saloniker Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα, Πρόσφατα το pc παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Την ώρα που παίζω κάποιο παιχνίδι και περάσουν περίπου 10 λεπτά το pc κλείνει μόνο του. Μετά αν προσπαθήσω να το ανοίξω δεν ανοίγει. Πρέπει να περάσουν περίπου 20 δευτερόλεπτα και να μερικές φορές να ανοιγοκλείσω τον διακόπτη από το τροφοδοτικό.Τι λέτε να φταίει?Πρόσφατα άλλαξα κάρτα γραφικών και πριν δε παρουσίαζε τέτοια συμπεριφορά το PC.Κατά τα άλλα δε παρουσιάζει κανένα πρόβλημα!Ευχαριστώ εκ των προτέρων! P4 3.0 GHZ HT Mainboard MSI 1,5 GB RAM DDR 3200 ATI 3850 512MB AGP 8x 1 HD MAxtor 80 GB ATA 133 1 HD Maxtor 40 GB ATA 133 Trofodotiko : 500Watt (no name) Win XP Service Pack 3
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Συμπτωματα -> Υπερθερμανση. Τσεκαρε θερμοκρασιες cpu.
pritanis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Συμπτωματα -> Υπερθερμανση. Τσεκαρε θερμοκρασιες cpu. Να φανταστώ πως και εμένα που με κλείνει χωρίς λόγο το PC αλλά που δεν παίζω παιχνίδια για να τον ζορίσω ιδιαίτερα είναι λοιπόν θέμα υπερθέρμανσης; Όταν το ξεκίνησε το έκανε μια φορά και η επόμενη ήταν μετά από 10 μέρες. Μετά σχετικά πιο γρήγορα (6 μέρες) και προοδευτικά χθές το βράδι σε ένα 2 ωρο μου το έκανε 4 φορές και δεν με άφηνε να τελειώσω την δουλειά μου στο WORD :devil:
cirrus Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα όσον αφορά την υπερθέρμανση. Όταν στο ξανακάνει δες τη θερμοκρασία της CPU στο ΒΙΟS. Ανάλογα με τον επεξεργαστή οι νορμάλ θερμοκρασίες μπορεί να είναι περίπου 40-60c. Αν δεις καμιά 90άρα τότε βάλε αλοιφή στη CPU (που μπορεί να έχει ξεραθεί και να μην κάνει καλή απαγωγή θερμότητας ή/και άλλαξε ψύκτρα (ή δες αν είναι κουμπωμένη καλά). Δες αν ο ανεμιστήρας της CPU λειτουργεί κανονικά Δες επίσης αν η κάρτα γραφικών σου ανεβάζει θερμοκρασία (από το πρόγραμμα που πιθανότατα σου δίνει ο κατασκευαστής). Τσέκαρε και το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών. Θα πρότεινα να κάνεις και ένα memory test για να είσαι καλυμμένος good luck!
washcloud Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 ...Μια "διευκρίνιση" : "Ζόρισμα με παιχνίδια" = υπερθέρμανση (υπάρχει βάβαια και η περίπτωση το "ζόρισμα" να έγκειται στο ότι η κάρτα γραφικών τραβάει πολύ ρεύμα, και το τροφοδοτικό είναι πολύ κατώτερο των απαιτήσεων, αλλά ΑΥΤΟ είναι το λιγότερο πιθανό, εκτός κι αν μιλάμε για "καινούρια" παιχνίδια, και "αρχαίο" μηχάνημα/τροφοδοτικό...) Να φανταστώ πως και εμένα που με κλείνει χωρίς λόγο το PC αλλά που δεν παίζω παιχνίδια για να τον ζορίσω ιδιαίτερα είναι λοιπόν θέμα υπερθέρμανσης; Βάλε πχ το Speedfan (freeware είναι) να τρέχει και να το βλέπεις, κι αν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από τους 70,80, εκεί είναι το πρόβλημα. Ειδικά αν εννοείς ότι απλά κλείνει (ούτε μπλε οθόνες, ούτε restart).
pritanis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Το έτρεξα το προγραμματάκι και μου έβγαλε τα παραπάνω Τι σημαίνουν Temp1, Τemp2, Temp3; η 83 C για παράδειγμα αναφέρεται για την κάρτα γραφιικών η κάτι άλλο;
washcloud Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 ...για τον επεξεργαστή, αν δεν κάνω λάθος, είναι τα 70+/80+ (διπύρηνο έχεις μάλλον, ε; ). GPU=κάρτα γραφικών. Τσέκαρε όλο το πρόγραμμα, κάπου εξηγεί τί είναι τί. Και νομίζω ότι έχεις πρόβλημα με την ψύξη του επεξεργαστή (δουλεύει ο ανεμιστήρας του ; Υπάρχει και περίπτωση να έχει κουνηθεί η ψύκτρα, να μην πατάει καλά πάνω του, και να ψήνεται αυτός) *WTF....ΤΩΡΑ είδα τις τιμές για -12 και -5...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Οταν λεω γω υπερθερμανση ειναι υπερθερμανση, τελος Μα 83 σε idle?? Πως και ζει ακομα η cpu? Για δες αν δουλευει ο ανεμιστηρας της... :S
pritanis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Μετά από τσεκάρισμα όλα τα ανεμιστιράκια 4 τον αριθμό δουλευανε κανονικά. Το μόνο που θεώρησα σωστό να κάνω ήταν να πάρω όσο μπορώ τις σκόνες από ' κει μέσα γιατί έμοιαζε μπουκωμένος ο επεξεργαστής απ΄ αυτές. Τώρα όπως βλέπετε την Temp1 και 2 τις παλεύει αλλά η Temp 3 είναι ακόμη στα κόκκινα γμτ Εκτός από κανένα καλό φύσημα με αέρα έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Εχουμε στο μυαλο μας να βαλεις το προγραμμα Coretemp να δουμε αν το 70ρι ειναι απο τον επεξεργαστη ή απο καμια μητρικη ή τη καρτα γραφικων.
pritanis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Εχουμε στο μυαλο μας να βαλεις το προγραμμα Coretemp να δουμε αν το 70ρι ειναι απο τον επεξεργαστη ή απο καμια μητρικη ή τη καρτα γραφικων. Λέει πως δεν κάνει για INTEL αν καταλαβαίνω καλά Μου βγάζει αυτό το μήνυμα "This is not an Intel “Core” Architecture based processor This program will not continue"
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Μα εμενα δουλευει και σε Core 2 αλλα και σε AM2 AMD Βαλε το Realtemp τοτε Αν δε κανει κι αυτο θα παω να πεσω απο το μπαλκονι! Οριστε λινκακι: http://www.techpowerup.com/realtemp/
washcloud Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 προφανώς έχει κανέναν Pentium ή Celeron, αλλά, το voltage για -12 + -5 τί σου λέει εσένα George ;!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Τιποτα δε μου λεει γιατι 1) δεν ειναι κυριο το -12 και το -5 για στο συστημα και γιατι 2) ποτε δεν εμπιστευθηκα το Speedfan.
pritanis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δίκιο έχει ο washcloud P4 έχω και ούτε το Realtemp τρέχει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.