Προς το περιεχόμενο

tv tuner

trelariano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπεριζω την κοινοτητα!!!

θα αγορασω μια καρτα τηλεορασης αυτες τις μερες και θα ηθελα τα φωτα σας καθως ειμαι ασχετος με το θεμα.

αρχικα τι να προτιμησω PCI ή USB;;;

και στη συνεχεια ποια χαρακτηριστικα πρεπει να προσεξω;;;

μεχρι στιγμης μου εχουν προτεινει να παω σε USB φαση και συγκεκριμενα μου εχουν προτεινει αυτο το στικακι:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1033301&HYTVCARDSINDESI=USB+2.0&category=69977767&catalog=20

πως το βλεπετε εσεις;;;

αν δεν λεει προτεινετε κατι αλλο σε αυτα περιπου τα χρηματα.

ή αν πιστευετε οτι καλυτερα PCI καρτα δωστε καμια αλλη προταση.

ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις!

Δημοσ.

προσωπική άποψη κανένα tv tuner για υπολογιστή δεν αξίζει. Μην περιμένεις ευχρηστία και τρελή ποιότητα από tv-tuner στον υπολογιστή, ειδικά το software που περιλαμβάνουν είναι για κλάματα. Εγώ θα πρότεινα, Hauppauge που είναι αξιοπρεπές (Pci) και μακριά από Pinnacle. Δεν αξίζει το USB εκτός και αν έχεις φορητό, διαφορετικά η θύρα pci είναι πιο γρήγορη και πιο δοκιμασμένη.

Δημοσ.

..εξαρτάται.

Κυρίως από το μηχάνημα που έχεις/σε αναλογία με τα specs της κάρτας.

Επίσης από τις δυνατότητές σου. Αν πχ δεν σε πολυπαίρνει να δεσμεύσεις μια PCI, τότε καλύτερα USB (υπάρχει και το αβαντάζ της φορητότητας).

Έχω δει σε core2duo USB tv να κάνει εγγραφές μια χαρά.

Θα έλεγα ότι tv στο pc είναι πολύ καλή ιστορία.

Δημοσ.

λοιπον το μηχανημα μου συνοπτικα:

Q6600 (επεξεργαστης)

4 giga RAM

8800GT (γραφικων)

600W τροφοδοτικο

ASUS P5KC (μητρικη)

εννοειται οτι ειναι σταθερος και δεν με νοιαζει τοσο η φορητοτητα.

δηλαδη το PCI ή USB το ρωταω πιο πολυ για θεματα αποδοσης, ταχυτητας κτλ, αν παιζει ρολο βεβαια (ασχετος ειμαι ειπαμε...).

Δημοσ.

quad επεξεργαστής, δε νομίζω να τραβάει ΚΑΝΕΝΑ ζόρι για οποιαδήποτε USB tv, αλλά δες και τα specs συσκευών που σ' ενδιαφέρουν

Δημοσ.

washcloud με τα άστοχα συμπεράσματά σου δεν βοηθάς τον φίλο μας, εννοείται ότι δεν θα έχει πρόβλημα decoding από τον επεξεργαστή είτε το tv tuner είναι σε θύρα USB είτε είναι σε PCI!. Το θέμα είναι πως το bus τοu pci είναι ταχύτερο κάτι που συνεπάγεται καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με ένα usb tv-tuner, όπου εφαρμόζονται ανάλογες τεχνικές του video streaming για να μην υπάρχει bottleneck στον δίαυλο USB. Αντιθέτως με το tv-tuner σε θύρα pci όπου το video μεταφέρεται "ασυμπίεστο". Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.

torrentleech , κατ' αρχάς "δεν εννοείται" καθόλου, γιατί δε μιλούσα "απλά για να δει tv στο pc".

Σε "αδύναμο" μηχάνημα, είτε με PCI, είτε με USB tv, αν πάει να κάνει εγγραφή από την κάρτα με υψηλή ανάλυση εικόνας, θα έχει διάφορα προβλήματα (χαμένα frames, no preview ), και δεν ξέρω καν τί θα γίνει αν πάει να κάνει on-the-fly-encoding.

...Όσο για τα "άστοχα συμπεράσματά" μου, αν εννοείς ότι έχω κάνει εγγραφή σε core2duo μηχάνημα (φίλου) από USB tv, με encoding σε mpeg2 -και preview- με "μια χαρά αποτέλεσμα"...ε...άστα να είναι άστοχα και "να μην αξίζει καθόλου η tv στο pc"...

*btw, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει κανείς το μανίσιο software των καρτών, που ΟΝΤΩΣ συνήθως sucks...

YΠΑΡΧΟΥΝ κι εναλλακτικές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...