dimpap04 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα, έχω έναν σκληρό δίσκο από dvd εγγραφής (φέτα), wd250gb. Χάλασε το αντιγραφικό. Ο σκληρός παίζει. Τον τοποθέτησα σε έναν υπολογιστή και μπήκα στο bios. Εκεί τον βλέπει. Οταν μπαίνω στα windows και στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου", δεν τον βλέπει. Όπως έγραψα και στον τίτλο του θέματος έχω μια οικογενειακή ταινία στον σκληρό και δεν θέλω να την χάσω. Τί θα με συμβουλεύατε να κάνω για να σώσω την ταινία; Είναι πολύ σημαντική για μένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
micos000 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Πρέπει να μάθεις πρώτα σε τι σύστημα είναι διαμορφωμένος ο δίσκος. Σε fat/ntfs δεν είναι γιατί θα τον έβλεπαν τα windows. Αν είναι σε linux θα πρέπει να κατεβάσεις κάποια live διανομή που τρέχει από cd μήπως και τον δει. Αν είναι κάποιο μυστήριο φορμά, την πάτησες. Ένα άλλο που μπορείς να δεις, είναι να κάνεις δεξί κλικ στο Ο Υπολογιστής μου και να πας Διαχείρηση->Διαχείρηση δίσκων και να μας πεις αν τον βλέπει εκεί και πως τον αναφέρει. Δοκίμασες να δεις μήπως και μπορείς να αλλάξεις το dvdrw στην φέτα (αν κατάλαβα καλά αυτό σου χάλασε) με κάποιο άλλο; Ίσως να ταιριάζει κάποιο από pc και να κάνεις την δουλειά σου.
dimpap04 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Από την διαχείρηση συσκευών και στην επιλογή "Ελεγκτές Δίσκων" φαίνεται. Όταν κάνω δεξί κλικ στον δίσκο C: και πατώ Ιδιότητες, φαίνεται στην καρτέλα "Υλικό". Δεν φαίνεται όμως εάν είναι FAT32 ή NTFS. Από που μπορώ να το δω αυτό; -----Προστέθηκε 23/10/2008 στις 09 : 39 : 23----- Υπόψιν, ίσως και να μην είναι καν διαμορφωμένος ο δίσκος. Πιστεύω πως αν ήταν διαμορφωμένος θα φαινόταν στα windows. Παράξενο πράγμα.
micos000 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Αν δεν ήταν διαμορφωμένος δεν θα δούλευε ούτε στην 'φέτα'. Αυτό είναι από τον δικό μου. Εσένα τι σου λέει; Όχι από τον C: αυτός είναι ο δίσκος συστήματος. Άλλον δίσκο σου εμφανίζει παρακάτω; πχ Δίσκος 1 Δίσκος 2
dimpap04 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Εκεί είναι το θέμα, δεν βλέπει τον δίσκο από το "Ο Υπολογιστής μου". Βλέπει μόνο το C:, δυστυχώς. Και δεν γνωρίζω και κάποιον τρόπο για να τον δω. Πάντως το πρόβλημα του αντιγραφικού είναι ότι παίζει τον ήχο και δεν δείχνει εικόνα.
nasp Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο που θα σου πω πάντος αν ξερεις γλωσσα ντος μπορεις νομιζω να την περασεις στον αλλον δισκο
micos000 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Εκεί είναι το θέμα, δεν βλέπει τον δίσκο από το "Ο Υπολογιστής μου". Βλέπει μόνο το C:, δυστυχώς.Και δεν γνωρίζω και κάποιον τρόπο για να τον δω. Όχι, δεν κατάλαβες. Κάνε Δεξί Κλικ στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου και επέλεξε Διαχείριση. Μην κάνει διπλό κλικ. Θα σου ανοίξει ένα άλλο πανελ και θα πατήσεις εκεί που λέει Διαχείριση Δίσκων. Τότε θα σου εμφανίσει όλους τους δίσκους που βρέθηκαν στο σύστημα, ακόμα κι αν δεν αναγνωρίζονται σωστά. Εκτός κι αν λες ότι ακόμα κι έτσι δεν στον δείχνει, δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς στο μήνυμα σου.
dimpap04 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα, στην Διαχείρηση Συσκευών το βλέπει. Στο BIOS τον δείχνει. Με δεξί κλικ στον δίσκο C:, Ιδιότητες, καρτέλα Υλικό, τοω δείχνει. Δεν τον δείχνει όταν κάνω διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου". Εκέι τι κάνω από εδώ και πέρα;
liopyr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 E, αφού τον βλέπει στη διαχείρηση δισκων, απλά ενεργοποίησέ τον, και θα τον δει και στο "my computer" ...
washcloud Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 ...εμ έλα που τόση ώρα λέει ο micos000 για "διαχείριση ΔΙΣΚΩΝ" (έδωσε και τη διαδρομή για να πάει κανείς εκεί), αλλά ο dimpap04 επιμένει για "διαχείριση ΣΥΣΚΕΥΩΝ"... "Bρες" το Active File Recovery (πρόγραμμα είναι), επίλεξε τον δίσκο, κάνε ένα super scan, και ΑΝ δει την ταινία που λες, καν' την recover στον βασικό σκληρό του υπολογιστή.
micos000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 dimpap, στην διαχείριση δίσκων θέλουμε να μας πεις τι λέει, όχι στην διαχείριση συσκευών. Κάνε όπως σου είπα πριν. Μπορείς να πας Έναρξη->Εκτέλεση και να δώσεις Diskmgmt.msc θα σε πάει κατευθείαν στη διαχείριση δίσκων. Να μας πεις πως τον αναγνωρίζει τον δίσκο και με τι διαμόρφωση, γιατί μπορεί να είναι και σε linux, οπότε με ένα live cd να μπορέσεις να την αντιγράψεις. Στην διαχείριση συσκευών θα στον βλέπει, είναι φυσικό αφού στον βλέπει και στο bios. Το θέμα είναι να μπορέσεις να κάνεις ανάκτηση της ταινίας, αλλιώς ήταν απλό. Έκανες format και ήσουν έτοιμος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.