dimitris2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Το Linux Foundation συνέταξε μια μελέτη σχετικά με την οικονομική αξία που αντιστοιχεί σε μια πλήρη διανομή Linux. Η μελέτη, με τίτλο "Υπολογίζοντας το συνολικό κόστος ανάπτυξης μιας διανομής", κατάληξε στο συμπέρασμα ότι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα [πχ, Fedora 9] εκτιμάται στα 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι 8,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Το κόστος του kernel υπολογίστηκε στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια [1,1 δισ. ευρώ]. Η μέθοδος αποδίδει χρηματική αξία στο προϊόν, με βάση το πλήθος των αράδων που υπάρχουν στον κώδικα. Σύμφωνα με τα ευρήματα, απαιτούνται 60.000 εργατοέτη για να ολοκληρωθούν οι 204,5 εκατομμύρια σειρές κώδικα στα 5.547 πακέτα της διανομής Fedora 9. Κάνοντας την αναγωγή σε κόστος ανάπτυξης, προκύπτει το ποσό των 10,8 δισ. δολαρίων. Τα μεγέθη είναι βέβαια ιλιγγιώδη, ωστόσο το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων που ασχολούνται με την ανάπτυξη του Linux συνεπάγεται καταμερισμό εργασίας, με αποτέλεσμα να μη γίνεται αντιληπτό το χρηματικό ισοδύναμο της προσπάθειας. Πηγή: e-pcmag.gr
o_magazatoras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Να υποθέσω ότι αυτά είναι internetικά λεφτά,σαν αυτά που μοιράζει το yahoo στους χαρτοπαίχτες;
nikosl Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 όχι, είναι το κόστος της εργασίας που πρόσφεραν δωρεάν όσοι συμμετέχουν στην αναπτυξη του Linux.
o_magazatoras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Αυτό λέω. Να υποθέσω -σαν γνήσιος νεοΈλλην leecherman,ότι δεν θα μας στείλουν το λογαριασμό ύστερα,έτσι;Όχι τπτ άλλο,αλλά ψήστηκα και γω και έβαλα ένα ουμπουντάκι σε κάποιον δίσκο να βρίσκεται για πειραματισμούς.
screwman Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Τι? Δεν το είχες ακούσει? Από του χρόνου το Debian γίνεται commercial και το Ubuntu θα θέλει συνδρομή!!! Στο τέλος, τα Windows θα σου βγαίνουν φθηνότερα!!! Βγάλε το Ubuntu τώρα για να προλάβεις!!!! Σοβαρευτείτεεεεεε......
Αδμιν Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 ...και αυτή η ερευνά αποδεικνύει γιατί το Open Source Business Model είναι ανώτερο (και άσε την Group451 να λέει).... (Ακριβή είναι η Fedora...)
soturin Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Αυτό λέω. Να υποθέσω -σαν γνήσιος νεοΈλλην leecherman,ότι δεν θα μας στείλουν το λογαριασμό ύστερα,έτσι;Όχι τπτ άλλο,αλλά ψήστηκα και γω και έβαλα ένα ουμπουντάκι σε κάποιον δίσκο να βρίσκεται για πειραματισμούς. http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License αυτός ο υπολογισμός είναι απλά δείκτης του "πόση δουλειά" έχει πέσει πάνω στη δημιουργία του κώδικα. Και δείχνει ότι ο ανοιχτός κώδικας δεν μασάει μία μπροστά στο όποιο budget εταιρείας
Mercyful_Fate Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License αυτός ο υπολογισμός είναι απλά δείκτης του "πόση δουλειά" έχει πέσει πάνω στη δημιουργία του κώδικα. Και δείχνει ότι ο ανοιχτός κώδικας δεν μασάει μία μπροστά στο όποιο budget εταιρείας Προς το παρόν πάντως κατέχει την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των χρηστών...
Αδμιν Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Πολύ σχετικός με το θέμα της είδησης ο φίλτατος Macας...
Pitsi Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 [newsimage]απαιτούνται 60.000 εργατοέτη για να ολοκληρωθούν οι 204,5 εκατομμύρια σειρές κώδικα Αν κάνουμε την διαίρεση αντιστοιχούν κάπου στις 11 γραμμούλες κώδικα στον κάθε "εργατη" την κάθε ημέρα. Μήπως είναι πολύ μπούρδα ο υπολογισμός;
Mercyful_Fate Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Πολύ σχετικός με το θέμα της είδησης ο φίλτατος Macας... Εκτός από mac user τυγχάνει να είμαι πολύ εξοικειωμένος και σε Linux (κυρίως ubuntu), έχοντας μάλιστα και έναν home server που τρέχει linux. Και εκτός αυτού τυγχάνει να δουλεύω και ως sw developer, και μάλιστα σε application layer πάνω ακριβώς από unix πλατφόρμα (και αυτό στο λέω για να μη νομίζεις ότι γράφω html και flash-ακια και το παίζω developer). Γι'αυτό επέτρεψέ μου να μη εντυπωσιάζομαι ούτε από τον τρόπο μέτρησης του "κόστους" του Fedora (μα με γραμμές κώδικα ρε παιδιά?), ούτε να μου λέει κάτι το πόσες εργατοώρες έχει το Fedora στη πλάτη του (γιατί μπορεί ένα project με έναν ικανό manager και ένα ικανό team να βγάλει πιο αποδοτικά και γρήγορα μια δουλιά που μεμονωμένοι developers χωρίς οργάνωση και συντονισμό να χρειαστούν περισσότερο χρόνο). Και στο κάτω κάτω, μονο την είδηση πρέπει να σχολιάζουμε? Τα σχόλια που γίνονται δεν μπορούμε?
o_magazatoras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Τι? Δεν το είχες ακούσει? Από του χρόνου το Debian γίνεται commercial και το Ubuntu θα θέλει συνδρομή!!! Στο τέλος, τα Windows θα σου βγαίνουν φθηνότερα!!! Βγάλε το Ubuntu τώρα για να προλάβεις!!!! Σοβαρευτείτεεεεεε...... Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι,ο insomniac κοίταγε το δάχτυλο. Πιό σοβαρός δεν γίνεται,φίλε μου καλέ.Πως κι έτσι ξαφνικά αποφάσισαν να ανάγουν σε πραγματικά λεφτά όλη την κοινότητα;Μήπως,λέω εγώ τώρα,ο Μπιλάκος και οι άλλοι επενδυτές είπαν να εξαγοράσουν τα donate τους;Μην ξεχνάμε δε ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμμένος με τις καλύτερες προθέσεις. @soturin:Κάθε υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος,αυτό θα σκεφτόταν,σ' ευχαριστώ που συντάσεσαι.Έτσι σκέφτηκα και γω,τόσο κάνουν και στα τρίβω στη μούρη "κλειδωμένου λογισμικού κοινωνία ψεύτρα". Τέλος,ξέρω πολλούς (και εδώ μέσα) που φτιάξανε "καλό κ' αγαθό" κοινωνικό προϊόν,μόνο και μόνο για να εξαγοραστούν απ' τον πλειοδότη...
Αδμιν Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Εκτός από mac user τυγχάνει να είμαι πολύ εξοικειωμένος και σε Linux (κυρίως ubuntu), έχοντας μάλιστα και έναν home server που τρέχει linux.Και εκτός αυτού τυγχάνει να δουλεύω και ως sw developer, και μάλιστα σε application layer πάνω ακριβώς από unix πλατφόρμα (και αυτό στο λέω για να μη νομίζεις ότι γράφω html και flash-ακια και το παίζω developer). Γι'αυτό επέτρεψέ μου να μη εντυπωσιάζομαι ούτε από τον τρόπο μέτρησης του "κόστους" του Fedora (μα με γραμμές κώδικα ρε παιδιά?), ούτε να μου λέει κάτι το πόσες εργατοώρες έχει το Fedora στη πλάτη του (γιατί μπορεί ένα project με έναν ικανό manager και ένα ικανό team να βγάλει πιο αποδοτικά και γρήγορα μια δουλιά που μεμονωμένοι developers χωρίς οργάνωση και συντονισμό να χρειαστούν περισσότερο χρόνο). Και στο κάτω κάτω, μονο την είδηση πρέπει να σχολιάζουμε? Τα σχόλια που γίνονται δεν μπορούμε? Φυσικά και δεν εννοούσα κάτι σχετικό με τις γνώσεις που έχεις. Απλά το σχόλιο σου το βρήκα κάπως offtopic. Συμφωνώ με το ότι το τρόπος της μέτρησης δεν είναι ο καλύτερος. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα έπρεπε να λάβουν υπόψη.
Mercyful_Fate Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Φυσικά και δεν εννοούσα κάτι σχετικό με τις γνώσεις που έχεις. Απλά το σχόλιο σου το βρήκα κάπως offtopic. Συμφωνώ με το ότι το τρόπος της μέτρησης δεν είναι ο καλύτερος. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα έπρεπε να λάβουν υπόψη. Ίσως να αντέδρασα και εγώ λίγο υπερβολικά. Αλλά ντάξει, δεν τρέχει τπτ.
Αδμιν Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι,ο insomniac κοίταγε το δάχτυλο.Πιό σοβαρός δεν γίνεται,φίλε μου καλέ.Πως κι έτσι ξαφνικά αποφάσισαν να ανάγουν σε πραγματικά λεφτά όλη την κοινότητα;Μήπως,λέω εγώ τώρα,ο Μπιλάκος και οι άλλοι επενδυτές είπαν να εξαγοράσουν τα donate τους;Μην ξεχνάμε δε ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμμένος με τις καλύτερες προθέσεις. @soturin:Κάθε υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος,αυτό θα σκεφτόταν,σ' ευχαριστώ που συντάσεσαι.Έτσι σκέφτηκα και γω,τόσο κάνουν και στα τρίβω στη μούρη "κλειδωμένου λογισμικού κοινωνία ψεύτρα". Τέλος,ξέρω πολλούς (και εδώ μέσα) που φτιάξανε "καλό κ' αγαθό" κοινωνικό προϊόν,μόνο και μόνο για να εξαγοραστούν απ' τον πλειοδότη... Να το πω απλά. Το λινουξ είναι opensource. Συγκεκριμένα υπό την άδεια GNU GPL. Για να αλλάξει αυτή η άδεια πρέπει να συμφωνήσει μέχρι και ο τελευταίος contributor. Ακόμη και αν η συνεισφορά του ήταν μισή γραμμή κώδικα. Ακόμη και αν συμφωνήσει και αυτός, η GPL επιτρέπει να πάρουμε τη τελευταία open source έκδοση και να συνεχίσουμε να την αναπτύσσουμε εμείς (fork).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα