kirmis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας παιδιά, δεν ξέρω εαν έχει υπάρξει παρόμοιο thread αλλα θα ήθελα να μου πείτε ποιος είναι ο πιο “σκληρός” συνδυασμός κλειδώματος για έναν ασύρματο router.
antonl Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 WPA2, απόκρυψη του ssid, mac filtering. Όντως υπάρχει σχετικό topic.
kirmis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 WPA2, απόκρυψη του ssid, mac filtering.Όντως υπάρχει σχετικό topic. απόκρυψη του ssid είχα έως τώρα.... αλλα θέλω να το βγάλω γιατί κάθε φορά καθυστερεί το laptop μου να συνδεθει... και το mac filtering το θεωρώ περιττό, σπάει και εύκολα! Οπότε προτείνεις WPA2 με τί κρυπτογράφηση? ??
antonl Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Αν δεν κάνω λάθος 256bit είναι η ισχυρότερη. Δεν ξέρω αν υποστηρίζεται απ όλα τα laptops (τις κάρτες τους βασικά). Επίσης ίσως βοηθάει αν κάνεις disable το DHCP και βάλεις καρφωτή IP. Αλλά είπαμε, σπίτι είσαι. Απλά δε θες ν ανοίξει ο άλλος το wifi του και να μπει με τη μία. Αν θες μεγαλύτερη ασφάλεια, μόνο ethernet.
kirmis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Λέγοντας κρυπτογράφηση δεδομένων εννοώ κάτι απο: -WEP -TKIP -AES -off -
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 wpa 2 ειναι το βασικο κλειδωμα .μετα εξτρα μετρα ειναι mac filtering hidden ssid,dhcp disable αλλαγη username και pass.κομμενο to remote management apo wireless κτλ κτλ.
kirmis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 wpa 2 ειναι το βασικο κλειδωμα .μετα εξτρα μετρα ειναι mac filtering hidden ssid,dhcp disable αλλαγη username και pass.κομμενο to remote management apo wireless κτλ κτλ. Μάλιστα wpa2, και συμφωνούμε όλοι κρυπτογράφηση AES ? ??
100 010 00 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Το βασικο κλειδωμα ειναι να αλλαξεις pass στο router για να μη μπορουν και να σου ανοιξουν το user interface, να κλεισεις το dhcp ετσι ωστε ο αλλος αν μπει να μη μπορει να παρει αυτοματα ip και στα pcια σου να εχεις static και να βαλεις στο ρουτερ σου ασχετο ip και οχι τα γνωστα των ρουτερς (π.χ. 192.168.1.1) ετσι ωστε ο "υποπτος" να εχει 1 στις 65535 - 255 πιθανοτητες να βρει την σωστη ip, οντως γατα που ετυχε με διαφορους τροπους προσπερνωντας τα ανωτερω που λενε οι φιλοι, να μπει στο ρουτερ σου
poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 μπορεις πχ οπως στο linksys να κλεισεις το remote management διαμεσω wireless οποτε ο αλλος δεν θα μπει στον ρουτερ ποτε για να πειραξει ρυθμισεις.
kirmis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Ok! Άλλαξα το κλείδωμα μου σε WPA2 με AES με κρυφό SSID. Παλαιότερα είχα WPA με TKIP με κρυφό SSID και παρατηρούσα πως σε κάθε restart, τις περισσότερες φορές, καθυστερούσε “τραγικά” να συνδεθεί στο wifi μου... Και αρχικά υπέθεσα πως ίσως να ήταν θέμα του κρυφού SSID. Αλλα τελικά δείχνει να ήταν θέμα του WPA! Γιατι τώρα με WPA2 και AES (κι ας το έχω πάλι κρυφό SSID) δείχνει να συνδέεται άμεσα!
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 οπως μπορεις να βαλεις και καρφωτα ip για λιγο πιο γρηγορα.αλλα γενικως δοκιμαζεται ολα τα κλειδωματα διοτι μερικα δεν παιζουν σωστα σε καποια pc.
Nodoordonotthereisnotry Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Αφού λύσαμε το θέμα με τα ports, είπα να κλειδώσω και το router γιατί υποψιάζομαι πως οι γείτονες ήδη κάνουν party με τη σύνδεσή μου. Οι ρυθμίσεις στο router είναι περίπου όπως φαίνονται παρακάτω στο επισυναπτόμενο. Στο authendication type, βλέπετε μία drop down list με διάφορους τύπους, όπως WEP 64, WEP 128, WPA-PSK,WPA2-PSK & WPA-PSK/WPA2-PSK. Λίγο πιο κάτω λέει: WEP 64-bits For each key, please enter either (1) 5 characters excluding symbols, or (2) 10 characters ranging from 0~9, a, b, c, d, e, f. WEP 128-bits For each key, please enter either (1) 13 characters excluding symbols, or (2) 26 characters ranging from 0~9, a, b, c, d, e, f. Οπότε η απορία μου είναι: ποια κωδικοποίηση να χρησιμοποιήσω και με κάποιο παράδειγμα που να συνάδει με τις παραπάνω οδηγίες. Αν πρέπει να ρυθμίσω και κάτι άλλο, όπως hidden ssidd κ.τ.λ. πείτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.