Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η αρχή είναι η εξής:Σε κάθε πλήκτρο αντιστοιχεί και διαφορετική συχνότητα και ανάλογα τους συνδιασμούς συχνοτήτων που καταλαβαίνει ο μικροελεγκτής του πληκτρολογιού κάνει πολυπλεξία και τα στέλνει μέσα από περιορισμένο αριθμό αγωγων (νομίζω 10-12) σαν σήμα που το καταλαβαίνει ο υπολογιστής.Η όλη δουλειά γίνεται πριν φύγει το σήμα από το πληκτρολόγιο,στο κομμάτι που παίζουμε με τις συχνότητες.Με τον κατάλληλο αισθητήρα μπορείς να τα υποκλέψεις.Ένα μεγάλο αγγούρι για τους υποκλοπείς θα μπορούσε να αποτελέσει θωράκιση του πληκτρολογίο με μόνωση μεταλλικού φύλλου(όπως αυτού που έχουν τα ομοαξωνικά.Σταθερούς υπολογιστές δεν χρησιμοποίησαν γιατί το παλμοτροφοδοτικό του υπολογιστή εισάγει πάρα πολλά παράσιτα στον καταγραφέα.

Το πληκτρολόγιο δεν λειτουργεί με συχνότητες, ούτε ο μικροελεγκτής του πληκτρολογίου καταλαβαίνει συχνότητες. Μάτριξ κύκλωμα είναι και ο μικροελεγκτής καταλαβαίνει πιό κουμπί πατήθηκε ανάλογα με το ποιά είσοδος και αντίστοιχη έξοδος του μάτριξ είναι ταυτόχρονα ενεργοποιημένες.

Ο μικροελεγκτής εν συνεχεία "βλέπει" στη μνήμη του σε ποιό διαδικό κώδικα αντιστοιχεί το κουμπί αυτό και το στέλνει στον υπολογιστή.

Από κεί και πέρα, καθώς ο δυαδικός κώδικας περνάει μέσα από το καλώδιο, παράγει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία παράγεται από κάθε τί στο οποίο υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Τώρα αυτή την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπόρεσαν και επεξεργάστηκαν τα σαίνια που αναφέρονται στο άρθρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συγκεκριμένη τεχνολογία υποκλοπής υπάρχει, είναι διαπιστωμένο. Μη νομίζετε ότι είμαι της... Λιακοπούλειας σχολής. Είχα δει κάποιες -ανώδυνες- τεχνικές λεπτομέρειες από αξιωματικό των ΙΤ γραφείων ασφαλείας του ΓΕΑ, ο οποιος με διαβεβαίωσε ότι έχει παρεβρεθεί σε επιτυχημένη επίδειξη του πειράματος (όλα αυτά όταν ήμουν φαντάρος στο Πεντάγωνο πριν 4 χρόνια).

Επίσης αναφέρεται σε πολλά βιβλία σχετικά με θέματα ασφαλείας, από τα... εκλαϊκευμένα χακεροβιβλία του Mitnick μέχρι αυτοβιογραφίες πρώην εργαζομένων σε μυστικές υπηρεσίες (πχ. το γνωστό Spycatcher (1987) του Peter Wright, πρών ανώτατου στελέχους της βρετανικής MI5).

Δεν μιλάμε για θεωρίες συνομωσίας και λοιπές αηδίες αλλά για τεχνογνωσία που εμπεριστατωμένα υπάρχει εδώ και 30+ χρόνια. Όσοι έχουν διαβάσει περί του αντικειμένου όμως (πάντα μιλάμε για σοβαρές πηγές), γνωρίζουν ότι αυτά δεν βγαίνουν παραέξω. Όπως πχ. το RSA key exhange που είχαν επινοήσει οι μυστικές υπηρεσίες των Βρετανών (νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι ήταν η GCHQ, η αντίστοιχη NSA δηλαδή) περίπου 10 χρόνια πριν από τους ακαδημαϊκούς Rivest, Shamir και Adleman. Έμειναν με το παράπονο ότι έβλεπαν τους R-S-A να παίρνουν όλη τη δόξα, όταν οι ίδιοι για δεκαετίες δεν μπορούσαν καν να μιλήσουν για την επινόησή τους.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.
Είχα κάνει κάτι παρόμοιο με τα πλήκτρα του αρμονιού πριν από 10 χρόνια,γιατί είχα παρατηρήσει οτι δημιουργούν παρεμβολές σε ασυντόνιστο ραδιόφωνο.Δεν με εκπλήσσει καθόλου το πείραμα.Μπράβο σε αυτούς που επιτέλους το δημοσίευσαν.

Η αρχή είναι η εξής:Σε κάθε πλήκτρο αντιστοιχεί και διαφορετική συχνότητα και ανάλογα τους συνδιασμούς συχνοτήτων που καταλαβαίνει ο μικροελεγκτής του πληκτρολογιού κάνει πολυπλεξία και τα στέλνει μέσα από περιορισμένο αριθμό αγωγων (νομίζω 10-12) σαν σήμα που το καταλαβαίνει ο υπολογιστής.Η όλη δουλειά γίνεται πριν φύγει το σήμα από το πληκτρολόγιο,στο κομμάτι που παίζουμε με τις συχνότητες.Με τον κατάλληλο αισθητήρα μπορείς να τα υποκλέψεις.Ένα μεγάλο αγγούρι για τους υποκλοπείς θα μπορούσε να αποτελέσει θωράκιση του πληκτρολογίο με μόνωση μεταλλικού φύλλου(όπως αυτού που έχουν τα ομοαξωνικά.Σταθερούς υπολογιστές δεν χρησιμοποίησαν γιατί το παλμοτροφοδοτικό του υπολογιστή εισάγει πάρα πολλά παράσιτα στον καταγραφέα.

optical/virtual keyboards :P

Δεν μιλάμε για θεωρίες συνομωσίας και λοιπές αηδίες αλλά για τεχνογνωσία που εμπεριστατωμένα υπάρχει εδώ και 30+ χρόνια. Όσοι έχουν διαβάσει περί του αντικειμένου όμως (πάντα μιλάμε για σοβαρές πηγές), γνωρίζουν ότι αυτά δεν βγαίνουν παραέξω. Όπως πχ. το RSA key exhange που είχαν επινοήσει οι μυστικές υπηρεσίες των Βρετανών (νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι ήταν η GCHQ, η αντίστοιχη NSA δηλαδή) περίπου 10 χρόνια πριν από τους ακαδημαϊκούς Rivest, Shamir και Adleman. Έμειναν με το παράπονο ότι έβλεπαν τους R-S-A να παίρνουν όλη τη δόξα, όταν οι ίδιοι για δεκαετίες δεν μπορούσαν καν να μιλήσουν για την επινόησή τους.

oxι 10 χρόνια. 4...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός, 4 χρόνια. 1973 ο Cocks, 1977 οι R-S-A. Είχα ξεχάσει τις ακριβείς ημερομηνίες. Είχα την εντύπωση ότι ήταν γύρω στη δεκαετία, γιατί θυμόμουν και τον Ellis που πρωτοδιατύπωσε τη θεωρία στα τέλη της δεκαετίας του '60 (άσχετα αν δεν την υλοποίησε ποτέ).

Επίσης όντως ήταν η GCHQ. Άσχετα όλα αυτά με το παρόν thread, αλλά καλό είναι να ξαναθυμόμαστε πράγματα (κυρίως για εμένα και τους όμοιούς μου, που γερνάμε και ξεχνάμε!)

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.
σαν ιδέα πάντως δεν είναι καινούργια, υπάρχει και μάλιστα πολύ καιρό...

Τουλάχιστον πριν το 2000, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού που έκανα, μας είχε γίνει αναφορά σε αυτόν τον τρόπο παρακολούθησης, λέγοντας πως ήταν αποτελεσματικός.

Δημοσ.
computer.gif
Ομάδα φοιτητών σε πολυτεχνείο της Ελβετίας κατάφερε να υποκλέψει κείμενα που πληκτρολογούνταν στον υπολογιστή αναλύοντας από απόσταση τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που εξέπεμπε κάθε πλήκτρο.

Τα πληκτρολόγια «δεν είναι ασφαλή για τη μετάδοση ευαίσθητων πληροφοριών», καταλήγει η ομάδα του Εργαστηρίου Ασφάλειας και Κρυπτογραφίας στην Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης (EPFL).

Κανένα από τα 11 ενσύρματα πληκτρολόγια που εξετάστηκαν δεν αποδείχθηκε ασφαλές από την υποκλοπή, αναφέρει το BBC.

Οι διδακτορικοί φοιτητές Μάρτιν Βουανού και Σιλβέν Πασινί δοκίμασαν τέσσερις παρεμφερείς τεχνικές υποκλοπής στα ενσωματωμένα πληκτρολόγια φορητών υπολογιστών όσο και σε πληκτρολόγια που συνδέονταν στους φορητούς μέσω θύρας USB ή PS/2.

Απέφυγαν να πειραματιστούν με επιτραπέζιους υπολογιστές, λόγω πιθανών παρεμβολών από άλλες πηγές, θεωρούν όμως ότι η τεχνικές τους μπορούν να βελτιωθεί περαιτέρω ώστε να καλύπτουν και άλλα είδη εξοπλισμού.

Τα σήματα καταγράφηκαν με έναν δέκτη ηλεκτρομαγνητικών σημάτων και επέτρεψαν τη «ολική ή μερική» υποκλοπή των κειμένων που πληκτρολογούνταν.

Μια από τις τέσσερις τεχνικές ήταν αποτελεσματική σε απόσταση έως και 20 μέτρων.

Οι ερευνητές προς το παρόν δεν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τις τακτικές τους, αναμένεται όμως να παρουσιάσουν την έρευνα σε επιστημονική δημοσίευση.

Source.png Πηγή: in.gr

ορίστε??? :X

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...