Προς το περιεχόμενο

Double-Channel Memory mode

makisss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,θέλω να με βοηθήσετε σε κάτι.Όταν ανοίγει ο υπολογιστής γράφει 4GB RAM και από κάτω Single-Channel Memory Mode.Το ερώτημα είναι πώς μπορώ να το κάνω Double-Channel Memory Mode;Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Πρέπει να το υποστηρίζει η μητρική σου. Από κει και πέρα πρέπει να χεις ζυγό αριθμό memory modules (2 ή 4) και να τα βάλεις στα σωστά slots ανά ζεύγη. Συνήθως 1ο & 3ο slot το ένα ζευγάρι, 2ο & 4ο το άλλο. Είναι ίδιου χρώματος για διευκόλυνση. Αναγνωρίζονται αυτόματα και λειτουργεί το dual-channel.

Δημοσ.

Έχω τρεις ram πάνω,2 από 1gb και 1 2gb.Η μητρική έχει 4 υποδοχές και από ό,τι θυμάμαι οι πρώτες δύο έχουν το ίδιο χρώμα και οι άλλες δύο άλλο χρώμα πάλι κοινό μεταξύ τους.

• Moderators
Δημοσ.

Να συμπληρωσω (περαν οτι η σωστη ονομασια ειναι dual channel), οτι θα πρεπει οι μνημες που θα βρισκονται στο καθε channel να ειναι πανομοιοτυπες (για σιγουρια 100% καλο θα ηταν να βαζαμε ιδιες μνημες, γιαυτο βλεπεις και τις πουλανε σε ζευγαρια).

Χωρις ομως αυτο να αποκλειει οτι δε θα λειτουργησει και αλλιως το dual channel.

Π.χ. εγω εχω τις εξης μνημες:

Kingston 512MB 533Mhz/CL4

Twinmos 512MB 667Mhz/CL5, 533Mhz/CL4

Twinmos 512MB 667Mhz/CL5, 533MHz/CL4

Kingston 512MB 800MHz/CL5, 667Mhz/CL4, 533MHz/CL4

Οποτε βαζοντας τες ολες μαζι και εφοσον ρυθμιστηκαν στη συχνοτητα λειτουργιας της μικροτερης, οπως βλεπεις οι χρονισμοι ταιριαζουν σε ολες (533Mhz/CL4)

Αρα η μητρικη ενεργοποιησε το dual channel.

Edit: Α καλα, πρεπει να βελτιωθω στο γραψιμο, μεχρι να ποσταρω ειχατε απαντησει και οι 2 :P

Δημοσ.

Αυτές που έχω πάνω είναι όλες PC2-5300 αλλά η μία είναι Kingston, άλλη Samsung και η τελευταία Transcend.Δηλαδή αν βάλω πάνω άλλη μία PC2-5300 θα ενεργοποιηθεί το dual-channel;

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο δε μπορει να το ξερει κανεις.

Με λιγη ελαστικοτητα απο πλευρας μητρικης και εαν ταιριαζουν και τα timings/voltage σε αυτα τα Mhz τοτε πολυ πιθανον να ενεργοποιηθει.

• Moderators
Δημοσ.

Το μονο που ισως καταλαβεις ειναι μια πιο καλη αποκριση π.χ. οταν τρεχει μια βαρια εφαρμογη και θες να ανοιξεις το 'Ο υπολογιστης μου' ή να ανεβοκατεβασεις καποια παραθυρα που πριν θα ειχε ενα μικρο lag.

Γενικα βελτιωνεται η αποκρισιμοτητα του συστηματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...