Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ασύρματο δίκτυο μεταξύ 2 Η/Υ

Missionary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να συνδέσω έναν desktop με XP (έχω πάρει usb wifi stick της levelone) με το msi wind clone των multirama που τρέχει και αυτό xp. Να πω ότι επίσης ο desktop συνδέεται ενσύρματα με ένα latptop toshiba που έχει vista. To desktop έχει ένα Crypto usb modem (F200) και μπαίνει στο internet και θέλω να παίρνουν και τα 2 laptop από εκεί internet.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το toshiba που συνδέεται ενσύρματα παίρνει κανονικά internet από το desktop, το msi wind συνδέεται κανονικά ασύρματα (δεν έβαλα καρφωτές ip's αλλά να βρίσκει μόνο του τις ip γιατί το παίρνω κ στη σχολή για wifi χρήση) με το desktop και μπορώ να κάνω ανταλλαγή αρχείων, αλλά δεν μπαίνει στο internet.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

θα βαλεις καρφωτα ip και το Pc θα εχει σαν gateway το pc που εχει το crypto.αν και για μενα ειναι πολυ μεγαλη βλακειανα εχεις ενα f200 και να δινεις me internet connection sharing ιντερνετ στα υπολοιπα και να πρεπει το ενα pc να ειναι ανοιχτο συνεχεια.θα επερνα ενα linksys wag200 με 60 ευρω και το καθε pc θα ηταν αυτοματο.

Δημοσ.

Είχα δοκιμάσει και με καρφωτά ip's αλλά πάλι δεν έγινε κάτι, θα ξαναδοκιμάσω βέβαια. Το desktop που έχει internet είναι 24/7 ανοιχτό, και το internet δεν το θέλω για βαριά πράγματα, κατά 99% για surfing το θέλω οπότε no prob;)

Ένα άλλο παράδοξο είναι ότι ενώ έχω κάνει shared όλους τους σκληρούς και στα 2 pc, από το laptop μπορώ να "δω" τους shared σκληρούς τους desktop αλλά από το desktop δεν μπορώ να δω τους shared σκληρούς του laptop!

-----Προστέθηκε 24/10/2008 στις 03 : 31 : 36-----

Παιδιά έχω πελαγώσει... Τελικά απενεργοποίησα την local connection και άφησα μόνο την ασύρματη. Έκανα καρφωτές τις Ip προς το desktop, συνδέεται κανονικά το laptop ασύρματα στο desktop. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Κάνω share την σύνδεση στο internet για την Wireless Network Connection. Το laptop την βλέπει κανονικά και κάτω δεξιά στο taskbar εμφανίζει ότι είναι συνδεδεμένο στο internet κανονικά μέσω της σύνδεσης του laptop.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΥΦΟ! ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ Internet πάλι.... Τι στο διάτανο φταίει μπορεί να μου πει κάποιος?

Δημοσ.

εγω μπερδευτηκα .οσο για το δικτυο αν ειναι vista ιεναι λιγοπαραξενογια να δει τους δισκους του το μηχανημα με τα xp.για μενα παντως παρε router για πολλους λογους.ποιο σταθερο και παει λεγοντας.θα ειναι και για adsl2+

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...