SwAToNeR Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Ένας φίλος έχει εναν Ε6600 και mobo P5NSLI, ati 3850, p&c silencer 610w, 1gb ram 667mhz. Bootaro το σύστημα αλλά δε παίρνω σήμα στην οθόνη να ανάψει. Την μητρική την πήρα ύστερα απο rma απο e-shop την οποία την ξαναέδωσα πριν 5 μέρες και την πήρα σήμερα με σχόλιο οτι δουλεύει και οτι θέλει bios update (που μάλλον κάνανε). Δοκίμασα την CPU, vga, ram και δουλεύουν στο δικό μου pc. Έβαλα και το δικό μου τροφοδοτικό αλλα πάλι η οθόνη δεν ανάβει κάν. Δε δίνει σήμα στο monitor ενώ τροφοδοσία παίρνει και δουλεύουν τα ανεμιστηράκια στο κουτί. Δοκίμασα και άλλη κάρτα γραφικών στο pc του φίλου αλλα τίποτα. το μόνο που δεν έκανα ήταν να βάλω τον q6600 στην p5nsli αλλά δε θα βγεί και κάτι H asus πάντως στην σελίδα της λέει για E6600 απο 1st release το mobo άρα αυτό που μου είπαν στο e-shop είναι τελείος άκυρο (επίσης η μητρική πριν φύγει για rma δούλευε με τον ίδιο επεξεργαστή). Η θα με τρελάνει ο θεός ή θα με τρελάνει το e-shop. Plz καμια ιδέα γιατί αύριο το βλέπω να παίζουμε ξύλο και νε με χρεώνουν και καμια 50αριά ευρώ στο e-shop για τεχνική υποστίριξη.
antonl Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δηλαδή εκτός απ τη μαυρίλα στην οθόνη, κατά τ άλλα το pc δείχνει να bootάρει; Ακούγεται το χαρακτηριστικό beep στο startup; Αν βέβαια υπάρχει το speakerάκι στη μητρική/κουτί. Η οθόνη λειτουργεί; Δοκίμασες άλλο καλώδιο για την οθόνη;
SwAToNeR Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Έχω δοκιμάσει 2 οθόνες. την μία την δουλεύω ήδη τώρα και η άλλη που είναι του φίλου μου δουλεύει στο παλιό του μηχάνημα. Το pc δεν ακούγεται να bootarei και δυστυχώς δεν υπάρχει speaker για να δοκιμαστεί. Είναι κ τελείως αθόρυβο το άτιμο. Παίρνει ρεύμα αυτό μπορώ να το σιγουρέψω μόνο. Όλες οι συσκευές παίρνουν ρεύμα. Οθόνη μαυρίλα βέβαια, δε παίρνει σήμα. Στην LG 1982u που έχω αν πάρει σήμα το κουμπί power που έχει η οθόνη ανάβει μπλέ αν δε παίρνει σήμα ανάβει πορτοκαλί. Στο συγκεκριμένο pc μένει πορτοκαλί. Η κάρτα γραφικών δε φταίει γιατί 5 μέρες που είχα την μητρική στο e-shop την δούλευα στον υπολογιστή μου και σε dual view κιόλλας (άρα δε φταίvε ούτε τα dvi της vga). Είμαι 90% σίγουρος οτι είναι μητρική αλλά στο e-shop ισχυρίζοντε οτι δουλεύει. Φοβάμαι μήπως φταίει η pci-e της mobo αλλά δε μπορώ να το ελέγξω γιατί δεν έχω pci vga εύκαιρη.
antonl Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Αν σου ναι εύκολο βάλε κάποιο speakerάκι (απ το δικό σου pc πχ) μήπως και πάρεις κάποια πληροφορία. Φαντάζομαι clear CMOS δοκίμασες;
SwAToNeR Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Το speaker το είχα δοκιμάσει όταν πρωτο πήρα τη mobo απο rma απο το eshop και δεν έκανε κανέναν ήχο βέβαια θα ξαναδοκιμάσω. Clear cmos δεν έκανα, ίσως το μόνο που δε σκέφτηκα. Θα το δοκιμάσω και αυτό αλλά δε νομίζω να κάνει κ τπτ. Έστω σήμα θα μου έδινε. Και στο eshop πως τους δούλεψε η μητρική αναρωτιέμαι. Είδαν οτι πήρε ρεύμα; "Οκ είναι δώς την πίσω;"
lenaki124 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 καλησπέρα! αν κατάλαβα καλά έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο pc. όταν το ανοίγω, δείχνει οτι παίρνει ρεύμα και λειτουργουν τα ανεμιστηράκια αλλά η οθόνη δεν δείχνει τίποτα. ακόμα όταν ανοίγει δεν κανει το χαρακτηριστικό "μπιπ". το πήγα να μου το φτιάξουν και μου είπαν οτι χάλασε η μητρική και οτι θα έπρεπε να την αντικαταστήσω. μου ζήτησαν 250 για να βάλουν μια ίδια με τη παλια συν τα εργατικά. φυσικά το πήρα πίσω και σκέφτηκα πως αφού πρέπει να αντικαταστήσω την μητρική καλύτερα να πάρω μια πιο καλή. πήγα στο πλαίσιο και πήρα την ASUS M3A78 PRO motherboard, επεξεργαστή athlon amd 6000 (μου είπαν οτι είναι κορυφή), μια κάρτα γραφικών και δυο μνήμες xtreem από 1gb η μία. τα συνέδεσα όλα στο pc αλλά πάλι τα ίδια μου κάνει. δίνει ρεύμα αλλά η οθόνη δεν δείχνει τίποτα. τι άλλο μπορεί να φταίει αν δεν είναι η μητρική?
washcloud Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 ..τον περασμένο μήνα, για ένα μήνα πηγαινοφέρνανε (τρις) από κεντρικά στο point της περιοχής ένα ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ rw. Κι έπαιρνα κι sms κάθε φορά (κεντρικά), ότι "το προιόν σας ελέγχθηκε και δουλεύει". Καλήνύχτα.
g_kor06 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δοκίμασε να αποσυνδέσεις ότι περιφερειακο έχεις συνδεδεμένο επάνω στο Μ/Β άφησε μόνο την κάρτα γραφικών και δοκίμασε να το λειτουργήσεις... Μπορει να βραχυκυκλώνει κάτι..
SwAToNeR Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Έκανα και Clear CMOS και έβαλα και pc speaker αλλά τίποτα. Έχω ήδη δοκιμάσει μόνο mobo & vga μήπως κάποια συσκευή κάνει βραχυκύκλωμα αλλά τίποτα. Εντωμεταξύ το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στον αδερφό του φίλου μου που έχει μια Gigabyte και πήρε πρόσφατα έναν 8400. Τι έγινε ρε παιδιά επιδημία έπεσε; Θα τρελαθώ. Δε το χω ξαναδεί αυτό το πράγμα μετά απο 13 χρόνια στα PC.
xania4ever Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Τι δοκίμασες να βάλεις άλλο mobo και τίποτα?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Το speaker το είχα δοκιμάσει όταν πρωτο πήρα τη mobo απο rma απο το eshop και δεν έκανε κανέναν ήχο βέβαια θα ξαναδοκιμάσω. Clear cmos δεν έκανα, ίσως το μόνο που δε σκέφτηκα. Θα το δοκιμάσω και αυτό αλλά δε νομίζω να κάνει κ τπτ. Έστω σήμα θα μου έδινε. Και στο eshop πως τους δούλεψε η μητρική αναρωτιέμαι. Είδαν οτι πήρε ρεύμα; "Οκ είναι δώς την πίσω;" Ναι ακριβως το ιδιο ειχα παθει κι εγω, δεν εδινε σημα καν, και πηγαινοεφερνα μητρικες στο e-shop και μου ελεγαν οτι λειτουργει. (μονο που τον τεχνικο ελεγχο τον πληρωνα 5? και οχι 50 ) Και τελικα ξερεις τι ηταν? Ειχα συνδεσει ενα ανεμιστηρακι και με το 4pin molex και με το 3pin της μητρικης και κατα καποιο τροπο πρεπει να βραχυκυκλωνε ή δε ξερω κι εγω τι. Οταν τα ξεσυνδεσα ΟΛΑ (τα ανεμιστηρια) δουλεψε ως εκ θαυματος...! Και συνεχισε να δουλευει και μετα που τα ξανασυνδεσα
SwAToNeR Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Εμένα μια φορά δε bootare pc απο τα usb του case. Τα έβγαλα bootare και μετά που τα ξαναέβαλα δούλευε κανονικά. Αυτά παίζουν αλλά έχω ήδη σκεφτεί την πιθανότητα αυτή και έχω δοκιμάσει μόνο με Cpu και VGA συνδεδεμένα και το Cooler της CPU το οποίο είναι και καινούργιο κιόλας (Έβαλα το cooler απο τον Q6600 μου). το μόνο πια που μου έχει μείνει είναι να πάω όλο το pc στο eshop. Άλλο mobo δε δοκίμασα στο case. Δεν είναι και εύκολο να ξυλώσω όλο το pc μου να τα βάλω στο case του φίλου μου
soulnick Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 ω θεε μου, τι αλλο θ'ακουσουμε για τα δαιμονισμενα μηχανακια...
washcloud Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 SwAToNeR, το προηγούμενο μου ποστ δεν το έκανα για πλάκα. Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΝ ; (δεν ΜΠΟΡΕΙ να έχεις συνδεδεμένη ΜΟΝΟ VGA πάνω, να μην έχεις τις USB, να μην δίνει beeps, να έχεις κάνει BIOS reset, και να συνεχίζει να μην ανάβει, ΕΝΩ η cpu - όπως είπες- δουλεύει αλλού. ΕΚΤΟΣ κι αν υπάρχει ασυμβατότητα του BIOS με την συγκεκριμένη) lenaki124, δηλαδή πήρες έτοιμα τα parts και τα σύνδεσες μόνη ; (γιατί ; ) ΔΕΝ ξέρω για τα συγκεκριμένα, αλλά υπάρχει και περίπτωση ασυμβατότητας (BIOS μητρικής με επεξεργαστή). Την επιλογή την έκανες εσύ ; Ή στα πρότειναν αυτοί ; Γνώμη σου ΔΩΣΑΝΕ για πιθανή ασυμβατότητα ;
karabouzouk... Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Για το αρχικό post.... Ποντάρω ότι για όλα φταίει η τροφοδοσία...! Τσέκαρε αν το τροφοδοτικό είναι συνδεδεμένο σωστά...δλδ αν έχει συνδέσει και τη μεγάλη φήσα και την άλλη με τα 4 πιν ποιο αριστερά στη μητρική που ειναι η κατάληλη υποδοχή.. Αν το κάνεις αυτό και δεν δουλεύει δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό.. Αν πάλι δεν δουλεύει για να τσεκάρεις αν φταίει η μητρική αν και χλομό, με ηχιάκι πάνω ξεκίνησέ το pc μιά φορά χωρίς καθόλου RAM και μιά χωρίς VGA και θα πρέπει να κάνει μπιπ το ηχιάκι.... κάτι από αυτά τα δύο θα φταίει for sure...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.