Προς το περιεχόμενο

Silent Hunter 5

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Eπεσε "ηρωικα" πρωτο μαλλον!

Το είδα και εγώ........Πάλι οι μόνοι που θα έχουν προβλήματα είναι οι νόμιμοι χρήστες.

Εικάζω από την στιγμή που έσπασε, θα βγει σύντομα patch με το οποίο θα αφαιρείται το εν λόγω κλείδωμα.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το είδα και εγώ........Πάλι οι μόνοι που θα έχουν προβλήματα είναι οι νόμιμοι χρήστες.

Εικάζω από την στιγμή που έσπασε, θα βγει σύντομα patch με το οποίο θα αφαιρείται το εν λόγω κλείδωμα.

Δεν βλεπω το λογο να αγορασει καποιος πλεον τα παιχνιδια της Ubisoft.Το συστημα "ασφαλειας" τους ειναι περα για περα αντιδεοντολογικο για να μην πω παρανομο (αυτο θα το πουν τα αμερικανικα δικαστηρια σε λιγο καιρο μετα τα lawsuits που θα τρωει καθημερινα η Ubi).Δεν ειναι τυχαιο οτι μεχρι και εγκριτα sites ευχοντουσαν πριν λιγες μερες να "σπασουν" γρηγορα και το SH5 και το AC2.

Δημοσ.

Τι έγινε ρε παιδιά, εκτός από την έκδοση του θείου, βγήκε ήδη και το cr@ck για το update του παιχνιδιού. Ωραία...

Δημοσ.

Απαράδεκτο protection. Γιατί να το πληρώσεις αν δεν μπορείς να το παίξεις;

Ποιο μεγάλο μυαλό το σκέφτηκε τέτοιο protection;

Πάντως το άμεσο "σπάσιμό" του είναι πολύ μεγάλη ήττα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτοί που πραγματικά θεωρούν απαράδεκτο το σύστημα θα αδιαφορήσουν και αυτοί που είναι στο "ναι μεν, αλλά πρέπει να το παίξω" ή θα το αγοράσουν, ή θα καταφύγουν στην κλοπή. Απλά πράγματα.

Αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό από τους χρήστες είναι ότι όσο τους κλέβουν οι πειρατές, τόσο θα συνεχίσουν αυτοί να βγάζουν όλο και πιο ηλίθια μέτρα προστασίας, μέχρι να μείνουμε με τους indie developers και να ησυχάσουμε (τους οποίους οι κλέφτες επίσης κλέβουν, άλλη πονεμένη ιστορία αυτή). Ο μόνος τρόπος είναι το μποϊκοτάζ. Αλλά μποϊκοτάζ πλήρες. Αν είναι να τους πέσουν οι πωλήσεις, αλλά να έχουν 500.000 downloads από το "θείο" οι χαρτογιακάδες θα τα θεωρήσουν ως "χαμένες πωλήσεις" και θα ψάξουν κάποιο άλλο, ακόμη πιο ανόητο τρόπο, να προστατεύσουν αυτές τις εν δυνάμει πωλήσεις.

Και, στο κάτω-κάτω, δε μιλάμε ούτε για είδος πρώτης ανάγκης, ούτε καν για ένα λειτουργικό με σχεδόν μονοπωλιακά ποσοστά στην αγορά (που και αυτό για όποιον θέλει ξεπερνιέται νομιμότατα πλέον): μιλάμε για παιχνίδια, μέσο διασκέδασης. Πλήρης αδιαφορία είναι η μόνη λύση.

Δημοσ.

Η ηθικη ειναι δεκτη οταν ερχεται φθηνα, δεν γινεται να ζητας σε καποιον να μην παιξει το παιχνιδια, νομιμα η παρανομα για να φτιαξουνε τα μετρα, γιατι οσο μυαλο και να 'χει.. κατι μεσα του το λεει οτι ακομα και να μην παιξει αυτος τιποτα δεν θα αλλαξει.

Οι εταιριες πρεπει να καταλαβουνε οτι δεν μπορουνε να αφανησουνε καθε ιχνος πειρατειας.. αλλα μπορουνε να συμβιβαστουνε... Και μην ακουσω κανενα να λεει οτι ειναι αδικο ενω οι ιδιοι περα απο τα λεφτα που περνουνε, βγαλανε και τα Downloadable Content στην φορα. Να πληρωνεις μια κονσολα η ενα Η/Υ.. να πληρωνεις συνδρομη στο Internet.. να πληρωνεις και το Xbox Live.. να πληρωνεις και τα παιχνιδια.. να πληρωνεις και για μερικα εξτρα ? Σκεψου ποσα λεφτα τραβανε απο τον κοσμο ετσι πριν μου πεις οτι καλα κανουνε. Ποσα εχουνε αυτοι και ποσα εσυ.

Δεν ειμαστε τραπεζες, δεν μπορουμε να πληρωνουμε τοσα λεφτα αποκλειστικα για παιχνιδια, και εφοσων εχουμε την ευκαιρια να τα αρπαξουμε τσαμπα.. γιατι να τα αφησουμε ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ειμαστε τραπεζες, δεν μπορουμε να πληρωνουμε τοσα λεφτα αποκλειστικα για παιχνιδια, και εφοσων εχουμε την ευκαιρια να τα αρπαξουμε τσαμπα.. γιατι να τα αφησουμε ?

Καλά κάνουνε και χρεώνουν όσο χρεώνουν. Έχει χαθεί κάθε μέτρο. Πουλάνε διασκέδαση, δεν πουλάνε ψωμί ή νερό. Δικαίωμά τους να χρεώσουν ό,τι νομίζουν και να υποστούν τις συνέπειες των πολιτικών τους εφόσον χρεώνουν εξωφρενικά.

Από πότε νομιμοποιείται ηθικά η κλοπή, και μάλιστα ενός μη απαραίτητου πράγματος; (ώστε να μην έχουμε και το επιχείρημα "αμάρτησα για το παιδί μου";) Ο κλέφτης κλέβει σε βάρος δικό μου που είμαι νόμιμος. Στους νόμιμους θα μετακυλιστεί το κόστος, ώσπου να γίνει τέτοιο που ούτε αυτοί που θέλουν να είναι νόμιμοι θα το αντέχουν. Και ή θα πάνε με τους κλέφτες, ή θα σταματήσουν να αγοράζουν.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάληξη θα είναι ίδια: εφόσον πάψει να είναι βιώσιμη μια επιχείρηση, θα κλείσει ή θα εξαγοραστεί από τους μεγάλους. Κλέβοντας παιχνίδια το μόνο που καταφέρνουν οι κλέφτες είναι να κάνουν τη ζωή χειρότερη για εμάς που τα αγοράζουμε και ενδεχομένως να επιταχύνουν τη μεταφορά όλου του gaming στις κονσόλες. Θα μείνουν οι indie, για όσο αντέξουν και αυτοί.

Εντωμεταξύ, είναι αστείο να μιλάμε για "εταιρίες" και "υπερκέρδη" τη στιγμή που οι κλέφτες έχουν αλλάξει τον αδόξαστο στους μικρούς, ανεξάρτητους παραγωγούς. Βγήκε το Flotilla, ένα ενδιαφέρον turn based strategy με στοιχεία από Elite και χιούμορ, και μαθαίνω πως τα πλοκάμια του θείου το έχουν αρπάξει ήδη. 10 δολάρια χρεώνει ο άνθρωπος, ένας είναι, μόνος του. Τίποτε, εκεί οι κλέφτες. Υπερκέρδος τα 10 δολάρια...Τι να πεις. Τα ίδια με το Solium Infernum. Κλέβουν την AGEOD. Θα μου πεις, κλέβανε την AGEOD πριν ακόμη την εξαγοράσει η Paradox, τώρα που εντάχθηκε σε "μεγάλη" εταιρία...έτοιμη η δικαιολογία. Βουρ να δαγκώσουμε το κατεστημένο.

Τη δεκαετία του '90, η Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη ήταν τίγκα στην πειρατεία. Κανένα DRM δεν υπήρχε τότε, το internet μόλις που αρχίζαμε να το ακούμε, το DLC ήταν μια δισκέτα που κυκλοφόρησε η Ελληνική εταιρία διανομής του UFO: Enemy Unknown στα μαγαζιά της Αγγελάκη για να περαστεί ένα patch που είχε βγει. Οι κλέφτες, εκεί. Αφού μπορώ να το έχω "τζάμπα". Το θέμα είναι ότι δεν το έχεις τζάμπα. Δηλαδή, ο κάθε κλέφτης μπορεί να το έχει τζάμπα, σε ατομικό επίπεδο και με τη στενή έννοια, αλλά στην τελική το έχει σε βάρος αυτού που δεν ξέρει ή, πολύ απλά, δεν θέλει να γίνει κλέφτης. Όχι γιατί είναι πλούσιος και δεν έχει τι να κάνει τα λεφτά του, αλλά γιατί το θεωρεί ανήθικο και ξεφτίλα να κλέβεις.

Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα. Συμφωνώ πως ρεαλιστικά δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν οι πιτσιρικάδες που το παίζουν Τζακ Σπάροου και χάκερζ πως έτσι βγάζουν τα μάτια τους. Απλά, είπα τη γνώμη μου: για να πάψουν οι εταιρίες να τραβάνε το σχοινί, πρέπει να δουν πως με αυτά που κάνουν το προϊόν τους απαξιώνεται. Αν γίνεται της μουρλής στα τορεντάδικα για να κλέψουν τα παιχνίδια τους, αυτοί θα συνεχίσουν να τραβάνε το σχοινί, ελπίζοντας πως θα εισπράξουν μέρος αυτού του ενδιαφέροντος αν βρουν τρόπο να δυσκολέψουν την πειρατεία. Δεν είπα πουθενά ότι έχουν περισσότερο μυαλό οι εταιρίες από τους κλέφτες. Παρωπίδες φοράνε και οι μεν και οι δε.

Γι' αυτό που ρωτάει ο EXARXEIA_CITY: από ό,τι μου λέει φίλος που το αγόρασε, είναι λεπτομερές παιχνίδι με επιλογές στο βαθμό ρεαλισμού. Δεν ξέρω τι modability θα έχει, το 3 το είχαν μετατρέψει σε κανονικό simulation. Υποθέτω ότι ο nzeppos που είχε εντρυφήσει στα προηγούμενα θα μπορέσει σύντομα να δώσει εμπεριστατωμένη άποψη.

Δημοσ.

Μπράβο Snoob για την ανάλυσή σου. Δυστυχώς ο Έλληνας έχει μάθει να μην θέλει να πληρώνει για τίποτα ακόμα και αν το ποσό είναι μικρό. 'Όταν πήρα στο steam το Torchlight για 3,99€ , φίλος μου μόνο που δεν με κορόιδεψε για αυτή μου την ενέργεια. "Αφού υπάρχει σε torrent" μου λέει.... Άντε να βγάλεις άκρη.... και μιλάμε για 3,99€!!!!

Δημοσ.

Μεγάλη η κουβέντα για την πειρατεία...

Ο καθένας με τις πράξεις του συμβάλλει στο μέλλον του gaming...

Προσωπικά τα παιχνίδια που με αρέσουν στην πλειοψηφία τους θα τα αγοράσω μετά από καιρό και μόλις πέσει η τιμή τους σε σημείο που να την θεωρώ εγώ δίκαιη. Καλό deal είναι τα platinum-gold edition, game of the year edition, έστω και αν είναι μετά από ένα χρόνο. προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου. Ακόμα και ας τα παίξω ελάχιστα. Αρκεί να δω και άλλα παρόμοιας ποιότητας και περιεχομένου. Γι' αυτό θα το αγοράσω.

Φυσικά το μήνυμα που θέλω να περάσω προσωπικά, ότι πουλάνε το προϊόν τους ακριβά (δικαίωμά τους βέβαια, αλλά και δικαίωμα δικό μου αν θα το αγοράσω) μπορεί να μην το περάσω μόνος μου ή να είναι λάθος, αλλά όσο αντέχει η τσέπη μου θα το κάνω.

Ας το καταλάβουν: Αν ρίξουν τις τιμές θα πολλαπλασιάσουν τις πωλήσεις. Δεν θα μειωθεί το κέρδος τους. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν; Και θα γλυτώσουν τα περιττά λεφτά που δίνουν για τα "φανταστικά" κλειδώματά τους.

Δημοσ.

To θέμα είναι ποια τιμή θεωρεί ο καθένας δίκαιη? Προσωπικά έχω οροφή τα 35€ διαφορετικά περιμένω και εγώ η τιμή του να πέσει. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πως αν η τιμή πάει και 20€ για τελευταίες κυκλοφορίες πως πολλοί θα σπεύσουν να αγοράσουν.

Δημοσ.

Προσωπικά έχω 50+ τίτλους στην τιμή των 15-30€. Με αγορά μέχρι και 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Ειδικά κάτι πακέτα με 2-3 expansions.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι η ubi έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Αρχικά ήταν το starforce το οποίο ναι μεν άργησε να σπάσει αλλά δεν συνέβαλε στις πωλήσεις καθότι κανένας δεν γούσταρε να εγκαθιστά ένα τέτοιο κλείδωμα στον υπολογιστή του (θυμόμαστε όλοι τι κατάσταση είχε επικρατήσει τότε). Μετά μας έφερε τα tags όπου έσπασαν μέσα σε 1 μήνα? Θυμάμαι βγήκε το anno 1404, πήγα διακοπές και όταν γύρισα ήταν έτοιμο. Προσωπικά το anno αν και το θεωρώ εξαιρετικό παιχνίδι θα το τιμήσω ΤΩΡΑ, μετά από τόσους μήνες, που βγήκαν τα tags με patch από την ίδια εταιρία. Το silent hunter και το acii θα μου περάσουν αδιάφορα αν και ψηνόμουν τρελά για το SH. Ελπίζω στο μέλλον να βγάλουν το ηλίθιο κλείδωμα και τότε από μένα θα δουν χρήματα. Θεωρώ πως πάνω κάτω αυτή είναι η κυρίαρχη σκέψη ανάμεσα στους gamers και ειλικρινά σκέφτομαι πως στο κεφάλι των ιθυνόντων της ubi υπάρχουν ΣΚΑΤΑ, μιας και δεν μπορούν να το κατανοήσουν!!!!!! Ξοδεύω το λιγότερο μια 100άρα τον μήνα (όχι δεν είμαι πλούσιος απλά θεωρώ υποχρέωση μου να επιβραβεύω κάτι που είναι καλό) , ε η ubi με τις πράξεις της μου λέει δεν θέλω ούτε μισό λεπτό από αυτά τα χρήματα. Γενικά το έχει μαμήσει το θέμα η συγκεκριμένη εταιρία, μια με το delay στις κυκλοφορίες, μια με τα κλειδώματα της κακιάς ώρας απλά έλεος. Να προσθέσω δε πως η έκδοση του acii στις κονσόλες βγήκε μισή παρόλο που ήταν έτοιμη γιατί οι "κύριοι" ήθελαν να προσφέρουν το κομμένο υλικό ως DLC έναντι αμοιβής. Η κοροϊδία δεν έχει όρια από μέρους τους :mad:

Δημοσ.

Σε λίγη ώρα θα το εγκαταστήσω και θα του ρίξω μια γρήγορη ματιά. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει κριτικές για το τελευταίο SH και δεν ξέρω τι να περιμένω. Διάβασα όμως αρκετά posts από τα σχετικά threads του subsim.com forum και οι περισσότεροι είναι μάλλον απογοητευμένοι. Μιλάνε για πολλά προβλήματα που ίσως διορθωθούν με mods, ίσως όχι.

Ένα σύντομο overview από έναν αρκετά έμπειρο τους είδους, μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσης ισχύει αυτό που λέει ο Snoob, ότι τα SH γενικά έχουν αρκετή λεπτομέρεια αλλά ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το βαθμό ρεαλισμού και τις βοήθειες που θα έχει ενεργοποιημένες. Με όλες τις βοήθειες στο ΟΝ, μπορεί να το παίξει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να μπει στον κόπο να μάθει τι κάνουν κάποια βασικά κουμπιά (που δεν υπάρχουν και πολλά...) Αν όμως αυξήσουμε το realism στο 100%, τότε θέλει κάμποσο διάβασμα και εντρύφηση.

Θεωρητικά πολλά θα εξαρτηθούν από τα mods.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...