Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Συμφωνώ με τον dali13gr ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις αυτές που αναφέρθηκαν.

alkisg δεν διορθώνεται το πρόβλημα με το service pack;Οπότε πως αρνείται η Microsoft να το διορθώσει;

(Και τα XP είχαν το ίδιο και διορθωνόταν με το sp2 νομίζω)

Όχι, δε διορθώνεται ούτε με το slipstreaming του SP4 (βασικά είναι δύο προβλήματα, το SP4 διορθώνει το ένα από τα δύο αλλά δε μιλάω γι' αυτό).

Το βασικό πρόβλημα είναι κατά την εγκατάσταση, δε γίνεται καν εγκατάσταση. Αν κάποιος καταφέρει με κάποιον τρόπο (π.χ. με δανεικό μικρό δίσκο που έκανα εγώ) να κάνει εγκατάσταση, τότε η λύση είναι να αλλαχτεί μια τιμή στο μητρώο. Αλλά πώς θα γίνει η αλλαγή αν δεν μπορείς καν να κάνεις εγκατάσταση;

Μην το μπλέκετε με το νέο υλικό / παλιό λειτουργικό / no drivers vs νέο υλικό / νέο λειτουργικό / no drivers, ούτε η περίπτωση του grnrg ούτε αυτή που ανέφερα δεν εμπίπτουν στο κλασσικό αυτό σενάριο.

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δεν γνωριζω ποσο μπροστα ειναι το linux και το kubuntu που δοκιμαζω να εγκαταστησω... αλλα τοση συλογικη δουλεια, τοσες εργατωρες και τοσα θεωρητικα φραγκα για να μην κανει ουτε εγκατασταση δεν εχω ξανασυναντησει...

Πρωτη προσπαθεια... κατεβαζω το CD του τελευταιου kubuntu...

Μετα απο επιλογη γλωσσας, οτι επιλογη και να του δωσω, liveCD, Install, clean install και βγαζει το παρακατω και περιμενει η γραμμη εντολης να κανω εγω κατι... Μπορει να ειμαι ασχετος... αλλα το install δεν υποτιθεται ειναι πλεον και για αρχαριους...?

http://img406.imageshack.us/img406/5972/dscf2781av2.jpg

Kατι εχει το CD, σκεφτικα... αντε παλι πισω στα ελαφρομενα svista απο μπουρδες και κατεβαζω το DVD...

Δευτερη προσπαθεια... ετοιμο το DVD... restart... επιλογη γλωσσας και οποια επιλογη παλι καταληγει σε νεα οθονη...!

http://img407.imageshack.us/img407/598/dscf2780lj9.jpg

Λοιπον... υπολογιστη εχω απο το 1985... εχω δουλεψει και εγκαταστησει ΟΛΑ τα λειτουργικα απο δισκετα 5.1/4, δισκετες πολλες, dos, drDos, win απο εποχης 3.0 που φορτωναν σε σκληρο 10MB!!!, macOS, ubuntu προπερσυ χωρις προβλημα, ε, ειπα να βαλω το kubuntu σε ενα pc για κατεβαστηρι και δεν γινεται με τιποτα... Θα με χαρακτηριζα ασχετο σε linux αλλα καθε αλλο παρα ασχετο απο υπολογιστες... απλα το θελω για μια συγκεκριμενη απλη δουλεια... κατεβαστηρι, serf, και καποια αλλα βασικα πραγματακια...

ΠΩΣ με τοσα εκ. ωρες και χρονια καταφεραν να το κανουν να μην κανει install...? Ελεος δηλαδη... εχω καταφερει να αδειασω και να πειραξω install των ενοχλητικων vista και παλι το install δουλεψε... το αυθεντικο αυτων τι τους επαθε...?

Και τωρα που δε δουλευει τι κανω...? Σε ποιον απευθυνομαι? Αν το ηθελα για δουλεια τι θα ειχε γινει απο προχθες? Υπαρχει support αλλα οταν δεν δουλευει καν το install μετα το πρωτο βημα τι να σου κανει?

Ευκολα λοιπον κατηγορουμε την MS και την καθε ms (apple, κλπ) αλλα τετοιο πακετο στην αγορα δεν θα εβγαζαν...

Θελω linux ακομη... με εχει πωρωσει περισσοτερο τωρα που δε δουλευει... και θα την βρω την ακρη... αλλα απλα η σκεψη μου ειναι... "τι προχειροδουλεια... αν δεν δουλευει ουτε η εγκατασταση τι θα βρω παρακατω... Ω, Βουδα!..." και οπως και να το κανουμε... install ειναι βρε παιδια... ΠΡΕΠΕΙ να δουλευει και ας ειναι ολα τα αλλα μπουρδες...!

ΥΓ. Ξερω θα ακουσω τα κλασικα "ασχετε μεινε με τα σβιστα κλπ..." αλλα πολλοι απο εσας δεν ειχατε γεννηθει οταν πηρα το πρωτο μου PC, ή οταν επαιζα με τον πρωτο mac...

ακριβώς το ίδιο μου έβγαλε κ μένα στην 1η σκρινιά σου ...όταν πήγα να βάλω το eeebuntu σε Asus Eee. Γκούγκλισα κ είδα ότι είναι διαδεδομένο πρόβλημα. :rolleyes::shifty:

Δημοσ.

2,5 χρόνια πριν αγοράζω καινούργιο υπολογιστή και στον οποίο δεν βάζω floppy (γενικά δεν βάζω hardware της δεκατίας του 60).

Πάω να κάνω εγκατάσταση windows XP και δεν γίνεται γιατι ο δίσκος είναι sata. Λειτουργικό άπειρων δολλαρίων και δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση αν δεν χρησιμοποιήσεις παλαιολιθικό hardware. Επειδή ΕΠΡΕΠΕ να εγκαταστήσω windows για ενα project πελάτη που επρεπε να τρέχει σε windows αναγκάστηκα να θυμηθώ floppy και δισκέτες εν ετη 2006.

Πριν 3 μήνες laptop με χαλασμένο cdrom. Μετά απο 2 ώρες εχοντας κατεβάσει 800 προγράμματα δεν κατάφερα install windows απο usb stick (μόνο να κάνω boot). Linux install επαιξε σε 2 λεπτά.

Πριν 1 χρόνο ο primary δισκος ενός windows μηχανήματος έπαθε κάτι με αποτέλεσμα τα windows να κάνουν reboot με το που έβγαινε το σηματάκι τoυς σε οποιοδήποτε mode. Βγάζω τον δίσκο, βάζω καινούργιο, φρέσκια εγκατάσταση και ο χαλασμένος δίσκος σαν secondary για να εχει ο άνθρωπος τον δίσκο με τα δεδομένα του. ΜΠΟΥΜ. Τα ίδια. Έιτε πρώτος είτε δεύτερος τα windows restart. Παίρνω τον δίσκο τον βάζω στο gentoo μου και έπαιξε και παίζει μια χαρα ever since. (o δίσκος δεν επαιζε σε κανενα windows μηχάνημα απο τα 3 που δοκίμασα, όλα έκαναν restart).

Με την λογική του "αφού δεν κάνει εγκατάσταση στο pc μου, σιγα τα ωα" , τι πρέπει να πώ για τα windows?

Δημοσ.

Συγκρίνεις ένα λειτουργικό του 2002 το οποίο πήγες να βάλεις σε hardware του 2006,και ο φίλος αναφέρει για λειτουργικό του 2008 πάνω σε hardware του 2008.

Δηλαδή δεν καταλαβαίνεται ότι τα παραδείγματα είναι άκυρα;

Τα Vista είναι το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft,όχι τα XP.Αναγνωρίζουν sata;

Σύγκρινε τα XP με το ubuntu 5-6 να δούμε διαφορές.

Δημοσ.

Χμμμ, όχι ακριβώς. Συγκρίνεται λειτουργικό με τεράστια προεγκατεστημένη βάση για το οποίο παρέχεται ακόμη επίσημα υποστήριξη. Το τελευταίο Service Pack δεν είναι του 2002 και θα μπορούσε δυνητικά να δώσει λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω. Ή κάνω λάθος... ;

Δημοσ.
Με την λογική του "αφού δεν κάνει εγκατάσταση στο pc μου, σιγα τα ωα" , τι πρέπει να πώ για τα windows?

την υπογραφή σου !:mrgreen:

Με κλανιές αυγά δεν βάφεις.

.

Δημοσ.
Συγκρίνεις ένα λειτουργικό του 2002 το οποίο πήγες να βάλεις σε hardware του 2006,και ο φίλος αναφέρει για λειτουργικό του 2008 πάνω σε hardware του 2008.

Δηλαδή δεν καταλαβαίνεται ότι τα παραδείγματα είναι άκυρα;

Τα Vista είναι το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft,όχι τα XP.Αναγνωρίζουν sata;

Σύγκρινε τα XP με το ubuntu 5-6 να δούμε διαφορές.

Και τα SP τι ρόλο βαράνε;

Και οτι ενας απλώς ATA δίσκος δημιουργουσε τοσα προβληματα τι σχέση εχει με το πότε βγήκαν; Το Gentoo που ειχα btw το είχα βάλει το 2005. Και επαιζε μια χαρά.

Αλλά αν είναι να το ξέρουν οι χρήστες των Windows. Το λειτουργικο που αγοράζεται ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ παρα μόνο οταν βγεί καινουργια εκδοση μετα απο 10 χρόνια και αυτό ΑΦΟΥ ξαναπληρώσετε για να το πάρετε. Οπότε μπορεί σε 10 χρόνια να εχουμε FetaRoms που θα παίζουν στα 3 Feta Mb/s αλλά αν δεν εχει βγαλει η microsoft μέχρι τότε καινουργια εκδοση εσεις θα εχετε την τεχνολογία του 2008.

Ουτε που θυμάμαι απο πότε υποστηρίζει sata ο linux kernel. Ουτε που σκέφτηκα ποτέ τι δίσκο έχει μεσα το μηχάνημα για να βάλω linux. Η MS εφτασε 2008 για να το υποστηρίξει στην εγκατάσταση.

Δημοσ.

Νέα έκδοση λειτουργικού βγαίνει κάθε 2-3 χρόνια,μεγαλύτερο διάστημα έκαναν μόνο τα Vista.

Τα service packs βγαίνουν και διορθώνουν πολλά bugs αλλά και θαύματα δεν κάνουν.Δε θα κάτσω να υπερασπιστώ την τακτική της MS,εταιρία είναι,κέρδος θέλει να βγάλει.Ίσως δεν tο συμπεριέλαβε στο sp3 για να προωθήσει περισσότερο τα Vista.

Συνεχίζεις να θέλεις να συγκρίνεις τις εκδόσεις Linux του 2008 με το παλιό OS της Microsoft και όχι με το νέο.

Kόλλησες στο sata,τα μύρια προβλήματα που έχει το Linux δεν σε απασχόλησαν ποτέ να φανταστώ.

Δημοσ.
Νέα έκδοση λειτουργικού βγαίνει κάθε 2-3 χρόνια,μεγαλύτερο διάστημα έκαναν μόνο τα Vista.

Τα service packs βγαίνουν και διορθώνουν πολλά bugs αλλά και θαύματα δεν κάνουν.Δε θα κάτσω να υπερασπιστώ την τακτική της MS,εταιρία είναι,κέρδος θέλει να βγάλει.Ίσως δεν tο συμπεριέλαβε στο sp3 για να προωθήσει περισσότερο τα Vista.

Εγώ λοιπόν, διαλέγω να μην είμαι έρμαιο στις ορέξεις της MS για το πότε θα βγάλει το καινούργιο της λειτουργικό και τι θα αποφασίσει να συμπεριλάβει στην επόμενη έκδοση για τους δικούς της λόγους.

Συνεχίζεις να θέλεις να συγκρίνεις τις εκδόσεις Linux του 2008 με το παλιό OS της Microsoft και όχι με το νέο.

Το linux δεν έχει εκδόσεις. Δεν περιμένεις δυο τρία χρόνια, και αν δεν τις κάτσει καλά της MS 7-8 για να πάρεις αλλαγές. Στα δυο απο τα τρία παραδείγματα που ανέφερα δεν σύγκρινα παλιές και νέες εκδόσεις.

Kόλλησες στο sata,τα μύρια προβλήματα που έχει το Linux δεν σε απασχόλησαν ποτέ να φανταστώ.

Δεν ανάφερα μόνο το sata. Διάβασε τι έγραψα παραπάνω. Btw , τα Vista μπορείς να τα κάνεις install απο usb stick? Unconditional?

Τα προβλήματα του linux με απασχόλησαν και τα έλυσα. Btw δουλεύω 10-12 ώρες την ημέρα σε ενα pc με linux και τα προβλήματα είναι σπάνια. Στο σπίτι σε ενα laptop με vista που το ακουμπάω 1-2 ώρες την ημέρα μαξ έχω ενα "Media Center Crashed, we are very sorry, blah, blah, blah" να μου τα πρήζει καθε τρείς και λιγο.

Δεν λέω οτι το linux δεν έχει προβλήματα. Αλλά επειδή κάποιος δεν κατάφερε να κάνει στο pc του linux install, δεν σημαίνει τίποτα για την διανομή.

Δημοσ.
Το linux δεν έχει εκδόσεις. Δεν περιμένεις δυο τρία χρόνια, και αν δεν τις κάτσει καλά της MS 7-8 για να πάρεις αλλαγές. Στα δυο απο τα τρία παραδείγματα που ανέφερα δεν σύγκρινα παλιές και νέες εκδόσεις.

Εννοούσα τις διανομές.

Δεν ανάφερα μόνο το sata. Διάβασε τι έγραψα παραπάνω. Btw , τα Vista μπορείς να τα κάνεις install απο usb stick? Unconditional?

Όχι αλλά μπορείς τα XP.

Τα προβλήματα του linux με απασχόλησαν και τα έλυσα. Btw δουλεύω 10-12 ώρες την ημέρα σε ενα pc με linux και τα προβλήματα είναι σπάνια. Στο σπίτι σε ενα laptop με vista που το ακουμπάω 1-2 ώρες την ημέρα μαξ έχω ενα "Media Center Crashed, we are very sorry, blah, blah, blah" να μου τα πρήζει καθε τρείς και λιγο.

Θα μπορούσες να λύσεις και τα προβλήματα των XP,όπως να έκανες slipstream drivers,service pack κ.α. δεν ασχολήθηκες όμως,σε αντίθεση με το Linux.

Αρκετά υπερασπίστηκα τα Windows,MacOS rulez :P

Δημοσ.

απο την προσωπικη μου εμπειρια με windows και linux, το linux στην αρχη με εκνευριζε αφανταστα αλλα για καποιο λογο επεμενα. Αφου περασε κανας μηνας με καθημερινο αγωνα επιβιωσης μετα περνας σε μια φαση που αισθανεσαι ανετα με το λειτουργικο σου και οταν μπαινεις σε windows εκνευριζεσαι αφάνταστα με τον παραδοξο τροπο λειτουργιας αυτου του λειτουργικού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
απο την προσωπικη μου εμπειρια με windows και linux, το linux στην αρχη με εκνευριζε αφανταστα αλλα για καποιο λογο επεμενα. Αφου περασε κανας μηνας με καθημερινο αγωνα επιβιωσης μετα περνας σε μια φαση που αισθανεσαι ανετα με το λειτουργικο σου και οταν μπαινεις σε windows εκνευριζεσαι αφάνταστα με τον παραδοξο τροπο λειτουργιας αυτου του λειτουργικού.

μπαίνουμε και σε windows ? :mrgreen:

με mandriva και puppy ...για τα δύσκολα !:mrgreen:

.

Επεξ/σία από gtroza
λάθος στο πρόσωπο !
Δημοσ.

gtroza τωρα με προσβαλες αφανταστα

στο σπιτι εχουμε 3 pc (1 laptop) εγω , η κοπελα μου και η κορη μου (10 χρ) σε κανενα δεν υπαρχει windows, μας ειναι παντελως αχρηστα. Στη δουλεια μπαινω σε windows και για να φτιαξω κανενος φιλου , τι να φτιαξω δηλαδη, το 90% να κανω καθαρισμο ιων και ρετζιστρι.

-----Προστέθηκε 28/10/2008 στις 07 : 45 : 09-----

mandriva και puppy rulez :lol:

Δημοσ.

@timekeeper... εισαι σαν ενα παρασιτο κλειστου εγγεφαλου σε μια ανοικτη κοινωνια... πολυ χειροτερο απο ανοικτους εγγεφαλους σε μια κλειστη κοινωνια... η ντροπη για τους αλλους θα ειναι μεγαλη να σε ανεχονται... αλλα που να καταλαβεις εσυ τετοια...

Καλυτερα αναρχικος σε μια φασιστικη κοινωνια παρα φασιστας σε μια αναρχικη...

Σε ευχαριστώ!!!! Είσαι πολύ καλός.......... Μην χάσουμε επαφή σε παρακαλώ... Αυτές οι φιλοσοφικές απόψεις σου μου ανοίγουν την όρεξη και τις χρειάζομαι γιατί αυτή την περίοδο είμαι στον όγκο...

Δημοσ.
gtroza τωρα με προσβαλες αφανταστα

ζητώ δημόσια συγγνώμη απο το μέλος DIMITRISG

που είναι γνωστό , ενεργό και δραστήριο μέλος της διεθνούς κοινότητας FOSS

ελπίζω να συγχωρεθώ ! :mrgreen:

gtroza:o

υγ:έχω κρυφά windows ο υποκριτής ! :mrgreen:

.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...