να εχω την οθονη να γυρναει) στην σελιδα που εδειξες ο τυπος τελειωνει λεγοντας "I would put Canon over Panasonic if price is closer but isn't. Therfore Panasonic is the winner here." αυτο Ελλαδα δεν ισχυει η canon εχει 350 και 320 η Panasonic μην ξεχνας οτι η φωτογραφικη δεν ειναι μονο τεχνικα χαρακτηριστικα...
Αbominable Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 μην ξεχνας οτι η φωτογραφικη δεν ειναι μονο τεχνικα χαρακτηριστικα... Αυτό να λέγετε, αλλά όταν δεν γνωρίζεις τι ακριβώς χρειάζεσαι από μία φωτογραφική κοιτάζεις πρώτα τα χαρακτηριστικά... Λοιπόν εις αναμονή να μπουν τα λεφτά στην τράπεζα για να την παραγγείλω. (Ελπίζω να μην παίξει τπτ στραβό με pixmania) Ευχαριστώ για όλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.