filtrohouana Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν... Μια ήρεμη μέρα, ο που και όλα πήγαιναν καλά με τον υπολογιστή και εγώ ο μ****ς αποφάσισα να τον κλείσω από το διακόπτη του τροφοδοτικού...! τώρα, πατάω το κουμπί και δεν γίνεται τίποτα... ίχνος ζωής... το θέμα είναι ότι δοκίμασα το τροφοδοτικό σε ένα άλλο pc και δουλεύει κανονικά.. Πιστεύω ότι και χαλασμένη η motherboard να ήταν κάποιο στίγμα ζωής θα το έβλεπα... Τι να κάνω??? Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει χαλάσει το κουμπί από το κουτί??
VasKag Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 δοκιμασε με κλειστο το διακοπτη, να βγαλεις για λιγο το καλωδιο του ρευματος απο το τροφοδοτικο και μετα να το ξαναβαλεις... δοκιμασε μετα να ανοιξεις τον υπολογιστη.. μπορει να ακουγεται καπως αλλα μου χει τυχει σε παλια μηχανηματα και οταν το εκανα αυτο, ανοιγαν edit βεβαια αφου ειπες οτι το δοκιμασες αλλου σημαινει οτι στην ουσια το χεις κανει αυτο οποτε μην λαβεις υποπψη αυτα που εγραψα
caution Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Αυτό που περιγράφει ο VasKag είναι πιο σωστό να γίνεται κάπως έτσι: Βγάζεις καλώδιο ρεύματος Πατάς το power (!) Βάζεις το καλώδιο ρεύματος και ξαναπροσπαθείς. Και πράγματι συχνά δουλεύει. Επόμενη κίνηση, Clear CMOS και δοκιμή μόνο με τα απαραίτητα στο mainboard.
greekarmy Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 επειδη το εχω παθει και εγω αυτο ακου 8α βγαλεισ ολα τα καλοδια απο την μητρηκη και θα τα κσαναβαλεισ και θα δεισ τι ωρεα θα δουλεπσει
washcloud Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 ...βασικά τετοιές "απότομες απώλειες τάσης", συνήθως κάνουν ζημιές στην ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ συσκευών. Οπότε τον αυτοχαρακτηρισμό μην τον δένεις και κόμπο... Τώρα για το τί έγινε τελικά, και τί μπορείς να κάνεις... Συνδυασμός των όσων είπαν οι δύο τελευταίοι (ξηλώνεις τα πάντα από πάνω : καλώδια, κάρτες, ό,τι υπάρχει σε usb κλπ, κι αφήνεις CPU (χωρίς καν το ανεμιστηράκι της, δηλαδή βγάλε το καλώδιο του),RAM και κάρτα γραφικών (αν έχει onboard, σύνδεσε πρώτα την onboard, κι αν δεν, τότε βάλε και την πιθανή VGA κάρτα που έχεις). Aν πάλι τίποτε, βγαλ' τα όλα εκτός από cpu, και αν σε παίρνει, βγάλε και την μητρική από το κουτί. Αν δεν μπιπάρει, βάλε ΚΑΙ τις RAM ξανά, ΚΑΙ σύνδεση σε κάρτα γραφικών (πρώτα onboard και πάλι). Αν πάλι γιοκ, η τελευταία σου ελπίδα πριν το μπλε της θάλασσας είναι είτε να μην υπάρχει speaker, είτε να μην είναι συνδεδεμένο, είτε να μην δουλεύει. Αλλά είσαι πλέον είτε ένα βήμα από τον τεχνικό, είτε από e-shop, Πλαίσιο, κτλ... (αν δουλεύει και δεν μπιπάρει, άνθρακες ο θησαυρός είτε του επεξεργαστή, είτε αυτού της μητρικής...) *όσο για το power on button που είπες, δεν το κόβω, αλλά δε χάνεις τπτ να το βγάλεις και απλά να γαφυρώσεις τα πινάκια στα οποία κάθεται το βύσμα του πάνω στη μητρική, με ένα κατσαβίδι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.