Heatspreader Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Αντί αυτού πρότεινα το InfraRecorder που είναι ίσως το καλύτερο freeware (εξάλλου αν αναζητήσετε σχόλια θα δείτε και τί λένε κι άλλοι που τα δοκιμάζουν). Μα γι'αυτό μου κάνει εντύπωση, επειδή σε γειτονικά Forums που ρώτησα, το CdBurnerXP μου πρότειναν. Εύχομαι να έχεις άδικο...
flik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δεν υπάρχει πιο αξιόποιστο πρόγραμμα εγγραφής δεδομένων απο το Imgburn. Γράφει και audio cd, αλλά για πιο γρήγορη εγγραφή σιντί ήχου χρησιμοποιώ το burrrn. Οτι και να πω για το Imgburn είναι λίγο. Πραγματικά φοβερό. Επίσης όντως το cdburnerxp δεν το βρήκα τόσο καλό. Μετά το Imgburn βάζω ashampoo. Αλλά το έχω χτησιμοποιήσει ελάχιστα.
PCharon Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 @Heatspreader: Κοίτα, ο καθένας σχολιάζει κάτι με το δικό του τρόπο. Ανάλογα με τις γνώσεις του, την εμπειρία του, τα κριτήρια επιλογής του θα πει και κάτι διαφορετικό. Για μένα το CdBurnerXP είναι ένα αξιόλογο freeware αλλά όχι ένα ποιοτικό λογισμικό. κι αφού υπάρχει κάτι πολύ ποιοτικότερο ακριβώς στα ίδια κυβικά, γιατί να μην το προτιμήσω! Αυτή είναι η δική μου άποψη.
kleidokratwr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δυστυχώς τα περισσότερα freeware είναι για τα μπάζα, με ελάχιστες (λιγότερες από τα δάχτυλα ενός χεριού) εξαιρέσεις, είτε επειδή είναι πολύ φτωχά σε επιλογές, είτε επειδή έχουν αρκετά bugs, είτε επειδή είναι βασισμένα σε κάποια libraries της πλάκας που κυκλοφορούν. Το λέω έχοντας δοκιμάσει αρκετές δεκάδες. Το CDBurnerXP είναι για τα πανηγύρια, αν και φαίνεται ωραίο με την πρώτη ματιά, έχει πολλά προβλήματα (προγραμματισμένο με .ΝΕΤ, τι να περιμένει κανείς, χα). Καλύτερο freeware που έχω βρει είναι το InfraRecorder και μια δωρεάν έκδοση του JetBee (4.0.7) που ήταν μια χαρά επίσης και την έχω κρατήσει. Από την άλλη, το Nero Suite έχει καταντήσει κυριολεκτικά, όμως το Nero Burn παραμένει ένα από τα σπουδαιότερα και πιο ολοκληρωμένα και αξιόπιστα προγράμματα εγγραφής. Για όσους τρελαίνονται βλέποντας τα 100άδες MB του "πακέτου" απλά μπορούν να αναζητήσουν κάποια custom lite έκδοση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα έχω το Nero 8.3.6.0 (μόνο το πρόγραμμα εγγραφής!) σε μικροσκοπικό install που δεν γεμίζει τον τόπο αρχεία και δεν πιάνει πάνω από 30MB. Αυτό χρησιμοποιώ και κάνω τα πάντα μια χαρά, χωρίς "βάρος" και τα τοιαύτα. Στο μήνυμα σου δεν βλέπω κάποια αναφορά στο ImgBurn, ελπίζω απλα να ξεχάστηκε εδώ και να το έχεις δοκιμάσει κανονικά.
dimitris2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 βασικά θα ήθελα το πρόγραμμα να μην είναι πολύ βαρύ στην εγκατάσταση του να κάνει σωστά και χωρίς κανένα πρόβλημα την δουλεία του χωρίς να ζηλέψει τπτ από το Nero και πολύ περισσότερο με νοιάζει να μην τρώει πόρους στην εκκίνηση τον windows (την loading μπάρα του)!!!!τα προγράμματα που μου προτείνατε τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις…?? οσα γραφεις τα εχει το power2go που σου προτεινω. για μενα ειναι πολυ καλυτερο απο το nero και γενικα απο οποιοδηποτε ανταγωνιστικο. μπορεις να το ριξεις μια ματια στην trial του εκδοση. δες βεβαια και το τι αλλο σου προτειναν τα παιδια και πες μας εντυπωσεις
hackertom Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά όπως πόσταρα εξαρχής δεν θέλω freeware λύσεις!!!φιλε dimitris2006 Βλέπεις γιατί επέμενα στην μεγαλύτερη γραμματοσειρά!!! 1. <<θα σε παρακαλουσα να μειωσεις τη γραμματοσειρα. αν ο καθενας εκανε αυτο καθε φορα που ηθελε να τονισει κατι καταλαβαινεις πως θα γινοταν το φορουμ>> άκουσα κάτι για CDBurnerXP και κάτι αλλά freeware!δεν ψάχνω freeware παιδιά !!!με τπτ δεν βάζω στο σύστημα μου γιατί απλά εκτός από anti-nero είμαι και anti-freeware!!!τώρα δηλαδή συγκρίνουμε τα free με τα πληρωμένα και καταλήγουμε στα free ως καλύτερα…??? Το Power2Go μετατρέπει δισκάκια iso απείθειας σε δισκάκι dvd/cd…??άκουσα πως η καινούργια έκδοση είναι drag and drob αληθεύει ?είναι καλό αυτό τώρα… Όσο για το nero lite το έχω ακούσει και εγώ είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση και αυτή αλλά…τρώει πόρους στην εκκινήση..?? έχεις όλες τις επιλογές του αρχικού nero για την εγγραφή δίσκων…??δεν θέλω να βαλω nero στο συστημα μου!!!και ψάχνω την πιο καινούργια έκδοση που κυκλοφορεί και να υποστηρίζει και εγγραφή blue ray..
metatron Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 δοκιμάστε κ το Easy CD-DA Extractor κ θα με θυμηθείτε! τα κάνει ΟΛΑ!
dimitris2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά όπως πόσταρα εξαρχής δεν θέλω freeware λύσεις!!!φιλε dimitris2006 Βλέπεις γιατί επέμενα στην μεγαλύτερη γραμματοσειρά!!! χμμ δε νομιζω οσο μεγαλη γραμματοσειρα και να εχεις παντα θα σου γινουν ολες οι πιθανες προτασεις Το Power2Go μετατρέπει δισκάκια iso απείθειας σε δισκάκι dvd/cd…??άκουσα πως η καινούργια έκδοση είναι drag and drob αληθεύει ?είναι καλό αυτό τώρα… ναι τα μετατρεπει απευθειας τα iso το drag and drop ειναι extra λειτουργια. δεν ειναι ολοκληρο το προγραμμα. μπορεις να το απενεργοποιησεις αν δεις οτι δε σε βολευει. προσωπικα με εχει βολεψει αφανταστα
hackertom Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Power2Go 70mb ή το Roxio Creator 2009 που βγαίνει κάπου στα 2gb!!!το δεύτερο θα τρώει πόρους...???το Ashampoo δεν με συγκίνησε τόσο...
PCharon Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 δεν ψάχνω freeware παιδιά !!!με τπτ δεν βάζω στο σύστημα μου γιατί απλά εκτός από anti-nero είμαι και anti-freeware!!!τώρα δηλαδή συγκρίνουμε τα free με τα πληρωμένα και καταλήγουμε στα free ως καλύτερα…??? Φίλε μου θα τα ακούσεις τώρα λιγάκι. Είναι προφανές πως δεν έχεις ιδέα από το τί είναι ένα λογισμικό! Αυτό που λες πως "...με τπτ δεν βάζω στο σύστημα μου..." είναι από τις μεγαλύτερες κοτσάνες που έχω ακούσει περί λογισμικών. Αφήνω μόνο ένα μικρό παραθυράκι για την περίπτωση που την έχεις πατήσει με κακής ποιότητας και πιθανόν ενσωματωμένου spyware/adware λογισμικά και σου έμεινε κακή εντύπωση, αλλά ακόμα κι αν έγινε αυτό ήταν θέμα λάθος επιλογών. Δεν προσπαθώ να σε μειώσω με οποιοδήποτε τρόπο κι ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις, αλλά πραγματικά είσαι τελείως εκτός πραγματικότητας αν θεωρείς πως η αξία ενός λογισμικού κρίνεται από το αν το πληρώνεις. Κι άντε στη συγκεκριμένη περίπτωση να πούμε πως για CD/DVD burning είναι δύσκολο να βρεις ένα απόλυτα ολοκληρωμένο freeware και υπάρχουν ελάχιστα, ΟΚ να το συμμεριστώ. Αλλά γενικώς αυτό που λες είναι... out. Φιλικά απόλυτα, Ανδρέας. __________ @kleidokratwr: Δεν έτυχε να δοκιμάσω το ImgBurn, πάντως όταν είπα "καλά είναι λίγα", ουσιαστικά άφησα χώρο και γι αυτό...
hackertom Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Φίλε μου θα τα ακούσεις τώρα λιγάκι. Είναι προφανές πως δεν έχεις ιδέα από το τί είναι ένα λογισμικό! Αυτό που λες πως "...με τπτ δεν βάζω στο σύστημα μου..." είναι από τις μεγαλύτερες κοτσάνες που έχω ακούσει περί λογισμικών. Αφήνω μόνο ένα μικρό παραθυράκι για την περίπτωση που την έχεις πατήσει με κακής ποιότητας και πιθανόν ενσωματωμένου spyware/adware λογισμικά και σου έμεινε κακή εντύπωση, αλλά ακόμα κι αν έγινε αυτό ήταν θέμα λάθος επιλογών. Δεν προσπαθώ να σε μειώσω με οποιοδήποτε τρόπο κι ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις, αλλά πραγματικά είσαι τελείως εκτός πραγματικότητας αν θεωρείς πως η αξία ενός λογισμικού κρίνεται από το αν το πληρώνεις. Κι άντε στη συγκεκριμένη περίπτωση να πούμε πως για CD/DVD burning είναι δύσκολο να βρεις ένα απόλυτα ολοκληρωμένο freeware και υπάρχουν ελάχιστα, ΟΚ να το συμμεριστώ. Αλλά γενικώς αυτό που λες είναι... out. Φιλικά απόλυτα, Ανδρέας. __________ @kleidokratwr: Δεν έτυχε να δοκιμάσω το ImgBurn, πάντως όταν είπα "καλά είναι λίγα", ουσιαστικά άφησα χώρο και γι αυτό... Ναι και συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη !!!πες μου εσύ ένα Freeware πρόγραμμα και σε οποίον δίποτε τομέα θέλεις και έλα να στο συγκρίνω εγώ με ένα πληρωτέο να δούμε πιο είναι καλύτερο!περα από αυτό λες ότι πιθανόν να έχουν ενσωματωμένα spyware/adware όταν λέω πληρωμής δεν εννοώ download από warez sites που κατάπαυσα πιθανότητα εκτός από όλα αυτά θα έχει και κανένα ιό η Trojan horse!!αλλά την νόμιμη λύση τις πληρωμής!!!!! ναι την έχω πατήσει με τις εκδόσεις του nero όχι ότι είναι κακό το πρόγραμμα αλλά είναι πολύ βάρη στα συστήματα τώρα οι εκδόσεις lite μπορεί να είναι μια λύση !!αλλά για να έχουν βγει τέτοιες εκδόσεις σημαίνει ότι με την κανονική κάτι παίζει !!!!έτσι…? Και αυτό που λες ότι δεν έχω ιδέα από το τί είναι ένα λογισμικό!δεν το παρεξηγώ απλά αν δεν ξέρεις τον άλλον καλύτερα να μην τον σχολιάζεις κιόλας…από μια πρόταση !!! Φιλικά πάντα…
antonl Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Ναι και συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη !!!πες μου εσύ ένα Freeware πρόγραμμα και σε οποίον δίποτε τομέα θέλεις και έλα να στο συγκρίνω εγώ με ένα πληρωτέο να δούμε πιο είναι καλύτερο![...] Επειδή βλέπω όρεξη για offtopic να σου πω εγώ ένα ν ανάψουμε λίγο τα αίματα; Δεν είναι ακριβώς "πρόγραμμα". Linux. Κάτι πιο απλό; Firefox. Αν και μάλλον θα δυσκολευτείς να βρεις web-browser επί πληρωμή. Επίσης για το DVD-Decrypter (μέχρι το 2005) δεν υπήρχε ούτε επί πληρωμή κάποιο αντάξιο. Τελοσπάντων δεν έχει νόημα η παράθεση freeware αξιόλογων προγραμμάτων. Εξάλλου υπάρχει ολόκληρο thread. Και το ό,τι πληρώνεις παίρνεις δεν είναι απαράβατος κανόνας.
nemos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Φίλε hackertom, ζήτησες το απόλυτο γραφτήρι που μπορεί να βρεθεί στην αγορά και πήρες πολλές απαντήσεις. --------------------------------------- δηλαδή συγκρίνουμε τα free με τα πληρωμένα και καταλήγουμε στα free ως καλύτερα…??? --------------------------------------- **Ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα** η απάντηση είναι ΝΑΙ! Μετά από πολλές 50δες καμένων cd/dvd κατέληξα στο ImgBurn και από τότε έχω ξεχάσει τί σημαίνει κάψιμο σε οπτικό μέσο. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους συναδέλφους κ φίλους έχω δώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το οποίο παρεπιπτόντως η πρωταρχική του λειτουργία είναι αυτή που αναφέρεις κι εσύ... --------------------------------------- Το Power2Go μετατρέπει δισκάκια iso απείθειας σε δισκάκι dvd/cd…??άκουσα πως η καινούργια έκδοση είναι drag and drob αληθεύει ? --------------------------------------- Το Power2Go δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά σε έναν φορητό δίσκο έχω φτιάξει iso (με το **freeware** ImgBurn!) όλα τα δισκάκια με τα προγράμματα που υπάρχουν στην εταιρία που δουλεύω (symantec endpoint security, navision, autocad, ...) και όποτε τα χρειαστώ τα καίω σε δισκάκια. Προβλήματα? ΜΗΔΕΝ! ...ΟΚ, λέω ψέματα... Συνήθως τα κάνω mount με το **freeware** MagicDisc (http://www.free-codecs.com/download/MagicDisc.htm) το οποίο είναι πολύ πιο μικρό πρόγραμμα από τα daemon tools και το imagedrive που περιέχεται στο Nero 6 (...αγνοώ τί κάνουν τα Nero 7,8,9,10 καθότι έχει εκλείψει η αιτία που με έκανε να ψαχτώ πριν πολλά χρόνια για γραφτήρι...). Επίσης επιμένω ότι το Ashampoo free είναι καλό κ αξιόπιστο πρόγραμμα. Δοκίμασέ το και, άν σου αρέσει, κράτα το και με τα λεφτά που θα έδινες για το Gamato Kaftiri v5.6.2.1.4 (το οποίο θα σου βγάλει 10 builds μέσα σε 20 μέρες για να συνεχίσεις να τους τα ακουμπάς... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) φάτα σε τυρόπιτες! Κάτι πιο απλό; Firefox. Αν και μάλλον θα δυσκολευτείς να βρεις web-browser επί πληρωμή. Υπήρχε ο Opera. Από την ώρα που τον γυρίσανε στο freeware είδανε άσπρη μέρα! (...κι εγώ ως τζαμπατζής σταμάτησα να χρησιμοποιώ getright - όποιος κατάλαβε.....)
PCharon Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 αν δεν ξέρεις τον άλλον καλύτερα να μην τον σχολιάζεις κιόλας…από μια πρόταση !!! Αυτό που λες δεν έχει νόημα γιατί δεν σχολίασα εσένα (προσωπικότητα, χαρακτήρα κτλ) αλλά μία άποψη που εν προκειμένω έχεις και που ναι, προδίδει το πόση ιδέα έχεις από το πως φτιάχνεται ένα πρόγραμμα και τί σημαίνει ποιοτικό λογισμικό. Υπάρχουν άπειρα εμπορικά λογισμικά που είναι για τον Π ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ και είναι απορίας άξιο πώς τολμάνε να ζητάνε πάνω από δολλάριο για δαύτα. Ταυτόχρονα υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ free/donationware και GNU λογισμικά που είναι state-of-the art δουλειές, γιατί ο(η/οι) δημιουργός τους τα έφτιαξε με μεράκι και ψυχή. Υπάρχει και η αίσθηση/χαρά/ικανοποίηση της δημιουργικότητας βλέπεις, δεν είναι όλα θέμα χρημάτων. Υπάρχουν δωρεάν λογισμικά που πατάνε κάτω πολλά αντίστοιχά εμπορικά και υπάρχουν και άλλα προγραμματιστικά projects (γιατί πρόγραμμα δεν είναι μόνο αυτό που κατεβάζεις εσύ κι εγκαθιστάς) που είναι "ανοιχτά" και είτε είναι επαναστατικά, είτε αποτελούν ρηξικέλευθες υλοποιήσεις/προτροπές για το μέλλον του προγραμματισμού και όχι μόνο. Κακώς επιμένεις.
ProDim Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Φίλε hackertom, ζήτησες το απόλυτο γραφτήρι που μπορεί να βρεθεί στην αγορά και πήρες πολλές απαντήσεις. --------------------------------------- δηλαδή συγκρίνουμε τα free με τα πληρωμένα και καταλήγουμε στα free ως καλύτερα…??? --------------------------------------- **Ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα** η απάντηση είναι ΝΑΙ! Μετά από πολλές 50δες καμένων cd/dvd κατέληξα στο ImgBurn και από τότε έχω ξεχάσει τί σημαίνει κάψιμο σε οπτικό μέσο. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους συναδέλφους κ φίλους έχω δώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το οποίο παρεπιπτόντως η πρωταρχική του λειτουργία είναι αυτή που αναφέρεις κι εσύ... --------------------------------------- Το Power2Go μετατρέπει δισκάκια iso απείθειας σε δισκάκι dvd/cd…??άκουσα πως η καινούργια έκδοση είναι drag and drob αληθεύει ? --------------------------------------- Το Power2Go δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά σε έναν φορητό δίσκο έχω φτιάξει iso (με το **freeware** ImgBurn!) όλα τα δισκάκια με τα προγράμματα που υπάρχουν στην εταιρία που δουλεύω (symantec endpoint security, navision, autocad, ...) και όποτε τα χρειαστώ τα καίω σε δισκάκια. Προβλήματα? ΜΗΔΕΝ! ...ΟΚ, λέω ψέματα... Συνήθως τα κάνω mount με το **freeware** MagicDisc (http://www.free-codecs.com/download/MagicDisc.htm) το οποίο είναι πολύ πιο μικρό πρόγραμμα από τα daemon tools και το imagedrive που περιέχεται στο Nero 6 (...αγνοώ τί κάνουν τα Nero 7,8,9,10 καθότι έχει εκλείψει η αιτία που με έκανε να ψαχτώ πριν πολλά χρόνια για γραφτήρι...). Επίσης επιμένω ότι το Ashampoo free είναι καλό κ αξιόπιστο πρόγραμμα. Δοκίμασέ το και, άν σου αρέσει, κράτα το και με τα λεφτά που θα έδινες για το Gamato Kaftiri v5.6.2.1.4 (το οποίο θα σου βγάλει 10 builds μέσα σε 20 μέρες για να συνεχίσεις να τους τα ακουμπάς... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) φάτα σε τυρόπιτες! Υπήρχε ο Opera. Από την ώρα που τον γυρίσανε στο freeware είδανε άσπρη μέρα! (...κι εγώ ως τζαμπατζής σταμάτησα να χρησιμοποιώ getright - όποιος κατάλαβε.....) +10000 εγω θα ηθελα να ρωτησω αν το ImgBurn μπορει να κανει κατι παρομοιο με το Nero σε περιπτωσεις οπως Backup σε πολλα αρχεια και σε καθημερινη βαση. και εξηγω: πολλα αρχεια word, excel κτλ. απο τα οποια μπορει να αλλαξω ή ακομα και να προσθεσω νεα αρχεια σε καθημερινη βαση. Οποτε χρειαζομαι ενα multisession project το οποιο αυτοματα να προσθετει τα νεα ή αλλαγμενα αρχεια στο ηδη υπαρχον multisession project. To παραπανω σκεπτικο βεβαια ειναι ''λογικη'' Nero... αρα περιμενω και νεες προτασεις απο οποιον εχει εμπειρια αλλα και να ειναι αξιοπιστη καθως μιλαμε για Backup πολυτιμων αρχειων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.