antonl Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δεν το έγραψα πριν? Νόμιζα ότι το είχα αναφέρει... Άρα αυτό ανατρέπει όλα τα δεδομένα έτσι? Σόρυ για την αμέλεια.... Η πτώση είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος sudden death εξωτερικού (και όχι μόνο) σκληρού δίσκου. Κατά 99% προκλήθηκε μηχανικό πρόβλημα (οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει η αλλαγή κάποιας πλακέτας). Κάτι πατέντες του στυλ "με σακούλα στην κατάψυξη για ώρα και μετά αμέσως στο pc" πιάνουν σε κάποιες περιπτώσεις. Τα παραπάνω είναι υποθέσεις αλλά νομίζω βάσιμες. Αλλά ας ακούσουμε και τη γνώμη του washcloud* (σε 15σύλλαβο με ιαμβικό μέτρο κατά προτίμηση) edit: *: OK με πρόλαβε.
washcloud Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 ...ναι antonl, συμφωνώ και προσυπογράφω ακριβώς ό,τι είπες.. Οι πτώσεις αρκούν για να @#!$&^ τις ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΤΑΤΕΣ κεφαλές ("βελόνες"). Είναι σαν να του χώνεις του αλλουνού μια μπουνιά, του ρημάζεις τα δόντια, και μετά του δίνεις να φάει παξιμάδι... ΑΝ σταθεί ο Οδυσσεύς μας τυχερός παρ' ολ' αυτά, και αναγνωριστεί ο δίσκος απ΄το BIOS, τότε και ΠΑΡΑΚΑΤΩ (windows) να μην πάει (να μην ανοίγει δλδ), υπάρχει και η τελευταία τελετουργία της ΙΖΟLA... ΜΕΤΑ από αυτό, μπάσιμο σε κουτί παπουτσιώνε, και θάψιμο με τιμές αρχηγού κράτους στον κήπο...(...ΑΦΟΥ δεν παίζει δόσιμο σε εξειδικευμένη εταιρία αφαίμαξης πορτοφ....ΕΝΝΟΩ ανάκτησης δεδομένων...) *BTW,,,,"Οδυσσέα" : ΑΝ τον βλέπει τον δίσκο το BIOS με τη νέα πλακέτα, και ΔΕΝ ανοίγει/φαίνεται ο δίσκος στα windows, MHN κάνεις άλλες ενέργειες, αποσύνδεσέ τον, κι αν θες στείλε μου ένα pm, ή κάνε με προσθήκη στον msn να σου πω τί ακριβώς για παρακάτω, διότι ΜΠΟΡΕΙ κάθε sec που θα είναι mounted ο δίσκος να αποβεί μοιραίο.
NKod Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Απλά ακύρωσα την παραγγελία του σκληρού.. Έφτιαξα εναν ελληνικό καφέ.. έκατσα τον ήπια.. και απο δώ και πέρα το μονο που θα κάνω είναι να διπλομπακαπάρω τα δεδομένα μου... Θα κάτσω και μερικές σφαλιάρες στο σκληρό και θα ελπίσω να δουλέψει... τέλος Δεν θέλω να προσπαθώ να σώσω κάτι που δεν σώζεται...είμαι ρεαλιστής. Και επίσης είμαι ένας απλός προγραμματιστής. Δέν είμαι πλούσιος... Τουλάχιστον μου έμεινε το case, το οπο'ιο θα χρησιμοποιηθεί για το backupαρισμα από εδώ και πέρα... Αν γίνει κάποιο θαύμα και τα σώσω είτε με σφαλιάρες είτε με καταψυξη...θα σας πώ...
washcloud Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 ...u know best, man... (πάντως, εγώ ΑΝ καιγόμουν τόσο για τα δεδομένα, την απόπειρα με την πλακέτα ΘΑ την έκανα. Αν ΔΕΝ είναι αναντικατάστατα, αν ΔΕΝ μπορούν να ξαναβρεθούν ΕΣΤΩ και με κόπο δηλαδή. Αν πχ είναι η στιγμή που ο δικαστής βγάζει το διαζύγιο υπέρ σου, νομίζω ότι ΑΞΙΖΕΙ τον κόπο να "ρισκάρεις" τα 60 ? "της πλακέτας"... ) *...διότι αυτό με την κατάψυξη, να πιάσει (...λέεεεμε τώωωωωωωωωωωραα) ΕΑΝ ο δίσκος αναγνωρίζεται από το BIOS. Και διακοπές στον Β.Πόλο να του κλείσεις για κανένα 15μερο, άμα δεν τον βλέπει το BIOS, δεν υπάρχει θέμα... Η ελπίδα έγκειται στο ότι είτε ο μηχανισμός των κεφαλών δεν έχει πάθει φυσική/ηλεκτρονική ζημιά (παίζουν κάτι τσιπάκια ΚΑΙ εκεί...), είτε στο ότι οι ίδιες οι κεφαλές δεν έχουν θρυμματιστεί σαν πατατάκι την ώρα του champions league, κάνοντας ταυτόχρονα νιμού την επιφάνεια των platters...(...πλήρης !@#%$!@ των δεδομένων...) Όντως το γεγονός του πεσίματος, πιό πολύ προς το τελευτάιο σενάριο κλίνει. Αλλά να, ΙΣΩΣ δεν είναι καλός λόγος το πέσιμο για να ΜΗΝ τον αναγνωρίζει το BIOS. Σ' ΑΥΤΟ θα βασιζόμουν εγώ για να δοκιμάσω αλλαξοπισινιές με πλακέτες. Συν το ότι, λογικά ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ νέο δίσκο. ΑΝ είναι πανομοιότυπος (ο 8άρης που λέγαμε), τότε μειώνεται κατά περισσότερο η πιθανότητα να τσουρουφλιστεί η νεά πλακέτα -τουλάχιστον από "ασυμβατότητα" (...ΕΧΩ όμως διαβάσει για περίπτωση τύπου που ασχολιότανε μ' αυτά, άλλαξε πλακέτα, και επειδή η ζημιά ήταν τελικά σε τσιπ στον μηχανισμό κεφαλών πάνω, του 'καψε και την νέα...), κι αν ΔΕΝ πάθει ζημιά, έστω κι αν δεν "δουλεύουν" οι κεφαλές του παλιού, σου μένει ο νέος δίσκος... Εσύ ξέρεις , αν και η λύση του ελληνικού , ακούγεται η πιο ψύχραιμη...
NKod Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Όπως είπα και πρίν..η παραγγελία ακυρώθηκε... και ο καφές ήδη πίνεται.. Τα αρχεία ΔΕΝ ειναι 100% αναντικατάστατα.. με λίγες εξαιρέσεις αλλα θέλει ζόρι για να τα ξαναμαζέψω... Ευχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια παιδιά... Άν αποφασίσει να ζωντανέωει πάντως κερνάω καφε!!
geitonas1 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 μου καηκε και μενα ο κολο AGENTOPRO μου ρχετε να τον σπασω,μετα απο 3 μηνες και 800 gb data.δεν ξαναγοραζω φτυνο πραμα.παρτε WD να στε ησυχοι..οχι πολυ.τα φτιαχνουν επιτιδες ολα να χαλανε ευκολα .και να κανετε BACKUP
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 ...εγώ πάντως με WD, προσωπικά είμαι ΠΙΟ ανήσυχος...
NKod Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 ...εγώ πάντως με WD, προσωπικά είμαι ΠΙΟ ανήσυχος... Το γαμώτο είναι ότι ο WD δίνει 3 χρονάκια εγγύηση ενώ ο Seagate 5... Εγώ θα πάρω πάντως 2 αυτή τη φορά...1 για χρήση και 1 για backup... ΑΜΗΝ
washcloud Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Το γαμώτο είναι ότι ο WD δίνει 3 χρονάκια εγγύηση ενώ ο Seagate 5... Εγώ θα πάρω πάντως 2 αυτή τη φορά...1 για χρήση και 1 για backup... ΑΜΗΝ ...για τον WD είπα ΑΝ-ήσυχος Πάρε τον Seagate. Kαι όντως (δυστυχώς) το να υπάρχουν ΔΥΟ δίσκοι που να περιέχουν τα ίδια (backup) EINAI απαραίτητο - δεν ξέρεις είτε πότε θα σου πέσει ο ένας , είτε πότε θα θα σαλτάρει από μόνος του. Το ιδανικό είναι 2 δίσκοι σε raid-1, και οι εξωτερικοί ΔΕΝ "είναι" για αποθήκευση - αλλά μόνο για φορητότητα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.