Προς το περιεχόμενο

Shutdown χωρίς προφανή λόγο

saloniker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

''Real Temp is a temperature monitoring program designed for all Intel single Core, Dual Core and Quad Core processors.''

Τωρα να παω να πεσω?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
''Real Temp is a temperature monitoring program designed for all Intel single Core, Dual Core and Quad Core processors.''

Τωρα να παω να πεσω?

Σε χρειαζόμαστε για πολλά ακόμη:-D

• Moderators
Δημοσ.

Υστατη λυση ειναι το Everest, του οποιου το trial ομως δε θα δειχνει θερμοκρασια απο καρτα γραφικων :-(

(Βλεπω φυσικες αναλυσεις στη τηλεοραση απο τον νανοπουλο. Αυτος με κρατησε στη ζωη :P )

Δημοσ.

σαν αν είχες δίκιο με το Speedfan

το everest αυτά μου έβγαλε

Temperatures:

Motherboard 39 °C (102 °F)

CPU 53 °C (127 °F)

Aux 40 °C (104 °F)

Hitachi HDS728080PLAT20 39 °C (102 °F)

WDC WD800JB-00ETA0 38 °C (100 °F)

(Τώρα και το Speedfan το 70αρι το έκανε 41 :confused:

Μη το αδικούμε γιατί τώρα που έκανα σύγκριση σχεδόν τις ίδιες τιμές έχουν και τα 2)

• Moderators
Δημοσ.

Ωραια ωραια ωραια :-)

Αρα τωρα δε θα πρεπει να κανει επανεκκινησεις :-)

Εκτος εαν φταιει η καρτα γραφικων (υπερθερμαινεται), τη θερμοκρασια της οποιας δε μπορεις να δεις μεσω του Everest.

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες.

Πρώτα από όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Λοιπόν τα νεώτερα.Καθάρισα το Fun από την CPU έτσι προληπτικά και μετά είπα να κάνω κάποια Τεστ με το Orthos. Τι είδα λοιπόν. Σε νορμαλ κατάσταση ο επεξεργαστής είναι γύρω στους 57 Βαθμούς που για Prescott είναι και λίγο αναμενόμενο έτσι?Τώρα κατά την διάρκεια των τεστ που έχει το Orthos η μέγιστη θερμοκρασία που αναπτύχθηκε είναι οι 70 βαθμοί κελσίου (σύμφωνα και με το ίδιο το πρόγραμμα αλλά και με το ΜΒ5). Άφηνα όλα τα τεστ που έχει (Μόνο CPU stress,μόνο RAM,CPU και RAM stress μαζί) για περίπου μισή ώρα και τα έβγαλε εις πέρας κανονικά χωρίς λάθη.

Το περίεργο της υπόθεσης τώρα είναι το εξής: To PC όντως εξακολουθεί να κλείνει χωρίς μπλέ οθόνες στα Devil May Cry 4 και Call of Duty 4 περίπου μετά από 15 με 30 λεπτά αλλά στα Warcraft Frozen Throne, Worms 3D, PES 8, PES9 δε κάνει το παραμικρό ύστερα μάλιστα και από ώρες ενασχόλησης. Μάλιστα είχα αφήσει το ΜΒ5 ανοιχτό από κάτω για να δώ τι θερμοκρασίες πιάνει όταν παίζω και όταν πάτησα Alt Tab την ώρα που έπαιζα Pro 9 είδα ότι ήταν στους 70.

Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως τα πρώτα 2 φτάνουν τον υπολογιστή στα όρια του ενώ τα άλλα 3 είναι πιο χαμηλά σε απαιτήσεις οπότε δε συμβαίνει τίποτα. Θα τσεκάρω να δω και από τα Devil May Cry και Call of Duty τι θερμοκρασίες πιάνω σχετικά νωρίς όμως για να προλάβω πριν κλείσει. Αυτά τα πολλά λοιπόν!

• Moderators
Δημοσ.

Ειναι πιθανοτατα η θερμοκρασια της καρτας γραφικων.

Βαλε το RivaTuner, ασε ανοιχτο το hardware monitoring και τρεξε το παιχνιδι (λιγο, πριν προλαβει να σβησει το pc) και πες μας ποση θερμοκρασια σου εδειξε max το διαγραμμα.

Επισης πες μας τι καρτα γραφικων εχεις.

Μαλλον δε το κανει στα αλλα παιχνιδια γιατι δεν ειναι απαιτητικα σε 3d (χωρις να αποκλειεται να εχεις προμηθευτει απο λαθος 'θειο' τα 2 πρωτα :P )

Δημοσ.

OK αυτό θα κάνω. Η κάρτα είναι 2 εβδομάδων Η Sapphire ATI 3850 512MB AGP 8x και αλήθεια είναι ότι με την κάρτα ακόμα δεν το έψαξα πολύ.Τώρα θα βάλω το Εverest για δώ temps και από εκεί και θα τσεκάρω και το Fun αν δουλεύει γιατί η αλήθεια είναι ότι δε το ακούω όταν παίζω. Πάντως μια ματιά που έριξα όταν είχα βγεί απο το PES 9 μέσα από τους Drivers της Ατι έλεγε ότι η κάρτα ήταν στους 47 βαθμούς. Sounds Fair to me!

• Moderators
Δημοσ.

Ωωωχ βαλε τους τελευταιους drivers κιολας μιας που αναφερθηκε...

Γιατι HD3850 + AGP δεν ειναι καλοι συμμαχοι.

Περαιτερω πληροφοριες απο τον Delirium ή οποιον αλλον γνωριζει (περι AGP+HD2xxx/HD3xxx ασυμβατοτητων).

Δημοσ.

Τωρα να παω να πεσω?

...γιατί καλέ μου να πέσεις (δεν θα υπάρχει και κανείς μετά να βλέπει Νανόπουλο, μιας κι εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι ότι έπαιζε, και θα ρημάξει η επιστημονική κοινότητα της χώρας χωρίς κοινό :-D ), αφού αναφέρουν τα 2 εκείνα προγράμματα ότι παίζουν με τεχνολογία "Core" (δεν αναφερόταν σε οποιονδήποτε μονοπύρηνο, και ο PressHOT δεν είναι "Core"...).

..Για τα v-rails σε ρώτησα γιατί εγώ δεν έχω ιδέα σε ποιές φάσεις χρησιμοποιούνται τα -12 + -5 , αλλά, εγώ ποτέ, ακόμα και στα πιό βρυκολακιασμένα PSU, δεν έτυχε να πάρω τις τιμές που έδειξε το speedfan στο παλληκάρι...Μήπως λοιπόν, σημαίνει, ΜΗΠΩΣ, ότι το τροφοδοτικούλι τραβάει κανένα ζόρι ; (...χωρίς απαραίτητα να συνδέεται με τα shutdowns που του κάνει....Γενικά μιλάω)

Εν τω μεταξύ, αν είναι ΜΟΝΟ shutdowns, κι όχι restart (που μάλλον θα παρεμβαλλόταν και η σχετική BSOD στιγμιαία), δε πλοτ θίκενς, όσον αφορά την driver περίπτωση (driver conflict που να κόβει την τροφοδοσία, δεν έχω πετύχει ακόμα). Αλλά αυτό καλά θα κάνει να το διευκρινίσει ο θρεντ στάρτερ...

*...εκτός και ΔΕΝ είναι ΚΑΝ shutdown, απλά "κλείνει" η κάρτα γραφικών, αλλά από πίσω θα πρέπει τα υπόλοιπα να δουλεύουν κανονικά..

Δημοσ.

This is Thread starter ...

Να πώ την αλήθεια και εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά μήπως απλά κλείνει η GPU. Όμως ο υπολογιστής κλείνει κανονικά και μάλιστα όταν πατήσω το κουμπί να ανοίξει ξανά δεν αποκρίνεται.Περνάνε περίπου 20 sec για να ανοίξει πάλι και αν δεν ανοίγει πάω και ανοιγοκλείνω τον διακόπτη που έχει το τροφοδοτικό από πίσω οπότε και ξαφνικά ανοίγει χωρίς μάλιστα να πατήσω το Turn on από το κουτί...

Πάντως έχουν αρχίσει και σπάνε τα νεύρα μου γιατί είπα να βάλω τους νέους οδηγούς της Ατι και μόλις έκανα uninstall τους παλιούς και έκανα επανεκκίνηση το pc φτάνει μέχρι την Βοοt Image των ΧP την περνάει αλλά ποτέ δε φτάνει στην WELCOME screen...Απλά μαύρο σκοτάδι!!!Δοκίμασα Safe mode, Last good Know configuration αλλά σε όλα κάνει το ίδιο..Μόνο το Format μου έλειπε τώρα..Ας είναι καλά το Laptop..

• Moderators
Δημοσ.

Κατι δε παει καθολου καλα.

Αρχικα ηταν στανταρ θερμοκρασια, αλλα μετα που διορθωθηκε το προβλημα συνεχισε.

Αυτο το εξαφνο shutdown, χωρις μπλε οθονη/restart σημαινει οτι καποιο κομματι ζεσταινεται και κλεινει.

Ομως η καρτα γραφικων οταν ζεσταθει δε σβηνει (ουτε ολο το pc), απλα σταματα να αποκρινεται και οι drivers την 'επιβραδυνουν' για να χαμηλωσει η θερμοκρασια.

Αυτο εχει σαν αποτελεσμα ειτε να κολλησει το παιχνιδι για καποια δευτερολεπτα ειτε ετσι απλα να σε πεταξει στο desktop και να σου πει οτι εγινε ανακτηση drivers (VPU).

Αρα μονο απο υπερθερμανση επεξεργαστη κλεινει το pc, αρα... δε ξερω μπερδευτηκα.

Δημοσ.
Κατι δε παει καθολου καλα.

Αρχικα ηταν στανταρ θερμοκρασια, αλλα μετα που διορθωθηκε το προβλημα συνεχισε.

Αυτο το εξαφνο shutdown, χωρις μπλε οθονη/restart σημαινει οτι καποιο κομματι ζεσταινεται και κλεινει.

Ομως η καρτα γραφικων οταν ζεσταθει δε σβηνει (ουτε ολο το pc), απλα σταματα να αποκρινεται και οι drivers την 'επιβραδυνουν' για να χαμηλωσει η θερμοκρασια.

Αυτο εχει σαν αποτελεσμα ειτε να κολλησει το παιχνιδι για καποια δευτερολεπτα ειτε ετσι απλα να σε πεταξει στο desktop και να σου πει οτι εγινε ανακτηση drivers (VPU).

Αρα μονο απο υπερθερμανση επεξεργαστη κλεινει το pc, αρα... δε ξερω μπερδευτηκα.

Ωραιος ο George Διαβαζω τα Post σου και μαθαινουμε και κάποια πραγματακια... B):cool:

Δημοσ.

Εγώ να δείς πόσο έχω μπερδευτεί!

Tο σύστημα είναι ήδη παλιό και δε θέλω να δαπανήσω και άλλα χρήματα (βάλε την αγορά της κάρτας γραφικών και το ένα DIMM της μνήμης). Θα άξιζε να πάρω ένα καλό τροφοδοτικό των 50-60 ευρώ μόνο εφόσον σκόπευα να πάρω νέο PC οπότε θα μου έμενε. Ο αρχικός σκοπός της μικρής νέας αυτής πνοής ήταν να βγάλει ο υπολογιστής ένα χρόνο ακόμα, μιας και μετά θα φύγω εξωτερικό..Δεν θα ήταν υπερβολή να πώ ότι όλη αυτή η φασαρία έγινε μόνο για να παίζω το PES 9 και το Devil May Cry..

Σκέφτηκα να βγαλω τον δεύτερο ΗD (στον άλλο έχω τα παιχνίδια οπότε με παίρνει να τον βγάλω) για να δώ αν εξακολουθεί να το κάνει. Βασικά αυτό που θα βοηθούσε σίγουρα να δώ τι παίζει είναι να άλλαζα τροφοδοτικό και να έβλεπα αν το κάνει ακόμα.

Πάντως 2 πράγματα θα έμεναν αν το τροφοδοτικό τελικά είναι άμοιρο ευθυνών (αν δεχτώ ότι οι θερμοκρασίες της CPU είναι μέσα στα φυσιολογικά για Prescott):

1. H Motherboard σε κάποιο υποσύστημα λυγίζει

2. Η κάρτα δεν δουλεύει σωστά λόγω μερικής ασυμβατότητας

Πάντως όντως είναι περίεργο γιατί αυτό το κλείσιμο αμέσως και εγώ πρώτη φορά το βλέπω. Επίσης είναι περίεργο το γεγονός ότι δεν ανοίγει αμέσως μετά το PC αλλά και αυτό που κάνει τώρα μετά το unistall από τους Drivers!!!Επομένως πρέπει κάπου να βρω ένα αξιόπιστο τροφοδοτικό να κάνω την δοκιμή και τότε ίσως φτάσουμε σιγά σιγά στη λύση. Προς το παρόν πάω για φαγητό και μετά ακολουθεί το Format...

Πάντως GeorgeMan thx για την βοήθεια!

• Moderators
Δημοσ.

Εεε το οτι δεν ανοιγει αμεσως μου ενισχυει το οτι προκειται για θερμοκρασια, καθως ειναι λογικο να μην κρυωνει αμεσως, ποσο μαλλον αφου οταν σβηνει οι ανεμιστηρες σταματανε να λειτουργουν.

Βεβαια εκτος τουτου η εμπειρια λεει 'οπου δεις κουλο προβλημα τσεκαρε και το τροφοδοτικο...'

Αν δανειζοσουν ενα απο κανεναν φιλο θα ηταν μια καλη ιδεα να δοκιμαζες :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...