Προς το περιεχόμενο

Moντελοποιηση multipath

Integrator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!Ξερει κανεις να μου πει πως υλοποιω το multipath φαινομενο σε matlab?

Δηλαδη,ειναι κατι αλλο απο το να εχω την κρουστικη αποκριση του καναλιου εστω h=[0.3,0.5,0.7] και το σημα μου χ και να κανω συνελιξη μεταξυ τους?

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Δημοσ.
Καλησπερα!Ξερει κανεις να μου πει πως υλοποιω το multipath φαινομενο σε matlab?

Δηλαδη,ειναι κατι αλλο απο το να εχω την κρουστικη αποκριση του καναλιου εστω h=[0.3,0.5,0.7] και το σημα μου χ και να κανω συνελιξη μεταξυ τους?

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Στο πεδιο της συχνοτητας αρκει να πολλαπλασιασεις. Αρα για να παρεις το baseband impulse response πχ:

impbb = h .* exp(-j*2*pi*fc*h_d)

οπου fc ειναι η φερουσα και h_d το vector με τα delays σου που αντιστοιχουν στα h.

ενναλλακτικα μπορεις να δεις και την function rayleighchan που δημιουργει ενα multipath rayleigh καναλι, αλλα θα πρεπει να εχεις εγκατεστημενο το communications toolbox. :-)

Δημοσ.

για να καταλαβω.το baseband impulse response αφου το εχω μετα τον πολλαπλασιασμο,εχω ενα νεο φιλτρο ετσι?μια καινουρια h σωστα?

αυτη ειναι που μοντελοποιει και το multipath?

και μετα κανω συνελιξη με το σημα μου χ? (το vector που περιεχει τα delays πως το εχω?)

Δημοσ.
για να καταλαβω.το baseband impulse response αφου το εχω μετα τον πολλαπλασιασμο,εχω ενα νεο φιλτρο ετσι?μια καινουρια h σωστα?

αυτη ειναι που μοντελοποιει και το multipath?

και μετα κανω συνελιξη με το σημα μου χ? (το vector που περιεχει τα delays πως το εχω?)

Πιασε την θεωρια απο την αρχη και διαβασε την γιατι τα εχεις μπλεξει λιγο. :-)

Δημοσ.

μπα εγω δεν εμπλεξα τπτ.απλα δεν εχω ξαναασχοληθει με μαλτιπαθ.αλλα την βρηκα την λυση.εσυ που τα ξερεις τοοοοοοσο καλα γιατι δεν μου λες? :lol:

Δημοσ.
μπα εγω δεν εμπλεξα τπτ.απλα δεν εχω ξαναασχοληθει με μαλτιπαθ.αλλα την βρηκα την λυση.εσυ που τα ξερεις τοοοοοοσο καλα γιατι δεν μου λες? :lol:

Ε μα σου ειπα δεν σου ειπα...ετοιμο στο εδωσα! Τα υπολοιπα που ρωτας ειναι απλη θεωρια (μαθηματικα) που πρεπει να διαβασεις γενικα και οχι να στα πω εγω! :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...