gtroza Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Γι'αυτό επέτρεψέ μου να μη εντυπωσιάζομαι ούτε από τον τρόπο μέτρησης του "κόστους" του Fedora (μα με γραμμές κώδικα ρε παιδιά?), ούτε να μου λέει κάτι το πόσες εργατοώρες έχει το Fedora στη πλάτη του (γιατί μπορεί ένα project με έναν ικανό manager και ένα ικανό team να βγάλει πιο αποδοτικά και γρήγορα μια δουλιά που μεμονωμένοι developers χωρίς οργάνωση και συντονισμό να χρειαστούν περισσότερο χρόνο). φαντάζεσαι ότι γράφουν τον κώδικα μόνο "πιτσιρικάδες" και στο "χύμα" ? Ίσως να αντέδρασα και εγώ λίγο υπερβολικά.Αλλά ντάξει, δεν τρέχει τπτ. επίσης Ίσως να αντέδρασα και εγώ λίγο υπερβολικά. Αλλά ντάξει, δεν τρέχει τπτ. .
o_magazatoras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Να το πω απλά. Το λινουξ είναι opensource. Συγκεκριμένα υπό την άδεια GNU GPL. Για να αλλάξει αυτή η άδεια πρέπει να συμφωνήσει μέχρι και ο τελευταίος contributor. Ακόμη και αν η συνεισφορά του ήταν μισή γραμμή κώδικα. Ακόμη και αν συμφωνήσει και αυτός, η GPL επιτρέπει να πάρουμε τη τελευταία open source έκδοση και να συνεχίσουμε να την αναπτύσσουμε εμείς (fork). Mε κάλυψες,ευχαριστώ.
teo64x Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 ...και αυτή η ερευνά αποδεικνύει γιατί το Open Source Business Model είναι ανώτερο Σαφώς το να δουλεύουν μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι χωρίς να πάρουν ούτε 1 ευρώ, είναι όχι απλά ανώτερο, αλλά ΤΟ ανώτατο "business model". Φαντάσου και τη μέρα που όλες οι επιχειρήσεις θα δουλεύουν έτσι...
Αδμιν Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Σαφώς το να δουλεύουν μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι χωρίς να πάρουν ούτε 1 ευρώ, είναι όχι απλά ανώτερο, αλλά ΤΟ ανώτατο "business model". Φαντάσου και τη μέρα που όλες οι επιχειρήσεις θα δουλεύουν έτσι... Μήπως μιλάμε για διαφορετικά μοντέλα opensource? Γιατί αυτό που ξέρω εγώ είναι κάπως διαφορετικό.
Mercyful_Fate Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 φαντάζεσαι ότι γράφουν τον κώδικα μόνο "πιτσιρικάδες" και στο "χύμα" ? Όχι. Αλλά ούτε φαντάζομαι ότι έχουν την οργάνωση και το leadership που βρίσκεις σε μια αξιόλογη εταιρεία του χώρου.
Lomar Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Όχι.Αλλά ούτε φαντάζομαι ότι έχουν την οργάνωση και το leadership που βρίσκεις σε μια αξιόλογη εταιρεία του χώρου. όχι, αλλά με λιγότερα (μηδανικά) δάνεια, έξοδα, άγχος, χρονοδιαγράμματα κτλ κατάφεραν κάτι που θα κόστιζε με τις κλασσικές αρχές management δισεκατομμύρια, και θα χρειαζόταν μακράν περισσότερο χρόνο για να δημιουργηθεί και ίσως να μην γινόταν απόσβεση, άρα εγκατάλειψη της ανάπτυξής του απο την εταιρεία άρα δραματική μείωση της ανάπτυξης και της εξέλιξης της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας. εν ολίγης, organize and manage my ass. ps: φυσικά αναφέρομαι στην ουσιαστική χρησημότητα του linux (σαν εργαλείο σε αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν) και οχι στη διείσδυση στη mainstream αγορά.
gtroza Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 αξιόλογη εταιρεία πατάτες φυτρώνουν παντου ! leadership και αυτό συζητήσιμο αλλά κατανοητή η θέση σου .
Mercyful_Fate Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 όχι, αλλά με λιγότερα (μηδανικά) δάνεια, έξοδα, άγχος, χρονοδιαγράμματα κτλ κατάφεραν κάτι που θα κόστιζε με τις κλασσικές αρχές management δισεκατομμύρια, και θα χρειαζόταν μακράν περισσότερο χρόνο για να δημιουργηθεί και ίσως να μην γινόταν απόσβεση, άρα εγκατάλειψη της ανάπτυξής του απο την εταιρεία άρα δραματική μείωση της ανάπτυξης και της εξέλιξης της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας. Περισσότερο χρόνο από τα τόοοοσα χρόνια που αναπτύσσεται το Linux? Όσο για τα δισεκατομμύρια, αμφιβάλλω. Τα δάνεια είναι πολιτική των εταιρειών, δεν έχει σχέση με το αν έχουν λεφτά ή όχι (που έχουν). Επίσης, οι μεγάλες εταιρείες ξέρουν σε μεγάλο βαθμό αν θα αποσβέσουν τις επενδύσεις τους, όσο αφορά την ανάπτυξη λογισμικού, πόσο μάλλον ένα Λειτουργικό Σύστημα. Τέλος, κανένα έργο δεν πάει χαμένο, ακόμα και αν εγκαταλειφθεί στην παρούσα φάση. εν ολίγης, organize and manage my ass. Κι όμως... ps: φυσικά αναφέρομαι στην ουσιαστική χρησημότητα του linux (σαν εργαλείο σε αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν) και οχι στη διείσδυση στη mainstream αγορά. Το Unix (κυρίως) δεν είναι μόνο πανεπιστήμια και οικιακοί χρήστες. Θα εκπλαγείς όταν μάθεις πόσα προϊόντα, που ούτε καν γνωρίζει ο μέσος άνθρωπος, χρησιμοποιούν διάφορες customized εκδόσεις των unix/freebsd. πατάτες φυτρώνουν παντου ! Δεν μιλάω για πατάτες, μιλάω για αναγνωρίσιμες εταιρείες του χώρου! και αυτό συζητήσιμο αλλά κατανοητή η θέση σου . Οι έννοιες της οργάνωσης, της ικανότητας του να είσαι leader σε μια ομάδα κλπ. μπορεί να ακούγονται φρου-φρου και αρώματα, αλλά είναι σημαντικές όταν έχεις να κάνεις με large scale projects. Το ότι πολλές επιχειρήσεις ελληνικές δεν έχουν άτομα με αντίστοιχα skills δε σημαίνει ότι οι έννοιες αυτές δεν υπάρχουν και δεν μετράνε.
warchief Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Αν κάνουμε την διαίρεση αντιστοιχούν κάπου στις 11 γραμμούλες κώδικα στον κάθε "εργατη" την κάθε ημέρα.Μήπως είναι πολύ μπούρδα ο υπολογισμός; Οχι δεν είναι. Χονδρικά μια εταιρεία υπολογίζει πως ο μέσος προγραμματιστής θα παράγει 10 περίπου γραμμες κώδικα την ημέρα. Το ξέρω το νούμερο ακουγεται αστείο για κάποιον μη εξικοιωμένο. Αλλα οσοι έχουν δουλέψει σε production environment απο κάποιο σημείο και μετά το testing/debugging/refactoring είναι κατα πολύ περισσότερο του pure developing. Οποτε αν το καλοσκευτείς οι 11 γραμμές την ημέρα είναι 11% περισσότερο απο τον κανόνα των 10 γραμμών.
Lomar Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Περισσότερο χρόνο από τα τόοοοσα χρόνια που αναπτύσσεται το Linux? Όσο για τα δισεκατομμύρια, αμφιβάλλω. Τα δάνεια είναι πολιτική των εταιρειών, δεν έχει σχέση με το αν έχουν λεφτά ή όχι (που έχουν). Επίσης, οι μεγάλες εταιρείες ξέρουν σε μεγάλο βαθμό αν θα αποσβέσουν τις επενδύσεις τους, όσο αφορά την ανάπτυξη λογισμικού, πόσο μάλλον ένα Λειτουργικό Σύστημα. Τέλος, κανένα έργο δεν πάει χαμένο, ακόμα και αν εγκαταλειφθεί στην παρούσα φάση. το πιο εξελιγμένο λειτουργικό στον πλανήτη είναι το linux, και οι διανομές του οι εξειδικεύσεις που χρειάζονται. τα open source projects έχουν μακραν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε σχέση με οποιοδήποτε εμπορικό.
gtroza Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δεν μιλάω για πατάτες, μιλάω για αναγνωρίσιμες εταιρείες του χώρου! τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μιά καλοτιγανισμένη πατάτα ! εντάξει όλα αυτά με την οργάνωση και το leadership την αναγνωρισιμότητα και το αξιόλογη και άλλα τέτοια συμφωνώ όλα αυτά είναι πρώτα γι'αυτές και μετά για μας * αν και μ'αρέσει το σακάκι σαν ρούχο .
21century Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Χώρια απο τον υπολογσμό τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι συλλογικές ενέργειες παράγουν έργο υπερ του ανθρώπου και οφελοούν την Πληροφορική, αυτά άλλοι να τα βλέπουν...
o_magazatoras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Χώρια απο τον υπολογσμό τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι συλλογικές ενέργειες παράγουν έργο υπερ του ανθρώπου και οφελοούν την Πληροφορική, αυτά άλλοι να τα βλέπουν... Προς στιγμήν είχα ανησυχήσει.Ουφφφφ.
liopyr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Χώρια απο τον υπολογσμό τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι συλλογικές ενέργειες παράγουν έργο υπερ του ανθρώπου και οφελοούν την Πληροφορική, αυτά άλλοι να τα βλέπουν... Ποια παραπάνω? Πες μας πως έκατσες και διάβασες έστω την είδηση... Όχι δεν έχουμε απαίτηση το thread, έστω την είδηση...
grnrg Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δεν γνωριζω ποσο μπροστα ειναι το linux και το kubuntu που δοκιμαζω να εγκαταστησω... αλλα τοση συλογικη δουλεια, τοσες εργατωρες και τοσα θεωρητικα φραγκα για να μην κανει ουτε εγκατασταση δεν εχω ξανασυναντησει... Πρωτη προσπαθεια... κατεβαζω το CD του τελευταιου kubuntu... Μετα απο επιλογη γλωσσας, οτι επιλογη και να του δωσω, liveCD, Install, clean install και βγαζει το παρακατω και περιμενει η γραμμη εντολης να κανω εγω κατι... Μπορει να ειμαι ασχετος... αλλα το install δεν υποτιθεται ειναι πλεον και για αρχαριους...? Kατι εχει το CD, σκεφτικα... αντε παλι πισω στα ελαφρομενα svista απο μπουρδες και κατεβαζω το DVD... Δευτερη προσπαθεια... ετοιμο το DVD... restart... επιλογη γλωσσας και οποια επιλογη παλι καταληγει σε νεα οθονη...! Λοιπον... υπολογιστη εχω απο το 1985... εχω δουλεψει και εγκαταστησει ΟΛΑ τα λειτουργικα απο δισκετα 5.1/4, δισκετες πολλες, dos, drDos, win απο εποχης 3.0 που φορτωναν σε σκληρο 10MB!!!, macOS, ubuntu προπερσυ χωρις προβλημα, ε, ειπα να βαλω το kubuntu σε ενα pc για κατεβαστηρι και δεν γινεται με τιποτα... Θα με χαρακτηριζα ασχετο σε linux αλλα καθε αλλο παρα ασχετο απο υπολογιστες... απλα το θελω για μια συγκεκριμενη απλη δουλεια... κατεβαστηρι, serf, και καποια αλλα βασικα πραγματακια... ΠΩΣ με τοσα εκ. ωρες και χρονια καταφεραν να το κανουν να μην κανει install...? Ελεος δηλαδη... εχω καταφερει να αδειασω και να πειραξω install των ενοχλητικων vista και παλι το install δουλεψε... το αυθεντικο αυτων τι τους επαθε...? Και τωρα που δε δουλευει τι κανω...? Σε ποιον απευθυνομαι? Αν το ηθελα για δουλεια τι θα ειχε γινει απο προχθες? Υπαρχει support αλλα οταν δεν δουλευει καν το install μετα το πρωτο βημα τι να σου κανει? Ευκολα λοιπον κατηγορουμε την MS και την καθε ms (apple, κλπ) αλλα τετοιο πακετο στην αγορα δεν θα εβγαζαν... Θελω linux ακομη... με εχει πωρωσει περισσοτερο τωρα που δε δουλευει... και θα την βρω την ακρη... αλλα απλα η σκεψη μου ειναι... "τι προχειροδουλεια... αν δεν δουλευει ουτε η εγκατασταση τι θα βρω παρακατω... Ω, Βουδα!..." και οπως και να το κανουμε... install ειναι βρε παιδια... ΠΡΕΠΕΙ να δουλευει και ας ειναι ολα τα αλλα μπουρδες...! ΥΓ. Ξερω θα ακουσω τα κλασικα "ασχετε μεινε με τα σβιστα κλπ..." αλλα πολλοι απο εσας δεν ειχατε γεννηθει οταν πηρα το πρωτο μου PC, ή οταν επαιζα με τον πρωτο mac...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα